Rusia a lansat 26 de rachete de croaziera din Marea Caspica, asupra tintelor ISIS. SUA refuza colaborarea cu Rusia in Siria

http://cdn5.img.sputniknews.com/

Scris de Valentin Vasilescu, analist militar, fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni. 

Miercuri 7 octombrie, de pe patru nave purtatoare de rachete rusesti din Flota Marii Caspice, au fost lansate 26 de rachete de croaziera, asupra a 11 tinte ISIS din Siria. Rachetele de croaziera lansate din Marea Caspica au parcurs 1.500 km prin spatiiile aeriene ale Iranului si Irakului, înainte de a ajunge în Siria. Ministerul Apararii rus afirma ca toate rachetele de croaziera si-au atins tintele, dupa aproximativ doua ore de la lansare.

https://cdn.rt.com

Rusii profita de implicarea militara în Siria pentru a-si testa, în conditii de lupta, racheta de croaziera Kh-101, din noua generatie stealth, similara celei mai moderne variante a RGM/UGM-109E Tomahawk. Kh-101  înlocuieste racheta de croaziera Kh-555 si are o raza de actiune de 3.500 km. Racheta de croaziera este propulsata de un motor turbofan ( ca cel de pe avioanele cu reactie ), care îi imprima o viteza de croaziera de 700-800 km/h. Deasupra marii Caspice, sistemul de ghidare al rachetei este de tip inertial, pentru mentinerea pe directie si evitarea coborîrii sub înaltimii de zbor de 50 m.

Odata ce racheta de croaziera a intrat pe uscat, navigatia este asigurata de echipamentul TERCOM (Terrain Contour Matching) care are în memorie harta în relief a traiectului ce urmeaza a fi survolat. Computerul de bord compara harta din memorie cu imaginea radar a zonei survolate, comandînd corectii atunci cînd exista abateri de la traiect. La 10 km de tinta intra în functiune echipamentul de navigatie GPS, care are în memorie, prestabilite, coordonatele tintei. Pentru a evita rateurile, racheta de croaziera mai dispune de un mic radar în gama milimetrica cu care descopera tinta. Statul Major al Flotei Marii Caspice primeste în timp real informatii, via satelit, despre acuratetea lovirii tintei, în ultimele 10-20 de secunde de zbor, printr-o camera Tv montata pe racheta.

Pretul unei rachete de croaziera este de 1,1 milioane uSD, motiv pentru care americanii au lansat racheta de croaziera Tomahawk, doar atunci cînd au vizat invadarea unei tari ( Afganistan si Irak ) sau înlaturarea liderului din acea tara ( Iugoslavia si Libia ). – ziaruldegarda.ro

Rusii si americanii sunt pe punctul de a încheia un acord de coordonare a zborurilor de lovire a ISIS, în spatiul aerian sirian, prin instaurarea unor reguli clare. Una din prevederile impuse de Rusia fiind aceea ca într-un viitor apropiat, americanilor li se vor indica anumite obiective ISIS pe care nu au voie sa le bombardeze, pentru o perioada de la cîteva ore pîna la o zi. Ori aceasta prevedere sugereaza ca Rusia intentioneaza sa utilizeze si comandouri pentru operatiuni speciale la sol, împotriva ISIS.

Nu stiu ce colaborare va fi intre Rusia si SUA din moment ce SUA prin Seful Pentagonului a declarat ca: nu vor coopera militar cu Rusia in Siria, deoarece strategia Moscovei este „tragic eronata”, a anuntat secretarul american al Apararii, Ashton Carter, miercuri, la Roma, cele mai dure declaratii pe care acesta le-a facut pana in prezent pe aceasta tema, relateaza Reuters online.

Ashton Carter

”Rusia are o strategie gresita (in Siria), avioanele ruse continua sa bombardeze, dar nu tinte ale Statului Islamic”, a afirmat seful Pentagonului, aflat intr-o vizita la Roma, dupa cum relateaza agentia TASS. ”In pofida declaratiilor partii ruse, noi nu vom colabora pana cand aceasta strategie nu se va schimba”, a precizat Ashton Carter. – aktual24.ro

Urmariti va rog pe cine nu vor americanii sa-i bombradeze rusii:

Atentie!!! Interzis sub 18 ani!!! Satanistii de la Armata Siriana Liberă, creația CIA, au legat o fetiță în lanțuri iar mai apoi i-au smuls inima din piept!

Dar sa vedem mai departe efectele bombardamentelor rusesti asupra ISIS-ului si noua strategie a Rusiei in lupta cu Statul Islamic:

Ca urmare a bombardamentelor ruse asupra depozitelor de munitii si carburanti, a parcului auto si a centrelor de transmisiuni, luptatorii ISIS încep sa simta penuria de munitii, incapacitatea de se deplasa si de a comunica. În plus, avioane Il-20M1 bruiaza permanent retelele radio si de telefonie mobila ale ISIS.

Rusia si-a schimbat strategia în Siria

Cea mai mare concentrare de luptatori ISIS se afla în zona desertica din estul si centrul Siriei, în guvernoratele Ar Raqqa si Deir ez Zor. Pentru a se proteja de bombardamentele rusilor, luptatorii ISIS s-au rasfirat în grupuri mici, formînd puncte de rezistenta de-a lungul comunicatiilor rutiere. Distanta între aceste grupuri depasind 10-20 km. Fapt ce le permite rusilor sa le atace cu comandouri pentru operatiuni speciale.

http://static3.businessinsider.com/

Rusia dispune de  aproximativ 13.000 de militari pentru operatiuni speciale. Spetsnaz este denumirea trupelor pentru operatiuni speciale ale armatei, subordonate direct GRU, serviciului de informatii al armatei Federatiei Ruse. Spetsnaz dispune de multe categorii de unitati, fiecare operînd în medii diferite,  de la parasutisti ( Regimentul 45 ) la trupe de uscat (Grupurile 2,3,10,14, 16,22, 24 ) si marina militara ( Grupurile 420, 431, 442, 561, echivalentul rusesc al trupelor americane SEAL ). Membrii Spetsnaz sunt experti în lupta în zonele urbane si brevetati parasutisti, ceea ce înseamna ca pot fi infiltrati în apropierea obiectivului, prin parasutare.

Cele mai multe unitati Spetsnaz sunt structurate pe 36 de detasamente independente de comando, fiecare condus de un capitan. Detasamentul independent este format din 12 militari, cîte doi militari sunt specialisti în arme,transmisiuni si medicina, toti fiind antrenati si pentru o a doua specializare : auto,cercetare si explozibili. Pentru deplasare, detasamentul de comando foloseste autoturisme GAZ-2975 Tigr sau VPK-3927 Volk, dotate cu mitraliera cal. 14,5 si sisteme de rachete anti-tanc Krizantema. Mai sunt folosite si bindate pe senile BTR-MD sau BMD-3.

http://bastion-karpenko.ru/

Luptatorii Spetsnaz dispun de echipamentul standard „Ratnik” , format din vesta si scuturi pentru coapse, pulpa si umar antiglont, modernizate (din clasa a sasea de protectie). Casca are un monitor special (de iluminare pentru vederea pe timp de noapte si de ochire). Detasamentul Spetsnaz comunica cu baza de operatii printr-un terminal special portabil „Strelets”care permite vizualizarea situatiei tactice, în forma digitala si transmisia de voce, video si de date, via-satelit în banda X (7 – 11,2 GHz). Terminalul continînd si un modul de navigare prin satelit (GLONASS). Terminale similare au fost montate pe toate avioanele si pe elicopterele care participa la misiunea din Siria. Detasamentul Spetsnaz are în dotare si un mini UAV silentios, propulsat de un motor electric cu raza maxima de actiune de 30 km care-i permite sa evite caderea în ambuscada.

Conform doctrinei militare ruse, în Siria nu poate actiona, la vedere, decît Spetsnaz. Unitati ale SVR ( serviciul de spionaj extern ) putînd fi implicate doar în operatiuni sub acoperire. Agenti SVR fiind specializati în atragerea de civili în retele de informatori din teritoriile ocupate de ISIS si în mituirea unor lideri ISIS pentru a întoarce armele. Detasamentele Spetsnaz sunt capabile sa execute independent, actiuni de infiltrare în ascuns, în dispozitivul unor grupuri ISIS, cu scopul realizarii sabotajelor, capturarii liderilor sau neutralizarii totale a grupului.

FOTO http://warontherocks.com/

După Siria, o altă țară cere ajutorul Rusiei. Bagdadul vrea ca rușii să bombardeze pozițiile ISIS din Irak

Irakul ar putea cere Rusiei să execute lovituri aeriene asupra pozițiilor deținute de Statul Islamic pe teritoriul său. Mai mult, Bagdadul vrea ca Moscova să își asume un rol mai important decât Statele Unite în lupta împotriva grupului terorist, a declarat șeful comisiei de apărare și securitate a Parlamentului irakian, Hakim al-Zamili, informează Reuters.

„S-ar putea, cât de curând, să fim forțați să cerem Rusiei să lanseze lovituri aeriene împotriva Statului Islamic și în Irak. Cred că vom lua această decizie în următoarele zile, depinde de succesul pe care îl vor avea acțiunile lor militare în Siria”, a declarat Hakim al-Zamili pentru Reuters.

Atacurile aeriene efectuate în Siria au născut speranțele Bagdadului că Rusia poate deveni un partener al Bagdadului în lupta împotriva grupării teroriste.

„Ne așteptăm să vedem Rusia asumându-și un rol mai mare în Irak, în mod clar unul mai important decât cel al Statelor Unite”, a mai declarat Zamili.

Intervenția militară a Rusiei în Orientul Mijlociu, precum și acordul privind schimbul de informații încheiat cu Iranul, Irakul și Siria a sporit temerile Washingtonului că fostul inamic din perioada Războiului Rece, își recâștigă influența în regiune. – activenews.ro

Normal ca SUA se teme ca Rusia preia din nou controlul in zona. Cum ar mai putea americanii fixa pretul petrolului cum vor? Cum ar mai putea SUA sa puna laba pe gazele si petrolul din Mediterana? Cum si-ar mai putea ei pastra petrodolarul?

Situatia devine tot mai dificila pentru SUA, pentru ca nu cred ca papusarii care conduc America vor fi de acord sa fie doi poli de putere in lume si sa cante cum vrea Rusia cand vine vorba de Orientul Mijlociu si Nordul Africii.

Alte informatii si analize despre razboiul din Siria, gasititi la categoria: Siria

10 gânduri despre &8222;Rusia a lansat 26 de rachete de croaziera din Marea Caspica, asupra tintelor ISIS. SUA refuza colaborarea cu Rusia in Siria&8221;

  1. Nu inteleg de ce se dau asa de multe informatii a tehnicii de lupta a Rusiei.Normal ca USA nu va accepta sa se alature Rusiei impotriva ISIS,si nu numai,s-ar duce dracului toata autoritatea lor in fata lumii.Pe langa asta dar ei vor sa acapareze si sa jefuiasca singuri nu sa linisteasca spiritele.Ei dau cu pietre in Rrusia s-o arate in fata lumii-spalatilor pe creier-ca ei n-au nicio vina si ca rusii sunt de vina.Trebuie sa scormoneasca ceva, probabil vor sa traga o mare cacealma statelor care-i deranjeaza,ei nu vor sa piarda,ei nu vor PACE si cand spun asta ma refer la PAPUSARI,EI sunt conducatorii USA.Numai Dumnezeu stie ce ne-or mai vedea ochii si ne-or mai auzii urechile.

  2. Pai , pana in momentul cand Rusia la cererea Siriei a intervenit in forta impotriva ISIS si americanii „luptau impotriva” ISIS , numai ca bombardau niste colibe parasite , pustiite , si se faceau ca lupta de mai bine de un an .Cum sa distruga ei ceea ce au creat ? Iar Putin le-a spus in fata despre acest teatru comic pe care-l joaca de atata timp . Acum papusarii , incearca sa manipuleze ca de obicei cu minciuni in toata media internationala care le apartine . Dar cine-i mai crede ?

  3. Nato ” gata de a trimite trupe în Turcia ” după încălcarea spațiului aerian de aviatia rusa
    După ce în weekend, avioanele de luptă ruseşti care operează în Siria au pătruns fără autorizaţie în spaţiul aerian al Turciei, NATO a declarat că este pregătită să îşi apere toţi aliaţii. În acelaşi timp, şeful NATO militează pentru o rezolvare politică a conflictului sirian.
    http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/nato-is-ready-to-send-troops-into-turkey-a6685576.html

    SIRIA:
    General de armată sirian, spune ca o nouă ofensivă in teren sprijinita de lovituri aeriene ruse va ” elimina teroriștii ”
    http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/syrian-army-general-says-new-ground-offensive-backed-by-russian-air-strikes-will-eliminate-a6686086.html

    Ruşii au negociat cu israelienii la Tel Aviv/Pentagonul confirmă că RECUNOAŞTE întâietatea Rusiei în spaţiul aerian sirian (sa nu li se urcee la cap de’atata succes)
    Coaliția condusă de SUA a fost nevoită să „redirijeze” cel puțin unul din avioanele sale aflate în spațiul aerian al Siriei pentru a evita apropierea de un avion rus, a afirmat miercuri un purtător de cuvânt al Departamentului American al Apărării, citat de France Presse, conform Agerpres.
    Practic astfel Washingtonul recunoaşte controlul spaţiului aerian sirian de către Rusia.
    În acelaşi timp, ruşii au negociat cu israelienii în ultimele două zile la Tel Aviv. după ce premierul Beniamin Netanyahu a fost la Moscova acum câteva săptămâni pentru a pune la punct bazele unei colaborări în Siria.
    Siteul israelian de informaţii militare Debka a informat că o delegaţie numeroasă militară rusă a fost în Israel, aceasta plecând înapoi la Moscova miercuri noaptea.
    Debka mai scrie că Rusia controlează în acest moment spaţiul aerian sirian, nordul Israelului, inclusiv Înălţimile Golan, dar şi sudul Turciei.
    Practic, Rusia a instaurat astfel o zonă de interdicţie aeriană.
    În acelaşi timp, mai scrie siteul israelian, portavionul rusesc Moskva, a fost plasat pe coasta siriană vis a vis de portul sirian Latakia, unde ruşii au o bază militară şi aeriană, singura de altfel pe care Moscova o are la Marea Meditereană.
    http://debka.com/article/24929/With-Russia%E2%80%99s-Dep-Army-Chief-due-in-Israel-Moscow-posts-64-S-300-ship-to-air-missiles-off-Syria-N-Israel

    Flacarile RAZBOIULUI cuprind si Arabia Saudita. Siitii, incurajati de interventia RUSIEI in Siria
    http://www.aktual24.ro/flacarile-razboiului-cuprind-si-arabia-saudita-siitii-incurajati-de-interventia-rusiei-in-siria-pornesc-ofensiva-video/

    Noroc ca aflam de la altii ca suntem in razboi
    Ambasadorul SUA la NATO: „România participă cu mijloace militare la lupta anti-ISIS şi ar putea avea un rol important în abordarea politică din Siria”
    http://www.b1.ro/stiri/externe/ambasadorul-sua-la-nato-romania-participa-cu-mijloace-militare-la-lupta-anti-isis-si-ar-putea-avea-un-rol-important-in-abordarea-politica-din-siria-126976.html

Lasă un comentariu