Noua lege şerpească a defăimării sociale a trecut deja de Senat

Senatul a adoptat, miercuri, proiectul legislativ inițiat de președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup. Legea a fost adoptată cu 52 de voturi „pentru”, 23 de voturi „împotrivă” şi 3 abţineri, informează Mediafax.

Astfel, defăimarea socială s-ar putea sancţiona cu amendă de la 1000 la 30.000 lei, dacă vizează o persoană fizică, respectiv cu amendă de la 2000 la 100.000 lei, dacă vizează un grup social, o creştere aproape dublă faţă de valoarea maximă a amenzii de 60.000 lei stabilită de iniţiator.

Emil Paşcan, senator PNL, a declarat că toleranţa nu se poate impune cu forcepsul, în manieră coercitivă, afirmând că dacă art fi fost atât de simplu nu am fi mai avut războaie. „Românii au fost întodeauna un popor tolerant, nu au nevoie de o lege care să impună toleranţa”, a mai declarat liberalul, adăugând că „acest proiect de lege nu poate contribui la primenirea atmosferei dintre noi şi minoritari„. Şi senatorul PNL Octavian Motoc a contestat legea: „Eu vin din Dobrogea, considerată un model de convieţuire, unde pentru a exista acest model nu a fost nevoie de o forţare cum este acest proiect legislativ„.

Persoana care se consideră vizată de defăimarea socială poate formula, în faţa instanţei de judecată, o cerere pentru acordarea de despăgubiri şi restabilirea situaţiei anterioare defăimării sau anularea situaţiei create prin discriminare, în termen de 3 ani de la data săvârşirii faptei sau „de la data la care persoana interesată putea să ia cunoştinţă de săvârşirea ei”, arată iniţiativa legislativă.

Propunerea vizează înfiinţarea unui departament special în cadrul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, dar şi obligaţia ca radioul şi televiziunea publică să includă programe de promovare a toleranţei, profesorii să urmeze cursuri pe această temă, iar unităţile de învăţământ să adopte un „plan anual pentru implementarea acţiunilor privind combaterea discriminării”.

Potrivit proiectului, prin defăimarea socială se înţelege fapta sau afirmaţia prin care o persoană este pusă în situaţie de inferioritate pe temeiul apartenenţei sale la o categorie de persoane „care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trăsături de gen, vârstă, rasă, religie, origine etnică, limbă maternă, tradiţii culturale, apartenenţă politică, orientare sexuală, origine socială, dizabilităţi, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SISA”.

În cazul acestui proiect de lege Camera Deputatilor este for decizional. – capital.ro

Despre aceasta noua lege serpeasca, care vad ca a fost foarte rapid redactata si apoi votata, puteti citi in postarea de mai jos:

Romania de la COMUNISM la FASCISM! Un nou proiect de lege totalitar care prevede OBLIGATIVITATEA VACCINARII este pe cale de a deveni oficial!

7 gânduri despre &8222;Noua lege şerpească a defăimării sociale a trecut deja de Senat&8221;

 1. Acesti neica nimeni care au votat aceasta lege se vede ca n-au nimic in cap.De ce interziceti descoperirile referitoare la originea noastra de DACI, de ce interziceti cunostintele despre TRECUTUL NOSTRU ISTORIC,de ce il ACUZATI si interziceti pe EMINESCU,de ce interziceti dreptul nostru de a BENEFICIA NOI de bogatiile tarii si nu strainii,de ce ne interziceti dreptul de a cere o noua CONSTITUTIE si anume CONSTITUTIA MERITOCRATA,de ce ne OBLIGATI sa VACCINAM COPII NOSTRI,-cand obligi inseamna ca urmaresti ceva in detrimentul persoanei-,de ce apocalipticii de homosexuali au dreptul sa faca demonstratii(datorita acestor activitati murdare ati facut lumea sa-i vada nu cu ochi buniEi au existat si inainte dar nu s-au ridicat cu pretentii aberante”sa infieze copii”in acest caz,care copii?.Si inca nu am spus tot ,de ce ne interziceti sa va spunem cinstit in fata ce fel de oameni sunteti-DEFAIMAREA V-ATI FACUT-O VOI SINGURI,SARLATANIA ATI LUCRAT VOI PENTRU EA,si vreti ca noi sa va PROTEJAM,sa nu cerem sa PLATITI pentru DEZASTRUL CARE L-ATI CREAT acestei tari,acestui popor.VA ACOPERITI DE LEGI MURDARE DEALTFEL ca si CARACTERELE VOASTRE,pline de otrava.Tot ce-am spus este NUMAI O MICA PARTE DIN DEFAIMAREA VOASTRA LA ADRESA NOASTRA SI A STRABUNILOR NOSTRI.VOI CE MERITATI PENTRU CA NE DEFAIMATI CA POPOR?

 2. Pomul se cunoaste dupa roade…
  Din prisosul inimii lui graieste omul…
  Trebuie sa sporim rugaciunea din inima-sa strigam catre Dumnezeu! Sau inca nu a venit timpul sa o putem face cum se cuvine?Nu mai e mult.
  Doamne ajuta!

 3. Dupa aberanta lege 217/2015,imediat aceasta lege anti -libertatate de expresie In proiect: legea ucigasa a vaccinarii obligatorii a copiilor ,in fata careia parintii nu au dreptul sa se opuna;legea rechizitionarii bunurilor particulare in caz de mobilizare partiala,sau de luare a caselor romanilor (din Romania!-ca sa subliniez absurdul situatiei),legea de pedepsire a celor ce se opun masivei primiri de imigranti pe care nu-i mai suporta sau de care nu are nevoie vreo tara de ,, cinci stele” care i-a invitat si acum ni-i trimite noua (?!!!) sau vreo lege prin care sintem pedepsiti la noi acasa daca ne opunem islamizarii Romaniei traditionalist-ortodoxa,etc-caci se pare ca li se porunceste sa faca si sa voteze de urgenta -fara sa fie consultat poporul-asa cum sta scris in Constiturie-ceea ce este foarte evident sint doua elemente:
  -aceste legi sint impotriva poporului roman,sint pentru a-i ingradi drepturile,de parca ne pregatim sa intram sub teroarea unei viitoare dictaturi;
  -presiunea vitezei cu care sint produse si adoptate aceste legi bolnave,inumane.
  Cred ca democratia este un cuvint depasit de realitate.Desigur,nu mai cred demult ca a existat sau ca exista undeva pe planeta…E doar o utopie pentru creduli,in scop de imbatare cu apa rece,de manipulare,de anesteziere a vigilentei.

 4. O lege tip Hitler !!!
  Niste jeguri , murdari din cap pana-n picioare , vor sa-si apere marsaviile in fata acestui popor , pentru ca se simt vinovati si infractori , iar legea au facut-o sa-i protejeze de eventualele calificative date de popor la adresa lor . Vezi cum fura , cum tradeaza tara si poporul , dar trebuie sa taci , conform legii.
  Fascismul in floare , legile hitleriste in Romania secolului 21 . Sa vedem ce va face Iohannis cand va ajunge s-o promulge .
  Probabil ca va fi incantat de asa o lege „buna”.
  Dragnea , un infractor de „calitate”.

 5. Si uite asa,va ajunge romanul ortodox -Din Romania etern ortodoxa!- in ilegalitate, in propria lui tara…Aceste legi anti-romanesti vor fi noile noastre lanturi.Oare la acestea facea referire Parintele Arsenie Boca cind spunea ca Romania va da cei mai multi mucenici?Daca-i spre mintuire si pentru marturisirea dreptei credinte a lui Hristos,sa fie prigoana impotriva crestinilor-ca in primele secole,cu voia,mila si ajutorul lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s