Solicitare închidere site „www.presidency.ro” pentru numeroase informatii false lansate in spatiul public!

Solicitare închidere site „www.presidency.ro”. Site-ul publică numeroase informații false în numele unui cetățean numit “Klaus Werner Iohannis”.

Dragă domnule ministru Vela,

Prin prezenta, vă solicit să emiteți decizia de blocare a accesului utilizatorilor către site-ul https://www.presidency.ro/, întrucât informațiile disponibile prin intermediul articolelor publicate pe acest site nu sunt susținute de argumente științifice sau surse relevante. Exact în data de 11 martie 2020, când OMS a declarat PANDEMIA, pe site-ul www.presidency.ro a fost publicat un material video (plus transcriere) în cadrul căruia un cetățean, cu numele complet: Klaus Werner Iohannis, a făcut afirmații de natură să dezinformeze și să genereze comportamente sociale nejustificate și chiar să zădărnicească eforturile autorităților de combatere a răspândirii noului tip de coronavirus.

Astfel, în data de 11 martie 2020, exact în ziua în care Organizația Mondială a Sănătății a declarat PANDEMIA, pe site-ul www.presidency.ro au fost publicate (audio-video și text) următoarele afirmații ale unui cetățean numit Klaus Werner Iohannis:

“Până și persoanele mai în vârstă, care au și alte probleme de sănătate, au o stare generală acceptabilă. Asta ca să demitizăm un pic boala, fiindcă am citit câteva articole, ieri, unde se vorbea despre un virus ucigaș, într-o manieră foarte apocaliptică.”

De asemenea, la întrebarea unui jurnalist (“Mai mulți lideri politici vă cer să declarați stare de urgență. Voiam să vă întreb când s-ar putea impune o astfel de situație, să declarați starea de urgență.”), cetățeanul numit Klaus Werener Iohannis, exact în ziua în care OMS declara PANDEMIA, răspundea așa: “Dacă îmi permiteți să vă dau un sfat, așa, colocvial. Dacă vă uitați la televizor și vedeți politicieni care dau sfaturi la toată lumea și le știu pe toate, eu vă sfătuiesc să schimbați canalul.”

În plus, în același articol, același cetățean Klaus Werner Iohannis afirmă: “M-am interesat un pic de starea celor care au fost găsiți pozitiv, deci cei 30 și, care sunt declarați bolnavi și am constatat că starea lor generală este bună. Mai exact, mai mulți dintre ei nu au niciun fel de simptom. Mai mulți dintre ei au simptome foarte ușoare, de tip răceală. Câțiva au simptome de tip gripă.”

Având în vedere că site-ul www.presidency.ro nu prezintă dovezi științifice în susținerea afirmațiilor cetățeanului Klaus Werner Iohannis, afirmații care au potențialul de a induce o stare de confuzie socială artificială din cauza informațiilor false transmise și de a dezinforma publicul larg cu privire la pericolul real al acestei pandemii, prin minimizarea acestui grad de pericol, solicit Ministerului de Interne și Grupului de Comunicare Strategică emiterea deciziei de blocare a accesului utilizatorilor către site-ul https://www.presidency.ro/

Menționez, de asemenea, că măsura ar trebui dispusă luându-se în considerare inclusiv faptul că acest site reprezintă un portal de găzduire a numeroase informații false publicate în numele cetățeanului Klaus Werner Iohannis, informații care au menirea de a dezinforma publicul larg. –  Gabriela Nanes

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, posibil text care spune „Solicitare închidere site www.presidency.ro RO EN 開운 Președintele României LIVE Asta ca să demitizăm un pic boala, fiindcă am citit câteva articole ieri, unde se vorbea despre un virus ucigaș, într-o manieră foarte apocaliptică. Site-ul publică numeroase informații false în numele unui cetățean numit: Klaus Werner lohannis”
Publicitate

6 gânduri despre &8222;Solicitare închidere site „www.presidency.ro” pentru numeroase informatii false lansate in spatiul public!&8221;

  1. :)))) Cred ca Johannis n-a folosit atatea cuvinte intr-o fraza, in intreaga sa viata! Solicitarea de mai sus suna ca si cum fiecare roman ar fi recompensat, in urma tuturor masurilor abuzive luate de autoritati in ultimul timp, cu un Bugatti Veyron si o insula proprietate personala in Polinezia Franceza. Acestea toate asa… ca o rasplata la stressul provocat de pandemia Covid-19.
    Ceea ce nu realizeaza satrapii cenzurii e ca nu pot fi oprite raspandirea unor idei si nici nu pot fi ingradite sursele de informare (ca si rationamentele, de altfel) prin inchiderea unor bloguri/publicatii. Media alternativa si-a continuat activitatea in timpuri mult mai lipsite de transparenta decat cele de astazi. Cei care au vrut sa transmita adevarul au gasit intotdeauna solutii. Din simplul motiv ca n-au abdicat de la principiile lor, de la valorile lor. Un proverb intelept zice cam asa: „stapanul rau invata sluga hoata”. Habar n-am ce vor sa demonstreze prin execesul de zel! Probabil, doar prostia nemarginita, ineptia si absurditatea unor decizii lipsite de cea mai elementara logica. Pe langa gravele si repetatele incalcari ale unor drepturi cetatenesti. Dincolo de toate aceste delicte savarsite, intentia guvernantilor este alta: pregatirea urmatorului pas pusi la adapost de lumina „reflectoarelor”, adica a jurnalistilor incomozi. Care le pot incurca itele deconspirandu-i. Puterea, insa, sta in obiectivitate! Nu toti suntem zen si nu observam incotro se-ndreapta lumea. Iar radioamatori inca mai exista…

  2. Superbă inițiativa, chiar dacă n-are sorți de izbândă. Dar ar trebui extinsă la toată media mainstream (televiziunile și ziarele) care ne mombardează zilnic cu propaganda oficială.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s