Interviu cu Parintele Filoteos Faros – „Cei mai multi gresesc crezand ca, daca isi urmaresc propriul interes si le ignora pe ale celorlalti, vor avea o viata mai buna”

Cat adevar spune parintele in acest scurt interviu. Din pacate omul din ziua de azi, il doare doar de interesele proprii, daca lor nu le este bine, e in stare nu numai sa ignore nevointele celorlalti, dar chiar sa sa se impuna cu forta, necontand cat rau pot face in jurul lor, distrugand vieti, familii.

Iar occidentul chiar asta a reusit sa creeze, acest tip de om nou, individualist, materialist, lipsit de orice valori morale, spirituale, un sclav perfect pentru nevointele celui rau.

Alte invataturi si sfaturi duhovnicesti puteti afla citind subiectele de la categoria: Ortodoxie

Publicitate

3 gânduri despre &8222;Interviu cu Parintele Filoteos Faros – „Cei mai multi gresesc crezand ca, daca isi urmaresc propriul interes si le ignora pe ale celorlalti, vor avea o viata mai buna”&8221;

 1. “Mai jos redăm textul Episcopului Longhin transcris de pe reportofon:

  Inalt Preasfintiile Voastre, preacuviosi si preacuvernici parinti, cuvioase maicute,

  Cu cea mai mare durere in suflet suntem astazi noi crestinii ortodocsi datorita zilelor pe care le-am ajuns, de a suferi in Biserica noastra ortodoxa loviturile pe care le primim. Dar, desi, de 2000 de ani Biserica noastra a fost lovita din toate partile, de toate ereziile, sfintii parinti ai Bisericii au pastrat dogmele si credinta adevarata.

  Va imbratisam cu toata dragostea in Hristos Domnul nostru si dupa dumnezeescul psalmist care zice ce bine e ca fratii sa fie impreuna, dar nu in dragoste fatarnica cu ereticii, ci cu fratii nostri in credinta noastra buna, canonica si dreapta si unde dragostea se bucura de adevarul pe care-l traim in Biserica noastra.
  Astazi ne-a adunat durerea sufletului si framantarile poporului ortodox de pretutindeni datorita marelui pericol care a aparut in fata noastra de a deveni tradatori ai sfintei noastre credinte ortodoxe ori de a marturisi adevarul sfant care ne este dat de cea mai scumpa comoara.
  Noi stim numai o Biserica pe care ne-a lasat-o Iisus Hristos , Domnul nostru si aceasta este una sfanta Biserica, apostoliceasca si soborniceasca si drept maritoarea credinta cu care vrem sa ne intoarcem la scumpul nostru Mantuitor in vesnicie. Aceasta este biserica pe care nici portile iadului nu o pot sfarama , al carui cap este Hristos.

  Nu recunoastem alte zise biserici surori, identice si nici relatiile Bisericii ortodoxe cu cealalta lume crestina. Da, iubim pe toti si pe toata lumea de pe pamant, pentru ca toti suntem faptura lui Dumnezeu si de aceea iubim si ii chemam pe toti sa se intoarca la adevarata credinta mantuitoare ortodoxa pe care a lasat-o Domnul Iisus Hristos si care este una si el a rascumparat-o cu sfant sangele sau si nu cu ecumenismul blestemat , care este inainte mergator antihristului si doreste sa distruga din temelii pe una sfanta, soborniceasca si apostolesca Biserica a lui Hristos.”
  […]
  “Acest sinod mare sfant panortodox este cel mai viclean, talharesc, cel mai mincinos pe care eu si credinciosii mei niciodata nu-l vom recunoaste.
  Am luat parte la pregatirea acestui sinod, e groaznic ceea ce se pregateste si toate intrebarile de la acest sfant sinod au doua raspunsuri, dar stim ca Dumnezeu este da si nu , de aceea nu-l recunoastem niciodata .
  Iar declaratia din Cuba a patriarhului Kiril si a papei de la Roma, ereticul, in cele 30 de puncte pe care la contine, pentru mine personal sunt cei 30 de arginti ai lui Iuda. De aceea, ma rog ca Dumnezeu sa ne ajute.”
  […]

  Textul integral: https://graiulortodox.wordpress.com/2016/03/24/11647/

  “După cum ne învață Sfântul Ioan Hrisostom, ascultarea și supunerea față de preot, ierarh sau Sinod merge până la erezie: ” Dacă preotul are o credinţă stricată (greşită), chiar înger din cer de ar fi, tu nu te supune; iar dacă învaţă drept, nu te uita la viaţă, ci la cuvintele lui.” (Omilia a II-a la Ep. II Timotei).
  Aceste hotare canonice au fost descrise îndeosebi în tâlcuirea Sf. Nicodim (Milaş) la Canonul 1 al Sinodului III Ecumenic: „Emiţând această prescripţie, Soborul din Efes are în vedere acea normă juridico-bisericească în baza căreia conducerea ierarhică bisericească deţine puterea legitimă deplină doar atunci când acţionează în limitele descrise de lege şi atunci când chivernisitorii acestei puteri se supun cu stricteţe legilor şi învăţăturii Bisericii Ortodoxe; şi dimpotrivă, în momentul în care ei se depărtează de aceste legi şi încalcă hotarele legale strict-definite, această putere pierde toate drepturile ce îi aparţin.
  Tâlcuind în continuare canoanele soborului întrunit la Constantinopol în anul 861, vom vedea ce putere a avut mereu în Biserică această normă”
  […]

  Sursa: http://www.aparatorul.md/interviu-privind-argumentarea-intreruperii-pomenirii-la-sfanta-liturghie-si-la-toate-celelalte-slujbe-ale-bisericii-a-episcopului-locului-inaltpreasfintitului-vladimir-mitropolit-al-chisina/

 2. In ziua de azi nu stiu cine a umplut capul oamenilor(fara judecata) ca daca cineva iti spune necazul lui,asa cum era pe vremuri,”preiei negativitatea aceluia” si ,vai doamne,tu o sa suferi mai mult decat cel in cauza.Bunule Dumnezeule,pana unde s-a ajuns cu manipularea si prostia omului.Numai faptul ca poti asculta necazul obiditului si i-ai facut un mare serviciu,pe vremuri se spunea -m-am racorit-,iar daca poti sa-l ajuti e si mai bine.Da este adevarat ca au aparut multi care vor sa profite ,dar pana la urma TU OMULE in fata LUI DUMNEZEU te-ai facut datoria,”chiar daca haina ta a ajuns la un bazar spre vanzare”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s