Patriarhul Daniel a decorat cu medalia Sfinţii Martiri Brâncoveni 18 medici din Timişoara care au refuzat să mai facă avorturi la cerere. Video: Era exact acelaşi sentiment ca şi cum aş fi fost plătit să ucid.

Patriarhul Daniel a decorat cu medalia Sfinţii Martiri Brâncoveni 18 medici din Timişoara care au refuzat să mai facă avorturi la cerere.

VIDEO Patriarhul Daniel a decorat 18 medici pentru că au REFUZAT să mai facă avorturi. MĂRTURII CUTREMURĂTOARE: Mă simţeam ca un killer plătit să ucidă

Cei 18 medici sunt: Cristina Valea (medic primar de familie care a convins peste 700 de femei să renunţe la avort), conf. dr. Dan Păscuţ (şeful Clinicii de Obstetrică Ginecologie II, Universitatea de Medicină şi Farmacie), Ionel Cioată, Mariana Luca, Dănciulescu Carmen, Oana Cristina Damaschin, Gheorghe Budău, conf. dr. Ioan Sas, Gabriela Cristea, Marius Forga, Florica Al Jobory, Anca Hudiţeanu, Alexandru Moscu, Zoran Popa, Olimpia Oprea, Florina Todoruţ, Olivera Iordache şi Ionel Spătaru.

Cnferenţiarul Dan Păscuţ, şeful Clinicii de Obstetrică Ginecologie II din cadrul Univerităţii de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara. Acesta vorbeşte despre motivele pentru care a decis să nu mai facă întreruperi de sarcină.

„Văzând embrionul, citind pe tema acestui subiect şi înfiinţându-mi un cabinet privat unde primeam bani pentru avorturi am început să mă simt ca un killer plătit să ucidă. Exact ca un killer. Atunci nu m-am mai putut suporta pe mine însumi. Era exact acelaşi sentiment ca şi cum aş fi fost plătit să ucid. Măcar un adult are posibilitatea să se apere. Fătul intrauterin nu are nicio posibilitate să se apere. Sunt absolut convins că există viaţă şi că prin avort se distruge o viaţă. Am şi declarat oarecum anecdotic că şi dacă ar trebui să fac puşcărie pentru asta nu voi mai face avorturi”, a declarat medicul Dan Păscuţ în cadrul unui interviu postat pe YouTube de Asociaţia Pro Vita.

Un alt ginecolog care a renunţat să mai facă întreruperi de sarcină este Ionel Cioată.  „A fost o decizie greu de luat pentru că avortul era o practică pe care am învăţat-o în cursul pregătirii mele şi mă ascundeam în spatele acestei datorii ale mele de a face acest lucru”, a spus acesta într-un interviu pentru televiziunea Alfa şi Omega TV. Ionel Cioată povesteşte că a luat decizia după ce s-a spovedit, iar un preot a refuzat să-l împărtăşească pentru că făcea avorturi. „A fost picătura care a umplut paharul”, îşi aminteşte medical.

activenews.ro

Publicitate

26 de gânduri despre &8222;Patriarhul Daniel a decorat cu medalia Sfinţii Martiri Brâncoveni 18 medici din Timişoara care au refuzat să mai facă avorturi la cerere. Video: Era exact acelaşi sentiment ca şi cum aş fi fost plătit să ucid.&8221;

 1. Asta e un plan de reabilitare al preafericitului ?
  Acum cateva zile facea promovare pe toate canalele mediatice subordonate lui ptr saptamana ecumenismului la patriarhie si acum se da drept omul lui Hristos ?
  …penibil…

   • Frate…as vrea sa vad si faptele lui bune.
    Problema e ca le face ptr imagine,nu ptr Cuvantul Domnului.

    Exemple…eu ptr ca renunt la prezervativ ptr a nu omori copilul inca din actul creatiei trebuie sa fiu decorat de duhovnic?
    Cand fac milostenie saracilor,cand ma spovedesc,cand ma duc in fiecare Sf Duminica la Sf Liturghie chiar daca sunt -20 grade afara si ninge abundent afara si sunt si bolnav trebuie sa fiu decorat,cand ma lupt sa fac intocmai precum ne sfatuieste Hristos am nevoie sa fiu decorat/felicitat/rasplatit de om?

    NU…insasi Hristos Dumnezeu ne spune ca nu trebuie sa stie stanga ce face dreapta caci ce rasplata ai de la Dumnezeu daca te faci cunoscut ptr faptele bune caci rasplata…ai luat-o deja.

    Insa preafericitul daca vrea sa faca NUMAI fapte bune de care sa stim cu totii e bine sa se dezica total de toata promovarea anticrestina ce o face de cand a fost „votat” si sa se lepede de vrajmasul ptr care lucreaza.

    Avem nevoie ca de aer ca toata conducerea BOR sa reaprinda in popor cuvantul si faptele Dumnezeului nostru Iisus Hristos.

 2. …vt cata viclenie ai intocmai cu lupii in piei de oaie
  Nu cumva vrai si tu medalii la orice cuvant spus pentru HRISTOS?
  Din cate stiu ” dracu este political corect” si ” patriarhul ” merge pe acelasi principiu ….
  CATE SUFLETE OARE NU ERAU SALVATE DIN GHENA DACA PE ACEST PAMINT ,IN SFINTELE BISERICI ,INSASI ” PS PATRIARH” Striga cat putea de La Amvon
  POPOR ROMAN NU LUA SEMNUL FIAREI PE ACTE
  , POPOR ROMAN NU ACCEPTA INVAZIA BARBARILOR SI A PAGANILOR PE ACEST PAMINT
  ,POPOR ROMAN OPRESTE TE DE LA CRIME CA SA NU VINA MANIA LUI DUMNEZEU PESTE TINE
  ..IAR noi poqte vedeam roade bune si il urmam intocmai precum Pastorul care se ia la lupta cu fiarele si ridica toiagul lui DUMNEZEU ,pentru a si apara turma
  Insa …margaritarele CELE SFINTE ,au fost date in gurile porcilor ( masonii in sutana ) care se vor intoarce spre a sfasia turma
  Si insasi Cuviosul PAISIE AGHIORITUL PRIN AL SAU UCENIC A ZIS
  ” SI ARHANGHELII DIN CERURI DE S AR RUGA PENTRU ASTIA ,IN FATA LUI DUMNEZEU NU VOR AVEA INDURARE ”
  …astia fiind cei cu semnul fiarei luat pe acte pasaport biometric ,permis stilizat cu 666 ,card de sanatate asemeni si toti proorocii mincinosi ai lor care i au indemnat pentru ca preoti in HARUL LUI DUMNEZEU ,acestia numai sunt

  …iar domnii doctori daca au facut cainta sincera la DUMNEZEU SA BOTEZE copii cati au avortat ,banii aceia spurcati sa mearga la orfelinate unde sunt copii nebotezati si peste tot unde este intunericul avortonului ,ei sa fie LUMINA DIN LUMINA
  IAR RASPLATA NEMINCINOASA VOR LUA DE LA HRISTOS
  AMIN.

 3. As vrea sa te contrazic, dar…nu am argumente. Ascultarea imi zice sa ma supun ierarhilor si sa nu-i judec, iar in tot ce ai scris vad ADEVAR. Cind Patriarhia din Constantinopol „a semnat” unirea(ca sa obtina ce?…promisiuni) Ortodoxiei cu papistasii/papa, numai poporul ortodox a putut sa intoarca pe ierarhii ortodocsi de la ratacire.

  • Dupa ora afisata la comentarii gazduirea acestui site pare sa fie in America.
   Eu am comentat la 29.01.2016, 09:42 si dumneavoastra afisati ca am comentat azi noapte(Ianuarie 29, 2016 la 2:42 am, format US). Unde gazduiti de fapt?

 4. Patriarhul stie el ce face cu saptamana aia de „rugaciune” nu-l impresioneaza pe el ce bolmojesc aia cand spun ca se roaga , e un fel de a nu-i face dusmani Ortodoxiei , pentru ca destul este atacata din toate directiile . Patriarhul este un sustinator al familiei , impotriva legilor anti-crestine , impotriva avorturilor , impotriva ratacitilor de la dreapta credinta , personal am ascultat sute de predici in acest sens cat a fost Mitropolit al Moldovei .

  • Maria…Maria….Hristos a predicat si a intarit Cuvantil Sau prin FAPTE.
   Si a fost constant in Tot ce a facut.

   Un „preafericit” este reprezentantul lui Dumnezeu pe pamant iar el trebuie sa respecte ca nimeni altul randuiala ortodoxa.
   Din pacate faptele lui,atitudinea lui,aroganta si infatuarea,trecutul ce il leaga ca agent de securitate si faptul ca a fost votat de masoni il fac NEREPREZENTATIV.

   Lui Hristos i se spunea „invatatorule” iar lui Daniel i se spune „preafericit”.
   Dumnezeu umbla in picioarele goale si pe jos,Sf Ioan Botezatorul si Inaintemergatorul Domnului abia de punea o carpa pe el (va amintiti ce spune Hristos despre Sf Ioan Botezatorul) iar preafericitul umbla cu inaintemergator cu „nino-nino” si isi lafaie fundul impreuna cu pretinii lui episcopi si preacuviosi in limuzine luxoase.

   Vreau sa il vad pe el si prelatii ce-i fac pe plac ca renunta la hainele somptuoase,ca nu mai pune biruri si taxe pe fiecare biserica,ca renunta la luxul in care isi duc traiul,ca se duc zilnic in gradinite si scoli si licee si facultati si trezeste tineretul din letargie,ca lupta activ impotriva tradatorilor de neam,ca fac planuri ptr a scoate cat mai multi romani la biserica,ca duc munca de convingere impotriva vaccinarii si promoveaza alimentatia sanatoasa so fac programe impreuna cu Ministerul Educatiei si al Sanatatii,ca umbla zilnic printre oameni,ca identifica cu talpa-i proprie saracii si-i ajuta din fondurile BOR nu din donatiile mele,ca promoveaza vindecarea prin mijloace naturiste,si cate altele !!!

   Ce spune Hristos Dumnezeu?
   Ca sluga nu e mai mica decat stapanul…asa se comporta preaultrasuperextrafericitul?

   E multa fatarnicie Maria…iar de la cuvant la fapta e distanta ca de la iad la Rai.

 5. teodor stela (crestinul ortodox , oare?) este un stilist dus cu pluta , se vede din comentarii ca toaca mereu aceleasi fraze si are o ura nemarginita asupra preotilor nostri ortodocsi , numai stilistii din Romania au aceasta atitudine fata de BOR , de aceea s-au desprins de BOR si se conduc dupa capul lor , sunt schismatici . Bisericile ortodoxe pe stil vechi din afara Romaniei , nu colaboreaza cu stilistii de aici si nici nu vor sa auda de ei !

 6. Vp ,
  Nu i-a decorat pentru imagine (imaginea cui?) ci , a vrut sa transmita un mesaj intr-un mod indirect , medicilor din toata tara , tocmai pentru a stopa uciderile viitorilor generatii de romani !

  • Maria,preafericitul umbla dupa imagine…umbla sa fie vorbit de bine ca face si drege cele bune.
   Si-a luat-o in ultima vreme ca prea face dupa capul lui si nu al lui Hristos.
   Niciodata cei ce fac Bine nu au nevoie sa fie decorati.

  • Maria,preafericitul umbla dupa imagine…umbla sa fie vorbit de bine ca face si drege cele bune.
   Si-a luat-o in ultima vreme ca prea face dupa capul lui si nu al lui Hristos.
   Niciodata cei ce fac Bine nu au nevoie sa fie decorati.

   Daca vrei sa transmiti mesaje..fa-o direct si indeamna toti episcopii si preotii din RO sa duca in fiecare spital si scoala si gradinita indemnuri la Viata!

 7. Apropo de doamna/domnisoara theodor stela va rog sa o intelegeti si pe ea poate are si femeia supararile ei si automat are unele scapari, pe mine sincer femeia nu ma deranjat cu absolut nimic, acum nu cai tin partea, dar am vazut anumiti indivizi ce intra pe anumite bloguri si ceea ce le ies pe gura te iei cu mainile de cap, fara nici un pic de jena, nu se gandesc ca mai intra si doamne domnisoare pe blog, eu de exemplu tot pe un blog am fost facut in tot felul ca lam apreciat pe parintele Aldea, ca vezi Doamne sunt omul lui s.a.m.d

  • nu e vorba doar de scapari, jigneste constant si judeca incontinu si pe toata lumea, m-a facut si pe mine „lup in piele de oaie”, daca asta este concluzia ei, dupa atata timp, atunci am considerat ca nu are rost sa-si mai dea cu parerea pe acest blog, sa-si gaseasca alte bloguri care sunt pe masura gandirii sale.

 8. Vp ,
  Pot doar sa spun urmatorul lucru : Cu cativa ani in urma , mai criticam si eu unele comportamente ne-ortodoxe ale Patriarhului actual , din ceea ce vedeam aici la fata locului , cat timp a fost Mitropolit , prin prisma unui ortodox care a citit mult si a cautat sa inteleaga intru totul Ortodoxia , iar vazand anumite lucruri care erau in contradictie cu ceea ce am citit , ma tulbura foarte mult , ceea ce ma facea sa mai spun unele lucruri chiar sa le port in inima smintindu-ma foarte mult , spre paguba sufletului meu , dupa cum singura am constatat . Dupa un timp am avut ocazia sa discut cu un calugar pe stil vechi , am vazut cu cata inversunare critica BOR , ura si multa ranchiuna , ceea ce m-a facut sa cred ca aceste iesiri nu sunt decat de la diavol . In plus , de cate ori vorbeam cu cineva despre „greselile” ierarhului , am pus in ghilimele , pentru ca nu sunt eu in masura sa judec si sa taxez unele fapte ale unui ierarh , aveam mari necazuri atat in familie cat si la servici , cu alte cuvinte , am simtit mustrarea lui Dumnezeu iar in cuget , imi parea rau ca nu mi-am vazut de ale mele pacate . Am citit pe undeva ca , mustrarea lui Dumnezeu , este cugetul omului atunci cand isi regreta o fapta rea , ori eu am inteles ca ceea ce mi se intampla este ca am gandit rau si nu am acest drept . Pe de alta parte , predicile Patriarhului pe care le ascultam cu multa atentie si placere , pentru mine erau unicat din toate punctele de vedere , cu nimic nu calcau pe alaturi de Ortodoxie . Iar pe invitatii ne-ortodocsi din zilele marilor sarbatori , ii tinea „la distanta” ii mustra foarte subtil , simteai doua lumi diferite in aceeasi incapere unde toti participam la slujba . O lume in Hristos si o lume in afara de Hristos . Multi dintre cei rataciti , erau profund impresionati de frumusetea credintei noastre , erau uimiti pentru ca nu mai vazuse nicaieri RAIUL din Biserica Ortodoxa . Patriarhul lupta sa aduca la dreapta credinta , pe unii dintre acestia , nu cunosc daca a reusit , dar , am vazut cu ochii mei , odata in Catedrala , cand Patriarhul Daniel , a plans in fata lumii , cand spunea ca dintre ortodocsi , trec la secte . Un om care plange pentru Ortodoxie , si nu poate vorbi de emotii , nu-i un om rau .
  Nu stim noi , ce e in sufletul lui , ce face si cum se roaga , cate compromisuri face si cate ii sunt ingaduite de Dumnezeu , pentru ca Biserica Ortodoxa sa dainuiasca si sa nu fie prigonita de dusmanii de peste tot .
  Eu ma rog in rugaciunile mele , pentru ierarhii nostri si pentru toti preotii ortodocsi din lume !!!!!!

  • Maria, aici sunt intru cu totul de acord cu tine, adica nu judeca ca sa nu fi judecat caci pe lumea asta fiecare avem pacate mai mari sau mai mici, astazi dupa cum bine stim este sarbatoarea sf. 3 Ierarhi, si in curand alta sarbatoare Intampinarea Domnului. In ceea ce il priveste pe patriarhul Daniel cu siguranta se fac presiuni ft mari asupra lui, ma uitam acum la fixarea datei patilor, si ma uitam ca papa francisc vrea sa fixeze o data comuna pt toti, deci ft posibil ca anul acesta sa fie ultimul paste cu adevarat ortodox, pt ca in viitorul apropiat sa ni se impuna un ,,paste” eretic om vedea ce se va petrece la viitorul sinod ecumenic de anul acesta din iunie. Oricum bine nu va fi

 9. mihai,
  Daca data Pastilor ramane cea de pana acum in ce ne priveste , adica in prima Duminica cu luna plina , de dupa Echinoctiu de primavara , (21 Martie ), cu ce ne deranjeaza ca si altii vor sa cada pe aceeasi data , care este hotarata in Sfintele Sinoade ? Numai sa nu fim noi prosti sa schimbam aceasta randuiala dupa cum vor ratacitii ! Aici e cheia !!!

 10. Mda
  sarpe al uraciunii pustiirii din iad scos , masoni in sutana hiti si takhari ce stiti a fura MARGARITARELE cu voi avem a purta LUPTA MARE aici in Tara Scitiei ,lupi in piei de oaie ” binecuvantatii ” lui ciubotea daniel masonul cu grad direct in slujba antihristului ,care acuma este doar lider politic
  SI
  VA FI VAI DE TINE OM ROSU

  SFINTE SERAFIM DIN SAROV APARA ORTHODOXIA
  AMIN.
  SFINTE MUCENIC NICOLAIE TAR AL RUSIEI roaga te pentru tot poporul pravoslavnic al ORTHODOXIEI
  AMIN.
  SFINTE PARINTE ARSENIE BOCA AJUTA NE CA BIRUINTA SA AVEM ASUPRA LUPILOR IN PIEI DE OAIE SI STARPIREA OMULUI ROSU A FIE DE PE AST PAMINT
  AMIN.

 11. Daca nu se dau dupa ortodocsi , treaba lor , noi sa tinem randuiala noastra ca altfel suntem prostii prostilor si ne vor incaleca oricand si cu alte rataciri de-ale lor . Sa dea Bunul Dumnezeu sa lumineze pe cine trebuie si sa ne pastram Ortodoxia intacta , cu pretul vietii !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s