Tensiunea dintre Rusia si Turcia creste! Turcii au blocat accesul navelor militare rusești prin Strâmtorile Bosfor și Dardanele!

Turcia a început o blocadă de facto pentru navele militare rusești, blocand tranzitul prin Dardanele și Strâmtoarea Bosfor, între Marea Neagră și Marea Mediterană.

Turkey Blockades Russian Shipping, Black Sea Fleet Completely Cut off

În conformitate cu sistemul de urmărire AIS pentru circulația navelor maritime, numai navele turcesti se deplasează de-a lungul Bosforului, iar în Dardanele nu există nici o mișcare a vreunui transport maritim.
În același timp, atât in Marea Neagră cat și in Marea Mediterană, există un mic grup de nave sub pavilion rusesc, care doar stationeaza si așteapta.

Imaginea de mai jos prezintă situația cu navele care contin transpondererele cu GPS la bord:

În plus, transportul maritim în interiorul Mării Negre, de la Novorossiisk și Sevastopol în direcția Bosforului al navelor rusești pare inghetat, nu exista nici o mișcare. Aceasta confirmă în mod indirect o declarație a CNN conform careia Turcia ar fi blocat circulația navelor rusești din Dardanele și Strâmtoarea Bosfor.

Există un tratat care indica modul de utilizare a acestor căi navigabile, de către națiunile ale lumii. Acest tratat este Convenția de la Montreux.
Este un acord din 1936 care oferă un control total al Turciei asupra stramtorilor Bosfor si Dardanele și reglementează tranzitul navelor de război. Convenția oferă Turciei control deplin asupra strâmtorilor și garantează trecerea liberă a navelor civile în timp de pace. Restricționează trecerea navelor maritime care nu aparțin statelor de la Marea Neagră.

Termenii Convenției au fost sursă de controverse de-a lungul anilor, în special în ceea ce privește accesul militar al Uniunii Sovietice la Marea Mediterană.

Semnat la 20/07/1936, la Palatul Montreux, în Elveția, tratatul a permis Turciei să detina control asupra strâmtorilor. Acesta a intrat în vigoare la 9 noiembrie 1936 și a fost înregistrat în Seria de Tratate a Ligii Națiunilor la 11 decembrie 1936. Acesta este încă în vigoare astăzi, cu unele modificări.

Convenția este formata din 29 de articole, patru anexe și un protocol. Articolele 2-7 vorbesc depsre trecerea navelor comerciale. Articolele 8-22 iau în considerare trecerea navelor de război. Principiul cheie al libertății de trecere și navigare este menționat la articolele 1 și 2. Articolul 1 prevede că „Înaltele Părți Contractante recunosc și afirmă principiul libertății de trecere și navigare pe mare prin strâmtoari”. Articolul 2 prevede că „În timp de pace, navele comerciale se bucură de libertate completă de trecere și navigare în strâmtori, pe timp de zi și noapte, sub orice pavilion, cu orice fel de mărfuri.”

Comisia Internațională pentru Stramatori a fost abolita, autorizand practic preluarea deplina a controlului militar turcesc asupra strâmtorilor și refortificarii Dardanelelor. Turcia a fost autorizata pentru a închide strâmtoarea tuturor navelor de război străine în timp de război sau daca ar fi amenințata cu o agresiune; În plus, Turcia a fost de asemnea autorizata să refuze tranzitul navelor comerciale aparținând țărilor aflate în război cu Turcia.

Turcia a invocat acum aceasta autoritate, dar nu a declarat inca public dacă blochează navele rusești, deoarece considera ca ar fi „amenințata cu o agresiune” sau dacă se consideră a fi „în război.” Săptămâna trecută, Turcia a doborât un avion militar rusesc in Siria și acest lucru a provocat o ruptură majoră între cele două națiuni.

Aceasta ultima actiune a blocării navelor rusesti, este o dezvoltare masivă și desosebit de periculoasa. Blocare flotelor rusesti din apele Mării Negre de a călători către restul lumii, sau înapoi catre porturile lor de origine, este ceva care nu le va cadea prea bine rusilor.

Astăzi, președintele rus Vladimir Putin, a ordonat desfășurarea a 150.000 de trupe și echipamente în Siria si a ordonat mai apoi suplimetarea cu inca 7.000 de trupe, tancuri, lansatoare de rachete și artilerie, la frontiera rusa dinspre vecinatatea Turciei, cu ordine clare de a fi pregatite pentru razboi.

Este important să rețineți două lucruri:

1) Turcia este un membru al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), la fel ca Statele Unite și majoritatea Europei și;
2) Turcia a facut prima mutare, atunci când a doborat în mod intenționat un jet rusesc săptămâna trecută.

Este important să ne amintim aceste fapte, deoarece, în calitate de membru NATO, Turcia, poate invoca articolul 5 din tratat NATO, care impune tuturor membrilor NATO să o apărare în cazul în care Turcia este „atacata”. Deci, dacă Rusia decide să lupte împotriva Turciei doborand la randul ei avioane militare turcesti, atunci Turcia ar putea apela la NATO și va pretinde ca a fost „atacata”, determinand astfel fortele NATO de a intra război împotriva Rusiei.

Înainte insa ca NATO sa târsca lumea într-un război între Rusia și Turcia, cetățenii lumii trebuie să fie gata pentru a le reaminti liderilor noștri că Turcia a fost prima care a atacat.

De ce au tras turcii? Pentru ca Turcia să permită grupului terorist ISIS de a le vinde petrolul furat de la tarile cucerite. Petrolul este transportat de la sondele țărilor în care ISIS a confiscat puterea, este incarcat in camioane, livrat catre Turcia și apoi vândut la prețuri ieftine pe piața neagră.

Turcia nu are nici un drept legal pentru a inchide Bosforul, navelor rusesti- 

Embedded image permalink
Această piață neagră de vânzare a perolului aduce peste 1 milion de dolari pe zi ISIS-ului, bani care ajuta pe mai departe la cumpararea de echipamente militare necesare pentru a-si continua actiunile teroriste. Numai un prost ar putea crede că toate acestea se întâmplă prin Turcia, fără ca unii oficiali turci (chiar fiul lui Erdogan fiind de altfel implicat, mai multe detalii aici) sa nu se umple de bani din vânzarea petrolului ilegal. Pe scurt, Turcia este in afaceri cu ISIS și Rusia le afecteaza aceste afaceri prin atacarea ISIS-ului în Siria.
Deci, Turcia a doborât unul dintre avioanele rusesti, care a atacat ISIS. Rusia a devenit de atunci foarte agitata; cu președintele rus precizând ca aceasta actiune a fost ca „o lovitură de cuțit în spatele Rusiei” și a fost realizată de „complici la terorism.”

Ar fi șocant dacă NATO ar apăra Turcia în aceste condiții, deoarece prin acțiunile sale, Turcia acorda sprijin material grupului terorist ISIS. Daca NATO ar interveni sa o apere, i-ar face pe toți complici la terorism. – infowars.com

Dar oare, doar Turcia a profitat in tot acest timp de pe urma traficului de petrol, oare nu sunt cumva implicati si altii, cum e SUA, Israel? Oare Turcia numai de capul ei a protejat si a incurajat in tot acest timp organizatia terorista ISIS? Dar oare de unde cumpara acesti terosisti mai apoi armele din banii castigati din vanzarea petrolului, nu de la americani oare? Mai departe, oare nu SUA, Israel, Turcia, Marea Britanie au format aceasta grupare criminala? Oare nu totul s-a petrecut sub atentul control al tarilor amintite?

Deci raspunsul la intrebarea din articol va veni firesc, NATO nu va tine cont de faptul ca Rusia a fost atacata pe nedrept de catre turci pentru a-si apara interesele din zona, iar daca Rusia va ataca avioanele turcesti, vor spune ca Turcia doar a reactionat normal la o agresiune efectuata de catre rusi si nu a insemnat vreun act de razboi.

De ce credeti ca Turcia a convocat NATO imediat dupa ce au doborat avionul rusesc si nu a luat legatura cu Rusia, partea vatamata? Pentru ca totul a fost aranjat dragii mei, s-a stiut dinainte de aceste manevre, totul facand parte dintr-un plan clar de a provoca Rusia pana reusesc sa obtina ceea ce isi doresc.

Situatia, cum prezinta si articolul este deosebit de grava, Rusia nu va mai rabda mult, nu va putea sa permita Turciei sa isi bata joc in continuare de ea, actionand  doar prin sanctiuni economice si fara a actiona si militar. Bula la un moment dat se va sparge, iar elitele abia asteapta. Ce va urma… Dumnezeu cu mila!

Urmariti va rog si:

Toate armatele importante ale lumii se aduna in Siria

Iar pentru a intelege si mai bine cat de aproape suntem de o mare catastrofa globala, urmariti va rog si subiectele de la categoriile:

Al treilea razboi mondial si Criza economica

19 gânduri despre &8222;Tensiunea dintre Rusia si Turcia creste! Turcii au blocat accesul navelor militare rusești prin Strâmtorile Bosfor și Dardanele!&8221;

  1. Fratilor intru Hristos,de ce va impacientati si cautati sa va ingreunati mintea si sufletul?
    Cuvantul Domnului TREBUIE sa se indeplineasca.
    Voi ramaneti tari in credinta,tineti postul.
    Spovediti-va din tot sufletul,mergeti la Sf Liturghie,faceti milostenie si numai voi sa stiti,impartasiti-va,tineti canonul dat,tamaiati-va casa inainte de culcare…fiti oamenii Domnului.

    Si Dumnezeu cautand in adancurile sufletului vostru va rasplati fiecaruia dupa faptele lui.
    Sa nu aveti teama,orice s-ar intampla.Teama e de la vrajmas.

  2. Smecherii se vor ascunde ca sobolanii iar fraerii se vor omori intre ei si dupa ce se vor linistii apele atunci vor iesi si ei la suprafata, caci vorba ceea dupa razboi multi viteji se arata, vor iesi gusterii din ascunzatori si vor plinge cu lacrimi de crocodil

  3. In primul rand vreau sa va spun, La multi ani,de Ziua Nationala a Crestinarii Romaniei de catre Sfantul Apostol Andrei!!!LA MULTI ANI PENTRU TOTI SARBATORITII ZILEI ANDREI,ANDREEA!!!

    @VT,ai dreptate in ce priveste situatia este foarte fragila si ericuloasa.Traim vremuri grele,profetiile se implinesc sub ochii nostrii(vezi Ezekiel 38,39)

    Rusia ia pozitii in jurul Turciei:
    Rusia este gata să lupte pentru a cuceri Bosfor și Dardanele, dacă Turcia decide să le închidă. Rușii au pregătit un desant și o lovitură puternică pentru a patrunde prin strâmtori. Acest lucru înseamnă un război pe scară largă și Turcia se va desparti categoric de partea ei europeană.

    Amata a 58- a Federatiei Ruse – se afla de azi dimineata la frontiera Armeano-Turca
    Mii de militari rusi au ocupat pozitii linga granita armeano-turca.
    Un nou raport al Ministerului Apărării, care circula la Kremlin a confirmat că în această dimineață Vladimir Putin a ordonat Armatei a 58-a, al cărui sediu se află în Districtul militar nord-caucazian sa implementeze imediat regimentele de infanterie și brigazile de sisteme de rachete, sisteme reactive, un lansator de rachete, Complexe anti-tanc la frontieră armeano-turc
    http://www.budnaera.com/201504f/1509281272.html
    Noile locatii a trupelor ruse vor fi protejate de sistemele de S-400 „Triumph” și sisteme „Krasuha-4”, care vor avea un control de 85 la sută asupra teritoriului turc.
    http://www.blitz.bg/news/article/377950
    În jurul portavionului „Moskva” au apărut două submarine rusești la distanță „decenta”. MAE turc a spus că erau în patrulare.
    Câteva minute mai târziu, in apele teritoriale turcești au apărut o alta clasă de submarine nucleare rusesti Rusia nu a dat o explicație.

    Chiar si ONU a votat:
    O rezoluție recentă a Consiliului de Securitate invită cele mai importante puteri mondiale să facă din lupta împotriva statului islamic o prioritate, potrivit ministrului Apărării din Germania
    http://sputniknews.com/world/20151130/1030966983/germany-world-isil-anti-terrorism-un.html

  4. Si cand ne gandim ca aceste teritorii pe care Turcia le stapaneste , stramtoarea Bosfor si tot Istambulul sunt ale grecilor . Cea mai frumoasa zona , muntoasa si fertila , furata prin forta de la greci de hoardele barbare otomane , care treceau totul prin sabie si cucereau , pradau tot ce le iesea in cale de la bogatii , la fiinte umane , copii , fete si baieti , pe care ii treceau la islam .
    Putin a declarat ca trebuie inapoiata crestinilor Catedrala Sfanta Sofia , cea mai mare si mai somtuasa constructie crestina atat atunci cat si acum , iar paganii au facut din ea geamie pagana .

    • @maria
      Pamanturile alea nu au fost ale grecilor!Au fost ale Bizantinilor(mai corect ‘romei’deoarece ei nu se numeau pe eie insisi „bizantini”) care au disparut din istorie.Sf.Constatin nu fost grec,nici nu cred ca stia greceste!S-a nascut in Naissus(Nish ,azi in Serbia) din parinti romani;tatal Constatin Clorus,taran danubian din Dacia Ripenssis si mama ,sf.Elena,care era din Roma…etc

  5. Nu cred ca mai este vreo indoiala pentru nimeni atacul aturcilor impotriva avionului militar rus,totul a fost planificat de asa zisele puteri ale lumii ajunse prin jaf(SUA+ISRAEL,UK si TURCIA care nu este o putere dar e de ajutor in acest context).Este o situatie cum nu se poate mai dureroasa pentru Putin,atat ca orgoliu dar si ca situatie in sine.Da,el ar trebui sa reactioneze sa nu fie considerat ca nu mai are nicio sansa si ca -capituleaza- dar acest lucru este cu doua taisuri.
    Odiosii nu vor ceda,va fi vai si amar de omenire,dar daca asa ne-a fost scris nu avem incotro,trebuie sa trecem si prin asta.
    Dumnezeu sa ne fereasca si sa ne lumineze mintile!

  6. Se anunta Vremuri Tulburi pentru turci:
    Netanyahu își reînnoiește sprijinul Israelului pentru independența
    http://english.shafaaq.com/politics/16773-netanyahu-renews-israel-s-support-for-the-independence-of-kurdistan-region.html Kurdistan
    Times of Oman: RUSIA poate incepe sa-i inarmeze pe kurzii turci
    „Moscova nu doar ca intenționează să pedepsească Turcia pentru demersurile ei murdare dar este posibil să înceapă inarmarea activa și susținerea Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) prin teritoriul armean”, scrie Richard Galustyan. El crede că toate măsurile luate împotriva Turciei vor distruge țara, nu numai in afara, ci si în interior, vor duce la slabirea economiei și la unirea oponenților regimului Erdogan.”
    https://eadaily.com/news/2015/11/30/times-of-oman-rossiya-mozhet-nachat-vooruzhat-tureckih-kurdov

    Priviti cu cata atentie (si teama)il priveste Netanyahu pe Tzarul Putin, la Conferința ONU de la Paris.
    http://i-supportisrael.blogspot.co.il/2015/11/watch-benjamin-netanyahu-met-with.html

    Incepe razboiul?Rusia a format o cupola uriasa de aparare antiaeriana deasupra Turciei
    Dupa cum am mai spus, Armata a 58-a s-a deplasat si a luat pozitii pe granita armeano-turca. Ankara raspunde cu masarea unor divizii de tancuri langa granita cu Siria. Razboiul intre Rusia si Turcia pare aproape.
    http://bultimes.com/idva-li-vojna-rusiya-oformi-protivovazdushen-kupol-okolo-turtsiya/

  7. tom beron ,
    „La 17 iulie 1393 , sultanul Baiazid Fulgerul-Ilderim (1389-1402) cuceri Tarnovo , capitala Bulgariei orientale , iar in 1396 , Vidinul , capitala Bulgariei occidentale . Intreaga Bulgarie intra din 25 septembrie 1396 , dupa ce turcii invinsera armatele crestine in cruciada de la Nicopole , sub lunga dominatie turca , de care Bulgaria reusi sa scape abia in urma razboiului ruso-romano-turc din 1877-1878 .
    In 1430 , turcii cucerisera Tesalonicul , al doilea mare oras al Imperiului Bizantin dupa Constantinopol .
    La 10 noiembrie 1444 , crestinii organizati in cruciada contra turcilor , la care au participat Ungaria , Polonia si Tara Romaneasca , au fost invinsi la Varna . Zilele Constantinopolului erau de acum ca si numarate . S-a sperat un timp ca voievodul Transilvaniei , Iancu sau Ioan Corvin de Huniade (1441 – 11 aug 1456 tatal regelui Ungariei Matei Corvin (1458-1490), va reusi sa invinga pe turci , dar el suferi o infrangere in 1448 , la Cosovo Polije , in sudul Serbiei .
    Abia suit pe tron la 18 februarie 1451 , Mahomed al 2-lea (1451-1481), a inceput sa ia masurile militare necesare in vederea cuceririi Constantinopolului . El profita cu abilitate de neintelegerile crestinilor ,(popoarele balcanice , greci , bulgari , sarbi , albanezi , ravasite de gelozii nationale si neunite in fata pericolului comun , cazura rand pe rand sub dominatia turcilor .), de izolarea Constantinopolului , de aprigile certuri dintre unionisti si antiunionisti in Bizant , de lipsa de ajutoare militare si economice pentru greci , de incapacitatea si miopia condamnabila a Statelor crestine apusene de a intelege atunci iminenta si gravitatea pericolului turcesc . A fost marea eroare politica a latinilor ca n-au facut nimic pentru salvarea Constantinopolului .Apusul crestin a asteptat caderea Constantinopolului cu i indiferenta paralizanta , ocupandu-se numai de interesele sale inguste .Mai intai , Mahomed al 2-lea inchise Bosforul (cum vrea sa faca acum Erdogan )dinspre rasarit , construind pe coasta europeana un fort puternic , numit Rumeli-hisar , fata in fata cu cetatea Anatol-hisar , ridicata pe tarmul asiatic de sultanul Baiazid , oprind astfel orice corabie din Marea Neagra , care ar fi mers pentru aprovizionarea Constantinopolului . A pregatit apoi o flota mare , a adunat o armata numeroasa , circa 160 de mii de soldati si a procurat tunuri intr-o cantitate necunoscuta pana atunci .
    Platindu-l „magnific” , Mahomed al 2-lea a obtinut serviciile unui oarecare Orban sau Hurban , inginer ungur sau roman din Transilvania , dupa istoricul Ducas , care si-a oferit mai intai serviciile bizantinilor ,dar , pentru ca acestia n-au avut ce ce-i platiii indeajuns , a trecut la turci .Orban a construit tunuri de o marime neobisnuita , putand sa arunce proiectile de piatra grele de 600-900 de kg , la o distanta de o mila .Tunul cel mare a ajuns la Adrianopol in fata Constantinopolului tras de 70 de perechi de boi si de 2000 de barbati . Tunurile lui Orban au descurajat pe aparatorii capitalei bizantine .Asediul Constantinopolului a fost prima mare batalie castigata de artilerie , tunuri si alte arme de foc , care i-a facut pe oamenii Evului Mediu sa inteleaga ca cetatile nu mai sunt inexpugnabile si nu-i mai pot apara ca pana atunci .
    Imparatul Constantin al 11-lea Dragases (1448-1453)avea aproape 9000 de soldati , in parte italieni , genovezi si venetieni , condusi de viteazul Giovani Giustiniani Longo , podestatul genovez din Kaffa Crimeii , care intrase in Cornul de Aur inainte de inceperea asediului , cu doua trireme , avand un efectiv de 700 de oameni , care au luptat vitejeste pana la sfarsit .. . . . . . . .
    In timpul asediului , intreaga populatie a capitalei se ridica la 50000 de locuitori , dintre care numai 5000 erau in stare sa poarte arme . La actiunea de aparare , mai ales la astuparea sparturilor din ziduri , au luat parte , alaturi de barbati , si femeile , copiii si calugarii .”
    Deci grecii erau bizantini iar bizantini erau si grecii !!!
    „Declinul Imperiului Bizantin a inceput din secolul al 12-lea , cand cavalerii occidentali ai cruciadei a 4-a (1202-1204), manevrati de Venetia cu dibacie , pentru interesele ei comerciale in Orient , au atacat Constantinopolul la 13 aprilie 1204 , in Vinerea Patimilor , jefuindu-l in mod barbar . Ei s-au instalat la Constantinopol , dupa faramitarea Imperiului Bizantin in mai multe unitati politice si au intemeiat Imperiul latin de Constantinopol , care a durat din 1204 , pana la 1261 , cand imparatul Mihail al 8-lea Paleologul (1261-1282) a reusit sa intre in Constantinopol , alungand pe latini .
    Dar Imperiul Bizantin restaurat n-a mai avut forta si stralucirea lui din trecut, incat , in mod inevitabil , se apropia de sfarsitul lui tragic .”
    tom beron,
    Sfantul Constantin cel Mare a trait in secolul 4 , iar aici vorbim de cucerirea Constantinopolului in anul 1453 . ce Ce faci , amesteci merele cu perele ???
    Sfantu Constantin cel Mare a fost imparat Roman si il confunzi cu Constantin al 11-lea Dragases .
    O lume-ntreaga stie ca aceste teritorii au fost cucerite de la GRECI , care faceau parte din Bizant , iar tu vii cu aceasta aberatie de tot rasul . Citeste textul bine si intelege , pana si proorociile fac lamuriri in acest sens . Este ca si cum a spune ca cei din Transilvania nu sunt romani ci habsburgi .

  8. De moment Rusia este cea care provoacă. Bine Turcia a doborât un avion rusesc,dar ce căuta atâta armata
    la granița Armeniei cu Turcia având în vedere ca Turcia nu a adus atâta armata în zona!?
    Ce căuta submarinul nuclear în apele turcești?
    Ca si pana acum Rusia a provocat Turcia și a intrat în spațiul aerian turcesc de mai multe ori pana a găsit ce a căutat. Turcia le-a dat jos avionul.
    Dar mă întreb eu dacă un avion turcesc intra de mai multe ori în spațiul rusesc,oare ce făcea Puțin! ?
    Fără supărare nu țin nici cu americanii nici cu rușii, dar în acest caz Rusia este cea care provoacă.
    Avem noi exemplul rusesc în Transnistria,unde tot rușii au intrat și au uitat sa mai iasă.
    În acest moment Siria este o groapa mai mare în care Puțin a intrat singur.
    Doar este un guraliv și îi place sa provoace și sa își arate la toată lumea forțele .
    Ia sa vedem dacă are curaj sa atace Turcia!
    Eu cred ca nu.
    Și ăsta pentru ca următoarea se unda după declanșarea atacului,SUA ar fi imprevizibila și ar ataca Rusia,ceea ce rușii sigur nu doresc.
    Trebuie sa fi nebun sau beat sa încerci sa te pui cu cea mai mare armata a lumii.

  9. svetlana ,
    Nu stiu de unde te informezi insa nu cunosti adevarul !!!
    Cauta pe stiri corecte si nu pe manipulare ordinara tip realitatea tv , cea mai murdara televiziune de stiri , care intoarce adevarul cu fundul in sus , asa pe romaneste , adica spune invers de cum e adevarat , iar celelalte televiziuni sunt la fel de mincinoase , cu mici exceptii !!!
    Afla ca Turcia este manevrata de NATO si SUA , Turcia a ocupat samavolnic o buna parte din teritoriul Siriei , mutand granita fara niciun acord de nicaieri , tot Turcia a invadat spatiul aerian al Greciei de vreo treizeci de ori si nimeni nu i-a doborat vreu avion , iar cea mai importanta stire , daca nu stii , este ca avionul rusesc , dupa ce si-a facut treaba bombardand efectivele ISIS , se intorcea la Baza si nu a INTRAT NICIDECUM IN SPATIUL AERIAN AL TURCIEI . Nu exista nicaieri o filmare in acest sens , iar Rusia poate dovedi cu satelitii , ca avionul nu a depasit granita cu Turcia .
    Mai frumos decat atat , este faptul ca , aceasta doborare de avion rusesc a fost planificata , premeditata , protagonistii fiind NATO si SUA . Exista dovezi , in care avioane turcesti , au tras cu racheta aer-aer , de la o distanta mica de 5 km , in avionul rusesc , ce se afla pe teritoriul Siriei , la 4-5 km de granita cu Turcia .
    Erdogan , un schizofrenic , supus sacalilor din occident , a executat un ordin , provocand Rusia cu scopul declansarii razboiului . Rusia insa , nu a raspuns , are alte planuri !!!
    Au procedat exact cu aceeasi metoda cu care Ucraina a doborat avionul de linie malaezian , unde au murit 295 de oameni , la granita dintre Ucraina si Rusia in 17 iulie 2014 , tot cu scopul de a acuza Rusia , insa Rusia are poze din satelit si a facut un raport cu date exacte si dovezi ale faptasului .
    Ai mai auzit ca Rusia este acuzata de aceasta catastrofa ??? Nu , pentru ca exista dovezi impotriva Ucrainei-NATO . Avioane ucrainene au fost interceptate in urma avionului malaezian , la mica distanta si au tras in el doborandu-l .

Lasă un comentariu