A inceput postul nădejdii și al bucuriei!

Început de post, început de cale și de plecare – plecare a capului spre lăuntru, a lăuntrului către Cer. Să ne dăm șansa de a reveni la nesingurătate, de a depăși neiubirea și de a cunoaște împăcarea. Să Îl chemăm mai des, mai cu convingere pe Mântuitor să îndrepte ceea ce noi, în neputințele noastre, nu reușim; să lumineze ceea ce noi am tulburat și acum vedem atât de întunecat.

Început de post, început de cale și de plecare – plecare a capului spre lăuntru, a lăuntrului către Cer. E postul nădejdii și al bucuriei: Hristos se naște și renaște pentru fiecare dintre noi în parte.

E început de post și e încă o șansă de a deveni mai buni, de a (re)găsi copilul curat din noi, pierdut sau pur și simplu rătăcit prin cotloane prăfuite de suflet. Dacă îndepărtăm puțin hățișul grijilor, al patimilor, dacă ne desprindem puțin de ghearele osândirii aproapelui, ale invidiei și nerecunoștinței, sigur îl vom zări.

Cu fiecare rugăciune așezată curat și smerit peste răgazul unei clipe, în fața icoanei, să ne dăm șansa de a reveni la nesingurătate, de a depăși neiubirea și de a cunoaște împăcarea. Să Îl chemăm mai des, mai cu convingere pe Mântuitor să îndrepte ceea ce noi, în neputințele noastre, nu reușim; să lumineze ceea ce noi am tulburat și acum vedem atât de întunecat.

Să nu ne risipim, să nu uităm de ceea ce este postul, de fapt: asceza nu e (doar) renunțare, e pasul mărunt, dar hotărât și asumat, spre vindecare. Și medicamentele sunt deseori amare, dar bolile prin ele își găsesc sfârșitul. La fel și cu măruntele noastre renunțări: câtă forță aduce vindecarea pe care o poartă în ele… Cu ele alături putem cerceta adâncul, pentru a  putea desluși treptat tainele orânduite.

Să țintim, așadar, ceea ce ne e spre folos, spre mangâiere și, în final, spre mântuire.

A început postul! Să ne plecăm și noi genunchii sufletului și, în fața Pruncului Mântuitor, să căutăm a fi mai buni, mai curați, mai smeriți, mai puțin plini de răni și neîmpliniri pentru a face cale întoarsă de la tristeţe la bucurie!doxologia.ro

Publicitate

26 de gânduri despre &8222;A inceput postul nădejdii și al bucuriei!&8221;

 1. Doresc tuturor sa afle la finalul acestui post Bucuria Nasterii Celuia Nascut pentru NOI.
  Sa va dea Domnul si Maica Lui Preacurata sa gasiti puterea unui post petrecut in minunatele momente de rugaciune intensa in care chemam numele Domnului Nostru Iisus Hristos pentru iertarea pacatelor,uscarea patimilor,curatirea sufletului si mintii si trupului.
  Dar mai ales ca in fiecare zi data de Dumnezeu pe acest pamant sa-I multumim pentru toate ce ne sunt date si sa ne invete sa facem voia Lui si nu voia noastra.

  Dumnezeu sa va ajute pe toti,Fratilor !

 2. Fara sa aduc jigniri „oamenilor lui Dumnezeu pe pamant” , cred ca ar fii bine sa vedeti acesti crestini-socialisti asa cum ii numeste acest blog

  Daca asta e cuvantul Domnului pe pamant , bucurati-va de el. Eu unul ma voi bucura de bunatatea Lui si de tot ceea ce mi-a dat El pana acum si II multumesc pentru tot. Cum spuneam in alta postare , putini sunt cei cu adevarat curati.

  Numai bine va doresc si fiti mai buni.

 3. si lista poate continua …

  etc

  Nu am pus aceste filmari doar sa ma cert, nu vreau sa isc nici o polemica , ci sa va deschid ochii si pentru cealalta latura a ortodoxiei.
  Ca orice padure cu uscaturile ei , nu credeti tot , nu mergeti ca oile dupa turma , Dumneazeu ne-a dat gandire, intuitie, constiinta iar voi daca credeti ca suntem superiori celorlalte religii va inselati amarnic , acest blog ortodox aduce doar jigniri celorlalte credinte (a nu se intelege gresit , sunt botezat ortodox si asa voi ramane), fiti buni si intelegatori ca unii fara altii nu putem exista.
  Numai bine!

  • In primul rand, ortodoxia, insemana altceva, in aldoile arand, cei care au facut aceste reportaje sunt media centrala, protv-ul in special, protv-ul este condus de evrei, evreii sunt dusmanii lui Hristos, iar tu esti un spalat pe creier autentic.

 4. @Paul dragule,acest post deschis este ptr a ne aduce intr-o stare de apropiere si de rugaciune si mai adanca odata cu inceputul Postulii Nasterii Domnului Iisus Hristos.

  Pe de alta parte vreau sa faci un exercitiu de vointa si de intelegere a anumitor lucruri reale si certe.
  1. Iisus Hristos,Fiul lui Dumnezeu a fost vandut si cu ajutorul fariseilor,adica al preotilor (fara de credinta)
  2. Vrajmasul are voie de la Dumnezeu sa intre peste tot cu exceptia Sfantului Potir unde prin invocarea si chemarea Sfantului Duh vinul si painea se transforma in trupul si sangele Mantuitorului Iisus Hristos
  3. Orice preot prin taina hirotoniei are in el si cu el ceea ce Sfintii,Ingerii,Tronurile,Incepatoriile,Heruvimii,Serafimii,Arhanghelii si toti ceilalti Sfinti Ingeri in Ceruri nu poseda: IERTAREA pacatelor.Acesta este testamentul Mntuitorului Iisus Hristos lasat apostolilor care l-au dat mai departe din neam in neam pana la sfarsitul veacurilor.
  RETINE: fara preoti nu poti intra in Imparatia Cerurilor.Daca te vei invrednici sa citesti macar Noul Testament cu mare atentie vei intelege.
  In Vechiul Testament preotii au un rol aparte,ei au fost primii care au facut slujbe si au dat Domnului Dumnezeu sacrificiul lor.
  4. Toti preotii au har dar nu toti lucreaza cu el.A-i judecat nu te face sa fi mai curat decat ei.Creste-ti copiii dupa regulile dupa care te-ai nascut si devino practicant (caci nu te poti numi crestin daca nu esti altfel decat practicant;nu te poti numi sofer daca nu conduci;nu esti pieton daca nu mergi pe jos;nu esti biciclist sau sportiv decat daca ai biciclete si te plimbi cu ea sau practici in mod constant un sport) caci a te declara ca ai o anumita religie fara a te apropia de Cuvantul Domnului si practica crestina nu este altceva decat FARISEISM,adica un fals.Si da-ti copilul sau copiii Domnului sa devina preoti asa cum iti dorsti tu si nu ai.
  Sau nu stii ca copiii nu sunt ai nostri ci sunt darul Domnului in familia ce o ai ? Sau nu ai si nu stii ?
  5. O atitudine de practicant in ortodoxie te face sa vezi Adevarul,caci esti orb in lipsa lui.Nu poti vedea Realitatea decat atunci cand o traiesti la Sf Liturghie,trairea din Sf Maslu,cand te spovedesti constant,cand ai duhovnic si ajungi sa vorbesti cu el precum o faci cu fratele tau sau cu tatal tau,cand te impartasesti si simti fiorul,teama si iti tremura chilotii si inima in tine caci Trupul si Sangele Domnului si Dumnezeului Iisus Hristos e in/cu tine (si ce ai facut tu ca talhar nemernic sa fi indumnezeit tocmai de El?),cand faci milostenie zi de zi si nu te stie nimeni,cand mergi in casele saracilor si de Sf Craciun sau in orice alta zi din an le umpli viata cu bucuriile care altfel le lipsesc zi de zi,cand te rogi seara de seara pana simti ca faci gaura sub tine si faci bataturi in genunchi,cand simti ca duhovnicul tau e incercat si il imbarbatezi,cand iti dai si ultimii bani din buzunar ptr un sarac pe care nu il cunosti,cand vezi un amarat ca e orb si nu poate traversa si iti opresti masina in mijlocul strazii si lasi pe toti ceilalti sa te claxoneze si injure iar tu il ajuti pe acel om sa treaca de partea cealalta a drumului,cand pacatuiesti si urla constiinga in tine ca ai gresit si plangi ptr ca simti nevoia sa te ridici si sa urci iar Golgota si sa iti duci crucea,cand incercat fiind nu ai somn si te framanti pana cand zici „Fie voia ta Doamne”,cand vei reusi dupa multa practica sa te lepezi de tine,de patimile tale si sa lasi pe Dumnezeu sa faca prin tine voia Lui,cand dai sfaturi acolo unde toti banii din lume nu au nicio valoare

  NUMAI ASA vei invata sa nu mai judeci aproapele,vei invata ca TOTI suntem pacatosi in fata Domnului indiferent sa suntem medici,directori,preoti,savanti,profesori,huligani,pietari,parlamentari,etc.
  DOAR ASA vei intelege ca Dumnezeu nu cauta la pacatele tale caci El Spune „Mila voiesc,iar nu jertfa”.
  DOAR ASTFEL vei pricepe si realiza ca „cine e fara de pacat sa arunce primul piatra” inseamna…dar mai bine te invit cu aceeasi dragoste de frate sa citesti ceea ce insusi Dumnezeu Fiul si Mantuitorul Iisus Hristos ne-a lasat cu limba de moarte:

  Evanghelia dupa Matei,Cap 7

  1. Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi.
  2. Căci cu judecata cu care judecaţi, veţi fi judecaţi, şi cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura.
  3. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, şi bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?
  4. Sau cum vei zice fratelui tău: Lasă să scot paiul din ochiul tău şi iată bârna este în ochiul tău?
  5. Făţarnice, scoate întâi bârna din ochiul tău şi atunci vei vedea să scoţi paiul din ochiul fratelui tău.
  6. Nu daţi cele sfinte câinilor, nici nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi, întorcându-se, să vă sfâşie pe voi.
  7. Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide.
  8. Că oricine cere ia, cel care caută află, şi celui ce bate i se va deschide.
  9. Sau cine este omul acela între voi care, de va cere fiul său pâine, oare el îi va da piatră?
  10. Sau de-i va cere peşte, oare el îi va da şarpe?
  11. Deci, dacă voi, răi fiind, ştiţi să daţi daruri bune fiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da cele bune celor care cer de la El?
  12. Ci toate câte voiţi să vă facă vouă oamenii, asemenea şi voi faceţi lor, că aceasta este Legea şi proorocii.
  13. Intraţi prin poarta cea strâmtă, că largă este poarta şi lată este calea care duce la pieire şi mulţi sunt cei care o află.
  14. Şi strâmtă este poarta şi îngustă este calea care duce la viaţă şi puţini sunt care o află.
  15. Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori.
  16. După roadele lor îi veţi cunoaşte. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?
  17. Aşa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele.
  18. Nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune.
  19. Iar orice pom care nu face roadă bună se taie şi se aruncă în foc.
  20. De aceea, după roadele lor îi veţi cunoaşte.
  21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.
  22. Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit şi nu în numele Tău am scos demoni şi nu în numele Tău minuni multe am făcut?
  23. Şi atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea.
  24. De aceea, oricine aude aceste cuvinte ale Mele şi la îndeplineşte asemăna-se-va bărbatului înţelept care a clădit casa lui pe stâncă.
  25. A căzut ploaia, au venit râurile mari, au suflat vânturile şi au bătut în casa aceea, dar ea n-a căzut, fiindcă era întemeiată pe stâncă.
  26. Iar oricine aude aceste cuvinte ale Mele şi nu le îndeplineşte, asemăna-se-va bărbatului nechibzuit care şi-a clădit casa pe nisip.
  27. Şi a căzut ploaia şi au venit râurile mari şi au suflat vânturile şi au izbit casa aceea, şi a căzut. Şi căderea ei a fost mare.
  28. Iar când Iisus a sfârşit cuvintele acestea, mulţimile erau uimite de învăţătura Lui.
  29. Că îi învăţa pe ei ca unul care are putere, iar nu cum îi învăţau cărturarii lor.

 5. Mersi ca mi-ai scris un adevarat roman dar nu am de gand sa fac nici un exercitiu si nici sa citesc nimic , vorbiti de farisei , vorbiti de musulmani , vorbiti de toti cei care nu sunt crestini …. nu cumva toti suntem creatia lui Dumnezeu ?
  Spunea cineva ingust la minte, tu vezi,citesti si te ghidezi dupa 4 carti scrise acum 2000 de ani , traiesti in mileniul 3 si nu stii nimic din istorie, vezi faptele pozitive si cele negative ale celorlalte civilizatii care nu au fost crestine si daca vezi vreo diferenta sa imi spui tu, pentru ca eu pe de alta parte incerc sa vad imaginea de ansamblu nu doar ce imi ofera vechiul si noul testament.
  La fel iti pot propune si eu un exercitiu , stau 4 oameni la masa unul crestin , unul musulman unul evreu si unul budist, sa imi spui tu cine crede in reincarnare si cine nu ? Daca vezi vreo asemanare si iti da de gandit e bine , daca nu , asta e.
  Numai bine va doresc!

 6. @Paul frate…Hai sa fac acest exercitiu,simplu ptr mine.

  Inainte de asta am urmatoarea remarca:TOTI suntem creatia Domnului.Adica toti suntem zamisliti dupa Voia Lui.Ulterior,viata noastra poate ramane sau nu in Voia Domnului.Iar cei ce raman in Voia Lui sunt copiii,fratii,surorile Lui si cei ce nu fac Voia Lui lucreaza faradelegea.Iar cei din urma,cei ce lucreaza faradelegea au deja semn de la Dumnezeu in Cuvantul Lui.

  Apropos,Cuvantul Domnului a fost,ramane si va fi valabi pana la sfarsitul veacurilor.
  Nu cuvantul trebuie indreptat sau modificat,ci omul care se desparte zilnic de Creator.

  Zici ca sunt 4 oameni la masa: crestin,musulman,evreu si crestin.
  Exclud reincarnarea caci acest subiect este blasfemie inaintea Domnului Iisus Hristos.
  Ai mai jos raspunsul.Ramane ca tu sa il parcurgi cu atentie,caci are Logica.

  CELE PATRU LEGI DUPA CARE VA JUDECA HRISTOS LUMEA

  Am zis cateva cuvinte despre moarte. Acum voi zice cateva cuvinte si despre constiinta, ca cine isi pazeste constiinta sa curata, negresit moartea il gaseste fericit si pregatit. Constiinta este judecatorul cel drept pe care l-a pus Dumnezeu inlauntrul nostru.
  Constiinta nu poate fi reflexia materiei in veacul veacului. Ea este glasul lui Dumnezeu in om si ea pururea il mustra, cand greseste : ” Omule, de ce ai facut asta ?”
  Aceasta lege a firii o au si chinezii, o au si crestinii, o au si budistii si brahmanii si mahomedanii. Este legea cea dintai pe care a pus-o Dumnezeu in inima omului de la creatie, dupa care s-a condus lumea pana la Legea cea scrisa. M-a intrebat un avocat necredincios :
  – Parinte, eu nu ma impac cu judecata de apoi !
  – Dar de ce nu te impaci, frate ? Cum asa ?
  – Cum, parinte, o sa ma judece Hristos, daca eu as fi chinez sau de alt neam, care n-am auzit niciodata de Hristos ? Ei de acolo nu au auzit de Hristos. Oare Dumnezeu pedepseste cu nedreptate ? El este drept. Cum o sa ma judece si o sa ma pedepseasca, daca eu nici nu am auzit de Evanghelia lui Hristos ?
  – Stai oleaca ! Dumneata stii sa invartesti actele acolo, sa faci procese verbale sau ce faci dumneata. Scriptura insa nu o cunosti. Esti un rationalist, desfaci firul in 40 si te prapadesti cu totul, umbland dupa capul tau.

  Patru legi sunt dupa care Dumnezeu va judeca tot pamantul. Nu una, ci patru. Si nimeni nu poate scapa de urgia si dreptatea lui Dumnezeu, fie chinez, fie brahman, fie budist, fie crestin, fie mahomedan, fie evreu, pentru ca Dumnezeu este drept, cum zice Apostolul : Dumnezeu este drept si tot omul mincinos.
  Dumnezeu, deoarece este drept, a pus legile acestea, ca pe toti sa-i judece dupa dreptate. Auzi ? Patru legi.
  Legea cea dintai este legea firii sau legea constiintei. Prin aceasta lege a mustrat Dumnezeu pe Cain, cand a omorat pe fratele sau Abel. Ca auzi ce spune Scriptura : ” Atat era mustrat de constiinta ca a cazut in deznadejde si a strigat asa : Mai mare este greseala mea, decat a mi se ierta mie „.
  A cazut in deznadejde, ca a ucis pe fratele sau Abel, pastorul; ca Dumnezeu i-a primit aceluia jertfa si el l-a zavistuit si, iesind la camp, l-a omorat.
  Legea constiintei ii spunea : ” Ce-ai facut ? Ai omorat pe fratele tau !” Aude pe Dumnezeu :
  – Cain, unde-i fratele tau ?
  Dar el, in loc sa zica : ” Doamne, am gresit „, a zis :
  – Dar ce, eu am a pazi pe fratele meu ?
  Si i-a zis Dumnezeu :
  – Glasul sangelui fratelui tau striga catre Mine din pamant. Pentru ca ai facut aceasta cu toate pedepsele te voi pedepsi pe tine si cine te va omori pe tine de saptezeci de ori cate sapte se va pedepsi …
  Si a trait Cain peste o mie de ani, cum scrie in Hronograful lui Chedrin, si nimeni nu-l omora, ca se temea de pedeapsa care era pusa de Dumnezeu asupra lui. Care au fost cele sapte pedepse ale lui cain, pentru ca a ucis pe fratele sau, Abel ?
  Mai intai a fost deznadejdea, apoi tremurarea, apoi plansul, ca plangea gemand pe pamant, apoi frica, caci fugea dintr-un loc in altul, de teama ca-l vede Dumnezeu; apoi blestemarea pamantului sa nus-i dea roadele sale si celelalte, cum scrie in Sfanta Scriptura la Facere, capitolul IV.
  Orice om de pe pamant, cand face rau, este mustrat de constiinta sa, care ii spune : ” De ce ai facut rau ?” Aceasta este legea cea dintai data de Dumnezeu omului, numita si legea constiintei sau legea firii.
  A doua lege care sta in fata noastra vesnic, cum arata Sfantul Grigorie de Nissa si care, ca o trambita din inaltul cerului rasuna pururea si ne arata pe Dumnezeu, este legea zidirii.
  Cine a facut cerul, pamantul si toate cate sunt ? Luna, ierburile, florile, pestii, marile, raurile, pietrele, copacii, muntii, toate vietuitoarele de pe uscat, din apa si din aer. Cine le-a facut, fratilor ? Cine a facut ceasul u niversului care merge cu atata precizie si uimire, incat nimeni nu-l poate imita ? Nimeni altul decat Bunul Dumnezeu ! Centrul de indrumare al acestei lumi este Ziditorul ei, Dumnezeu, Care a pus randuiala in toate.
  Aceasta lege a zidirilor este ceea ce spune proorocul David : Cerurile spun slava lui Dumnezeu si facerea mainilor Lui o vesteste taria. Cum ? Prin asezarea lor sferica si prin imensa lor departare; prin spatiul interstelar, care are miliarde de ani calatoria luminii, prin miscarea astrilor ceresti, a sistemului solar si a planetelor cu atata masura si precizie, incat uimeste mintea celor mai mari astronomi din lume.
  Ce-a zis Isac Newton, marele fizician englez, care treizeci de ani a fost ateu si la urma cand a descoperit ” Legea atractiei universale ” si a vazut ca fiecare planeta o atrage pe cea mai mica si nu o lasa sa se departeze, nici sa se sfarame sau sa mearga in neregula in lumea astrelor ceresti. A pus aparatele pe masa si a zis :
  Mare esti, Doamne, si minunate sunt lucrurile Tale si nici un cuvant nu este de ajuns spre lauda minunilor Tale !
  Vezi ? El, afland stiinta din afara, a venit la frica de Dumnezeu, cunoscand minunile ce;e mari din lumea astrelor. Ce-a zis Kepler, Isac Newton si ceilalti, de care nu imi ajunge vremea sa-i amintesc, cand s-au convertit, vazand ei zidirea lui Dumnezeu ca nu-i singura, ca are un centru de indrumare si o precizie, care uimeste toata mintea ?
  Din secretele naturii inca nu s-a scos nici unu la miliard. Ca intelepciunea lui Dumnezeu n-are margini si nici nu va avea in veacul veacului, pentru ca nemarginita este intelepciunea Creatorului.
  Deci, a doua lege care ne sta tuturor in fata este Legea zidirilor sau a creatiei. Ca prin contemplatia naturala in duh, noi ne suim de la ratiunile lucrurilor, la Ziditorul lor.
  Daca vezi corabia, trebuie sa te gandesti ca a fost un mester care a facut-o; daca vezi o haina buna pe un om, trebuie sa stii ca bun a fost si croitorul. Daca vezi un palat, o cladire arhitectonica frumoasa, sa stii ca a fost un arhitect destept. Daca vezi un ceas, negresit este un ceasornicar priceput care l-a facut.
  Deci, toate acestea ne arata ca este un Facator si, daca este, trebuie sa ne temem si sa ascultam de El, ca sa nu ne pedepseasca dupa dreptate.
  A treia lege este Legea scrisa, data de Dumnezeu lui Moise pe Muntele Sinai, adica cele zece porunci si tot Vechiul Testament, dupa care va fi judecat poporul ales, adica evreii.
  A patra si ultima lege este Legea Darului, Legea Desavarsirii, Legea dragostei lui Iisus Hristos, adica Sfanta Evanghelie. Dupa aceasta lege dumnezeiasca vor fi judecati toti crestinii, botezati in numele Preasfintei Treimi.
  Cea dintai a fost legea firii, care ramane generala pentru toate popoarele pana la sfarsitul lumii. Cea de-a doua, legea zidirilor, este la fel cu cea dintai. Dupa cea dintai si a doua lege se vor judeca toate popoarele lumii, afara de crestini si de evrei. Dupa Legea scrisa, adica dupa Vechiul Testament se vor judeca evreii. Iar dupa Legea Darului si dupa Evanghelie vom fi judecati noi crestinii, fiindca legea noastra este mai desavarsita decat toate celelalte legi. Iar daca o calcam, mai mare pacat avem si mai mare munca vom avea decat ei, care n-au cunoscut Evanghelia.
  Asadar, ne-a pus Dumnezeu asemenea avocat. Sa nu ne inselam, fratilor, si sa zicem ca Dumnezeu nu stie ce face fiecare. Nici nu vei putea sa spui ca nu ai pacat, pentru ca n-ai stiut, ca ai fost chinez sau turc sau ateu.
  Pagan daca ai fost, dar constiinta ai avut si dupa acea lege te va judeca. Zidirea ai vazut-o. Nu ti-ai pus niciodata intrebarea cine a facut cerul, soarele, pamantul si toate, ca dupa aceea sa te gandesti si sa te temi de Dumnezeu, care a facut toate ? Amin.

  Sf Parinte Ilie Cleopa

 7. Vp …am citit ce ai scris de acord cu tine pina la acest pct sau paragraf din Sfanta Scriptura numit Cuvantul Dumnezeiesc
  ” feriti va de lupii in piei de oaie ca dupa roade ii veti cunoaste ”
  Poti sa imi raspunzi ce cauta masoni in sutana sa slujeasca in Sfintele Altare pentru a mana turma la pierzare …?
  Poti sa imi explici mutenia de care au dat dovada ” arhierei ” adica cozile de topor in privinta actelor cu 666 ba chiar au indemnat turma la sclavia iudaica cea blestemata mintind impotriva lui DUMNEZEU si Sfantului Ioan Evanghelistul
  ” si va sili fiata pe cei mici si cei mati sa ia semnul fiarei care numar de om este 666″
  Sau poate ai sa imi explici cum stau si asteapta arhiereii venirea paganilor pe acest pamint si chiar sunt in acord pt construirea moscheei si cea mai mare din Europa ?
  Dar asemeni anticipez intrebarile acestea sunt fara de raspunsuri pentru ca indemnul capilor vanduti la masonerie din Bor este indemn la sclavie iudaica si masonica indemn la inrobirea antihristica pina vom disparea ca natie si popor …

  Daca traiti cu impresia ca DUMNEZEU nu vede sau ca si a acoperit fata ca sa nu vada nelegiurile bolovanilor de piatra din Altarele Sfintelor Biserici si cum acestia lucreaza spre a le darama va inselati amarnic …Chiar zilele acestea spurcaciunea scoasa de vrajitori si masoni din iad este data pe fata de insasi Maica Domnului care se roaga in coate si genunchi pentru Tara Fagarasului prin Minune aratata pe o Sfanta Icoana ruseasca ce o am in casa de 3 ani …aceasta spurcaciune orice atinge acolo se aseaza unde nu este Crucea Adevarata ORTHODOXA si asezata cum o fac rusii cu IC si XC pe orizontala …

  Si este spurcaciunea de care a vorbit Sfantul Parinte Arsenie Boca care a intrat si in Biserica prin masonerie pe usa de din dos pt ca lucreaza spre daramarea Sfintelor Biserici…spurcarea zidurilor si apoi atragerea Urgiei Dumnezeiesti
  pe scurt cum s a intamplat si aceasta Minune a Maicii Domnului
  Cumpar o Cruce de lemn pe 15 octombrie dupa Sarbatoarea Sfintei Parascheva de la magazinul Lumina Galati inscriptionata cu IC si XC pe verticala si Nika pe orizontala doar pe o parte
  o port zi mi se arata noapte ce se arata dar numai conteaza …ideea ca nu ma simteam bine cu aceasta „cruce ” o dau jos a doua zi mauit si sa vad cum pe cealata parte neinscriptionata cu nimic apare ca un cap de bostan cu caciula ceva rotund infasurat cu caciula
  Apoi pun „crucea” in mirul de la candela Maicii Domnului si o las cu gandul sa se sfinteasca ca asa am gandit pt ca Sfanta candela este o Mare Jertfa inaintea lui DUMNEZEUadusa de om sibpeste ceva timp o iau si o asez pe marginea Icoanei Maicii Domnului din sufragerie care o aveam in casa de 3 ani , o Icoana Mare ruseasca litografie ..
  Dar in timpul acesta o voce in minte imi spunea ” ia mizeria asta de aici ” de 3 ori mi a spus dar nu am ascultat ca apoi seara cand sa o iau si sa o asez la piept mi a fost dat sa vad cum a ramas in locul unde a stat pe Sfanta Icoana s a imprimat o aratare care seamana a cap infasurat , cu caciula ,suman si itari cum erau pe vremuri si care parca o ia la fuga din Icoana alungat fiind de Maica Domnului
  Icoana este Dovada Vie la ce spun am aratat o Preotilor insa au dat din umeri sa o las sa fie Sfintita si sa o iau peste 3 saptamini
  Insa parerea mea este ca acea spurcaciune trebuie indepartata si apoi Sfintita Icoana
  Tot din indemnul naiv si prostesc o asez la mataniere ca prin rugaciune facuta la mataniere si puse in agheazma sa dispara dihonia dar apoi mi s a asezat pe fiece bobita si a trebuit a le arunca pt ca fiecare bobita era cu acel cap de bostan infasurat cu caciula
  Acum ma simt mai bine si Slava lui DUMNEZEU caci Sfanta Cruce din Lavra Pecerska este nevazut Crucea Mea Cea Adevarata .asezata pe piept ..insa ce fac toti aceia care iau aceste ” cruci ” care sunt vandute cu spurcaciune ? Si sunt neambalate nu sunt intr o folie de plastic cum se cuvine a se vinde ?…banuiesc spre a spurca cat mai multe …si cei cate le cumpara cad robi spurcaciunii masonice trimisa cu multa viclenie si prin vrajitorie lucrata ascuns spre spurcarea Celor Sfinte
  Fratilor luati va Sfinte Cruci de la Manastiri uitati va cu atentie la ce luati si sa stiti ca monahi adevarati fac Sfintele Cruci cu IC si XC pe orizontala de la stanga la dreapta pentru ca aceasta este ORTHODOXIA cum DUMNEZEU a luat in brate omenirea cazuta in pacat cu ale Sale Sfinte Maini si a ridicat o in Imparatia Cerurilor
  Si Crucea cu Putere este Cea de lemn dar facuta Orthodox cu IC si XC pe orizontala si cea cu doua piroane la picioarele Mantuitorului nu cele catolice cu un piron si care arata sarpele cu forma de V prin 3 piroane asta este fiara antihristica si acestia sunt slujitorii tatalui minciunii ca nu sunteti protejati ci bagati si mai rau in mocirla mizeriei
  Slava lui DUMNEZEU sa fie pentru tot ce mi s a intamplat
  Insa nu suntem chiar orfani pe acest pamint
  Maica Domnului vegheaza asupra noastra si Sfintii Parinti ne au spus totul ce se va intampla pentru ca este Voia lui DUMNEZEU pe acest pamint
  Asemenii Profetii au aratat precum Sfantul Monah Aghatanghel
  ” cea mai mare si ultima batalie de pe pamint se va da in Tara Scitiei (Dobrogea de azi ) impotriva lupilor in piei de oaie si va fi vai de tine om rosu ”
  Amin.

 8. Si cine voieste oare ca Mantuitorul sa fie iarasi in groapa prin reprezentare XC acolo in locul mortii pe ” iconografia „aprobata de institutia Bor ?
  Oare nu jidanii masonii si vrajitorii …? Sau chiar popii care sunt precum ana si caiafa de astazi …
  Insa Preotii Adevarati marturisesc Orthodoxia si prin ei lucreaza Harul Sfant intru Biserica lui HRISTOS pe acest pamint
  Intra adevar este timpul ca „scapa cine poate ” si ce a spus Sfantul Parinte Iustin Parvu se implineste intocmai

  HRISTOS A Inviat,
  pentru toti care il vreti pe Mantuitorul iarasi sub pamint
  Si
  Cu Adevarat A Inviat
  Amin.

 9. @Frate Teodor,masoneria a fost,este si VA FI cat timp va ingadui Dumnezeu.
  La fel si eu,si tu si toti ceilalti.

  Insa ceea ce nu se intelege de majoritate este ca NU ai dreptul sa arati cu degetul si sa afirmi ca celalalt este hot,mason,fransmason,diavol,lup in blana de oaie,etc atat timp cat TU insuti nu te lepezi pe tine si refuzi sa imbraci haina Domnului.

  Tu lupta mai intai cu tine insuti,invinge-te cu ajutorul Sfintei Treimi si Maicii Domnului cu toti sfintii si ingerii si dupa ce invingi atunci sa ai putere si mai ales HAR sa judeci aproapele.Toti,absolut toti trimisii Domnului au avut puterea sa arate cu degetul la aproapele lor numai dupa ce au afirmat „…in mine nu mai locuiesc eu,ci Hristos Domnul”《vezi Sf Apostol Pvel.
  Tu iti faci grija de altii iar de tine deloc ?
  Dumnezeu are atatea argumente in acest sens incat cuvintele mele nu mai au valoare si nici insemnatate.

  Si daca te intitulezi „ortodox” iti aduc aminte ca la Sf Liturghie de acum 2 zile a fost Pilda Samarineanului Milostiv,pilda care este citita si la taina Sf Maslu in prima Evanghelie citita.Caut-o,citeste-o,patrunde-o si la final fa exact cum Mantuitorul Iisus Hristos spune „…mergi de fa si tu”.

  Doamne Ajuta,frate si fratilor intru Hristos,Domnul.

  • Nu sunt ” frate ”
   numele de familie este Teodor iar Stela si Maria este nume de botez ….am mai spus asta si ma repet din nou crestinul orthodox este simbolistica luptei pentru HRISTOS este Orthodox. Si de nu stii …
   a spune ca esti crestin orthodox inseamna a spune Adevarul Curat acela ca HRISTOS este Orthodox …si nu ” eu ” sunt orthodox care inseamna deja mandria spurcata cand singur te faci sfant si singur iti tai creaca de sub picioare …insa asta este alta discutie …

   Si iti raspund foarte categoric si in baza celor intamplate…si povestite mai sus
   cu lupii in piei de oaie nu stau la discutii …duhovnicul meu ce l am avut DUMNEZEU sa l Odihneasca ,mi a spus pestele de la cap se impute si toti din capii Bor sunt masoni …”de unde avea bani un baiat sarac de la tara din Buzau precum casian craciun sa faca studii la sorbogna si lyon pe timpul lui ceausescu …sunt racolati de masonerie si pusi in fruntea Bor si ciubotea si casian si …”
   Acuma voi incercati sa ingropati mizeria sub pres insa imi pare rau pentru tine si pentru altii care gandesc ca tine mizeria aceasta pute rau si spurcaciunea intra in Biserica pe usa de din dos spre pierzarea turmei ce nu ia aminte la Cuvantul Sfintilor Parinti
   Duhovnicul pe care l am avut DUMNEZEU. Sa l odihneasca cu dreptii …si care cred si știu ca este in ceata dreptilor a fost preotul Ionel Ostache
   ….
   Si inca ceva de crezi dta ca ecumenismul si actele cu semnul fiarei nu sunt pericol major pentru mantuire atunci inseamna ca va aflati in aceeasi parte cu cei care prigonesc si lovesc Biserica lui HRISTOS si chiar lupta impotriva Sfintelor Canoane si impotriva celor sapte Sfinte Taine ale Bisericii lui HRISTOS
   Dar iarasi ma repet nu suntem orfani de mama si tata pe acest pamint
   Maica Domnului este mai presus decat mama din nastere ,ocroteste si mangaie pe toti cei prigoniti defaimati si ocarati pentru numele lui HRISTOS de cei care stiu a minti in numele lui HRISTOS

   ” fericiti veti fi cand va vor ocara si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra mintind despre Mine ,
   Bucurati va si va veseliti ca plata voastra multa este in ceruri ”
   Amin.

   • 1. sesizez la tine o atitudine ce nu are legatura cu „orthodoxia”
    2. este „craca” si nu „creaca”
    3. atat timp cat arzi de nerabdare sa arunci vina pe altul/altii fara a vedea copacul din ochii tai e semn de pierzanie „complecta”.Domnia ta simti ura fata de aproapele,deci mergi la punctul 5.E usor sa judeci din afara,sa te bati cu pumnii in piept dar mult mai greu este a te schimba si a te lasa in Voia Domnului
    4. TOTI suntem frati intru Hristos…sau sora,dupa caz
    5. punctul 3: concluzia este Fa-ri-se-ism !!!
    6. nu e „acuma” ci acum.
    7. te indemn frate/sora la mai multa practica orthodoxa,povestea e frumoasa insa faptele „lipseste” 🙂

    Putina atentie la limba romana nu strica nimanui,asta ca sa ne intelegem mai bine.
    A spune ca esti „crestin orthodox” inseamna A Dovedi.
    Iar din scrierile domniei tale eu nu simt asta,desi imi doresc sa gresesc si sa iti spun „iti cer iertare”.
    Ura ce razbate din textele scrise de tine nu rezoneaza cu practica/faptele intru Hristos.
    Sau poate esti fara de pacat si stii mestesugul aruncarii pietrei ?
    In cazul asta voi fi PRIMUL in care sa arunci toata piatra de pe pamant si ce vei mai fi gasit in plus.

    Cine are urechi de auzit (ochi sa citeasca si inteleaga) sa auda,Amin !

    Sa va ajute Dumnezeu pe toti !

  • Fariseismul nu este oare la voi ca tine si ca altii cate ascundeti Adevarul cautand a insela prin viclenie si minciuna turma lui HRISTOS ?
   Se pare ca viclenia lupilor in piei de oaie intrece orice limita de bun simt …te am intrebat indirect ce parere ai de actele cu semnul fiarei si de ecumenism ?
   Te intreb inca odata si fatis ce parere ai de actele cu 666 si ce este ecumenismul pentru tine ?
   cat in privinta masoneriei am inteles raspunsul tau las o si dreaga ca merge si asa
   Nu sarmane ratacit de la Sfintele Canoane
   Citeste anathemele date masoneriei de Biserica Orthodoxa Rusa la 1918 si mai nou de PS Serafim de Pireus in 2012
   Desi ma indoiesc ca vei raspunde la intrebari sincer si nu serpeste insa tin sa iti aduc aminte ca piatra din capul unghiului neluata in seama de zidari sau masoni , mason =zidar ,engleza versus romana VA DARAMA TOATA ZIDARIA CONSTRUITA si inchinata ” marelui arhitect „(adica satana ucigal ar Crucea ) la care vad din randurile pe care le scrii chiar va inchinati …
   „Masonerie este ingaduita cat va vrea DUMNEZEU ”
   Nu spui ca este data anathema sib nu spui ca este ceva rau si spurcaciune mare asupra Bisericii …aah am uitat de dictura lui ciubotea sa slujim pe jidani ,pe masoni si sa ingropam pe HRISTOS
   Sa va certe si sa va mustre DUMNEZEU lupi in piei de oaie pentru ca ati dus poporul acesta in sclavie si batjocura neamurilor pagane a ajuns sa fie
   Dar are sa vie curand si plata dupa fapta in via lucrata
   Amin.

 10. Deci reincarnarea e blasfemie pentru crestini nu ? Atunci Iisus ce a facut ? Vezi ce inseamna termenul si revino, crede si nu cerceta e simplu pentru cei ce vad doar inainte. Nu are rost sa continui discutiile ca sunteti orbi de atata ortodoxie.
  Asa ca fapt divers va recomand tuturor cartea lui Enoh indiferent de ce religie sunteti.
  Numai bine !

  • paul esti un mega ratacit, citeste cartea marii Initiati ai Indiei si Parintele Paisie, o sa intelegi multe, inclusiv treba cu incarnarea. Dar trebuie sa si vrei, nu mai fii ingust la minte si ce consideri tu ca stii, aia e tot.

   • @vt, Paul nu stie.Si cum nu stie nu poate intelege,percepe,simti,trai si practica intru Hristos.
    Intunericul in care se afla este „lumina” ptr el.
    De-aia zic…sa ne rugam ptr cei ca el ca Hristos Domnul sa il trezeasca in Lumina Lui.

    Daca el crede ca „isi ia carne dupa carne” la infinit,adica trup dupa trup dupa trup ma intreb (de fapt il intreb) de ce nu i s-a curatit sufletul (sau charma in limbajul lui) pana acum astfel incat dupa atatea episoade de reincarnare nu a ajuns deja Sfant si curat la trup (adica omul Perfect) si…(nah ca iar dau de acest cuvant unic si vesnic si irepetabil si UNIC…) SUFLET.

  • Calea mantuirii este Orthodoxia alta cale nu este …ceilalti budistii musulmani jidani catolici anglicani protestanti sunt anathema adica ard de vii de aici de pe pamint
   Si nu incerca a dezbina in numele Orthodoxiei ca asta vrajmasul face prin jidani insa Biserica lui HRISTOS ,nici portile iadului nu o vor birui
   De asta vrajmasul prigoneste si loveste in Orthodoxie spre pierzarea a cat mai multe suflete si loveste potrivnicul prin cei care il slujesc fie iude iscarioteni precum popii vanduti la masonerie fie prin pentarhia satanica care din umbra conduce omenirea spre pierire data pe fata de Sfintitul Parinte Elpidie fie prin profetul mincinos de la vatican intronat in 2012 si ca4e pregateste intronarea lui antihrist si caruia i s a inchinat toti liderii politici si conducatori chiar si ciubotea impreuna cu iohanis ,basescu ,ponta etc …
   Cascati bine ochii si vedeti prapastia care se casca …
   Sfantul Parinte Iustin Parvu a si spus in Adevar Curat
   ” poporul roman este fara de stapin si este pe marginea prapastiei ”
   ” Biserica este plina de francmasoni in sutana ”
   Iar Sfantul Parinte Arsenie Boca asemeni a spus
   ” Nu ecumenismului si inapoi la Sfintele Canoane
   Iar cozile de topor cu arhierei cu tot la iad vor merge ”
   Amin.

   • Am uitat…”pestele de la cap se impute”.Zic da,insa pe jumatate de gura.
    …Si De La COADA Se Curata…zic iar,de data asta cu toata inima si gura.
    Iar coada este poporul,adica fiecare dintre noi.
    Adica „madularele lui Hristos,Domnul”.

    Ca sa traduc,revin si revin la Cuvantul Domnului „De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, şi bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?”
    Ptr unii e barna,ptr altii e copac,ptr altii e padure,iar ptr altii e doar Voia Domnului pusa in locul propriei voiri.

 11. Nu vad paiul sau barna din ochiul fratelui ci vad pe antihristul cum lucreaza prin lupii in piei de oaie …
  Iar lupta crestinului orthodox a fost este si va fi impotriva fiarei antihristice
  De fapt si Sfantul Parinte Arsenie Boca mi a spus
  ” te vei lupta cu fiara si pentru ca ma marturisesti am sa te ajut ” ..si glas precum tunetul s a facut asupra aratarilor ciudate din spatele meu si starpite au fost cu foc precum fulgere
  Spun acestea spre Slava lui DUMNEZEU si surparea raului de pe acest pamint
  Amin.

 12. Nu ma mira ca nu iti vezi padurea din ochii proprii.
  Ma mira insa ca dupa ce ai atata padure „in fata” mai poti vedea antihristi si meduze.
  Dupa cum spuneam,e plin pamantul de farisei.
  Iar fariseii au vandut pe Domnul,ce am avut de zis am zis!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s