Procesul de “bail in” prin care băncile vă pot lua toate economiile din depozitele bancare, a fost votat!

Camera Deputaților a adoptat legea privind redresarea și rezoluția instituțiilor de credit și firmelor de investiții, care transpune integral Directiva 59 din 2014 (Bank Recovery and Resolution Directive – BRRD) și care prevede confiscarea depozitelor negarantate (bail-in-ul) pentru salvarea băncilor cu probleme.

BNR1-620x330

Urmând să fie transmisă Preşedinţiei spre promulgare, această lege a fost modificată cu o serie de amendamente venite din partea Băncii Naţionale a României (BNR). Unul dintre amendamentele care au fost modificate în totalitate vizează răspunderea civilă a conducerii BNR, în anumite cazuri, conform Cotidianul.

”Acţionarii băncilor sunt oarecum legaţi de mâini şi de picioare, însă trebuie salvat sistemul bancar, nu interesul acţionarilor. Dacă vor fi deschise procese în instanţă legate de procedura de salvare a băncii, programul merge mai departe. Ideea modificării acestui articol este că BNR nu acţionează şi nu trebuie să acţioneze în favoarea acţionarilor, ci pentru ca sistemul bancar să nu fie afectat. Amendamentul a fost făcut pentru situaţia în care, dacă acţionarii înregistrează pierderi, să nu se îndrepte împotriva BNR. Scopul este ca activele toxice să fie separate de cele bune. Aşa ni s-a explicat de către BNR”, a spus fostul ministru de finanţe Gheorghe Ialomiţianu sursei citate mai sus.

Legea ar fi trebuit adoptată pana la finalul anului trecut, motiv pentru care România și alte cinci țări europene (Polonia, Cehia, Olanda, Suedia și Luxemburg) au fost reclamate luna trecută la Curtea de Justiție a Uniunii Europene de către Comisia Europeană, cu amenințarea de a plăti o amendă pentru fiecare zi de întârziere în adoptarea legii.

Avocatul Gheorghe Piperea a comentat modificările aduse Legii bail-in-ului.

„Pe lângă faptul că cei din conducerea BNR se asigură că nu vor păţi nimic, Banca Naţională dă de înţeles că se aşteaptă la situaţii foarte grave, de falimente bancare şi bail-in, iar amendamentul nu se referă la acţionari, ci la deponenţi, aceştia fiind singurii care vor pierde. Probabil că BNR s-a gândit că aceşti deponenţi cu bani se vor coaliza şi vor acţiona în judecată Banca Centrală. Pentru prevenirea unei situaţii de acest gen, s-a apărat”, a precizat Piperea. – activenews.ro

Aceasta stire dragii mei, trebuia sa fie pe toate canalele de stiri si pe prima pagina a ziarelor, pentru ca este o stire teribila, care ne va impacta negativ pe toti foarte curand si care ne spune cat de grava este situatia economica in care ne aflam, nu numai noi, ci intreaga lume.

Pentru o mai buna intelege a aceste decizii cititi va rog si articolul:

Atentie mare! De ce se grabeste Uniunea Europeana sa implementeze mecanismul de “bail in”?

Din pacate nimeni nu ia exemplul Islandei, unde bancile au fost lasate sa de faliment si bancherii arestati. n,u bancile trebuie cu orice pret salvate, chiar daca din nou se face in detrimental cetatenilor, dar nu e de mirare cand noi si celelate tari member UE traim intr-o lume controlata de carcatita bancherilor. Dar cand spun aceste lucruri, pe mine ma face lumea nebun si ca sufar de teoria conspiratiei.

Urmariti va rog si articolul:

Reinvierea Islandei prin neintrarea in Uniuniea Europeana

Publicitate

8 gânduri despre &8222;Procesul de “bail in” prin care băncile vă pot lua toate economiile din depozitele bancare, a fost votat!&8221;

 1. – „Din pacate nimeni nu ia exemplul Islandei, unde bancile au fost lasate sa de faliment si bancherii arestati. n,u bancile trebuie cu orice pret salvate, chiar daca din nou se face in detrimental cetatenilor, dar nu e de mirare cand noi si celelate tari member UE traim intr-o lume controlata de carcatita bancherilor.”

  – „Ideea modificării acestui articol este că BNR nu acţionează şi nu trebuie să acţioneze în favoarea acţionarilor, ci pentru ca sistemul bancar să nu fie afectat.”

  Ce e ciudat este faptul ca Imbecilescu care e in fruntea BNR de un sfert de secol, nu a avut nici o solutie pentru salvarea banculor romanesti (Bancorex, Agricola, Religiilor, etc). Sistemul bancar romanesc nu a intrat la categoria „de salvat” sau „sa nu fie afectat”.
  – Salvarea băncilor prin confiscarea depozitelor – legală şi la noi
  http://bit.ly/1LcGK65

  Culmea e ca nici in ziua de astazi majoritatea oamenilor nu inteleg ca statul are doua metode mari si tari de a le fura banii din propriul buzunar:
  – la vedere: taxe, accize, impozite
  – pe ascuns: inflatie
  Tocmai a fost inventata si a treia metoda de furt cu japca: „bail in” din conturile bancare.

  In scurt timp vom ajunge si noi ca americanii: nomazi. Deja in vestul si nordul Europei s-a inceput acest lucru.
  – Flag Theory and Perpetual Travel
  http://nomadcapitalist.com/flag-theory/

  – Expatriation: How to divorce your government
  http://nomadcapitalist.com/expatriation/

  – 7 ‘digital nomads’ explain how they live, work and travel anywhere in the world
  http://bit.ly/18txhLl

  – Living and working in paradise: the rise of the ‘digital nomad’
  http://bit.ly/1FrGFiL

 2. Sistemul bancar in toata complexitatea logistica si de infrastructura asigura de fapt suportul tehnic pentru controlul absolut al majoritatii cetatenilor – Nu e vorba doar de interesele banesti ale mafiei bancare ci de mentinerea unui mecanism de control asupra dreptului de a trai a fiecarui individ.Pana acum a fost doar momeala si atragerea persoanelor fizice si juridice in utilizarea cat mai frecventa a transferurilor electronice dar in curand vor trece la etapa cea mai sinistra .

 3. Deci UNDE sunt drepturile romanilor aici ??? Nicaieri! Daca incep retrageri masive de depozite ,automat aceste banci vor bloca retragerile pentru evitarea falimentului sau vor disparea precum talharii cu tot cu banii fraierilor – O capcana la care vegheaza atent Mugurel Itzarescu fosila pleistocen de la asa zisa BNR… De asta n-o sa auzim nimic de la potaile presei de zgarda.

 4. Dar de ce nu-i obliga prin LEGE pe toti tradatorii care si-au facut conturi nesimtite din spagi,sa le confiste averile?Pai acest itzarescu a scos din tara „tezaurul de aur si valuta”in valoare de 35,5 miliarde euro,sa nu mai vorbim de $22 miliarde de la FMI unde s-au dus?
  Oameni buni TREZITI-VA!

 5. Asta-i piraterie legalizata !
  Acesti dementi nu mai au nicio limita a bunului simt , diavolul le-a luat de tot mintile , nu mai au judecata , cand am citit articolul , am inteles ca prima reactie la asa o „lege ” nu poate fi alta decat rasul , e de tot rasul , daca oamenii care-si pastreaza economiile la banci , pot ramane fara ei , daca banca da faliment .
  In cazul acesta , incepand cu publicarea acestei piraterii , toti depunatorii sa-si retraga banii , iar cei care au economii , sa-i pastreze la saltea , cum se mai spune .
  Oameni buni , tineti-va economiile acasa , faceti-va comori ascunse ca pe vremea haiducilor , bagati banii printre stanci , prin pesteri subterane ca pe vremea razboiului cu nemtii , cand dadeau navala nemtii si furau tot ce gaseau de valoare si duceau in Germania . Acum furtul se face mai politicos , nu-ti mai da banii depusi la banca , ce poti face , s-a dat lege .
  Exact despre aceasta miscare in zona finantelor , am citit acum vreo 20 de ani intr-o carte tradusa din greaca , precum ca , FMI-ul va falimenta toate bancile din lume , banii depunatorilor vor lua drumul catre FMI care este banca Ocultei Mondiale , oamenii care au sume importante vor ramane cu botul pe labe , intreaga omenire va saraci in asa fel , incat sa fie constransa sa se inchine lui antihrist , pentru o felie de paine , cu cipul sub piele . Planul satanei , pus in aplicare de guvernele statelor slugarnice Ocultei , in care din pacate intra si Romania . Este un plan diabolic specific Apocalipsei .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s