Foto-Video. Sfantul Alexandru din Svir cu trupul neschimbat de aproape 500 de ani!

SfAlexSvirMoaste4

In 1998, in depozitul Muzeului Academiei Militare de Medicina din Rusia au fost regasite, dupa un an de la cautari, la insistentele maicilor de la manastirea Pokrov-Tervencesk, moastele unuia dintre dintre cei mai cinstiti sfinti ai Ortodoxiei ruse, Cuviosul Alexandru din Sivir.

Expertiza medicala a confirmat convingerea credinciosilor pravoslavici: pretioasa comoara a fost aflata dupa ce i se pierduse urma la 20 decembrie 1918, cand comunistii profanasera manastirea unde vestitul facator de minuni se odihnea. Marturisire cutremuratoare a sfinteniei, caci trupul smeritului Alexandru a ramas intreg si neschimbat nici macar la culoare, parand ca doarme, dupa aproape o jumatate de mileniu de la adormirea sa intru Domnul.

moastele_sfantului_alexandru_din_svir_1_4

„Mangaierea bisericilor”

Nasterea minunata a pruncului Amos din binecredinciosii parinti Stefan si Vasilissa la 15 iunie 1448 (de ziua profetului omonim) in tinutul Olovet a fost rodul rugaciunilor si postirilor indelugate. In scurta vreme, fiul primit in urma unei instiintari in vis ca „mangaiere a bisericilor” se va deosebi de ceilalti copii de varsta lui prin intelepciune, ravna in citirea Scripturilor, blandete si cinste speciala acordata cinului monahal. Aprins de dorul de Dumnezeu, a pornit spre manastirea Valaam, petrecand multi ani in rugaciune si ascultare. Dupa framantari indelungi au intrat in viata calugareasca si nascatorii sai dupa trup, primind numele de Serghie si Varvara.

In 1484, in urma unei descoperiri primite in timpul rugaciunii din partea Maicii Vietii, Cuviosul a luat binecuvantare de a se retrage in pustia din apropiere, unde s-a nevoit multi ani in taina. Cu timpul, au vietuit in tacere, sihastreste si alti nevoitori, atrasi de exempul rugatorului Alexandru.

1507. In adancul pustiei sfintite de rugaciuni, Sfantul a vazut o lumina mai puternica decat a soarelui, cuprinzand trei barbati in vesminte preafrumoase, albe, fiecare cu cate un toiag in mana: Dumnezeu Unul, intreit in Persoana, l-a cercetat pe curatul cu inima sihastru, intocmai cum odinioara il cercetase in Legea Veche pe Patriarhul Avraam. Cu binecuvantarea Sfintei Treimi, a adunat obstea, a zidit biserica, intai din lemn, mai apoi din piatra si a intemeiat pe malul lacului Roscinsk, in apropierea raului Svir, manastirea cu hram treimic, cunoscuta acum drept „Lavra Sfantului Alexandru din Svir”. Anticipandu-si apropiatul sfarsit, la 30 august 1533 (care este si data de praznuire), octogenarul Cuvios din Svir a plecat la cele ceresti, lasandu-i pe frati intristati de dorul parintelui lor. Dar minunile Sfantului nu au contenit nici dupa moarte.

SfAlexandruSvirMoaste1-1024x693

Prima aflare a moastelor

In seara de joi, 15 aprilie 1641, in saptamana Floriilor, dar si a doua zi, un fenomen uimitor s-a petrecut in lavra Sfantului: un fulger cazut pe pamant a continuat sa straluceasca fara intrerupere mult timp. Sanbata, 17 aprilie, s-a sapat temelia unei biserici din piatra pe mormantul Cuviosului, care sa inlocuiasca bisericuta din lemn, stricata de trecerea vremii. In chip minunat, pamantul ramasese boltit deasupra sicriului, fara nicio sustinere! Cercetand cosciugul cu totul crapat, parintii au aflat cu bucurie intreg si neatins de trecerea timpului trupul Sfantului Alexandru, izvor de buna mireasma.

…Dupa 80 de ani de la profanarea manastirii si impuscarea monahilor (Staretul Evghenie si alti doi calugari) de catre bolsevici, la 14 iulie 1997, Obstea Sfantului Alexandru Svirski a fost redeschisa oficial, partial retrocedata Bisericii si restaurata, pastrand din nou binecuvantatele adoare intregi ale Sfantului ctitor, regasite a doua oara in mod minunat, dupa decenii de instrainare. Iata cum Dumnezeu a proslavit trupul unui mare nevoitor si dupa trecerea din lumea suspinelor, spre indreptarea si folosul celor care, in acest veac tumultos, isi amintesc atat de rar de minunatele dovezi ale descoperirilor divine. (Pr. Cornel Dragos) – ganduridinierusalim.com

Alte invataturi si sfaturi duhovnicesti puteti afla citind subiectele de la categoria: Ortodoxie

Reclame

3 gânduri despre &8222;Foto-Video. Sfantul Alexandru din Svir cu trupul neschimbat de aproape 500 de ani!&8221;

 1. Slava lui Dumnezeu intru sfintii lui ,
  Traiasca RUSIA ORTODOXA !!!
  Traiasca PUTIN conducatorul crestin ortodox , care nu se supune Occidentului Satanist si mentine moralul si credinta ortodoxa a poporului rus , pe linia de plutire !!!
  Traiasca si sa fie aparate de Satanismul Occidentului Masonic , toate tarile ortodoxe , surorile noastre , Grecia , Serbia , Romania , Bulgaria si toate comunitatile ortodoxe de pretutindeni , pusnicii si credinciosii ortodocsi imprastiati pe intreg Pamantul !!!
  Ne inchinam Sfantului Alexandru din Svir si-l rugam sa apere RUSIA si tarile ortodoxe de osandirea , navalirea si satanismul antihristic occidental SUA-NATO si UE , case ale satanei !!!
  Rusia are milioane de SFINTI ! Bolsevicii au impuscat obstea intreaga a multor manastiri , insumand mii de monahi si monahii , care nu s-au supus lui Lenin si comunismului satanic .
  De aceea iubim aceasta tara Rusia !

 2. Si Acuma Sa Vedeti cum sunt batjocoriti SFINTII acestui pamint la directiva unora care sunt lupi in piei de oaie cum este popa vulcanescu , popa anitulesei si slujitori docili saccisiv si …
  se mai stiu acestia care sunt trimisii lui ciubotea si ai masonilor imbracati in poale cu ciucuri

  ca se vor recunoaste foarte usor dupa fapta facuta
  aceea de a se ridica IMPOTRIVA SFINTILOR
  Amin.
  acesta este ce am spus pe saccisiv dar nu apare pentru ca deranjeaza
  crestinul orthodox (Teodor Stela ) said, on mai 25, 2015 at 4:09 pm
  Comentariul tău e în așteptare.

  crestinul orthodox (Teodor Stela ) on 25 mai 2015 la 4:03 pm said:

  Comentariul tău e în așteptare.

  uCIGAV-AR CRUCEA Sfanta de la Lavra PECERSKA lupi in piei de de oaie , slugi la fiara ce sunteti
  de asta CRUCE SFANTA tot nu o sa scapati
  si nici de mine
  ca de n-ati observat

  dati in mine dati in Sfantul Parinte Arsenie Boca
  dati in Sfantul Parinte Arsenie Boca loviti si in mine …
  si loviti in CRUCEA Sfanta de la Lavra PECERSKA

  insa luati bine aminte ca Sabia cu doua taisuri este pornita spre Apararea ORTHODOXIEI si a Neamului Cel Sfant de pe acest pamint

  alelei spurcati , slugi la fiara

  v-am cerut Canonizarea SFINTILOR In Numele Acestei CRUCI din Rasarit LUMINA SFANTA care BIRUINTA DUMNEZEIASCA a fost Aratata pe acest pamint si prin Mainile SFINTILOR asezata aceasta CRUCE pe acest pamint pe cel mai inalt varf din tara asta
  si voi slugi viclene huliti Lucrarea DUHULUI Sfant pe acest pamint

  atunci mainile vi se vor taia

  asa cum v-ati napustit si voi sa loviti in SFINTII Pe care i-Am Cerut spre Canonizare

  Sfintii inchisorilor
  Sfantul Parinte Arsenie Boca
  Sfantul Parinte Iustin Parvu
  Sfantul Parinte Ilarion Argatu
  Sfantul Parinte Ilie Lacatusu
  Sfantul Parinte Gheorghe Calciu Dumitreasa

  si asemeni Sfantul Paisie cel care intemeiat obstea Neamtului cu tipicul de traire monahiceasca adus din Sfantul Munte Athos …
  Sfantul Paisie , unde malul s-a surpat si au iesit Sfinte Moaste al acestui Sfant la vedere iar teofan sluga la fiara ce este s-a grabit a ingropa pe SFANT repede cu sigiliu

  INSA in cap i se va pune lui teofan focul iadului ca sa numai stea impotriva SFINTILOR

  si spun acestea ca mi s-a aratat unde este si mi-a spus ca nu i s-a dat haina si nu este imbracat cum se cuvine

  ALELEI spurcati
  veti da socoteala curand
  ascultati BINE ce va spun
  incepind de pe acest pamint
  veti da socoteala inaintea lui DUMNEZEU si A SFINTILOR Sai

  amin.

  Reply ↓

  Apreciază

  Răspunde

 3. am vrut a da un raspuns pe masura la orthodoxia traditionala si patristica dar nu-l afiseaza …vedeti ca sunt lupi in piei de oaie

  i-am intrebat de ce s-au rugat cu anglicanii in catedrala patriarhala impotriva SFINTELOR CANOANE ?

  si
  a doua intrebare

  daca este aratat in dogma Orthodoxa de a se calca in picioare vulturul bicefal pe covorul acela pus cand fac slujba popii masoni in catedrala patriarhala ?
  fapt pt care mi-a radiat din start raspunsul
  sunt foarte vicleni si rapizi in a ascunde ADEVARUL cand le asezi ADEVARUL in fata

  si ii spun asemeni asta cale
  dai cu cu bata in balta
  vezi ca se va intoarce o ghioaga straunjita in capul tau

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s