Acesta este inceputul sfarsitului pentru Euro

Colapsul anticipat de demult al monedei euro este aproape. Când președintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi a prezentat un program de relaxare cantitativă, în valoare de cel puțin 60 de miliarde de euro pe lună, joi, stocurile au crescut, însă moneda euro a scăzut ca o stâncă. Acesta a atins un minim nemaivazut de 11 ani, de 1.13 dolari, și mulți analiști cred că acesta scadere chiar va continua si vom vedea valori mult mai mici decât aceasta.

This Is The Beginning Of The End For The Euro

Viteza cu care moneda euro a scăzut în ultimele luni a fost absolut uimitoare. Cu mai puțin de un an în urmă, situându-se aproape de 1.40 dolari. Dar, din acel moment problemele economice din sudul Europei au continuat de la rău la mai rău, și nici o sumă de bani imprimata nu mai poate să evite cosmarul financiar care se desfășoară lent, chiar în fața ochilor noștri. Da, poate sa fie un efect euforic pentru câteva zile, dar este important să ne amintim că tipărirea de bani nesăbuită a lucrat pentru Republica de la Weimar catva timp, dar asta doar pana s-a transformat într-un dezastru total. Acum, că BCE a decis să meargă pe acest traseu, este datorita fapului ca au ramas fara lichiditati. Singurul lucru pe care BCE il poate face, este sa printeze cantități și mai mari de bani. Pe măsură ce criza financiară globală continua să se desfășoare în următorii ani, BCE cu siguranta nu va mai putea face ceva. În următoarele două luni, ne putem aștepta ca euro să continue să ajunga la aceasi paritate cu dolarul american, iar în cele din urmă va atinge cele mai mici valori de cand a fost infintat. Între timp, viitorul zonei euro în sine va fi foarte instabil. În cazul în care se destrama, elita Europei, probabil, va încerca să-l pună din nou împreună într-o noua configurare, dar prejudiciul va fi fost deja făcut.

In urmatoarele 18 luni, Banca Centrală Europeană va creea mai mult de un trilion de euro din aer și va folosi banii pentru a cumpăra datorii. Iata ce ne spune despre acest nou program QE pentru Europa revista Telegraph …

„Achizițiile lunare combinate de valori mobiliare din sectorul public și privat se va ridica la 60 de miliarde de euro €”, a declarat domnul Draghi, la o conferință de presă după întâlnirea Consiliului guvernatorilor BCE.

„Ele sunt destinate să fie efectuate până la sfârșitul lunii septembrie 2016 și se vor desfășura în orice caz, până când vom vedea o ajustare susținută în calea inflației”, a adăugat el, ceea ce inseamna ca pachetul se va ridica la cel puțin 1,1 trilioane Euro.

Pachetul domnului Draghi a achizițiilor de active, inclusiv obligațiunile emise de guvernele naționale și instituțiile UE, cum ar fi Comisia Europeană, are scopul de a stimula economia zonei euro și pentru a îndepărta spectrul de deflație.
Când imprimi mai mulți bani, valoarea monedei tale o ia in jos. Iar moneda euro e in scadere deja de luni de zile, după cum puteți vedea din graficul de mai jos …

The Euro Is Collapsing

Dupa cum se vede, euro auns la 1.13 dolari. Și cei mai mulți analiști par să fie de acord că va scadea si mai mult.

Cât de jos ar putea cadea în cele din urmă ?

Un strateg valutar proeminent, a declarat recent pentru CNBC, că el crede că acesta va cobora sub dolarul american …

Moneda euro a ajuns joi, la cea ma mica valoare din ultimii 11 ani, după ce Banca Centrală Europeană a anunțat că va începe un program de achiziție a activelor lunare de 60 de euro. Dar ar putea exista inca ale moduri in care sa scada.

Marc Chandler șeful global al strategiei valutare al lui Brown Brothers Harriman, prezice că moneda euro, care a scăzut la 1.1362, joi, după ce in Mai era la 1.4000, se va îndreapta sub 1,0. Acest este punctul în care cu doar un singur dolar american, se va putea achiziționa un euro.

Sunt total de acord cu Chandler.

De fapt, cred că moneda euro în cele din urma o sa doboare recordul in jos, all-time față de dolar.

De asemenea, cred că actuala configurație a zonei euro se va destrama în bucăți. Moneda euro poate supraviețui ca monedă, dar în cele din urmă Europa va arata total diferit fata de cum se prezinta acum.

De fapt, acest lucru ar putea incepe chiar de Duminică. Dacă SYRIZA castiga viitoarele alegeri din Grecia, s-ar putea creea un haos total…

Sondajele îl dau pe Alexis Tsipras și Syriza in fata actulului partid de guvernământ Noua Democrație, condus de prim-ministrului grec Antonis Samaras.

Tsipras a promis că va convinge zona euro a BCE să scada datoriille participațiilor pentru Grecia, lucru care i-ar permite să crească cheltuielile publice și sa stimuleze creșterea de locuri de muncă.

„Există o șansă bună ca sa câștige, iar în cazul în care începe ca Grceia să se îndepărteze de austeritatea fiscală, alți membri ai UE vor spune:”. Nu mai  vrem creditare, nu mai suportam acest stil de viața, „Luni dimineață veți ști” a spus De Clue.

Dar, desigur, Europa nu este singura cu probleme. Problemele financiare au erupt pe întreaga planetă, și băncile centrale devin tot ma disperate.

In ultima saptamana, șapte bănci centrale importante au facut miscari pentru a lupta cu deflația. Dar cu cat taie mai mult ratele dobânzilor și printeaza bani, cu atat efectul va fi mai mic. Și în cele din urmă, oamenii  vor incepe să-și piardă serios încrederea in aceste bănci centrale, își vor da seama cat de fals este într-adevăr sistemul.

Cred că ceea ce a declarat recent Marc Faber este foarte înțelept …

„Convingerea mea este că surpriza cea mai mare din acest an, este faptul că încrederea investitorilor în băncile centrale este pe cale sa se prăbușeasca. Și când o sa se intample asta, se vor reorienta catre aur, argint si platina. Asta e singura cale. Asta voi face si eu. – infowars.com

Urmariti va rog si:

La revedere euro si dolar! Yuanul chinezesc castiga tot mai mult teren!

Publicitate

3 gânduri despre &8222;Acesta este inceputul sfarsitului pentru Euro&8221;

  1. Ceva nu este corect si spun de ce :daca printand bani,valoarea monedei respective scade,atunci cum este posibil ca $ sa ajunga aproape la paritate cu Euro(imi pare rau, nu am simbolul)?Americanii folosesc tiparnita de ani de zile si totusi $ creste.Nu inteleg.

  2. anca,
    Americanii tiparesc dolari in prostie , tiparnita munceste incontinuu fara insa sa aiba acoperire in aur .
    Am citit acum vreo patru ani pe undeva , ca tezaurul Americii ar fi disparut si in locul lingourilor de aur autentic au fost inlocuite cu lingouri false .
    Se spunea in acel articol ca de aceea a fost pus sub acuzare Dominique Strauss-Kahn seful FMI-ului de atunci de agresiune sexuala asupra unei menajere de hotel , pentru ca ar fi descoperit povestea cu lingourile false .Aceasta negresa „atragatoare „, din toate punctele de vedere , ar fi fost mituita cu un milion de dolari , insa , smecheria a fost descoperita si pana la urma s-au prefacut ca-l „iarta „pe Strauss-Kahn .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s