Putin catre papusari: Timpul de joaca s-a terminat

Cei mai mulți dintre oameni au ratat discursul lui Putin de acum câteva zile de la conferința Valdai de la Soci, iar cei care au auzit de discurs nu au avut șansa să-l citeasca, și au ratat cat este de important.

082914putinrussia

(Procesul-verbal integral al discursului său il aveti mai jos.) Mass-media occidentala a făcut tot posibilul să-l ignore sau să-i răsucească sensul. Indiferent de ceea ce crezi sau nu crezi despre Putin, aceasta este probabil, cel mai important discurs politic de la discursul lui Churchill despre „Cortina de fier” din 5 martie, 1946.

În acest discurs, Putin a schimbat brusc regulile jocului. Anterior, jocul politicii internaționale a fost jucat după cum urmează: politicienii au făcut declarații publice, de dragul de a menține o ficțiune plăcută a suveranității naționale, dar erau strict pentru spectacol și nu a avut nimic de a face cu substanța politicii internaționale; între timp, s-au angajat în negocieri in spatele usilor inchise, în care intelegerile actuale au fost incalcate grav. Anterior, Putin a încercat să joace acest joc, așteptândca Rusia să fie tratată pe picior de egalitate. Dar aceste speranțe au fost spulberate, iar la această conferință a declarat ca jocul se termina, încălcând în mod explicit vorbirea tabu specifia tarilor Vestice si vorbind  direct cu oamenii peste capul șefilor de clanuri ai elitelor și liderilor politici.

1. Rusia nu va mai participa la jocuri și nu se va mai angaja în negocieri in spatele usilor inchise. Dar Rusia este pregătită pentru discuții și acorduri serioase, dacă acestea sunt favorabile pentru securitatea colectivă, sunt bazate pe corectitudine și țin seama de interesele fiecărei părți.

2. Toate sistemele de securitate colectivă la nivel mondial se află acum în ruine. Nu mai există nici o garanție internaționala de securitate. Și entitatea care le-a distrus are un nume: Statele Unite ale Americii.

3. Constructorii  Noii Ordini Mondiale au eșuat, după ce au construit un castel de nisip. Indiferent daca se va construi sau nu o nouă ordine mondială, de orice fel ar fi ea, nu este decizia Rusiei, dar este o decizie care nu se va face fără Rusia.

4. Rusia favorizează o abordare conservatoare pentru introducerea inovațiilor în ordinea socială, dar nu se opune investigarii și discutarii acestor inovații, pentru a vedea dacă introducerea a oricareia dintre ele ar putea fi justificată.

5. Rusia nu are intenția de a merge la pescuit în apele tulburi create de America prin acest „imperiu haotic”, si nu are nici un interes în construirea unui nou imperiu propriu (provocările Rusiei sunt deja concentrare pe dezvoltarea vastului teritoriu pe care il detine).  Rusia nu mai este dispusă in nici un caz să acționeze ca un salvator al lumii, așa cum s-a intamplat în trecut.

6. Rusia nu va încerca să reformeze lumea dupa propria ei imagine, dar nici nu va  permite nimănui să reformeze Rusia dupa imaginea lor. Rusia nu se va izola die lume, dar oricine încearcă să o izoleze va fi sigur ca va culege un vârtej de vânt.

7. Rusia nu dorește ca haosul să se răspândească, nu vrea război, și nu are intenția de a începe unul. Cu toate acestea, azi Rusia considera ca izbucnirea războiului global este aproape inevitabil, este pregătita pentru el, și continuă să se pregătească pentru el. Rusia nu vrea război, dar nici nu se teme de el.

8. Rusia nu intenționează să ia un rol activ în contracararea celor care înca încearcă să construiască Noua Ordine Mondială, asta până ce ajung să afecteze interesele cheie ale Rusiei. Rusia ar prefera să stea și să privească cum elitele se dau cu capul de pereti. Dar celor care reușesc să traga Rusia în acest proces, prin nerespectarea intereselor sale, li se va preda adevăratul sens al durerii.

9. În politica externa dar si in politica internă, ​​puterea Rusiei nu se va baza pe elitele care se ocupa cu negocieri in spatele usilor inchise, ci pe voința poporului.

La aceste nouă puncte, aș dori să mai adaug inca unul:

10. Există încă o șansă de a construi o nouă ordine mondială, care sa evite un război mondial. Iar această nouă ordine mondială este necesar să includă si Statele Unite ale Americii, dar acest lucru sa fie facut in acelesi conditii pentru toata lumea: sub incidența dreptului internațional și a acordurilor internaționale; abținerea de la orice acțiune unilaterală; cu respectarea deplină a suveranității altor națiuni.

Pentru a rezuma pe scurt: timpul de joaca s-a terminat. Copii puneti deoparte toate jucăriile. Acum este momentul pentru ca adulții sa ia decizii. Rusia este gata pentru aceasta; lumea este?

Intregul discurs a lui Putin de la conferința Valdai de la Soci, cat si intrebarile care i-au fost adresate si raspunsurile la ele, le puteti citi integral(pentru cine cunoaste limba engleza) pe infowars.com

Pentru o mai buna intelegere a celor prezentate mai sus, urmaiti va rog si subiectele urmatoare:

Publicitate

56 de gânduri despre &8222;Putin catre papusari: Timpul de joaca s-a terminat&8221;

 1. Deci , Putin declara ca razboiul este inevitabil , ca Rusia nu doreste razboi , dar este pregatita pentru a raspunde daca razboiul va fi declansat , (de papusari) pana in sfarsit .
  Discursul lui Putin , un discurs de om politic puternic , un om de Stat capabil sa-si apere dreptatea in fata minciunii , imposturii , acuzatiilor de tot felul si diversiunilor occidentului .

  • In primul rand multumesc pentru efortul depus in acest blog. Din atitudinea domnului Putin de-a lungul acestor ani si mai ales in ultimul an, eu am tras cateva concluzii.
   1.Rusia(putin) a revenit in joc si vrea partea ei din tort

   2. Rusia nu i-a pasat niciodata decat de rusia si interesul rusiei valabil si pentru americani sau ori ce alt imperiu

   3.Jocul rusiei a fost: lasam pe americani sa faca prapad in tot ce inseamna lumea araba dupa care intram si sub pretextul franarii expansionismului USA si Nato punem ordine (nu uitati ce inseamna ajutor rusesc)

   4.Rusia si SUA canta aceeasi melodie ,difera scopul declarat nu si scopul adevarat (sfera de influenta)

   5.pana aici totul ar fi destul de simplu si foarte usor de inteles, problema este ca MARELE razboi nu este intre blocul occidental +USA ci intre marile familii banchere si intrebarea la care nu am reusit sa raspund este daca se bat intre ele sau genereaza profit reciproc prin legea compensatiei…poate cineva intelege asta mai bine si va spune parerea

   6.Referitor la Romania…..toata istoria noastra a fost mai bine cu X sau mai bine cu Y pana aici totul ok o tara are nevoie de aliati ; problema intervine atunci cand tu intri intr-o alianta cu o alta tara fara a avea o forta militara cel putin in acord cu teritoriul tau devii protectorat intr-un cuvant Sluga.Romania in momentul acesta este sluga la 3 stapani USA, Bruxel , banca Centrala sau pe romaneste spus Germaniei.

   7.Ce poate fi facut? un guvern nationalist care sa stie sa joace global pentru a nu izola Romania ar fi dupa parerea mea o idee buna …cunoscand Romania…. acest lucru nu se va produce decat in cazul unui conflict militar in care Romania sa fie implicata direct (din pacate)

   PS: rugaminte MARE: trebuie sa intelegem ca nu este bine nici cu unul nici cu altul … sunt rele necesare si se merita atata timp cat ne uitam la binele Romaniei, acum avem politica slugilor ..SA NU DERANJAM SEFU CA VINE SI DA NA NA.

   Doamne ajuta

   • Acelasi lucru il promovez si eu, iubirea de neam si tara si interesul national. Cat priveste disputa dintre cele doua mari puteri SUA si Rusia, e adevarat amandoua isi vad interesul, dar nu ambele joaca cinstit vis-à-vis de restul lumii, iar eu vad aici o mare diferenta intre politica externa actuala a Rusiei si cea Americana condusa de iudeo-sionisti. Deci sa nu amestecam lucrurile, daca apreciez unele lucruri facute de Putin si Rusia si arat ce fac sionistii americani, nu inseamna ca vreau ca Romania sa se supuna Rusieim noi trebuie sa ne vedem de intersele noastre. Una e una si alta e alta, pentru ca excat asta nu inteleg multi, iar atunci cand faci o remarca, pozitiva catre o actiune a Rusiei, gata esti rusofil si communist, ceea ce este total gresit.

 2. Bine ca Putin apara dreptatea dar in fata papusarilor si a celor (si multi) care le tin trena.ma tem ca e singurel.Numai sa dea bunul Dumnezeu ca Putin sa aiba protectie si zile mult ,mult mai multe sa fie mai dotat in armament,logistica si gandire.
  Doamne ajuta!

 3. Pentru cei care vad in Rusia si in Putin o salvare, va intreb care va fi prima tara atacata de Putin ? Romania cu siguranta. Cu ce va fi atacata ? cu rachete ? cu trupe la sol ? . Credeti ca va avea timp de asa ceva ? Putin va da una, doua bombe cu neutroni, posibil la Deveselu unde-i scutul antiracheta si una la centrala nucleara de la Cernavoda, posibil inca una la Mihail Kogalniceanu. Cu aceste 3 lovituri Romania este partial nenorocita, iar bazele americane vor fi inoperabile. Acestea vor fi lovituri preventive, care-i vor face pe americani sa plece din Europa si pe europeni sa cedeze. Evident ca occidentul nu va ceda si Romania va fi ca si alta data teatru de razboi intre cei puternici. Ii sfatuiesc pe cei care au ceva banuti, sa plece din Europa.

 4. PUTIN este un barbat adevarat am spus o de multe ori, si cred in gandirea lui sanatoasa, sa i dea Dumnezeu putere, mi-as dori sa avem un asemenea conducator.

 5. Sa ma pis pe Putin si pe dorintele lui de dominare ale lumii ascunse sub haine ortodoxiei. Rusii aceleasi maimute primitive care-i impuscau pe romani daca nu le dadeau ceasurile. Rusia nu a fost si nu va fi a treia Roma, ci noua Hoarda de aur. Cred ca sunteti atat de prosti sa uitati cine ne-a luat Basarabia si Bucoinva, cine ne-a luat tezaurul, cine a trimis milioane de romani in Gulag, cine a furat dupa al doilea razboi mondial cand romanii mureau de foame si-si trimiteau copii in Ardeal, cine l-a omorat pe Ceausescu si tot asa. . Poate nu stiti cum dispar oponentii regimului in Rusia, asasinati. Prostii aia n-au murit la revolutie sa fim mai rau decat pe vremea lui Ceausescu. Sunteti un popor de prosti care merita sa dispara. Puneti mana pe carte, milogiilor!!!

  • @xolv, in primul rand limbajul tau este unul demn de cei care ne conduc tara, adica sub orice critica. Nimeni nu-i idolatrizaeza pe rusi si nimeni nu-i absolva de pacatele trecute. Ceea ce se petrece insa in prezent este cu totul si cu totul altceva si numai niste orbi nu vad treaba asta. Eu nu sunt nici cu estul, nici cu vestul, pe mine ma intereseaz interesul national, dar in conflictul dinte SUA si Rusia nu pot sa nu vad cat de marsavi sunt SUA si cata propaganda mincionoasa pot sa duca. SUA sunt un fel de Ponta, ca sa fac o comparatie un pic deplasata, adica controleaza tot, media, celelalte state, sistemele informatice, sistemul monetar, sistemele de control, resursele la nive modial, provoaca razboaie si dispute in interes propriu, subjuga natiuni, cam ceface si Ponta in Romania pe plan local, exceptand situatile de razboi, asta decocamdata.
   Deci te rog, controleaza-ti limbajul si daca ai o alta opinie expune-o frumos. Urmareste te rog si articolul: https://vremuritulburi.wordpress.com/2014/09/04/cum-reactioneaza-romanii-cand-vine-vorba-de-politica-externa-a-romaniei/ Numai bine!

   • Ba da, sunteti unelte Rusiei fara pic de memorie pe termen lung. Iar SUA nu e un fel de ponta, Rusia e un fel de Ponta si e stapanul lui Ponta. Nici mama Rusiei nu va putea invinge globalismul, stati linistiti ca e o lupta pierduta din start. In spatele oricarui demers de a salva lumea se afla impulsul de a o stapani. Fara discutie. Diferenta e ca SUA ne vrea puternici, pe cand Rusia ne vrea la cheremul ei la fel cum isi bate joc de noi de 200 de ani. Eu voi fi cu cel care mi-a oferit libertatea si tehnologia. Si da, sunt un ortodocs pana in maduva oaselor, dar nu ma voi supune niciodata marsaviei primitive a nesatulilor de la est. Mainile lor sunt patate cu sangele a milioane de romani, dar propaganda comunisto-psdista v-a luat mintile de tot. Crede si nu cerceta ???

   • vt. Ce stii tu despre politica SUA ? Ce stii despre politica rusiei ? Ma intreb cum poti fi asa transant spunand ca politica SUA e marsava si mincinoasa ! Cati ani ai si cat de bine ai cunosti pe rusi, te-as intreba.Daca te framanta interesul national, ce-ti bati capul cu politici de care , am convingerea, ca nu ai habar, pentru ca au avut EI grija de asta. Nu-ti crea o cauza care nu poate fi a ta, dar poti da o mana de ajutor la cauza o cauza dreapta din tara ta. Daca nici asta nu poti, scrie o carte sau …. indragosteste-te

   • geo, eu fac doar o analiza la ceea ce vad, daca e corecta o va dovedi timpul, asta e parea mea si pot sa mi-o exprim liber. Nu trebuie sa fii de acord cu mine, trebuie doar sa o respecti cum respect si eu alte pareri. Pe mine ma intereseaza ce se intampla si in tara, am atacat si problemele interne daca citesti postarile, dar totul este legat de ce se intampla si in exterior, nu traim singuri, tot ce se intmpla in afara ne afecteaza vrand, nevrand si pe noi. Stai linisti ca am o varsta, nu mai sunt chiar tanar si am experinte de trai si afara, asa ca mi-am putut forma o opinie. Daca nu esti de acord in vreo problema cu mine, poti sa o exprimi frumos cu argumente logice si putem discuta, nu-i nici o problema. In rest numai bine, Doamne ajuta!

  • Tu si globalismul veti merge intr-un loc demult pregatit! Ce faceti voi ma? Va puneti impotriva vointei divine, voind sa distrugeti tot?
   <<>>
   Te vad in adanc, nenorocitule. Te vad intr-o dimensiune unde nu se vede suflet cu sufletunde te va chinui singuratatea si intunericul

   • După acestea, am văzut un alt înger, pogorându-se din cer, având putere mare, şi pământul s-a luminat de slava lui,
    2. Şi a strigat cu glas puternic şi a zis: A căzut! A căzut Babilonul cel mare şi a ajuns locaş demonilor, închisoare tuturor duhurilor necurate, şi închisoare tuturor păsărilor spurcate şi urâte.
    3. Pentru că din vinul aprinderii desfrânării ei au băut toate neamurile şi împăraţii pământului s-au desfrânat cu ea şi neguţătorii lumii din mulţimea desfătărilor ei s-au îmbogăţit.
    4. Şi am auzit un alt glas din cer, zicând: Ieşiţi din ea, poporul meu, ca să nu vă faceţi părtaşi la păcatele ei şi să nu fiţi loviţi de pedepsele sortite ei;
    5. Fiindcă păcatele ei au ajuns până la cer şi Dumnezeu Şi-a adus aminte de nedreptăţile ei.
    6. Daţi-i înapoi, precum v-a dat şi ea şi, după faptele ei, cu măsură îndoită, îndoit măsuraţi-i; în paharul în care v-a turnat, turnaţi-i de două ori.
    7. Pe cât s-a mărit pe sine şi a fost în desfătări, tot pe atâta daţi-i chin şi plângere. Fiindcă în inima ei zice: Şed ca împărăteasă şi văduvă nu sunt şi jale nu voi vedea nicidecum!
    8. Pentru aceea într-o singură zi vor veni pedepsele peste ea: moarte şi tânguire şi foamete şi focul va arde-o de tot, căci puternic este Domnul Dumnezeu, Cel ce o judecă.

  • Domnul Xolov,eu nu stiu prea multa istorie,si eu te cred cind zici ceea ce zici despre rusi cu ce au facut in trecut,e drept ca nu avem motive sa ii iubim dar am aratat vreodata ura noastra pentru ei pe fata? NU!!!!! pt ca noi rominii suntem un neam de codarzi si lasi care suntem curajosi doar ascunsi in spatele unui ip…..aaaaa si era sa uit de Japonia ,iti fac o intrebare de clasa 8….de ce japonezii nu ii urasc pe rusi mai tare decit pe americani? bai si stii ce as fi incintat sa vad? cum tu reusesti sa te pisi pe Putin din spatele unui ip…hai viata lunga iti urez „carturarule”

 6. Interesant acest discurs, insa pentru mine nimic nu este nou. Sunt lucruri care imi sunt cunoscute……pentru ca si eu activez intr-o organizatie care trage foarte multe sfori si chiar nu mai este niciun secret. in definitiv, omenirea se va mantui prin suferinta. Asa ca si noi cei rai, avem de dus la indeplinire o misiune dinainte stabilita ca dupa ce se va indeplini aceasta misiune, dureroasa umanitate va ajunge sa triasac binele adevarat. Chiar credeti ca dreptul homosexualilor si a altor minoritati sunt date…..asa ca este democratie? Nuuuuuuu…….exista un scop! Ghiciti!

 7. Interesant acest discurs, insa pentru mine nimic nu este nou. Sunt lucruri care imi sunt cunoscute……pentru ca si eu activez intr-o organizatie care trage foarte multe sfori si chiar nu mai este niciun secret. In definitiv, omenirea se va mantui prin suferinta. Asa ca si noi cei rai, avem de dus la indeplinire o misiune dinainte stabilita.Dupa ce se va indeplini aceasta misiune, dureroasa umanitate va ajunge sa triasac binele adevarat. Chiar credeti ca dreptuurile homosexualilor si a altor minoritati sunt date…..asa ca este democratie? Nuuuuuuu…….exista un scop! Ghiciti!

  • Foarte interesant punct de vedere! Și *cei răi* au *o misiune*, asta este clar…ptr *observatorii adevărați*, respectiv cei care sunt detașați de această realitate și privesc evenimentele cu claritate și compasiune, scopul final este cunoscut: ptr ca *binele să învingă răul* este necesară transmutarea energiilor negative, indiferent cum se (va) face aceasta. Apreciez sinceritatea de care ai dat dovadă!

  • Stim foarte bine care este scopul acestor indoctrinari cu homosexualitatea si restul spurcaciunilor care se proveaza obsesiv in ultima perioada. Ne puteti spune in ce fel de organizatie activati si scopul organizatiei? Multumim!

  • reducerea populatiei mondiale,normalitatea in viitor sa devina ceva condamnabil si fiecare cuplu sa fie nevoit sa ceara o autorizatie pt a avea dreptul de a face copii…dar scenarii din astea deja am mai vazut prin filmele apocaliptice

  • domnul meu, nu esti singurul caruia-i sint cunoscute lucrurile. daca esti ceea ce afirmi, atunci ar fi trebuit sa simti deja ca „lucrurile” nu merg chiar asa cum sint ticluite,..tabloul e prea mare sa fie cuprins prin particularizare si omiti factori – sincronicitati, determinare, repetabilitate…”nimic nou sub soare”…haida-de, ori nu stii tot, ori iti camuflezi starea prin demagogie sau falsa incredere…

 8. Din speech-ul dl.Putin ,putem intelege multe lucruri dar cel mai important ca este un curajos si pune cartile pe masa.Ar fi bine sa nu se increada in americani daca vor ajunge la o decizie de a dezafecta si distruge armele nucleare si de distrugere in masa.Daca se va incepe un al III-lea razboi si noi vom fi atacati,sa-i multumim lui basescu si ponta care n-au facut altceva decat sa le linga cismele americanilor,de frica sa nu le puna dosarele pe masa.Pentru ce a vrut basescu scut anti-rachete,ce sa aparam pe Chevron,Gold Corporation,etc.?
  Parinte ARSENIE,roagate bunului Dumnezeu pentru apararea ROMANIEI!

  • Tie iti este dor de ce au facut germanii in al doilea razboi mondial? E cam aceasi intrebare? Perioadele din istorie sunt diferite si situatile sunt diferite.

  • Poate-ți este dor (și) de ceea ce au făcut americanii (și mai târziu NATO) în Coreea, Vietnam, Irak, Iugoslavia, Libia, Siria, Ucraina…poate-ți este dor de ceea ce au făcut israelienii în Gaza, etc, etc. Poate este necesar să afli că Rusia este înconjurată de baze militare NATO…poate este necesar să afli că cele 2 războaie mondiale au fost posibile tocmai datorită implicării și manipulării evenimentelor de către marii bancheri mondiali, familii care conduc lumea de sute de ani…poate este necesar să afli că „democrația” occidentală reprezintă, de fapt, „democrația” marilor corporații multinaționale și interesele financiare ale acestora (ghici cine se află în spatele acestora!)…poate este necesar să nu fi atât de „larg” la minte și să începi să vezi realitatea cu alți ochi! Ce spui, crezi că poți?

   • Lasal frate ca e indoctrinat de de legile istoria si de adevarul fabricat de acele familii….e incurabil

 9. Sunteti atat de inversunati unii impotriva altora ! Va dati cu parerea, vreti sa pareti care mai de care mai interesanti, veniti cu tot felul de comentarii savante. Stiti tot despre toata lumea si nu va scapa nimic. Orbilor : avem o tara. cum procedam ? Asta sa fie tema pentru acasa. Si inca una: cum putem ajuta vecinul sa-i moara capra de batranete ?

  • geo, înainte de a avea o țară, avem o viață! Ce facem cu viața noastră, cum procedăm să (ne) fie bine? Rămânem în continuare sclavii celor care conduc lumea din umbră, rămânem ignoranți și îndoctrinați, sau alegem cunoașterea și adevărul?!
   Tu ce ai alege?

 10. Putin face parte tot din joc, din clasa păpușilor; păpușarii sunt alții şi manevrează cum vor ei SUA, UE, Rusia, China etc Îşi face şi el partea lui din joc, dacă era corect nu vedea NATO ca pe un adversar când de zeci de ani refuză cooperarea cu această alianţă chiar şi în termenii săi. Nu vrea război dar o face! A făcut enclave separatiste peste tot şi se miră că popoarele ex-sovietice din ţările batjocorite nu mai ţin cu el.

   • Cu cât ai aur mai mult cu atât îi scade şi valoarea, la fel ca şi în cazul diamantelor etc. Dacă stai într-un ”buncăr” fără alimente mori de foame chiar dacă ai cu tine milioane de dolari în bancnote sau tone de aur. Ideea că o civilizație se prăbușește în lipsa gazelor sau petrolului mi se pare absurdă, trebuie să tindem spre energia soarelui şi apoi, în cele din urmă, spre stele… Asta dacă vrem să supraviețuim şi dacă vom scăpa din jocurile acestei oculte mondiale de-a războiul pentru controlul populației… (Nu mai amintesc de invențiile dosite prin seifuri până la epuizarea sau limitarea unor resurse energetice. Să zicem că ele nu există dar e absurd să considerăm că nu vor apărea în viitor).

    PS_ Apropo o chestie interesantă, nu mai ştiu prin ce carte veche sovietică am citit-o: savanţii din URSS erau la un pas de a demonstra că petrolul e o resursă a planetei asemănătoare magmei, dacă sapi cât trebuie dai de petrol oriunde pe planetă. Apoi regimu sovietic a dosit şi această descoperire, ajungea petrolul să fie relativ prea ieftin. Dar nu-i grav dacă s-au înşelat, dar mai ştii…

   • La aur chiar daca ii scade din valoare, tot reprezinta valoare, pe cand daca o moneda cade, s-a terminat, ai pierdut aproape tot. Asa este ideea cu aurul, moneda pana dupa al doilea razboi mondial era contrablansata in aur. Aurul dadea valoarea, acum sunt doar niste hartii, curand bune de sters la fund.
    Iar in ceea ce priveste petrolul, nu poti sa te scapi de el asa usor, in primul rand interesele sunt uriase, ar fi pierderi uriase pentru corporatii, si nu se vor lasa asa usor, apoi mai sunt industrii, ca cea chimica care consuma mult gaz, sau in transporturile aeriene. Pe de alta parte, asa e, sunt alte forme de energie care sunt si nepoluante, cum sunt panourile solare, care amplasate in anumite zone pe glob cum e zona de nord a Africii, ar putea acoperii prin transformare, necesitatea intreaga la nivel glob. Insa pana se doreste cu adevarat trecerea la formele alternative de energie, o sa mai fie multe conflicte pe lumea asta pentru petrol.

 11. De ce pierdem vremea ascultând la vaicarelile unui ratat? In relațiile cu Europa a mințit de fiecare data când a fost întrebat. Reînvie un regim care a fost inamicul național pentru ultima jumătate de secol. Haideti sa stam relaxti si sa savuram cu își împinge tara spre distrugere după ce a reușit sa coalizeze Occidentul cu Lumea Araba. Sa închinam un pahar pentru căderea sovieticilor: NOROC!

 12. stau si ma mir cum un habauc ca putin este preamarit in secolul XXI.
  singura securitate care conteaza ar fi securitatea economica .
  ar trebui ca adeptii lui putin sa mearga voluntari in rusia.

  • Domnul Ion, din ce reiese ca domnul Putin este habauc, si din ce reiese ca este slavit? Ca ii dau dreptate in problemele de politica globala, nu inseamna ca e slavit. Daca va place politica pro America, Israel si UE foarte bine, va respect punctul de vedere, dar nu-i jigniti pe altii care gandesc altfel. Multumesc!

  • Ion ai perfectă dreptate. Bravo!
   Putin este un descreerat și un iresponsabil gen Hitler, ocupă teritorii vecine după cum i se scoală, în pofida opoziției lumii întregi. E de un tupeu și o obrăznicie ce frizează paranoia.Dacă va stârni un nou război mondial ,va avea soarta lui Hitler. Forța militară a Europei , Americilor, Australiei și a multor state din Asia și Africa este zdrobitoate față de ruși,atât ca trupe cât și ca armament.

 13. Am ajuns aici intamplator. Un singur lucru pot sune. Daca prostia ar durea multi de aici ati intra in soc. Incerc sa imi explic, dar nu gasesc niciun raspuns.

 14. @xolv….vorbesti din auzite nu din documentare personala, mai exact ma refer la aberatia ca rusii l-ar fi facut pe ceausescu.
  Gresit, americanii l-au eliminat deoarece avea de gand sa infiinteze o banca central europeana (un fel de fmi), ba mai mult avea deja semnate acorduri cu mai multe state care ar fi dorit sa imprumute bani de la noi.
  Iar cand Ceausescu a achitat si datoria externa a Ro ANTICIPAT ducand-o in ZERO atunci s-a pus in miscare planul de eliminare al americanilor, deoarece daca ar fi ramas si pus in practica ceea ce vroia sa faca ar fi insemnat destabilizarea influentelor pe care le aveau americanii in europa de est.

 15. @xolv….vorbesti din auzite nu din documentare personala, mai exact ma refer la aberatia ca rusii l-ar fi facut pe ceausescu.
  Gresit, americanii l-au eliminat deoarece avea de gand sa infiinteze o banca central europeana (un fel de fmi), ba mai mult avea deja semnate acorduri cu mai multe state care ar fi dorit sa imprumute bani de la noi.
  Iar cand Ceausescu a achitat si datoria externa a Ro ANTICIPAT ducand-o in ZERO atunci s-a pus in miscare planul de eliminare al americanilor, deoarece daca ar fi ramas si pus in practica ceea ce vroia sa faca ar fi insemnat destabilizarea influentelor pe care le aveau americanii in europa de est.

 16. @xolv….vorbesti din auzite nu din documentare personala, mai exact ma refer la aberatia ca rusii l-ar fi facut pe ceausescu.
  Gresit, americanii l-au eliminat deoarece avea de gand sa infiinteze o banca central europeana (un fel de fmi), ba mai mult avea deja semnate acorduri cu mai multe state care ar fi dorit sa imprumute bani de la noi.
  Iar cand Ceausescu a achitat si datoria externa a Ro ANTICIPAT ducand-o in ZERO atunci s-a pus in miscare planul de eliminare al americanilor, deoarece daca ar fi ramas si pus in practica ceea ce vroia sa faca ar fi insemnat destabilizarea influentelor pe care le aveau americanii in europa de est.

 17. Romania a fost si va fi intotdeauna talpa Eu, un organism asociat cu mahalalele marilor orase,urat mirositoare atit ca cultura cit si civilizatie,pe scena mondiala? doar o musca de rahat in trecere cautand o bucata de hoit, al cui e mai mare acolo aterizam,Revenind la Putin respectele mele, a modernizat o tara imperiu cazuta in genunchi,deci pt noi nu prea conteaza ce a fost sau ce va fi,doar marimea hoitului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s