Razboiul dus impotriva gruparii ISIS dezvaluie o mare sciziune intre tarile coalitiei

Jim W. Dean, Editorialistul Sef de la Veterans Today, a declarat pentru Press TV că eșecul de a lupta impotriva grupului militant ISIS „umilește” Statele Unite și expune un „lider dezastruos” din partea Occidentului.- veteranstoday.com

El a criticat dur coaliția condusă de SUA împotriva Isil, spunând ca fiecare dintre țările aliate doreste „exploatarea” situației, în beneficiu național propriu. ” Analistul a menționat că Turcia „nu s-a implicat cu nimic ” in conflictul cu ISIS.(Pai au fost avertizati de Rusia si Iran sa nu se bage) .

Comentatorul regretă, de asemenea, ca SUA practic „cerseste”,  la guvernul de la Ankara, permisiunea  forțelor de coaliție pentru a folosi o bază militară turcă pentru a ataca pozițiile Isil.

Washington și aliații săi au avansat vicioasa agenda de a se folosi de Isil pentru a obține un punct de sprijin în Siria și pentru a darama guvernul legitim al președintelui sirian Bashar al-Assad, a declarat analistul. Cu toate acestea, eliminarea lui al-Assad a devenit o sarcină imposibilă pentru aliații SUA, datorita faptului ca publicul sirian și armata sprijina pe deplin guvernul de la Damasc, a concluzionat expertul.

isisbomb

Bombardarea orasului Kobani

Remarcile vin pe fondul faptului ca cetatenii kurzi din Turcia sunt furiosi pe guvern, pentru ca le-a interzis trecerea în Siria pentru a se alătura luptei împotriva teroriștilor Isil în orașul kurdo-sirian Kobani.  Ankara, de asemenea, refuză să intervină de-a lungul frontierei sale cu Siria, unde militanții Isil au asediat orașul Kurd principal.
Potrivit rapoartelor, militanții Takfiri au ocupat jumătate din orașul sirian.

Comentariu VT:

Multe dintre statele implicate in acesta coalitie, fie s-au saturat de pretextele inventate ale americanilor si le este teama de repercusiunile unui conflict urias, fie ii intereseaza ca si ei sa castige ceva daca tot se duc peste niste tari bogate in resurse  naturale. Si de aici s-a nascut toata sciziunea asta intre statele implicate.

Ramane de vazut ce si cum va urma, pentru ca totul pare sa fi intrat intr-un haos general la care papusarii cred ca nu s-au asteptat.

Alte informatii utile depsre ISIS si interesele americane din regiune, puteti urmari la postarile de mai jos:

Planurile SUA de a invada nordul Siriei sub asa numita grupare Armata Siriană Liberă

Adevaratii teroristi sunt SUA. Minciunile din spatele gruparii ISIS

3 gânduri despre &8222;Razboiul dus impotriva gruparii ISIS dezvaluie o mare sciziune intre tarile coalitiei&8221;

  1. toti oamenii intregi la minte il sustin pe presedintele sirian Bashar al-Assad, cinste lui si biruitor sa fie in lupta cu mizerabilii americani si aliati ai lor, mincinosi notorii si dovediti in dese randuri !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s