Ungaria lovita de SUA pentru ca nu mai face jocul oligarhilor americani

Inca o lovitura pentru Ungaria. Ar putea fi exclusa din Comunitatea Democratiilor

Cand ministrii de Externe din 106 de natiuni s-au intalnit in iunie 2000 sa semneze Declaratia de la Varsovia spre o Comunitate a Democratiilor, Ungaria a fost o tara importanta in viziunea Comunitatii. In 2011, Ungaria a intrat in Consiliul de conducere al forului. Dar, la o reuniune a ONU de luna trecuta, Comunitatea a pus in miscare un proces care ar putea duce la eliminarea tarii din Comunitate, scrie prestigioasa publicatie americana Foreign Policy.

In cazul in care Ungaria pleaca, aceasta inseamna o recunoastere internationala ca natiunea a incetat sa mai fie o democratie. Comunitatea Democratiilor, unul dintre cele mai importante cluburi ale democratiei din lume, este o coalitie interguvernamentala de state angajate in cultivarea valorilor si institutiilor democratice. Aceasta sustine natiunile membre in diferite stadii de dezvoltare democratica, prin discutii si identificarea celor mai bune metode de urmat

Comunitatea Democratiilor a luat fiinta in anul 2000, la Varsovia, la initiativa Secretarului de Stat al SUA, Madeleine Albright, si a ministrului Afacerilor externe al Poloniei, prof. Bronislaw Geremek.

Dar din 2010, actiunile guvernului maghiar condus de Viktor Orban au inceput sa semene tot mai mult cu cele ale lui Putin si s-a vorbit despre „Putinizarea Ungariei”. Pe scurt, el a rescris constitutia, a intervenit in sistemul judiciar si a erodat libertatea mass-media si cea religioasa, mai scrie sursa citata. Alegerile din din aprilie 2014 in urma carora Orban a castigat un al treilea mandat, au fost libere, dar nu corecte, adauga articolul. – hotnews.ro

De asemenea Ungaria se afla in mijlocul unui scandal diplomatic izbucnic la sfarsitul saptamani trecute. Atunci, insarcinatul cu afaceri al SUA a admis, fara sa precizeze numele persoanelor, ca SUA au introdus interdictii de calatorie pentru un numar de pana la 10 persoane functionari guvernamentali, oameni de afaceri apropiati guvernului FIDESZ, dar si membri ai guvernului, pentru atingerea adusa intereselor americane, coruptie sau afaceri legate de acest fenomen.

Comentariu VT:

Iata dragi cititori, ca nu a a trecut mult si Ungaria este deja luata puternic in colimator de catre mai marii lumii. Daca Viktor Orban s-a hotarat sa fie patrot si sa puna pe primul plan interesele Ungariei in defavoarea comapniilor straine, nationalizand sistemele energetic, petrolier, feroviar, agricol, etc, adica cu alte cuvinte sa ajute Ungaria ca banii obtinuti din aceste sisteme sa mearga direct la bugetul de stat, bani care mai tarziu sa fie transformati in pensii, salarii, investitii, infrastructura, si sa nu mai mearga la companii straine cum se intampla totul la noi, este vazut ca un nou Putin, ca un anti-democrat.

Aceasta se intampla cand nu mai vrei sa faci jocul papusarilor, esti puternic luat in colimator si incep sa apara betele in roata. SUA face exact ce stie ea mai bine, inceraca prin sanctiuni diplomatice, economice, prin ajutorul mediei, cat si prin sponsorizarea partidelor aflate in opozitie (vezi intrunirea din acest an a grupului Bilderberg, in care au fost pentru prim data prezenti reprezentanti ai Ungariei, toti din opozitie cu partidul lui Viktor Orban), sa dezmembreze aceste state considerate rebele si sa puna la conducerea lor oameni care sa le faca jocul interselor oligarhilor.

E de urmarit cat va rezista Ungaria, daca nu reusesc americanii sa se impuna pe caile mentionate mai sus,  este posibil sa se ajunga chiar si pana la maidan, vezi exemplul Ucrainei. 

Urmariti va rog si;

4 gânduri despre &8222;Ungaria lovita de SUA pentru ca nu mai face jocul oligarhilor americani&8221;

 1. Daca Victor Orban se afla la al 3-lea mandat , in Ungaria este stabilitate politica si SUA , deocamdata nu prea poate sa fabrice „Maidanul” , iar ungurii nu sunt precum ucrainenii , o gloata de natii diferite , manevrabile . Daca ar urma exemplul Ungariei toate tarile vecine (subjugate de SUA si UE ), prin nationalizarea a tot ceea ce Statul a instrainat catre companii straine , iesirea din UE si NATO , aceste state precum si Romania si-ar recapata libertatea .

 2. SUA santajeaza Romania: „Ori lasati americanii sa extraga gaze de sist pentru a le vinde Europei dependente de gazul rusesc, ori va vom izola ca pe vremea lui Ceausescu si va lasam prada razboiului”.

  Politologul american George Friedman este unul dintre acei analisti pe care ii asculta liderii politici si militari de la Washington. Director al Stratfor, una din cele mai apreciate agentii de analiza din SUA, George Friedman, evreu nascut in Budapesta, ne avertizeaza pe noi, romanii: „Americanii vin aici sa faca bani. Sunt multe feluri de a face bani si un mod sigur de a-i pierde: sa nu cunosti situatia, adica impredictibilitatea.

  In ultimii ani, investitorii americani s-au saturat de Romania. Exemplul care imi vine in minte e Rosia Montana. A devenit un simbol in comunitatea de investitori a ceea ce se poate intampla in Romania. Cred ca guvernul a inteles asta si faptul ca principalele voastre resurse sunt cele energetice si minerale. Trebuie sa va targuiti, dar odata incheiat targul, sa va tineti de el”, scrie infocivic.ro.

  „Daca un guvern incheie un contract, toate guvernele de dupa el trebuie sa il respecte. Daca nu, viabilitatea Romaniei ca tara independenta e amenintata. Romania are nevoie de investitori straini, nu are resursele sa se dezvolte singura. Capacitatea europenilor de a investi e limitata, chinezii au bani, dar isi aduc propria forta de munca, rusii au bani, dar nu au expertiza, americanii le au pe toate. Problema e acum domnia legii – un contract sa ramana un contract, sa nu se schimbe. Asa ca nu faceti targuri proaste, ca sa nu trebuiasca sa le schimbati.

  In 6 luni – un an, investitorii vor incepe sa vina. Companiile americane urmaresc acum cu atentie Romania. Stim de o companie care vrea sa investeasca in energie si are nevoie de informatii. Din pacate, la voi aceste informatii sunt secrete, or nu poti aduce investitii cu informatii tinute in secret. Gazele de sist sunt o arma care poate fi folosita pentru a evita razboiul. Rusia controleaza Europa prin gaze. Aveti nevoie de resurse alternative iar Romania e cea mai bogata in astfel de resurse. De aceea americanii sunt atat de interesati de resursele voastre.

  Romania trebuie sa decida daca va permite exploatarea gazelor de sist. Ar fi minunat daca nu am avea nevoie de ele, dar data fiind pozitia strategica a Romaniei, exploatarea gazelor de sist e o problema strategica nationala. Gazul de sist limiteaza influenta ruseasca. Oricat de mult ar putea afecta mediul el ofera o solutie geopolitica. In situatia actuala a Romaniei, ar fi iresponsabil sa nu luati in considerarea exploatarea gazelor de sist. Decizia trebuie luata acum”, ne atentioneaza analistul american „fiindca acum rusii taie energia Europei. Totul presupune un risc. Gazele de sist ar putea polua mediul, dar Rusia… Nimic din ce am construit nu a ramas fara consecinte asupra mediului. Romania vrea sa fie sigura ca restul Europei are suficient gaz ca sa nu poata fi santajata de rusi, altfel Romania va fi izolata, asa cum a fost in timpul Razboiului Rece. Riscul ecologic e real, riscul geopolitic e si mai real. Pericolul ca Romania sa se intoarca la perioada cand era izolata de toata lumea, ca in timpul lui Ceausescu, trebuie luat in considerare”.

  • de unde ai scos-o p-asta frate cum ca a zis friedman asa ceva : “Ori lasati americanii sa extraga gaze de sist pentru a le vinde Europei dependente de gazul rusesc, ori va vom izola ca pe vremea lui Ceausescu si va lasam prada razboiului”. ???
   arata-mi si mie ca nu vaz bine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s