IN CAZUL MOBILIZARII REZERVISTILOR SAU EFECTUARII DE RECRUTARI, ROMANIA RISCA O DUBLA REVOLTA INTERNA!

IN CAZUL MOBILIZARII REZERVISTILOR SAU EFECTUARII DE RECRUTARI, ROMANIA RISCA O DUBLA REVOLTA INTERNA – MILITARA SI SOCIALA, INDREPTATA CONTRA INTREGII CLASE POLITICE!

soldatii-romani

Zeci de barbati (de atatia a aflat PRO TV – fiind la mintea cocosului ca in realitate, sunt zeci de mii sau sute de mii) din intreaga tara au primit, in ultimele zile, instiintari prin care sunt rugati sa se prezinte la unitatile militare. Informatia este certa. Alte date – aici! Cu aceasta ocazie se confirma ceea ce de altfel cunosteam toti: oficialii dau asigurari ca nu este nevoie de rezervisti, doar pt. a nu crea panica. Doar Basescu s-a dat de gol ca in caz de conflict armat, armata va face ceea ce ar face orice armata, respectiv si mobilizare si recrutari.

Legat de posibilitatea mobilizarii rezervistilor si de a face noi recrutari, ar trebui sa analizam si un aspect la care oficialii romani mai mult ca sigur ca nu se gandesc. Dupa cum se cunoaste, in majoritarea cazurilor, barbatii sunt sustinatorii financiari principali ai propriilor familii. In baza Art. 87 din Legea nr. 284/2010 a salarizarii personalului platit din fonduri publice, pe timp de mobilizare sau război se aplică prevederile de salarizare ale legii mentionate (nu mai conteaza pt. initiatori ca e pace sau razboi), precum si unele reglementări specifice stabilite prin hotărâre a Guvernului (care nu exista sau sunt clasificate). In baza Art. 88 din legea mentionata, prevederile anexei nr. X la Decretul nr. 163/1975 se aplică în continuare, până la data intrării în vigoare a actului normativ care reglementează modul de stabilire a drepturilor pe timp de mobilizare sau război.
 

Problema este urmatoarea! Soldele, in special in marja gradelor si a functiilor mici (acestea reprezinta grosul mobilizarii/recrutarii), devin inferioare veniturilor reale castigate inainte de mobilizare/recrutare. Sume precum 1 000-1 500 lei nu mai reprezinta pt. nimeni de mult o avere, o familie are nevoie de minim 3 000 lei pt. a trece pragul de saracie. Bani pe care in multe situatii ii castiga in exclusivitate, barbatul. Pe acest fond, este usor de anticipat nemultumirea acelui rezervist sau recrut, sustinator de familie, care va constata ca in urma actiunii de mobilizare/recrutare, statul il va retribui de 2-3 mai putin decat ar castiga in mod normal, fapt pt. care familia lasata in urma risca sa ii moara de foame!
 
Mai este o situatie! Basescu (in stare de euforie – desigur) se referea chiar si la posibilitatea mobilizarii rezervistilor si a recrutarii romanilor stabiliti in strainatate. Aici sunt 2 situatii: barbati plecati sa lucreze singuri in strainatate, familiile din Romania fiind acasa si neavand niciun venit, singura sursa de existenta fiind banii trimisi in tara de catre cei plecati. In, sfarsit, exista si a 2-a situatie. In strainatate sunt stabiliti insa si foarte multi barbati romani cu tot cu propriile familii (posibil ca peste 50% dintre romanii stabiliti in straintate sa fie in aceasta situatie),  avand copii la scoala si toate rosturile in tarile respective, tot ei fiind sustinatorii principali ai familiilor lor. In ambele situatii, nu ne ramane decat sa ne imaginam reactiile barbatilor care lucreaza in strainatate nevoiti sa isi lase  familiile pe drumuri, prin trecerea brusca de la venituri de 2 000 de euro, la cele onorifice oferite de statul roman unui cetatean mobilizat/concentrat.
 
Ce-ar mai fi de adaugat! Mai apare o situatie. Rezervistii au si comandanti – ofiteri, subofiteri sau maistri militari. Posibila mobilizare a acestora se face pe etape, si incepe in ordinea inversa a inmormantarii. De ce asa? Dupa integrarea in NATO, procedurile operationale sunt schimbate atat de radical, incat la acest moment doar cadrele militare trecute in rezerva incepand cu 2004 (anul integrarii Romaniei in NATO), vorbesc aceeasi limba (proceduri, standarde) cu cea a militarilor activi, si care la randul lor vorbesc aceeasi limba cu cea a militarilor altor state NATO. Problema este ca in mod statistic, din toate cadrele militare, cele trecute in rezerva dupa anul 2004 – sunt preponderent rezervistii loviti in plin de desfiintarea pensiilor militare. Iar in caz de mobilizare, aceste cadre intra in prima etapa si care va fi probabil si singura. Iar umar la umar cu acestia, soldatii si gradatii profesionisti trecuti in rezerva de statul roman fara niciun drept. Alte posibile etape ulterioare, desi nu sunt excluse, sunt prea putin probabile.
 
Sinteza la cele exprimate, nu mai ramane decat sa facem un simplu exercitiu de imaginatie. Infiintarea unei unitati, cu un comandant si un stat major format din ofiteri, subofiteri si maistri militari nesimtiti carora Boc le-a desfiintat pensiile militare, le-a si injumatatit, iar Ponta nu s-a catadicsit decat sa continue operatiunea, sub alta masca (Legea nr. 241/2013). Mai regasim si cadre militare tarate de 4 ani in procese unde justitia ii mai toaca inca o data, cadre care cumuleaza o pensie (taiata de Boc si apoi inghetata de Ponta) cu venituri din diverse activitati salariale si pe care trebuie sa le abandoneze, revenind astfel la o solda ce devine inferioara castigurilor anterioare. Mai regasim soldati si gradati sau viitori recruti care domiciliaza in Romania care de dragul unei solde la jumatate din nivelul veniturilor anterior castigate, sunt nevoiti sa isi lase lase familiile muritoare de foame. Si mai regasim din toate categoriile – militari in rezerva sau viitori recruti care lucreaza in strainate, si care si ei sunt nevoiti (desi, la modul pragmatic este previzibil ca cei mai multi nu vor da curs vreunui ordin de chemare) sa isi abandondeneze familiile (in cazul unora – familiile sunt in tara, in cazul altora – familiile raman de izbeliste in strainatate), pt. solde la 1/10 sau 1/5 din castigurile in euro de zi cu zi pe alte meleaguri.Pe fondul celor mentionate, este usor de intuit care va fi starea de spirit a unor astfel de structuri militare nou-formate via rezerva/recrutare (completare), rezultatul fiind ca o eventuala operatiune de mobilizare sau de recrutare are sanse multiple sa declanseze o revolta cu dubla componenta: una militara provenind exact din randurile celor mobilizati/recrutati, si una sociala provenind din partea familiilor acestora care se poate extinde cu repeziciune si la alte categorii ale societatii civile. Cine poate fi de vina pt. aceasta situatie decat clasa politica care indiferent de culoarea partidului idolatrizat, a pus intreaga armata pe butuci, ignorand in totalitate si in mod constant, militarii romani? Asa incat, un razboi in care sa fie antrenata Romania, ar avea si parti bune, o eventuala actiune de mobilizare/recrutare putand deveni si o sansa unica de a salva armata si chiar intreaga Romanie, de ceea ce i se intampla din partea intregii clase politice. Si apoi mergem si la razboi! – http://trezirealarealitate.ro/2014/05/4636/

Cititi va rog si: https://vremuritulburi.wordpress.com/2014/05/15/romanii-au-inceput-sa-primeasca-acasa-chemari-de-la-armata/

3 gânduri despre &8222;IN CAZUL MOBILIZARII REZERVISTILOR SAU EFECTUARII DE RECRUTARI, ROMANIA RISCA O DUBLA REVOLTA INTERNA!&8221;

  1. Pai de ce nu recruteaza si fetele intre 20-35 de ani, pt ca e plinn de ele prin politie, jandarmerie, pompieri, etc. Acum sa vad eu fetele cu cocosel care sunt incadrate in sistem cum ies cu AK40 pe front sau cum??? Sau dintr-o data o sa realizam ca o femeie nu are ce cauta in acest sistem… Spun asta nu pentru ca am ceva impotriva femeilor sau ceva de genu, insa parerea mea e ca in ultimii ani, am impresia ca la multe din ele nu mai sunt femei… Doamne ajuta!

  2. Nu va fi nicio revolta,romanul este obidient,poti face si in capul lui,el e fericit ca traieste.Pentru aceasta obidienta Romania a ajuns colonie.Majoritatea analfabetilor(spun cu durere acest lucru)au decis si decid pentru o galeata,soson,mic,bere,etc.soarta a restu de milioane de romani.Cei cu pregatire si capabili sa faca ceva pentru tara asta nu se implica pentru ca ei sunt putini sau gandesc „de ce sa ma implic ,mie imi este bine”.Deci acesta este poporul nostru,chiar cand le-au vandut pamantul de sub picioare,n-au reactionat,si daca ii mai obliga sa” invete” o limba straina „maghiara”,ce-i rau in asta !?,nu sunt capabili sa gandeasca la urmatoarea mutare a acestui guvern ticalos care din ’89vinde si sfasie dupa marimea buzunarelor lor, aceasta tara minunata,si poporul tace.Nici in al doisprezecelea ceas nu se trezesc sa se uneasca alaturi de dl.Primo pentru schimbarea sistemului.Ei o tin una si buna cu „partidele”,nici acum n-au inteles ca partidele sunt o „sleahta”de non-valori care nu fac altceva decat sa jefuiasca si sa danseze cum le spun „ai cu noua ordine mondiala”.Cu DUMNEZEU inainte!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s