Vaticanul face public asta: secretul INCREDIBIL despre limba romana a fost scos la iveala

Teologul de talie internationala Miceal Ledwith afirma ca limba latina este o limba romaneasca si nu cum se credea pana acum ca limba romana este o limba latina.

“Chiar daca se stie ca latina este limba oficiala a Bisericii Catolice, precum si limba Imperiului Roman, iar limba romana este o limba latina, mai putina lume cunoaste ca limba romana, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latina, si nu invers. Cu alte cuvinte, nu limba romana este o limba latina, ci mai degraba limba latina este o limba romaneasca. Asadar, vreau sa-i salut pe oamenii din Muntii Bucegi, din Brasov, din Bucuresti. Voi sunteti cei care ati oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latina)”, spune Miceal Ledwight intr-un interviu acordat la TVR Cluj.

Papa Ioan Paul al II-lea a spus, cu ocazia vizitei in Romania, din anul 1999, ca Romania este “Gradina Maicii Domnului”? In sustinerea afirmatiei este adusa si una dintre cele mai vechi relatari despre limba vorbita pe teritoriul Romaniei, inca inainte de Hristos, scrie obiectiv.info.

“Colhii si dacii ma cunosc, ei vorbesc o limba barbara, de idioma latina” (Horatiu, marele poet roman (65 i. Chr. – 08 i. Chr.) – Odele, I, 20 (afirmatie facuta cu aproape un secol si jumatate inaintea cuceririi unei parti din Dacia).

2 gânduri despre &8222;Vaticanul face public asta: secretul INCREDIBIL despre limba romana a fost scos la iveala&8221;

  1. Pacat ca nici o tara nu vrea sa aiva respect pentru noi.Stramosii nostri s-au luptat si au pastrat CRESTINISMUL, nu numai pentru noi dar si pentru vecinii nostri,apoi am fost la cheremul a trei IMPERII iar acum IMPERIILE si-au marit numarul dar si tradatorii nostri de tara.De fapt TRADATORII nu sunt ai nostri ai ROMANIEI.

  2. Este o mare minciuna.Toti istoricii nostri,ca Nicolae Iorga,Constantin C.Giurescu,Dinu C.Giurescu si multi altii si toti marii nostri lingvisti spun ca Limba Romana este o limba Romanica sau neo latina.Nu ii mai credeti pe toti asa zisii cercetatori care spun numai minciuni.Iar afirmatia lui Horatiu,marele poet roman este total nejustificata,pentru ca cele doua limbi de care pomeneste in acest citat,adica Traca(daca fiind un dialect Tracic)si Latina fac parte din ramuri Indo-europene diferite,Daca=dialect al limbii Trace,limba Indo-europeana din grupul satem,iar Latina,din ramura indo-europeana a limbilor Italice,care sunt limbi kentum.Intr-adevar,noi Romanii am dat europei si lumii intregi extrem de mult.Am dat savanti de renume,cum ar fi Nicola Tesla(istro-roman,dar trecut drept sarb),caruia datoram existenta radioului,Henri Coanda,si multi,multi altii,avem sfinti in sinaxare,Noi i-am increstinat pe barbarii care au venit peste noi in primele secole crestine.Oare de ce europa nu ne ofera macar putina recunostinta pentru ce am dat europei si lumii intregi?.DOMNUL SA VA BINECUVANTEZE.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s