Nu va lasati copiii sa participe la actiunile organizate cu ocazia satanistei sarbatori a Halloween-ului

phpThumb_generated_thumbnailjpeg

7 motive pentru o copilărie fără Halloween

Delicvență

Statistic vorbind, seara în care nu ar fi recomandat să te plimbi pe o stradă din Statele Unite sau Canada este cea de Halloween. În multe orașe numărul violențelor și crimelor se dublează, cu toată alerta forțelor de ordine.

boy-zombie-costume

Poate unii dintre noi privesc noaptea de Halloween ca un prilej pentru farse și carnaval. Dar fondul negativ ce încurajează manifestarea macabrului se constituie totodată în prilej pentru defularea unor stări emoționale negative, maladive. De ce aș cultiva acest obicei în rândul copiilor mei? De ce i-aș învăța să meargă în locuri nefaste unde delicvența peste ani probabil va fi în creștere?

Manipulare comercială

Cele mai vizibile campanii pentru Halloween sunt promovate și la noi, în primul rând, de lanțurile de supermarketuri. Scopul este ușor de ghicit: mai puțini bani în buzunarul meu, mai mulți bani în cel al corporației. Vrei să fii în „spiritul” Halloween, cumpără un costum pentru copilul tău, cadouri speciale, dulciuri sau măcar o lumânare în formă de dovlecel. Nu, mulțumesc!

Identitate și surogat

Săptămâna aceasta am sărbătorit ziua Sfântului Dumitru. Săptămâna viitoare vom avea sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril. Poporul nostru are o întreagă tradiție a sărbătorii consemnată etnografic de Simion Florea Marian sau Tudor Pamfile. Am ajuns să recunoaștem frumusețea iei românești de câțiva ani și o serbăm de Sânziene doar. Hora, simbolul satului românesc, nu se mai face aproape nicăieri în România. Șezătorile de iarnă poate doar în cătune ascunse prin Maramureș sau Bucovina.

Dacă dorim activități cu substrat frumos și de valoare pentru copiii noștri, avem de unde să alegem. Sunt sigur că prichindeii ar fi bucuroși să descopere tradițiile frumoase ale străbunicilor noștri. În Ungaria sau Grecia nu există licean care să nu cunoască două-trei dansuri tradiționale.

Simboluri

Devil-baby-halloween-costume

Vorbind cu o doamnă învățătoare, mi-a povestit despre încercările sale de cosmetizare a Halloweeenului. A încercat să înlocuiască „sărbătoarea morții” cu un Bal al Dovleacului în care să fie încurajată creativitatea copiilor. Problema este că părinții au cumpărat cele mai terifiante costume astfel că jumătate dintre copii au venit costumați în zombi și Dracula. Oricum am da-o, simbolistica acestei sărbători este o simbolistică funestă, a morții eterne.

Anti-educație

„Spiritul” Halloween încurajează jocul de roluri: pentru o seară copilul meu devine un personaj. Însă orice costum îți imprimă o stare și un anumit tip de comportament iar galeria de personaje propuse de Halloween este terifiantă, urâtă. Chiar dacă eu voi fi prinț, probabil voi fi în compania a cel puțin o duzină de vampiri. Cum a ajuns un asemenea joc să fie impus în școala românească, nu îmi dau seama…

Lipsa valorii

Un părinte argumenta într-o discuție că Halloweenul aduce un plus de imaginație în viața copiilor, că este bine să avem cât mai multă diversitate culturală.

Părerea mea este că recuzita de astăzi a Halloweenului este livrată de Hollywood. Eventuala țintă culturală a copiilor va fi probabil ultimul remake al filmului horror „Chuckie” sau „Saw”. Acestea vin oricum la pachet cu societatea de consum, nu cred că este cazul să le dedicăm o sărbătoare în școala românească. Distracția de calitate îndoielnică nu va aduce nimic bun în formarea copiilor.

chucky_and_bride_of_chucky13

Avea Cedry2k o vorbă : „Unii pierd drumul, alții bat potecile,/ Unii rup discotecile, alții bibliotecile.” Ce semănăm ca părinți, aceea vor culege copiii noștri.

Nu în ultimul rând, dacă suntem creștini ar trebui să fim conștienți că avem de-a face cu un exercițiu de putere al macabrului. Copilăria are o frumusețe imaculată. Să păstrăm frumos chipul copiilor noștri și aceștia ne vor mulțumi când vor fi mari. Să nu punem mască de demon copilăriei. – activenews.ro

Urmariti va rog si:

17 gânduri despre &8222;Nu va lasati copiii sa participe la actiunile organizate cu ocazia satanistei sarbatori a Halloween-ului&8221;

  1. Diavoli , diavoli si nimic altceva !!!
    De aceea se spune prin proorociile sfintilor ca America va fi prima tara din lume , care va disparea de pe fata Pamantului , sub apele oceanului si nu va mai ramane nimic din aceasta tara satanica , care raspandeste satanismul in intreaga lume !!!
    Chiar si marii savanti din America si din alte tari , prevad o astfel de catastrofa , care va rade aceasta tara de nu se va mai cunoaste locul in care a existat . Am vazut aceste previziuni , in filme care arata viitorul Americii din punct de vedere stiintific , in urma cercetarilor seismologilor si vulcanologilor care vin cu date exacte a ceea ce se poate intampla intr-un viitor foarte apropiat .
    Asa ca , vai de acesti satanisti inconstienti care s-au dat pe mana dracilor inca din aceasta viata !!!

    • atentie! nu toti americani fac parte din acea cloaca de satanisti, sunt aericani de buna credinta, si ft multi dintre ei au trecut la dreapta credinta si amintim numai cativa, parintele nathanael kapner, serafim rose, s.a. si apropo de s.u.a sa intelegem ca acestia care vor mai scapa vor fi pribegi precum nomazii?!

  2. Atat de incuiati la minte sunteti, incat sa ganditi in halul asta despre o sarbatoare, o deghizare si schimonoseala a copiilor (care nu mai au copilarie de mult, de cand le-ati pus tablete in mana)…Cu ce va mandriti voi mai Romanilor? Sunteti aia mai cu mot mereu, aia mai critici de pe acest pamant si aia mai perversi decat perversii de pe lumea asta (sa nu va numesc neam de curve, cum va stie toata planeta asta). Cu ce va mandriti voi ma ca Sarbatoare? Cu traditionala bataie cu ciomege de la Ruginoasa? Hai sictir mai criticilor…

    • Dar tu din ce neam faci parte mai Mirciulica de zici voi Romanilor? De asta tara a ajuns in halul in care a ajuns, ca majoritatea sunt niste nenorociti ca tine, care nu inteleg absolut nimic si cum au pus piciorul afara din tara, s-au dezis de neam, de valorile si traditile poporului din mijlocul caruia au iesit. Iar acum care ati ajuns sa locuiti in lumea „moderna”, va credeti toti niste semizei care injura si denigreaza poporul din mijlocul caruia ati iesit. Mirciulica, crezi ca daca adopti toate gunoaiele occidentale te face mai destept, mai interesant si mai evoluat? Mai baiatule, afla ca tu traiesti degeaba, singurele tale aspiratii sunt de a mananca, a bea si a merge la WC.

    • Mai avortonule, ca dupa cum vorbesti nu pot sa-ti zic altfel! Ai citit ceva din literatura romana, ai urmarit folclorul si obiceiurile noastre? Te-a nascut saraca mata direct cocalar si manelist!

  3. Strigatul de disperare al unei generatii!
    Un videoclip realizat de tinerii care nu mai suportă umilința politicienilor ce și-au bătut joc de noi în ultimii 25 de ani!

  4. Asa cum reiese din documentarul urmator, sarbatoarea pagana Halloween are niste dedesubturi mai putin cunoscute. Pe langa distractii si masti ( cu orientare pagana si satanista), cu aceasta ocazie se practica ritualuri satanice si chiar sacrificii umane in numele necuratului. De aceea, cred ca aceasta sarbatoare ar trebui interzisa la noi.

  5. Mircea Daniel ,
    Mai romane !!!! Dar tu concepi ca a te deghiza in dracul defineste o sarbatoare demna de distractie si educatie pentru copii????
    Adica tu crezi ca daca sarbatoresti IADUL cu toti dracii din el , copii vor fi fericiti ca societatea le ofera o copilarie frumoasa ?
    Ai vazut ce s-a intamplat in Bucuresti la acel club care sarbatorea Halloween si cantau muzica satanista ?
    Acolo , mania lui Dumnezeu a fost , pentru ca Dumnezeu nu se lasa batjocorit .
    Daca te uiti bine pe un video-clip , ai sa vezi pe cel care interpreta pe scena , cum saluta publicul cu salutul satanist simbolul coarnelor .Cred ca e suficient de clar pentru cine are putina minte .

  6. Iata ce se spune despre repertoriul acestui concert rock , ca prima piesa din album se intituleaza :
    „The Day We Die ( „Ziua in care murim „).
    Cat de prost poate fi cineva , sa nu-si dea seama ca Dumnezeu nu a mai ingaduit aceasta batjocura si ca in toata aceasta tragedie se vede clar , o pedeapsa Divina ?

  7. Abia au trecut câteva zeci de ore de la tragedia din clubul bucureștean „Colectiv” și oamenii au început să caute vinovați, dar și să înțeleagă cauzele profunde ale acestui eveniment.

    Așa cum era de așteptat, unii au stat la pândă și au început să arunce cu invective în stânga și-n dreapta. Unii și-au arogat rol de judecători. Prea puțini au stat să analizeze, duhovnicește, cauzele acestei nenorociri.

    Unul dintre cei mai apreciați preoți ai Bisericii Ortodoxe, părintele Savatie Baștovoi, de la Mânăstirea Noul Neamț din Moldova, a punctat în câteva cuvinte drama care a lovit Bucureștiul, dar și legătura din Halloween și incendiul de la „Colectiv”.

    Părintele Savatie este unul din cei mai importanți scriitori de limbă română, fiind autorul a numeroase volume de succes, premiate pe plan intern și internațional. De asemena, Părintele Savatie este invitat regulat să conferențieze pe teme de interes și este realizator de emisiuni.

    Iată ce spune despre cazul de la Colectiv:

    De ce nu e bun mascatul? Mii de oameni se frămîntă acum ghicind dacă între un joc mascat cu draci și lumînări și moartea care intră brusc peste ei este vreo legătură.

    Mascatul nu e bun de nici un fel. Există multe mărturii creștine din primele secole în care se condamnă jocul de-a preoția. Asta pentru că, chiar în joacă, lucrurile devin serioase. Altminteri, v-am propune să vă jucați de preoția și de-a îngerii, dar canoanele opresc îmbrăcarea veșmintelor preoțești de formă. Cu viața, ca și cu moartea, nu e de joacă.
    Atunci cînd, în apus, catolicii au început să se mascheze în îngeri la Crăciun, să se îmbrace în Maica Domnului, să facă spectacole cu Hristos, ei au spulberat taina și au deschis drumul mascărilor de tot felul. Nu că ele ar fi fost închise, ele au existat în lumea păgînă, dar creștinismul le oprise pentru sine.

    Jocul de-a bostanii este un joc de-a moartea. Slavă Domnului, îngerii ne păzesc și îi păzesc și pe cei care se joacă de-a jocurile morții. Uneori însă moartea capătă prea multă îndrăzneală, așa cum s-a întîmplat în București. Moartea e obraznică de felul ei. Unul Dumnezeu e timid, sfios în atotputernicia Sa.
    Nu vă jucați cu moartea. Nu mimați nimic din ce este al morții. Sau n-ați înțeles că în această lume nu există simboluri, ci numai forme ascunse ale realității?

    Rămîneți în lumină, jucați-vă de-a lumina, fiți lumină. Pentru a trăi.

  8. “Halloween,” explains the Encyclopedia of American Folklore, “is integrally related to the prospect of contact with spiritual forces, many of which threaten or frighten.” (See the box “Halloween Time Line.”) Likewise, many celebrations like Halloween have pagan origins and are deeply rooted in ancestor worship. Even today, people around the world use these days to make contact with supposed spirits of the dead.

    http://www.churchofsatan.com/halloween-xxxiv.php

    Spor la distrat!!!!

Lasă un comentariu