Anunț umanitar: Micuța Maria în luptă cu îngerul morții. Care aveti Facebook sau Twitter, dati share va rog.

În dimineaţa zilei de joi 9 iulie, îngerul morţii şi-a întins larg aripile la noi în casă. A venit pe furiş şi s-a aplecat cu răsuflarea de gheaţă asupra Mariei, fetiţa noastră de trei ani. Ea dormea cu mama ei în pat. Nu se putea apăra, nu avea cum – e prea mică şi prea fragilă. Şi l-a urmat, pentru o vreme… Apoi a venit îngerul cel bun şi a spus: „Până aici! Copilul acesta nu pleacă, nu e ceasul lui!”. Defibrilatoarele şi-au descărcat voltajul pe pielea fină, arzând-o, adrenalina pompa energie, monitoarele s-au aprins ca la un semn şi au început să ţiuie, lacrimile şiroiau, Maria noastră părea acum că doarme. Şi, din acel moment, chiar dormea!

maria-1-Copy

Renăscută, adusă la viaţă a doua oară – dar din lacrimi şi din Duh.

Minunea s-a produs, Dumnezeu a întors-o la viaţă, însă resuscitarea (perfuzii cu adrenalină, defibrilare, intubare) tot a durat câteva zeci de minute. Aceste minute lungi au cauzat iniţial anumite leziuni neuronale și ștergeri de memorie la nivel de vorbire, mers, deprinderi gestuale etc.

Maria noastră nu este acum, nici pe departe, copilul care a fost. Şi nici noi, familia ei…

Maria Bucuroiu

După ce am trecut succesiv prin Primiri Urgenţe/Reanimare, Terapie Intensivă, Pediatrie şi Recuperare neuromotorie, limitele ştiinţei medicale din ţara noastră au apărut – şi asta cu toată bunăvoinţa personalului medical! La ora aceasta, copilul NU are un diagnostic, iar acest lucru ne face nopţile chinuitoare, pândindu-i respiraţia şi pulsul, iar orele zilei ni le preschimbă în secvenţe tulburi.

Astfel, pentru a ne lua fetiţa (şi viaţa) înapoi, trebuie să ne căutăm diagnosticul şi recuperarea la o clinică din străinătate, mai precis la binecunoscuta clinică universitară AKH din Viena. Acolo trebuie să ajungem obligatoriu pentru un diagnostic limpede, cu seturi complete de investigaţii, şi recuperare neuromotorie și psihologică cât mai aproape de cum a fost iniţial copilul.

Însă sumele de bani necesare devin abstracte pentru cineva care munceşte şi câştigă un salariu decent în România: circa 900 EURO/zi pentru mamă și copil este enorm. Iar ca impasul să fie total, Statul român, prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), NU decontează cheltuieli care ţin de stabilirea unui diagnostic, ci doar tratamente sau operaţii. Așadar, în zona de diagnostic este finanţare zero. Nu ne rămâne decât să vă cerem ajutorul omenesc, prietenesc şi creştinesc, pentru a ne putea bucura împreună, pe deplin, de darul vieţii. Solidaritatea face minuni, schimbă vieţi, redă speranţa!

Răzvan Bucuroiu

Euro RO46 BTRL EURC RT03 1191 8501

Lei RO96 BTRL RONC RT03 1191 8501

USD RO50 BTRL USDC RT03 1191 8501

Banca Transilvania, filiala Rosetti

SWIFT BTRLRO22 AGENȚIA ROSETTI

Titular cont: Maria Bucuroiu

CNP 6120315450033

Cei care puteți, ajutați-o va rog pe micuța Maria, daca nu puteti financiar, inalțați macar o mica rugaciune catre bunul Dumnezeu, are nevoie de noi toți.

Doamne ajuta!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s