6 August – Schimbarea la Fata a Domnului Iisus Hristos!

Este posibil ca imaginea să conţină: text care spune „Schimbarea la Față Domnului Iisus Hristos (6 august) Sfânta Sărbătoare a Schimbării la Față să vă aducă lumină în suflet și în cuget, pace și liniște, sănătate și prosperitate, iubire și bucurie, credință și speranță, înțelegere și armonie, iar Domnul Iisus Hristos să vă apere de toate relele știute și neștiute! Să fiți binecuvântați!”

6 August – Schimbarea la Față a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos

Cititi va rog si alte subiecte interesante la categoriile: MANTUITORUL IISUS HRISTOSMinuni si Ortodoxie

Publicitate

44 de gânduri despre &8222;6 August – Schimbarea la Fata a Domnului Iisus Hristos!&8221;

 1. Si intr-o seara, s-a rugat catre Maica Domnului cu acest verset din Acatist:

  : „Bucura-te, tamaduirea trupului meu!” „Am nevoie de tine, Maica Domnului, ajuta-ma si alina suferinta mea!” – nu a rugat-o sa il vindece, ci a cerut doar alinarea durerii.

  Si mi-a povestit:

  „Cum eram intins pe patul meu si imi curgea sangele, s-a deschis usa chiliei dupa ce s-a auzit o voce ingereasca care psalmodia. Si primul care a intrat pe usa a fost Evanghelistul si prietenul Domnului, Ioan Teologul, acela pe care il vedem in icoana rastignirii mereu langa Cruce.” Al doilea stiti cine a intrat? Ca sa intelegeti cine sunt prietenii Maicii Domnului in Cer… Sfantul Serafim de Sarov. Si dupa acestia era Doamna lumii si Imparateasa Cerului cu un omofor [maforion n.n.] rosu pe cap si cu cele 3 stele care sunt simbolul fecioriei sale. Si cum au intrat, mai intai Sfantul Ioan Teologul, apoi Sfantul Serafim si mai apoi Nascatoarea de Dumnezeu, Maicuta s-a intors si le-a spus celor doi insotitori ai sai:

  ”Acesta este Parintele Iacov, este un prieten adevarat al Fiului meu si prieten adevarat al meu.Cele spre vindecare pe care le-am adus din Cer sa le puneti pe picioarele sale mult patimitoare ca sa se aline durerea sa.”

  „Si Apostolul Ioan a atins unul din picioarele mele si de celalalt s-a atins Sfantul Serafim de Sarov. Dupa care i-am multumit Doamnei noastre, Nascatoarea de Dumnezeu si au disparut cu totii din fata mea lasand in chilia mea o mireasma care nu poate fi descrisa.”

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/bucura-te-tamaduirea-trupului-meu-predica-mitropolitului-neofit-de-morfou-despre-maica-domnului-la-denia-acatistului-buneivestiri-iata-cum-maica-domnului-are-grija-de-oamenii-ei/

 2. „Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide”(Matei 7:7)

  Sfintii vremurilor de pe urma:

  SFINTII RAFAIL, NICOLAE SI IRINA, FACATORII DE MINUNI DIN LESVOS

  Sfântul Luca al Crimeei

  Sfantul Efrem cel Nou

  Sfanta Irina de Hrisovalantou
  http://www.pemptousia.ro/2014/07/viata-sfintei-irina-de-la-manastirea-hrisovalantou/
  (O icoana a Sfintei Irina o gasiti la Schitul Sfântul Dionisie Exigul și Sfântul Efrem cel Nou)

  Cuviosul Gherontie cel nebun pentru Hristos
  https://cuviosulgherontie.com/
  .
  .
  .

 3. Ribale Salem Wehbe

  Condacul ” Suflete al meu pentru ce te imbogatesti in pacate? Pentru ce faci voia diavolului? In ce-ti pui nadejdea? Paraseste-te de acestea si te intoarce catre Dumnezeu strigand: indurate Doamne, miluieste-ma pe mine, pacatosul.”

 4. Monahul Trifon Românul (+1978), pustnic în Kapsala

  „…În coliba lui, părintele Trifon nu are nici pat, nici scaun, nici masă. În curte sunt aruncate conserve goale pe care le-a adunat de pe aiurea ca să dea im­presia că mănâncă peşte şi alte delicatesuri. Foarte puţine haine am văzut atârnate în chilie. Într-un in­terval scurt de timp l-am vizitat de trei ori. Se pre­face nebun, dar în nebuniile pe care le spune îţi aruncă tot felul de adevăruri. De aceea, trebuie să fii atent când vorbeşte pentru că poate spune lucruri mari descoperite lui de Dumnezeu, dar în cuvinte ce par fără noimă.

  Mie mi-a spus toate problemele pe care le am şi ce trebuie să fac ca să le depăşesc, fără ca eu să-i fi spus ceva. Mi-a spus şi de ce boli sufăr. Când l-am întâlnit prima oară în curtea chiliei sale, îşi acope­rise goliciunea cu o haină, în timp ce pe cap purta un ciorap….”

  „…Altui frate care l-a vizitat, i-a spus următoarele: „Am ascultare. Plec la Atena. Du-te, du-te acum”. De aceea stau şi mă întreb dacă nu cumva este unul din cei 12 sfinţi pustnici atoniţi care se nevoiesc goi, pentru că sărăcia, golătatea şi harismele lui te îndeamnă să te gândeşti la aşa ceva…”

  https://sfantulmunteathos.wordpress.com/2020/02/11/monahul-trifon-romanul-1978-pustnic-in-kapsala/

 5. Ieromonahul Chiril Vatopedinul – Pocăința și adevăratul virus

  „Pocăința oamenilor schimbă planurile lui Dumnezeu… Nu e atât de mare problemă pandemia, ci e mai mare problemă faptul că oamenii s-au îndepărtat de Dumnezeu…”

  • Baietii din deal, in final s-au prins,dar cam greu…”suna telefoanele ca nebunele”

   Neagoe | 7 octombrie 2020 la 16:56
   Nu e cu binecuvantare. Bine ar fi sa l ștergeți.

   Laurențiu Dumitru | 7 octombrie 2020 la 19:03
   E tardiv. Este public în foarte multe locuri. Circulă viral și pe whatsapp și pe fb. Inclusiv de contul fb al pr. Vasile Ioana, care apare în clip. A fost preluat de asemenea și de Gheronda Ștefan de la Lacu pe marturieathonita.ro .
   Oricum, nu l-am încărcat noi pe Youtube ca să-l ștergem.

   „- Da’ ce-am facut sefu?
   – Te-am surprins intr-o pozitie indecenta .Te paste un consistoriu si o.caterisire.Deci cum percutezi?
   – Gata! Am inteles,sa traiti muti ani,,pardon,oooo mie de ani!
   Sterg tot,retractez,ma dezic,in nemernicia mea de caine turbat am muscat mana care m-a hranit…..”

   Totusi, situatia s-a rezolvat in mod diferit:
   – pt x,y,z&co – Nici usturoi nu au mancat nici gura nu le miroase.S-au scos(parerea lor).
   – pt NOI,CEI MULTI – Am mai descoperit inca un Parinte(nu popa) -Ieromonahul Chiril Vatopedinul

   • Viziunea athonita asupra pandemiei!
    Cuvânt puternic al Părintelui Chiril Vatopedinul – Muntele Athos

    VREDNIC ESTE!

 6. Arhim. Elpidie Vaianakis – Lupta diavolului contra Sf. Împărtășanii

  „v-am mai spus si alta data ca acum incepe ultima prigoana a Bisericii.Vom reintra in catacombe, dar de alta natura.”

 7. Arhim. Elpidie Vaianakis – Frica arma diavolului

  „Vreau sa tineti minte ca frica este cea mai puternica arma in mainile satanei,ca sa subjuge un suflet crestin
  Iar iubirea este cea mai mare putere duhovniceasca a noastra,ca sa ne luptam cu frica si sa-l alungam
  pe satana
  Vom trai cu frica sau vom trai cu iubirea?”

 8. Arhim. Elpidie Vaianakis – Ce Îi place mai mult lui Dumnezeu să audă de la noi?

  „Asadar,cu totii, asa sa Ii spunem Domnului:
  Iarta-ma pentru greselile mele
  si indeosebi,
  Te iubesc pentru ca esti Imparatul meu si Dumnezeul inimii mele”

 9. Relatări din timpul prigoanei comuniste ateiste din Rusia

  Un preot care a supraviețuit prigoanei comuniste a scris următoarele despre întemnițarea lui: „Nu voi înceta niciodată să fiu recunoscător lui Dumnezeu, pentru anii pe care i-am petrecut întemnițat și în izolare totală. Am fost, vreme de 3 ani, la 10 metri adâncime sub nivelul pământului. Niciodată nu am auzit în acest răstimp vreun cuvânt, niciodată nu am spus vreo vorbă. Nu existau cărți acolo. Toate vocile din exterior tăceau. Paznicii purtau încălțăminte cu învelituri speciale, astfel încât nu se auzea deloc atunci când se apropiau de ușa temniței mele.

  Apoi, odată cu trecerea timpului au tăcut și toate vocile din interiorul meu. Ne dădeau celor întemnițați medicamente psihotrope, ne băteau. Am uitat toată teologia ortodoxă. Am uitat tot ce știam din Sfânta Scriptură. Într-o zi mi-am dat seama ca uitasem și rugăciunea Tatăl nostru. Nu mai puteam să mi-o amintesc. Știam doar că aceasta începe cu cuvintele Tatăl nostru, dar nu mai știam cum este rugăciunea aceasta în continuare. Mi-am păstrat optimismul și am zis: Tatăl nostru, am uitat rugăciunea, însă Tu sigur o știi. Te rog, pune în locul meu pe un înger să o spună și eu voi tăcea!

  Pentru o perioadă rugăciunea mea a fost: Iisuse, Te iubesc. Iar apoi după puțin timp iarăși spuneam: Iisuse, Te iubesc. Mai târziu însă mi-a fost greu să spun și doar atâta, pentru că ne dădeau ca hrană doar o felie de pâine pentru o săptămână. Am suferit mult din cauza bătăilor și a chinurilor și a lipsei luminii și din alte motive. Era deja imposibil să îmi concentrez mintea, chiar și numai pentru a spune: Iisuse, Te iubesc.

  Cea mai înaltă formă de rugăciune pe care o cunosc este pulsul liniștit al inimii care Îl iubește pe Hristos. Iisus are nevoie doar să audă: tic-tac, tic-tac și va știi că fiecare bătaie a inimii este închinată Lui.”

  http://prieteniisfantuluiefrem.ro/

 10. Sfântul Iosif Isihastul: După necazuri vine harul lui Dumnezeu – Fotoreportaj cu viața lui

  Cum și-a petrecut viața și cum a ajuns la sfințenie Sfântul Iosif Isihastul? Citiți un fragment dintr-o scrisoare a acestuia:

  „Când, rugându-te şi cerând de la Dumnezeu ceva, ajungi la deznădejde, atunci este aproape de tine împlinirea cererii. Hristos vrea să vindece vreo patimă ascunsă din tine, de aceea amâna împlinirea cererii. Dacă primeşti mai repede decât te aştepţi tu, patima ta rămâne nevindecata. Dacă aştepţi, primeşti şi ceea ce ai cerut şi vindecarea patimii.

  Şi atunci te vei bucura cu bucurie mare şi vei mulţumi cu căldura lui Dumnezeu, care pe toate le zideşte cu înţelepciune şi le face spre folosul nostru. Nu ai niciun folos, deci, dacă te mâhneşti, dacă te superi, dacă spui cuvinte grele. Trebuie să-ţi închizi gura. Nimeni să nu înțeleagă ce ai tu. Să iasă abur pe ochi, nu pe nas. Să nu oftezi, pentru a te uşura, zice-se, ci să te linişteşti. Prin aşteptare şi îndelungă-rabdare vei arde pe diavol.

  Eu – martor îmi este Domnul, Cel ce pierde pe toţi cei care rostesc minciuni – mult m-am folosit din ceea ce îţi spun acum. Atât de mari şi grele erau ispitele încât credeam că de durere o să-mi iasă sufletul precum fumul pe horn. Şi totuşi, după ce trece încercarea, vine atâta mângâiere, ca şi când ai fi în rai, fără trup. Te iubeşte Hristos, te iubeşte Maica Domnului, te laudă Sfinţii, Îngerii se minunează de tine.

  Vezi câte bunătăţi aduc ispitele şi necazurile? Dacă vrei să vezi, să guşti şi tu iubirea lui Hristos, îndură ceea ce vine asupra ta. Nu în ceea ce-ţi place ţie, ci în ceea ce vrea Domnul să te încerce. Nimic din ceea ce facem noi de bună voie nu este atât de folositor cât este ceea ce ne trimite Domnul fără încuviinţarea noastră. Dumnezeu vrea că vrăjmaşul diavol să lupte pe om luptă crâncenă, os peste os, sânge peste sânge. Atât încât să se topească precum ceara la faţa focului.”

  https://ro.asceticexperience.com/2020/03/12/sfantul-iosif-isihastul-dupa-necazuri-vine-harul-lui-dumnezeu-fotoreportaj-cu-viata-lui/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s