Directorul Băncii Naționale de Gene, cercetătorul Costel Vânătoru, a fost demis. În locul lui a fost numit un jurist Citeşte întreaga ştire: Directorul Băncii Naționale de Gene, cercetătorul Costel Vânătoru, a fost demis. În locul lui a fost numit un jurist

Nnumit un jurist Directorul Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale Buzău, cercetătorul Costel Vânătoru, căruia îi aparține proiectul, a fost demis prin ordin al ministrului Agriculturii. În locul său, a fost numit temporar pentru ”coordonarea activității și dezvoltarea unei noi strategii de dezvoltare a Băncii, directorul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Adrian Chesnoiu. 

Directorul Băncii Naționale de Gene, cercetătorul Costel Vânătoru, a fost demis. În locul lui a fost numit un jurist

Chesnoiu este jurist de profesie. Potrivit AFIR, delegarea se face începând cu data de 13 decembrie 2019. Cercetătorul Costel Vânătoru și-a dedicat ultimii 34 de ani cercetării, el fiind coordonator al Stațiunii de Cercetare Legumicolă Buzău și un om care a contribuit la dezvoltarea și aclimatizarea multor specii de plante și a păstrării semințelor. În ultimii ani, a pus la punct la Buzău Banca de Gene, proiectul fiind unul personal, care a primit girul fostului ministru al Agriculturii Petre Daea.  Imediat după instalarea Guvernului Orban, cercetătorul buzoian își exprima speranța că cei aflați acum la putere nu vor pune bețe în roate înființării proiectului Banca de Gene, pe care-l  numea ”un proiect de țară, un proiect de siguranță națională, nu unul politic”. Ce spune primarul Buzăului ”Este o  decizie de neînțeles. Acest om ( n.r. Costel Vânătoru) este un specialist, nu este membru de partid, și-a făcut toată viața datoria, a fost în slujba acestei științe, acestei ramuri deosebit de importante pentru România și pentru Buzău, legumicultura, iar faptul că domnul Petre Daea l-a ales să fie primul director al acestei bănci a fost o recunoaștere a meritelor celui mai bun specialist, pe care îl are România, în acest domeniu. Este o decizie urâtă această mare lovitură dată unui om, dar nu neapărat o lovitură împotriva lui Costel Vânătoru care, sigur, nu merita acest lucru, este o lovitură dată unei idei, unui proiect național. Ideea și nașterea acestui proiect a plecat de la Costel Vânătoru, apoi am îmbrățișat-o cu toții. Deci, această decizie, de demitere a lui Costel Vânătoru, este o ucidere a unei idei extraordinare”, a declarat Constantin Toma, primarul Buzăului. – libertatea.ro

Noi facem o altfel de politica decat PSD, lozinca PNL, da, se vede, faceti o politica de distrugere a cea mai ramas din identitatea nationala. Trebuie cu orice pret sa importam absolut tot de la straini, modificat genetic, „sanatos”, traiasca Monsanto, jos cercetarea roamaneasca!  Tot ce-i romanesc trebuie distrus, mai putin resursele romanesti, ala sunt bune, dar doar daca sunt exploatate de catre companiile straine. Cata mizerie poate fi in tara asta!

Demiterea cercetătorului Costel Vânătoru din fruntea Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale Buzău, instituție pe care a creat-o și care se ocupă cu prezervarea soiurilor românești de legume și fructe l-a scandalizat și pe Dan Puric.

Într-un comunicat trimis presei, actorul și regizorul a denunțat „un atentat supra unei valori de siguranță națională!”.

El a spus că prin această măsură, se ucide în mod iresponsabil o vocație și o conștiință românească.,
„Destituirea domnului Costel Vînătoru din funcția de director al Băncii Naționale de Gene pentru legumicultură este mai mult decât un act politic necugetat. Este un atentat asupra unei valori de siguranță națională!

Domnilor politicieni aflați la putere, prin această măsură iresponsabilă, ucideți fără scrupule, în mod public, o vocație și o conștiință românească, aflată în slujba țării de o viață întreagă, și în același timp, dați o lovitură de neiertat țării în care și dumneavoastră v-ați născut, atacându-i în mod inconștient, temelia de bază, Sămânța!
Cu suflet de creștin, mă rog să reveniți asupra acestei decizii, ca nu cumva să purtați responsabilitatea acestui dublu asasinat! Căci ați lovit nu numai în ceea ce ne-a mai rămas, Sămânța neamului, ci și în Paznicul ei, cel care a salvat-o, a crescut-o și a păzit-o cu tot sufletul, din vocație de creștin și de român!

Căci nu uitați, de câte ori s-a lovit în Sămânța neamului, poporul acesta, în mod uimitor, din lovitură a renăscut!”, a a afirmat Puric într-un comunicat de presă – activenews.ro

Urmariti va rog multe alte subiecte interesante la categoria:  Distrugerea Romaniei

Publicitate

3 gânduri despre &8222;Directorul Băncii Naționale de Gene, cercetătorul Costel Vânătoru, a fost demis. În locul lui a fost numit un jurist Citeşte întreaga ştire: Directorul Băncii Naționale de Gene, cercetătorul Costel Vânătoru, a fost demis. În locul lui a fost numit un jurist&8221;

 1. Intr-adevar, doar bisericile, manastirile si preotii cu har imens, inainte-vazatori mai reprezinta cuiele din crucea lui Hristos Mantuitorul care vor mai tine Romania agatata pe harta Europei! Ca un exemplu de constiinta, de intuitie pe care fiinta umana o are despre propria existenta, este ca-n timpul celor peste 800 de zile de blocada a Leningradului in WWII, sovieticii care aveau rationalizate toate alimentele si capatau 25 de grame de paine pe zi (catre sfarsitul razboiului nu mai beneficiau nici macar de atat) nu s-au atins de banca de seminte a institutului, care numara atunci, in acele vremuri, peste 200.000 de soiuri si culmea!!! toate comestibile. Si mi-a venit acest fapt tipic in minte, pentru ca dintr-o crasa ignoranta, parte dintre conationalii mei privesc cu dispret catre Rasarit (uitand ca lumina tot de acolo se iveste), fara sa inteleaga spiritul imens de sacrificiu (cat Volga de mare!!!) al rusilor.
  Politicul distruge totul fara macar sa fim, ca tara, intr-un razboi propriu-zis! Ca se actioneaza asupra noastra prin alte mijloace similare, asta-i cu totul alta discutie! Acum se va da drumul la liber, fara vreo cosmetizare, fara vreo disimulare, la Monsanto si organismele lor modificate genetic sau transgenetic. Europa Occidentala a iesit in strada impotriva marelui gigant, interzicandu-i-se astfel comercializarea sau folosirea in scopuri agricole a semintelor lor. Romania doarme! In fond, cea mai facila forma de control social este eugenia. Si ma refer aici la ameliorarea genetica a individului, in nici un caz la produsul alimentar cu crema la mijloc. Si iarasi Petre Tutea avea dreptate: „acolo unde a triumfat democratia, te beleste sistematic tot ea”. Ca si Soljenitin, de altfel, in numeroasele lui discursuri/ interviuri adresate occidentalilor.

 2. La aşa mafie a guvernului Orban trebuie răspuns cu Bâta, nu prin cuvinte. Conştient sau inconştient, intenţionat sau nu, acest guvern, ca toate celelalte, de după decembrie 1989, are misiunea licchidării Românilor,sub o formă sau alta.
  Moarte Banfiţilor ce ne guvernează, chipurile!
  Moarte Nemţului Fanariot dela Cotroceni!
  Zidul Târgoviştei pentru Neamţul Fanariot şi Orban-Bulică cu toţi hoţii şi neisprăviţiii din guvern!
  POPOR ROMÂN TREZEŞTE-TE, ALTFEL VEI MURI INTR-O ROBIE MAI GREA DECÂT A NEGRILOR DIN AFRICA.
  CINCIZECI DE BICE LA FUND, îN ORDINEA VÂRSTEI, PENTRU TOŢI MINIŞTRII, DEPUTAŢII, SENATORII, IERARHII MAFIIEI BISERICEŞTI ŞI A CELORLALŢI TRĂDĂTORI DE NEAM, ŢARĂ ŞI OMENIE.
  SĂ PIARĂ ACEASTĂ MAFIE CE INSULTĂ ŞI MURDĂREŞTE TOTUL
  SĂ PIARĂ FABRICILE DE EXCREMENTE GUVERNAMENTALE, PE DOUĂ PICIOARE.

 3. Este limpede ceea ce peste 6.200.000 de creiere netede nu au priceput până în recentul 24 noiembrie: KWI și ciracii vor nimicirea rapidă a României. Felicitări buzoienilor pentru că s-au solidarizat cu academicianul Costel Vînătoru! Indiferența înseamnă moartea sufletului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s