Daniel Buzdugan: „Când vedem că finalul e aproape nu ne mai mulțumim să fim descendenții maimuței”

În ciuda faptului că prezintă un matinal la Radio Zu, pe care unii îl consideră de o calitate îndoielnică, Daniel Buzdugan a fost unul dintre cei mai activi susținători ai studierii religiei în școli, iar în această vară a fost amfitrionul manifestării tinerilor ortodocși de la Iași.

Daniel Buzdugan, despre cei care îl regăsesc pe Dumnezeu în clipa morții: 'Când vedem că finalul e aproape nu ne mai mulțumim să fim descendenții maimuței'

Într-un mesaj postat pe Facebook Daniel Buzdugan ne împărtășește, relatând o discuție personală, cum și cel mai încrâncenat ateu îl poate găsi pe Dumnezeu în pragul morții.

”Noaptea trecută am vorbit vreo oră la telefon cu un prieten neurochirurg în Germania și printre multe altele mi-a povestit despre un pacient de-al lui aflat pe patul de moarte, care și-a trăit toată viața ca ateu, iar acum în actuala situație a aruncat din brațe ideea cum că ne-am trage din maimuțe. Fiind conștient că era pe ultima sută de metri, omul a început să se și roage lui Dumnezeu, cerând sfaturi de la personalul spitalului.

Atunci când vedem că finalul e aproape nu ne mai mulțumim să fim descendenții maimuței. Omul întreba cu disperare personalul medical: ,, voi muri cu-adevărat? Există un Dumnezeu care mă judecă? Am făcut bine ce am făcut? Voi fi chinuit, rugați-vă pentru mine după ce nu voi mai fi, că ai mei nu cred în nimic”. Medicul nostru român i-a adus un tânăr preot de  acolo din Germania care l-a și spovedit pe bolnavul respectiv, la scurt timp după aceea, dându-și ușor duhul, cum se spune …..

Așa suntem noi oamenii, spunem lucrurilor de genul ăsta: ”mă voi gândi mâine, nu acum”.

E o întrebare superbă în Biblie care sună cam așa: ”Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si -ar pierde sufletul?”, a scris Daniel Buzdugan pe pagina sa de Facebook. – 3dots.ro

L-am urmarit si eu pe Daniel Buzdugan si lasand la o parte farsele prin care s-a lansat si care nu sunt deloc la locul lor, pot sa spun ca e  un adevarat roman si un om de caracter, care intelege menirea omului pe acest pe pamant. Doamne ajuta!

Alte invataturi si sfaturi duhovnicesti puteti afla citind subiectele de la categoria: Ortodoxie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s