A început SUA deja mutarea arsenalului nuclear din Turcia în baza militară de la Deveselu?

Statele Unite ale Americii ar fi început să își mute armele nucleare din Turcia în România, la baza de la Deveselu, în contextul în care relațiile dintre Washington și Ankara s-ar fi răcit, potrivit EurActiv.

EurActiv: SUA a început deja mutarea arsenalului nuclear din Turcia în baza militară de la Deveselu. Reacția MAE

Mai precis, este vorba despre 20 de arme nucleare. De altfel, acest transport important este înfăptuit în condiții de maximă securitate.

Conform unui raport Simson Center, SUA avea 50 de arme nucleare tactice la baza militară din Incirlik încă de pe vremea Războiului Rece. Cu toate acestea, baza respectivă a fost și ea afectată de tentativa de lovitură de stat din Turcia de la 15 iunie, când Guvernul de la Ankara a interzis aterizarea sau decolarea avioanelor și a tăiat linia de curent electric care alimenta baza. Activitatea a fost reluată ulterior.

Totuși, așa cum arată EurActiv, Washingtonul nu mai are încredere să lase armele nucleare pe terioriul Turciei, după ce relațiile dintre cele două state s-au deteriorat rapid, pe fondul extrădării clericului Fetullah Gulen, cel care este considerat a fi orchestrat puciul de la 15 iunie.

Ministerul de Externe neagă această informație. – activenews.ro

Daca este adevarat, este foarte grav, am deveni principala tinta intr-un eventual razboi. Daca Turcia face alianta cu Rusia, chiar suntem inconjurati doar de inamici, pentru ca pe langa aceste super puteri militare si ceilalti vecini Bulgaria, Ungaria si Serbia, sunt prietene cu Rusia.

Chiar mai mult decat atat, in ultimul timp tot mai multe tari importante din Europa acuza tot mai vocal Statele Unite de jocuri murdare si cer ridicarea embargoului impus Rusiei. Doar ale noastre marionete continua pe mai departe sa instige si sa ameninte Rusia. Asa ca daca nu ne trezim curand si le permitem mai departe acestor tradatori sa ne conduca destinele si sa ne reprezinte, va fi vai si amar de aceasta tara.

Alte subiecte interesante la categoria: Al treilea razboi mondial 

9 gânduri despre &8222;A început SUA deja mutarea arsenalului nuclear din Turcia în baza militară de la Deveselu?&8221;

  1. Suntem tinte:
    In urma cu doua luni, in cadrul unei intalniri cu sefii agentiilor internationale de presa, Putin a lansat un avertisment in privinta scutului antiracheta din Romania, de la Deveselu. El a declarat ca acesta are potentialul de transformare intr-un sistem ofensiv si poate fi folosit impotriva Rusiei. Astazi, presa internationala a publicat informatii conform carora ar putea fi mutate in Romania armele nucleare din Turcia.
    https://templierblog.wordpress.com/2016/08/18/euractiv-sua-au-inceput-transferul-armelor-nucleare-din-turcia-in-romania/

  2. O excelenta analiza la subiectul zilei. Ne-au venit sau nu nuclearele, asa cum spun cei de la EurActiv? Valentin Vasilescu: Desi ministerul de Externe român a infirmat aceasta stire, iar ministrul Apararii a catalogat-o drept speculatie, ea nu trebuie trecuta cu vederea, întrucît baza de la Deveselu este una americana, în care ministerul de Externe si cel al Apararii din România nu au nicio autoritate. Asadar, orice intra în aceasta baza, inclusiv focoase nucleare, nu are nevoie de aprobarea sau de înstiintarea autoritatilor române.
    http://www.ziaruldegarda.ro/focosele-nucleare-americane-mutate-de-la-incirlik-la-deveselu-o-diversiune/

  3. Jurnalistul Georgi Gotev, care a publicat pe euractiv.com articolul privind transferul armelor nucleare din Turcia in Romania vine cu noi precizari.
    Gotev spune ca sursele sale sunt credibile si sublianiza ca toate informatiile pe care le-a publicat despre Romania pana acum s-au adeverit.
    „Eu am considerat ca sursele sunt credibile si de aceea am scris articolul. Bineinteles, imi dau seama de faptul ca guvernul roman dezminte aceste informatii. Eu stiam ca le va dezminti pentru ca eu am contactat guvernul roman inainte sa public articolul.
    http://www.aktual24.ro/jurnalistul-care-a-iscat-scandalul-arme-nucleare-in-romania-face-noi-precizari-cum-raspunde-la-acuzatia-ca-este-manevrat-de-rusia/

  4. „corb la corb nu-si scot ochii”
    Rosu imparat si verde imparat stau si petrec si trimit prostimea sa se bata si sa se omoare intre ei (Harap Alb).
    Asta a fost logica tuturor conflictelor.Intretinerea starii de conflict este cea mai profitabila activitate pentru elita.In plus este o cale de a reduce populatia, desi acest efect s-a dovedit ineficient.S-au inventat boli fara leac dar si astea s-au dovedit ineficiente.
    Pana la urma un razboi global este inevitabil care totusi nu va duce la „sfarsitul lumii” ci la reducerea drastica a populatiei (aproximativ 80-90%).ironic, nici elita nu va supravietui!

  5. Osanale si cantece patriotice satanei ca deh se apropie venirea taticului lor. Dupa cum probabil ati. aflat la suceava va concerta formatia suedeza dark funeral aceste concerte se tin intr-o veselie, nu mai departe ce a fost la cluj unde sa tinut deja celebrul untold

  6. Ocolesc marile puteri țara noastră și pe liderii săi? Victor Ponta: Ar fi deja prea mult. Dacă se confirmă, situația României e mai gravă ca niciodată. Ce se întâmplă lângă granițele țării noastre
    http://www.activenews.ro/stiri-politic/Ocolesc-marile-puteri-tara-noastra-si-pe-liderii-sai-Victor-Ponta-Ar-fi-deja-prea-mult.-Daca-se-confirma-situatia-Romaniei-e-mai-grava-ca-niciodata.-Ce-se-intampla-langa-granitele-tarii-noastre-135932

Lasă un comentariu