Generalul francez, expert în geopolitică și spionaj economic, Jean-Bernard Pinatel – „NATO servește în calitate de instrument pentru provocarea unui război rece. Prin urmare, trebuie desființat.”

NATO servește în calitate de instrument pentru provocarea unui război rece. Prin urmare, trebuie desființat. Franța, Europa trebuie să se gândească la oportunitatea unei alianțe militare cu Rusia, transmite RIA Novosti.

Existența NATO în forma actuală și extinderea Alianței spre Est convine doar SUA, care vor să păstreze o distanță între Rusia și Europa, a declarat într-un interviu oferit publicației Le Figaro generalul francez, expert în geopolitică și spionaj economic, Jean-Bernard Pinatel.

Statul Islamic

Dacă Rusia ar fi devenit un aliat al statelor europene în anii 90, atunci această super-alianță ar fi putut reprezenta o concurență solidă SUA și ar fi renegat dominația globală americană, pe care au obținut-o odată cu destrămarea URSS, consideră acesta.

În opinia lui Pinatel, amenințarea islamismului a deschis din nou discuțiile despre întâietatea globală. Evenimentele tragice care au avut loc recent în Europa au demonstrat clar francezilor și altor aliați ai SUA din cadrul NATO, că această alianță nu ajută în nici un fel europenilor să lupte cu amenințarea teroristă. În afară de aceasta, în contextul incertitudinii și ezitării SUA, europenii văd eficiența acțiunilor Moscovei, îndreptate împotriva Statului Islamic, cea îi determină să se gândească la o alianță cu vecinul din est.

„Aceste argumente, obținute cu prețul a 234 de morți și 671 de răniți, începând cu 2012, trebuie nu doar să trezească NATO, dar și să ducă la lichidarea sau europenizarea totală a organizației, odată ce politica actuală a alianței nu răspunde intereselor Franței”, a declarant generalul.

Rusia a propus în mai multe rânduri SUA o coordonare a acțiunilor în Siria, însă Obama a refuzat, afirmând că așa-numita opoziție moderată dispune de un potențial suficient. Prin urmare, în Orientul Apropiat se formează un nou echilibru. „Rusia, care era prezentă istoric în regiune, revine. China, în premieră, se implică activ în regiune și doar Franța, care a avut o poziție privilegiată de intermediar, a pierdut totul sub auspiciile SUA”, consideră Pinatel.

În același timp, generalul presupune că interesele strategice și economice ale Rusiei și Franței coincid în totalitate, iar în istoria relațiilor celor două țări au existat momente de colaborare fructuoasă și amicală. „Dorința SUA de a întoarce Europa în atmosfera războiului rece este realizată prin intermediul NATO și servește doar intereselor americane, dar și liderilor europeni impotenți și corupți”, concluzionează expertul. – sputnik.md

Despre crimele organizatiei NATO puteti citi mai multe AICI

Publicitate

3 gânduri despre &8222;Generalul francez, expert în geopolitică și spionaj economic, Jean-Bernard Pinatel – „NATO servește în calitate de instrument pentru provocarea unui război rece. Prin urmare, trebuie desființat.”&8221;

  1. In 1967 generalul De Gaulle a scos Franta din NATO.A fost un afront adus elitei subterane care a infiintat aceasta mega-pacaleala.Din nou Franta dovedeste spirit activ, asa cum imi facusem si eu convingerea inca din scoala cand la l. franceza profesoara a reusit sa ne inspire aceasta imagine a Frantei si a francezilor.De asemenea si Holand a reusit sa afirme adevarul despre atentatele de la Paris ca au fost regizate de alte persoane decat se cauta sa se inteleaga oficial.Totusi Franta si Germania sunt incorsetate de politica agresiva a USA.

  2. Franta este total dominata de evrei. De multa vreme. Sarkozy e evreu, Hollande e evreu maran (Marranos sau Conversos sunt evreii care dupa 1492, ca sa evite problemele cu inchizitia au trecut in mod formal la crestinism, practicand in secret ritualurile iudaice. O parte dintre ei au ajuns in Olanda. Primul ministru, Manuel Walls avand si el origini incerte, este pro-evreu devotat, casatorit cu o evreica cu identitate asumata. Toti ministri francezi, chiar daca unii nu sunt evrei, sunt pro-sionisti, pro globalisti si slugi docile ale CRIF (Conseil Représentatif des Institutions juives de France). In Franta nu exista libertatea cuvantului asa cum nu mai exista nici la noi. Exista subiecte tabu, pe care daca le atingi, te-ai ars, indiferent ce pozitie ocupi in Franta: holocaust, orice remarca critica despre Israel, despre evrei in general, despre evreii bogati in particular. Alain Soral, unul dintre putinii dizidenti care inca mai sunt in libertate, spunea ca in Franta este deja o dictatura moale, care devine tot mai dura pe an ce trece. Asa ca nu trebuie sa avem sperante mari ca Franta va izbuti sa iasa din statutul de vasal al imperiului Iudeo-American.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s