Cersatorul betiv care era de fapt Sfant

Nu suporta să îl vadă lângă el pe acel om cu haine zdrențuite, murdar și pe deasupra și băut. Nu-i suporta prezența și neîndemânarea. Ajunsese așa din cauza necazurilor prin care trecuse de-a lungul vieții. În zilele când era lucid, se retrăgea undeva în pădure, încât nimeni nu-l mai putea găsi și revenea singur în sat abia după câteva zile. Cu ce trăia, unde dormea și ce făcea el în acest timp, numai Dumnezeu putea ști. Într-un târziu l-au găsit mort la marginea satului, având o metanieră mare în mână și o cruciuliță în buzunarul de la piept. Că a murit de foame, de frig sau de necaz, sătenii nu și-au putut răspunde. Un lucru era sigur: a murit în pocăință! Cei mai mulți s-au bucurat de moartea lui ca de o izbăvire, pentru că-și ziceau ei: „Degeaba mai trăia! Un bețiv și-un om de care toți se scârbeau.”

lud_0027_04

Dar iată că „bețivul” satului lor era de fapt un nebun pentru Hristos sau poate chiar un sfânt. Cine-l hrănea pe el în acele zile când se retrăgea în pădure? Unde se adăpostea el de fiarele sălbatice, de ploaie sau de ger? S-a descoperit mai târziu preotului din sat printr-o vedenie că „bețivul” a fost iertat și i s-au acoperit toate celelalte neorânduieli, pentru că pocăința ce o făcea, întrecuse păcatele lui cele multe. I s-a descoperit chiar că satul lor fusese de multe ori ocrotit de rele și necazuri tocmai datorită rugăciunilor acestui „zdrențuit” bineplăcut al lui Dumnezeu.

Unii au mărturisit că trecând odată prin pădure, au văzut în depărtare o ființă ce era înălțată de la pământ aproximativ 2 metri. Poate că era chiar acest drept al lui Dumnezeu, care atunci când se ruga, nu mai avea pământul sub picioare. De frica acestei vedenii înfricoșătoare, sătenii nu au mai trecut niciodată prin acele locuri pustii, sălbatice. Pentru mulți dintre ei, „bețivul” devenise acum „sfântul”, iar pentru alții a fost chiar o pildă puternică vieții lor, ferindu-se de atunci de a mai judeca vreun om, știind că în orice bețiv poate fi un sfânt, necunoscând pocăința lui cea din ascuns. – ganduridinierusalim.com

Alte invataturi si sfaturi duhovnicesti puteti afla citind subiectele de la categoria: Ortodoxie

Publicitate

15 gânduri despre &8222;Cersatorul betiv care era de fapt Sfant&8221;

 1. ma uit aici de exemplu in bucuresti, sunt oameni ai strazi care nimeni nu face nimic pt ei, si nunumai aici. Ama sa va dau un exemplu cu un batrinel care lam vazut mai deunazi intr-o statie de autobuz ce statea la mila trecatorilor si niste indivizi mai cu dare de mina mincau in fata lui fie niste portcale si niste produse de fast food, dar nici unul nu ia dat ceva de mincare, eu tocmai venea de la niste cumparaturi si iam dat niste fructe daca mia duc bine aminte si numai stiu ce [doamne fereste nu vreau sa fiu luat in nume de rau pt mandrie] Am vrut sa ajung la faptul ca nimeni din statia de masina inclusiv trecatorii cae uni dintre ei erau oaeni de bine nu iau dat acelui batranel nici cat negru sub unghie iar alti in vazul lui mancau diverse, efectiv te durea sufletul, Mai sunt si indivizi care le dai cate ceva si arunca la gunoi ca ei vor bani, si sa ma ierte Dumnezeu daca vorbesc cu pacat dar la astia nici sare in ochii nu leas da

 2. Întâlnirea Grupului Bilderberg va avea loc în iunie 2016 la Dresda
  https://templierblog.wordpress.com/2016/04/20/intalnirea-grupului-bilderberg-2016/

  Ritualuri Pascale pe Muntele Maslinilor
  https://templierblog.wordpress.com/2016/04/20/sacrificiul-mielului-pascal-se-intoarce-la-ierusalim-dupa-milenii/
  UNESCO a adoptat o rezolutie cu privire la Muntele Templului si zidul de Vest
  https://templierblog.wordpress.com/2016/04/20/unesco-zidul-de-vest-nu-apartine-evreilor/

 3. Frumoasa invatatura si chiar isi atinge scopul, e o pilda pe care ar trebui s-o asociem situatiilor din viata cotidiana si sa incercam sa le rezolvam in aceeasi maniera.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s