Ziarul SRI-ului HotNews promoveaza o noua monstra de anti-romanism prin promovare cartii lui Lucian Boia, in care il denigreaza pe marele patriot Mihai Eminescu

Iata articolul aparut in fituica HotNews, unul dintre cele mai antiromanesti ziare din presa centrala, controlat de servicile secrete si total vandut interselor sioniste, articol in care promoveaza o carte a cunoscutului „istoric” Lucian Boia, un sclav a lui Soros si tradator de neam si tara prin scrierile sale, in care poetul Mihai Eminescu, poate cel mai mare geniu in literatura mondiala, si un patriot desavarsit, este denigrat un ultimul hal:

lucian_boia

Istoria nenumaratelor distorsionari pe care le-a produs in ultimul secol si jumatate cultul „poetului national“ merita astazi parcursa. Volumul de fata o prezinta cu detasare, acuitate critica si finete a observatiei. Oare vom reusi candva sa-l vedem (si sa-l citim) pe Eminescu eliberati de mitologia creata, de un secol si ceva, in jurul imaginii lui? In orice caz, istoria exagerarilor pe marginea numelui sau e plina de invataminte

Pentru intelectualul roman din vremurile moderne, n-a existat de altfel piatra de incercare mai mare decat „Eminescu“ – un nume in fata caruia nu oricine si-a pastrat luciditatea si discernamantul. La inceput victima a detractorilor din epoca, el a cazut curand prada zelului glorificatorilor, care l-au sechestrat in irealitatea omagiului lor. ?i cine, astazi, in afara de Lucian Boia, ne poate ghida mai bine pe acest teritoriu minat de fantasme, pentru a reveni pe taramul istoriei reale?

„Eminescu nu e perceput doar ca un foarte mare poet. A ajuns sa fie mai mult, mult mai mult decat atat. Ni se infatiseaza, la cota lui cea mai inalta, ca exponent suprem al romanismului. In ce ma priveste, am revizitat, printr-o cercetare proprie, toate fazele esentiale ale transfigurarii mitice a poetului. Nu e o carte (decat tangential) despre Eminescu, ci o privire asupra reprezentarilor poetului, un tablou sintetic al mitologiei eminesciene.“ – Lucian BOIA

Lucian Boia, nascut in Bucuresti la 1 februarie 1944, este profesor la Facultatea de Istorie a Universitatii din Bucuresti. Opera sa, intinsa si variata, cuprinde numeroase titluri aparute in Romania si in Franta, precum si traduceri in engleza, germana si in alte limbi.

Preocupat indeosebi de istoria ideilor si a imaginarului, s-a remarcat atat prin lucrari teoretice privitoare la istorie (Jocul cu trecutul. Istoria intre adevar si fictiune) si la imaginar (Pentru o istorie a imaginarului), cat si prin investigarea consecventa a unei largi game de mitologii (de la viata extraterestra si sfarsitul lumii pana la comunism, nationalism si democratie).

A adus, de asemenea, noi interpretari privitoare la istoria Occidentului si la istoria Frantei. in 1997, lucrarea sa Istorie si mit in constiinta romaneasca a starnit senzatie si a ramas de atunci un punct de reper in redefinirea istoriei nationale.

Cei de la fluierul.ro insa le-au dat o replica pe masura celor de la hotnews si autorului acestei mizerii, prin insusi versurile Marelui Poet:

MIHAI EMINESCU A TRIMIS URMATORUL DREPT LA REPLICA, PE CARE AVEM DEOSEBITA ONOARE SA IL PUBLICAM.

Eminescu

Voi sunteţi urmaşii Romei? Nişte răi şi nişte fameni!
I-e ruşine omenirii să vă zică vouă oameni!
Şi această ciumă-n lume şi aceste creaturi
Nici ruşine n-au să ieie în smintitele lor guri
Gloria neamului nostru spre-a o face de ocară,
Îndrăznesc ca să rostească pân’ şi numele tău… ţară!

(…)

Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece,
Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă,
Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela,
Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?
Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară,
Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi – nişte mişei!

(…)

Dar lăsaţi măcar strămoşii ca să doarmă-n colb de cronici;
Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici.
Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

Urmariti va rog si alte subiecte deosebit de interesate despre marele patriot si poet al Romaniei, Mihai Eminescu:

12 gânduri despre &8222;Ziarul SRI-ului HotNews promoveaza o noua monstra de anti-romanism prin promovare cartii lui Lucian Boia, in care il denigreaza pe marele patriot Mihai Eminescu&8221;

 1. O fi vrand si asta alaturi de patapievici ,liiceanu si plesu . Asta inseamna sa fii un ‘telectual „pe val” ,periat si tembelizat de haita vanduta a agenturilor de presa – Oricum , o prezenta scarboasa la propriu si la figurat.

 2. Ce educatie,ce scoala sa mai existe in tara noastra cand pana si acest „bunic”cu parul ca neaua,imbatranind prin aulele facultatii s-a lasat ademenit de diavolul soros, de unde mai vreti scoala si educatie asa cum a fost ea pe vremea lui Eminescu si dupa,dar nu in acesti 26 de ani? Da si continuam sa ne imbatam cu apa rece cand citim raspunsurile unora ca trebuie sa-i lasam sa vedem ce fac,sau altii le iau apararea lefegiilor, ca n-au timp sa puna lucrurile la punc.Asta-i lumea care sapa la groapa Romaniei alaturi de ONG-uri,Bruxelles,UE,NATO si sa nu facem discriminare ,si-SOROS-.Oameni incompetenti care vor cu orice pret sa aiba un post cu care sa se „mandreasca”nu ca ar fi capabili de postul pe care l-au ocupat,nu, dar ca sunt si ei acolo cu aia care le da ceva de ros.Este un proverb spaniol:maimuta cu cat se suie mai sus cu atat i se vede fundul rosu.Da astia sunt politicienii nostrii,si ei nu realizeaza ca pe un costum de „firma” cum sunt obisnuiti sa imbrace,pana si cea mai mica pata se vede.
  Pacat de parul lui alb, de obicei lumea te respecta mai ales ca esti intr-un mediu de educatie si buna cuviinta,dar domnia sa este bun de tras apa dupa el,nenorocind o multime de generatii de student.

 3. Ce sa zic…este clar ca ce a fost nu v-a mai fi. Oameni carora le lipseste mandria nationala, oameni cu carte, care ar trebuii sa ne invete ei pe noi!!! Pe vremuri legea era lege si legea nu o facea oricine. Cine le permite lor sa se atinga de simbolurile noastre romanesti cu atata usurinta? indiferent cine ar fii? Ma intreb: cum mai are curajul sa apara in fata studentilor? Trebuie ca este nebun si studentii lui la fel.

 4. ionut,
  Bine ai zis ! Asa este ! Si profesorul e nebun si studentii care ii permit sa terfeleasca in mod public memoria celui mai mare patriot si om de cultura al Romaniei , cat si al lumii !

 5. Nu pot să nu mă întreb, totuşi, dacă L. Boia. nu ar fi fost finanţat de Soros, cum se spune (eu nu am văzut nicio dovadă în acest sens), ar mai fi scris la fel? Cu toate opiniile lui, taxabile multe dintre ele, totuşi să nu uităm că L. Boia a spus şi unele adevăruri despe noi, dar cei mai mulţi dintre noi refuzăm să le recunoaştem şi ne repezim să-l înjurăm. Citiţi, în acest sens „De ce este România altfel?”, de acelaşi controversat L. Boia! Cât priveşte „Primul rpzboi mondial”, cartea care a scandalizat pe mulţi români, eu unul nu m-aş repezi să-l injur pe autor – L. Boia -, ci cred că ar trebui să medităm mai mult înainte de a-l blama. În fond, fiecare dintre noi are dreptul la opinie. Problema este că nu toţi ne-o putem exprima în deplină cunoştinţă de cauză! Apropo, de opinii: ştiaţi că înainte ca România să intre în primul război mondial au existat şi intelectuali de vază şi chiar ofiţeri superiori care erau de partea Austro-Ungariei şi Germaniei, unii dintre cei din urmă neezitând să trâdeze în timpul luptelor? De necrezut cum, deşi era clar ca lumina zilei că trebuie să fim de partea Antantei pentru a uni Transilvania cu România şi, mai mult – în conidţiile în care o Casă Regală de stirpe germană s-a pronunţat în cele din urmă împotriva celor din care provenea (hotărârea dureroasă dar dreaptă de a ne alătura Antantei, i-a grăbit totuşi sfârşitul regelui Carol I), au existat personalităţi care au considerat o greşeală a ne angaja în război contra Puterilor Centrale şi, mai mult ofiţeri superiori – colonei, generali – care în timpul luptelor au trădat! Eu, unul, sunt pentru o analiză mai profundă a celor ce a scris Lucian Boia şi, unde suntem convinşi că nu are deptate să-l combatem, dar s-o facem argumentat. Este foarte uşor să-l blamezi pe Lucian Boia ştiind doar că el este sponsorizat (dacă o fi!) de Soros, dar să nu vii cu argumente cât de cât valabile. Este aceeaşi situaţie în care cei mai mulţi dintre noi auzind doar cuvântul „legionar”, ne şi grăbim să-i categorisim ca fiind „criminali” neştiind sau ignorând faptul că între 1932 şi 1939 legionarii nu au ucis decât 4 persoane (în toate cazurile cu motive puternice, ca să nu spun – întemeiate), în timp ce, în aceeaşi perioadă, din ordinul lui Carol al II-lea au fost ucişi peste 400 de legionari! De fapt Carol al II-lea a fost cel care a început omorurile şi nu lgionarii!!
  Astfel, avem astăzi o lege antileginară, care ne descalifică moralmente în faţa întregii lumi! Cum ne mai putem noi numi o naţiune civilizată când acceptăm aşa ceva?

 6. Da asa este , cu privire la legionari , din cate stiu si am auzit vorbindu-se printre ai mei ca , printre legionari au fost strecurati , indivizi rau-facatori care au fost plasati cu scopul de a compromite organizatia , stim ca masoneria , nu permite nici unei organizatii patriotice a unui stat , sa prinda radacini , ci , masoneria , toarna otrava la radacina pana aceasta se usuca , la fel procedeaza si cu partidele politice ale Romaniei prezente , respectiv , partidul care ar avea o aderenta mare la public (alegatori) nu ar rezista pentru ca elitele ocultei , i-ar sari la beregata , pana in prezent in Romania am avut doar partide mici (voturi putine) care formau coalitii santajabile , ceea ce face ca elitele sa nu-si faca griji , ca vor prinde radacini si vor fi greu de manipulat .
  In ce priveste domnul profesor Boia , poate face parte din categoria de patrioti , care , la un moment dat , se scufunda in apele murdare ale lui Soros , dupa care isi tradeaza convingerile si actioneaza ca atare .
  Asa se explica atitudinea lui ostila si denigratoare la adresa celui mai mare geniu al culturii romanesti din toate timpurile , asa indrazni sa spun .
  Asa ceva , nu se „iarta ” si sa fii roman in acelasi timp . Nu-i cu putinta , mai ales cand stim ca masoneria de atunci , ajutata de chiar cei care se erijau in prieteni devotati ai poetului , au lucrat la asasinarea lui .

 7. Dl.chircutz,tradatori au fost si dupa cum vedem de 26 de ani,ei inca sunt la putere.Faptul ca acest profesor Boia,din cate spuneti dvs. a scris si ceva bun pentru noi ca; „De ce este Romania altfel”,nu ma pronunt ca nu am citit cartea, dar asta nu-l scuza si mai mult nu-i da dreptul sa-l denigreze pe Eminescu,el fiind si un cadru didactic la universitate.Dvs.spuneti ca nu ati vazut nicio nota scrisa ca domnia sa ar fi luat bani de la soros,dar cum va explicati ca si-a schimbat conceptia,viziunea despre Romania tocmai in aceasta perioada cand si PATA PE VECI A CULTURII ROMANESTI adica patapievici,a murdarit numele ilustrului nostrum poet?I s-a impus de catre cine sa-l blameze,batjocoreasca pe LUCEAFARUL nostrum romanesc?Ca un cadru didactic la nivel de facultate trebuia sa refuse nu sa ajunga sa manipuleze generatii viitoare de intelectuali aruncand cu noroi in literatura,viata,poetilor nostri.Faptul ca am ajuns un popor fara coloana vertebrala si ca mintim numai ca sa ne fie bine,pentru acest lucru de pret cinstea care n-o mai avem, ne-a adus unde suntem.Da,s-a lucrat mult asupra noastra sa ajungem in acest hal dar chiar in acesti 26 de ani noi nu ne mai trezim ,noi nu vrem sa ne corectam,NU,noi ne afundam in mocirla si bezna care ne-au oferito.

  • Nu citesc prostiile debitate de Boia.
   Individul se lauda ca „demistifica”istoria si cultura nationala!
   In realitate demoleaza simbolurile istoriei si culturii nationale,incepand cu cel mai mare simbol :M.Eminescu!
   Deoarece,campania de denigrare a „romanului absolut” cum il numea Tzutzea pe Eminescu,inceputa cu cativa ani inainte,a esuat,se relanseaza prin Boia!
   Vreau insa ,sa ma refer la impostura profesorului de istorie, „universitar” Boia!
   L-am auzit personal vorbind despre razboiul Crimeii care zicea el”a avut loc pe la 1850 …si ceva”!!!!
   Anii in care s-a desfasurat razboiul Crimeii trebuie cunoscuti si de liceenii care studiaza istoria deoarece a creeat premizele unirii celor doua Principate Dunarene,cu atat mai mult de catre un pretins profesor universitar!
   De ce nu se ocupa Boia de combaterea falselor teorii unguresti ale lui Gabor care in mult promovata lucrare,de catre unguri, Daci,Romani,Romani ,desfasoara o adevarata jonglerie lingvistica prin care pretinde sa demonstreze teoria rosleniana a golirii teritoriului Daciei de catre daco-romani,actualii romani aparand din neantul balcanic fiind a varianta de albanezi!
   Ii dau lui Boia cateva elemente tot lingvistice in combaterea acestor manipulari maghiare: etnogeneza protoromanilor a avut loc pe teritoriul Daciei prin casatorii mixte dintre militarii romani deveniti veterani si stabiliti in Dacia cu femei dace lipsite de barbati locanici,acestia fiind exterminati in razboiele daco-romane,fie luati prizonieri!
   Asa se explica faptul ca in romaneste cuvantul „mire” deriva din latina:mile(ostean)!
   Cuvantul romanesc „batran” are originea in latinescul „veteranus”!
   Cuvantul romanesc a intuneca vine de la latinul „Intunicare” a bloca lumina prin acoperrirea ferestrei cu tunica!
   Mai mult:organul sexual masculin este numit popular printr’un cuvant latin ,iar cel feminin printr’un cuvant dac!
   De ce istoricii ,mai ales academicieni romani,multi din mucava politica, nu urmaresc asaltul falsificator al ungurilor la adresa formarii poporului roman si nu iau atitudine competenta ,academica ,impotriva relansarii pe internet,a minciunilor rosleniene?
   In acelasi timp,istoricii maghiari umplu spatiul mass media cu false teorii care-i fac pe unguri nepotii hunilor(acestia au venit in Europa cu 400 de ani inaintea ungurilor,la venirea lor fiind disparuti din istorie)Attila fiind „bunicul”imaginar al unui popor care nu-si gaseste simboluri istorice si le inventeaza!
   Dar falsa teorie ca ceangaii sau secuii sunt unguri!
   S-au facut cercetari ADN?Teo

 8. Eu am observat un singur lucru: Lucian Boia este hotarat sa distruga sistematic orice urma de mandrie a poporului roman. Eu personal nu am citit nici macar un rand scris de el care sa ne ajute sa ne pastram spiritul. Dupa el, nici macar nu-l avem. Sa fiu sincera, nu ma intereseaza daca are dreptate sau nu. Ma intereseaza ca a ales sa dea de pamant cu orice motiv de mandrie a romanilor intr-o perioada absolut nepotrivita. Ca si intelectual ar trebui sa dea dovada de inteligenta in aceasta perioada in care poporul roman are nevoie de ghidare si de consoldarea unei identitati, nu de denigrare care sa-i coboare moralul si respectul de sine si mai jos. Se presupune ca intelectualii apartin elitei, adica acelei categorii care trebuie sa dea o orientare si un sens poporului. Dar daca intelectualii terfelesc sistematic simbolurile poporului……e rau.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s