Actrița Manuela Hărăbor – Mesaj de conștientizare pentru români, pentru cei care aruncă cu pietre în Biserica Ortodoxă Română

Actrița Manuela Hărăbor a postat pe o rețea de socializare un mesaj de conștientizare pentru români, pentru cei care aruncă cu pietre în Biserica Ortodoxă Română și pentru cei care nu găsesc curajul de a-și apăra credința. Aceasta a oferit exemple concrete prin care arată că, de la tragicul eveniment din clubul Colectiv, preoții s-au mobilizat nu doar prin rugăciune, ci și prin ajutor concret pentru victime și pentru familiile acestora.

mh

Acum, la Catredrala Patriarhiei se savarseste Parastasul pentru cei mutati la Domnul in cumplitul incendiu. Va spun asta pentru ca prea mult s-a aruncat cu pietre in Biserica Ortodoxa, cum ca a fost ordin de la Patriarh ca nimeni sa nu se roage, pe motiv ca ar fi fost satanisti! O prostie! Biserica se roaga pentru orice crestin ortodox botezat, indiferent ce spune si ce face. Chiar si pentru acei crestini care acum arunca cu pietre.

Trebuie sa va mai spun inca o data. S-au facut slujbe incontinuu pentru decedati, pentru raniti, pentru familii si pentru salvatori. In manastiri, acolo unde Sfanta Liturghie se savarseste in fiecare zi, s-au pomenit si sambata, nu doar duminica, si s-au pomenit si azi. Celor care spun ca preotii nu au pus o mana pe umarul celor aflati in suferinta, le spun ca toti preotii care au parohii in spitale au fost alaturi de raniti si de familiile acestora, au savarsit slujba Sfantului Maslu si au ridicat rugaciuni pentru toti spre tamaduire, au facut parastase pentru cei care nu mai sunt. Cat despre fapte de milostenie, au fost nenumarate. Stiti de ce spitalele au tot spus ca nu se confrunta cu lipsa de sange? Pentru ca a avut loc o campanie organizata de Patriarhie pentru donare de sange cu mult timp inainte de aceasta tragedie. Au strans 7000 de litri de sange, pe care l-au dus la spitale.

Mai stiti ca cei cinci copii orfani ai bietei femei de serviciu care a murit au fost luati in ingrijire de parohul Bisericii Delea Veche, in a carui parohie locuiau, inca de sambata dimineata, tot la indemnul Patriarhului? Si mult inainte de teledonul organizat de Antena 3, prin care acesti bieti copii au primit o casa de la Primarie – in Militari, acum se vorbeste cu parohia din apropiere pentru a veghea asupra lor si pentru a avea grija de ei atunci cand ajutorul de 4000 de lei lunar din partea Fundatiei Mereu aproape nu va mai fi. Sau ajutorul de 60.000 de euro oferit familiilor greu incercate, tot din partea Patriarhiei?

Nu mergi sa trambitezi faptele bune pe care le faci, e impotriva invataturii date de Mantuitorul Hristos. Aceste lucruri apar doar in presa si televiziunea bisericii, doar pentru informarea credinciosilor. Nu sunt stiri preluate de televiziuni, pentru ca nu se doreste. E pacat de Dumnezeu sa judecam atat de aspru biserica si pe slujitorii ei, mai ales acum, in momente atat de tragice, cand orice rugaciune trebuie sa fie facuta impreuna si din tot sufletul. Biserica inseamna credinciosi si cler deopotriva, suntem datori sa ne rugam unii pentru altii, mai ales pentru aceia care cad in pacat (si aici vorbesc si de unii, si de altii).

Nu mai puneti etichete pe o breasla intreaga, din cauza unor exemple nefericite. Orice padure are uscaturi. Indiferent daca si cat au gresit uniii slujitori ai bisericii, Dumnezeu nu si-a luat harul de pe Biserica Ortodoxa Romana. Sfintele Taine inca se savarsesc in interiorul ei. Nu pedepseste Dumnezeu o mare de credinciosi pentru ca nu stiu care preot e cum e. De asta avem nevoie de Biserica si de preoti in zilele pe care le traim. Avem nevoie sa ne botezam copiii, sa ne cununam, sa ne ingropam mortii, avem nevoie de Taina Spovedaniei si a Sfintei Impartasanii, care nu pot exista fara preoti, care inchina rugaciuni in fata Sfantului Altar. Nu preotii, pacatosi si ei, ca oricare dintre noi, savarsesc toate acestea. Sfantul Duh lucreaza prin ei prin harul dat de Dumnezeu la hirotonire (o alta mare Taina).

Haideti sa fim impreuna in aceste momente de durere maxima si sa nu ne mai dezbinam intre noi. Puterea rugaciunii colective, facuta deopotriva de credinciosi si clerici, face minuni. Cu noi insine, in primul rand. Daca nu ne plac cei care ne pastoresc, sa ne rugam pentru ei, ca bunul Dumnezeu sa-i aduca pe calea cea buna si sa-i lumineze pentru a le fi de folos semenilor lor. Sa ne ierte Dumnezeu pe toti si sa ne lumineze! Doamne ajuta!” – doxologia.ro

Urmariti va rog si:

Despre campania furibunda impotriva Ortodoxiei si a Bisericii Ortodoxe Romane

Publicitate

12 gânduri despre &8222;Actrița Manuela Hărăbor – Mesaj de conștientizare pentru români, pentru cei care aruncă cu pietre în Biserica Ortodoxă Română&8221;

 1. Manuela Harabor poate avea opinia ei, ca si alti romani, iar faptul ca se introduce, arata ca este „detasata de ceea cesimt romanii fata de aceasta institutie care prin manevre politice si cu acceptul popilor a fost transformata in „Wall Street” in loc sa fie intradevar un loc de „evadare” sufleteasca al celor carora le este destinata. Trebuiesc lasati tinerii sa spuna ce gindesc despre biserica si mai ales ce ar dorii de la biserica, iar aceasta actrita „credincioasa” in biserica dar nu in poporul ei, sa le cinte osanale acestor popi care sint total rupti de realitate…. Sa nu confundam biserica cu credinta si respectul, pentru ca slujitorii bisericii nu au pe nici una dintre ele… Eu am avut de mai multe ori contact cu ei si sint satul de magariile care le fac si pe care le promoveaza. Biserica si BOR ul au un cu totul alt rol decit ar trebui sa aiba. Pacat de tineri si sa ne gindim la ei si familiile lor spunind o rugaciune, fara sa apelam la acesti perversi, care au dus biserica in lumea afacerilor……

  • „si sint satul de magariile pe care le fac si pe care le promoveaza”. adi 59, esti sanatos la cap? tineti prostiile de care ai capatina plina ptr tine. bine ar fi sa pui mina sa citesti si sa te informezi mai mult, inainte de a da cu piatra.

 2. Vine prigoana, asta o spun de mult timp. Veți vedea că vom ajunge să facem scut uman în jurul bisericilor ca să le apărăm de cei care vor vrea să le incendieze. Toată furia oamenilor este direcționată spre Biserică de către mass-media manipulantă. Pregătiți-vă!

  • E foarte,foarte posibil….după unii ca ”adrian 59”,dacă la noapte vine un cutremur de 8 gradeși rade Bucureștiul,Biserica Ortodoxă Română va fi declarată cea mai vinovată!!și credincioșii ortodocși practicanți tratați ca atare (relicve troglodite,ieșiți din grote etc…).Logică de fier,săraca…

 3. Florentina.costache@yahoo.com

  Trimis din Yahoo Mail pe Android

  De la:”Vremuritulburi” Data:Mi 4 nov. 2015 la 6:07 Subiect:[New post] Actrița Manuela Hărăbor – Mesaj de conștientizare pentru români, pentru cei care aruncă cu pietre în Biserica Ortodoxă Română

  vt posted: „Actrița Manuela Hărăbor a postat pe o rețea de socializare un mesaj de conștientizare pentru români, pentru cei care aruncă cu pietre în Biserica Ortodoxă Română și pentru cei care nu găsesc curajul de a-și apăra credința. Aceasta a oferit exemple concret”

 4. adrian1959,
  Esti manipulat ! Ai grija , Biserica este Hristos iar clerul si credinciosii formeaza trupul Bisericii .
  Fara cler nu poate exista Biserica pamanteana si oamenii nu pot beneficia de serviciile duhovnicesti .
  Pentru o capusa , nu se arunca cojocul in foc .
  De ce generalizezi pentru niste cazuri izolate si osandesti tot clerul Bisericii Ortodoxe ?
  Pacat ca nu stim sa pretuim ce ne-a lasat Dumnezeu aici , pentru a ne pregati pentru cand vom parasi aceasta lume si vom cere de la Dumnezeu mila si indura”pentru tot cuvantul in desert”pe care l-am spus fara sa gandim .
  Fara preoti , suntem ca si morti-vii .

 5. adrian1959,copiii trebuiesc educati de parinti,bunici si de cei care au”credinta in Dumnezeu”.
  Daca 1959 este anul tau de nastere,vreau sa spun ca nu esti un pustiulica ci om in toata firea,si ar trebui sa vezi lucrurile cu ochii deschisi, NU accepta sa fi manipulat,nu-ti place de preotul de la biserica la care cred ca ai mers sau mergi dute la o alta,nu se poate sa nu-ti gasesti linistea dumnezeiasca undeva.Eu iti doresc numai bine si DUMNEZEU fie cu tine!

 6. SĂ CREDEM ÎN TEORIA CONSPIRAŢIEI?
  Zilele acestea am tot văzut şi auzit bănuieli despre faptul că incendiul de la Colectiv ar fi fost pornit dinadins.
  Nu ştiu dacă este adevărat sau nu.
  Dar pentru că mi s-a spus că paranoicii trăiesc mai mult decât oamenii obişnuiţi, mă întreb ce ar fi să credem, fie şi câteva minute, pentru un articol, să zicem, în teoria conspiraţiei.
  Sau… Nu! Nu există conspiraţii, există doar… coincidenţe.
  Este o coincidenţă faptul că incendiul a avut loc exact în perioada în care erau la rând trei concerte anti-sistem, pentru libertate şi care, dincolo de aspectul neconformist, purtau un mesaj ortodox.
  Este o coincidenţă faptul că după rock-ul iubitor de libertate cântat de „Goodbye to Gravity” urmau concertele iubitoare de libertate cântate de Cedry2k, Sişu şi ceilalţi din Haarp Cord.
  Este o coincidenţă că foarte mulţi dintre cei aflaţi la concert erau ortodocşi adevăraţi, erau români adevăraţi.
  Este doar o coincidenţă faptul că un guvern ce n-a căzut în timpul unor lungi şi puternice demonstranţii acum şi-a dat atât de uşor demisia.
  Este doar o coincidenţă faptul că mass-media a minţit şi minte, dincolo de hotarul infracţiunii, împotriva BOR, găsită ţap ispăşitor pentru crimele clasei politice.
  Este doar o coincidenţă faptul că mass-media nu se întreabă ce au făcut politicienii cu aproape 30 de MILIARDE DE LEI date la Sănătate, în vreme ce BOR, cu 40 de milioane de lei, ridică biserici şi catedrale.
  Este doar o coincidenţă faptul că mass-media trece sub tăcere tunul de peste 100 de milioane de euro (euro, nu lei) dat de politicieni cu Cardul de Sănătate.
  Este doar o coincidenţă faptul că mass-media nu spune „vrem medici, nu carduri”, dar propagă sloganuri anti-ortodoxe.
  Este doar o coincidenţă faptul că mass-media trece sub tăcere că politicienii au declarat acum câţiva ani că „ţinem degeaba 200 de spitale”.
  Este doar o coincidenţă faptul că anumiţi „răspândaci” propagă printre ortodocşii practicanţi ideea că la Colectiv a fost un ritual satanic, dând fotografii sau înregistrări vechi de şase luni sau un an, ale unor formaţii şi grupări fără nici o legătură cu „Goodbye to Gravity”, încercând să-i provoace.
  Este doar o coincidenţă că mass-media preia reacţiile ortodocşilor păcăliţi, răspândindu-le, dar reacţiile obiective ortodoxe sunt trecute sub tăcere.
  Este doar o coincidenţă faptul că mass-media filmează şi prezintă orice „reprezentant” al oricui care trece pe la Colectiv, dar preoţii de la Radu Vodă care au fost acolo duminică au scăpat neobservaţi.
  Este doar o coincidenţă faptul că mass-media uită că BOR a donat sute şi mii de litrii de sânge.
  Este doar o coincidenţă faptul că mass-media a refuzat să spună că sângele preoţilor din Ialomiţa, donat pentru cei arşi la Colectiv, curge acum prin venele supravieţuitorilor.
  Este doar o coincidenţă faptul că mass-media trece în treacăt peste bursele acordate de BOR familiilor lovite de catastrofă.
  Este doar o coincidenţă faptul că nu s-a filmat şi nu s-a făcut publică nici una din numeroasele adunări ale celor loviţi de tragedie şi familiile lor în bisericile de care aparţin.
  Este doar o coincidenţă faptul că deşi Biserica a sprijinit financiar familiile îndoliate s-a minţit public că s-ar fi cerut bani de la acestea pentru slujbe.
  Şi faptul că nimeni nu a fost sancţionat pentru această mizerabilă manipulare este tot o coincidenţă.
  Este o coincidenţă faptul că în vreme ce un fost preşedinte a desfiinţat mai bine de 60 de spitale BOR înfiinţat 50 de unităţi medicale, pe lângă celelalte unităţi de asistenţă socială, iar mass-media tace.
  Este o coincidenţă că asistenta care a descris tragedia de la Colectiv a fost redusă la tăcere.
  Este o coincidenţă că pe spinarea luptătorilor pentru libertate de la Colectiv – ortodocşi şi de altă religie – s-au cocoţat propagandişti ai statului autoritar, dictatorial, ateu, bolşevic, iar mass-media tace.
  Este o coincidenţă faptul că din salariul mediu pe economie un om dă 6 lei pe an pentru Culte, dar plăteşte statului sute de milioane direct şi indirect, însă vina pentru starea ţării este pusă pe seama celor şase lei. De mass-media.
  Este o coincidenţă faptul că în spatele puterilor mass-media stau aceleaşi grupuri care taie şi spânzură în politică şi care sunt vinovate de corupţia şi decăderea ţării, inclusiv de tragedia de la Colectiv.
  Este o coincidenţă că aceeaşi mass-medie şi aceleaşi grupuri de putere au distrus Învăţământul, Sănătatea, Cultura, Armata, Industria, Comerţul, Turismul şi tot ce au mai putut, tot ceea ce este românesc, fără a răspunde vreodată pentru asta.
  Este o coincidenţă faptul că aceeaşi mass-medie a promovat şi promovează masiv orice fel de cultură străină, orice religie străină, orice nu este românesc.
  Este o coincidenţă că la alte manifestaţii la fel de largi nu a existat nici o reacţie oficială, iar acum oficialităţile pretind, dintr-o dată, că bagă în seamă poporul.
  Este o coincidenţă faptul că aceleaşi voci încearcă să-i divizeze pe români şi să-i ridice împotriva singurii structuri româneşti încă în picioare, şi că aruncă vina pe rockeri, popi, medici, pompieri şi pe oricine poate pentru crimele de la Colectiv şi pentru tot ce merge rău în ţara asta. ‪#‎colectiv‬
  Aş putea să mai înşir coincidenţe, dar nu are rost.
  Paranoia te-o ţine mai mult în viaţă, dar este plictisitoare rău.
  Totuşi coincidenţele astea sunt „puţin” cam multe.
  Ciudat.
  Mihai-Andrei Aldea
  P.S. După ce manevrele politice se vor potoli, după ce puştii eliberatori şi agenţii manipulatori vor avea alte treburi, victimele de la Colectiv o să sufere mai departe. Având alături aceeaşi preoţi ortodocşi, aceeaşi medici şi asistente şi aceeaşi voluntari ce i-au ajutat aceste zile. La fel de ignoraţi ca şi acum, la fel de nedrept trataţi. Dar făcându-şi datoria mai departe.
  Până când majoritatea va ajunge să facă asemenea, o să tot fim manipulaţi de politicieni şi ne vom tot întoarce în robia din care, în izbucniri de moment, ni se pare că scăpăm.
  Părerea mea…

  LA COLECTIV A FOST CRIMA CU PREMEDITARE. 4 MINUTE AU TRECUT DE LA STINGEREA ULTIMELOR ARTIFICII PANA LA APRINDEREA FOCULUI! FOCUL NU A PORNIT DE LA ARTIFICII. A FOST PUS DE O MANA CRIMINALA, . ASA CRED EU…Florin Chilian
  http://www.chilian.ro/la-colectiv-focul-a-fost-pus-de-o-mana-criminala/

 7. Asta se intampla cand tara a ajuns pasalac strain , granitele sunt deschise pentru toti ticalosii lumii , Soros actioneaza liber si nestingherit de nimeni in toata Europa , serviciile secrete sunt aservite organizatiilor din afara care controleaza toate guvernele supuse papusarilor , politia si armata au devenit niste amintiri , functioneaza doar simbolic , Romania , sat fara caini , expusa tuturor teroristilor manevrati din umbra de Soros .
  In primele stiri , necenzurate inca , s-a vorbit de o explozie puternica in timpul incendiului , explozie care a produs intr-un timp extrem de scurt , (cateva secunde) moartea prin sufocare a multor victime .
  De la niste artificii , nu se putea produce in cateva zeci de secunde , un incendiu de proportii , cu atatea victime , dar cine stie , ce a fost acolo !Oricum la tv , minciuna e la ea acasa .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s