Cum este subminata economia Romaniei in pragul alegerilor

Rectificarea bugetară este momentul în care se închide cercul unei crime de natură economică. Mobilul este, de acum, devoalat, probele grăitoare, ar mai fi de dovedit intenţia directă. Nu vorbesc în metafore aici, nu sunt mare amator de poezie, ci folosesc această rubrică pentru a cere public o anchetă penală în legătură cu faptele miniştrilor care, potrivit legii, răspund solidar pentru actele instituţiei cu masă verde, unde se strâng săptămânal, şi care se numeşte Guvernul României.

blog-1-1024x576

Nu vă lăsaţi atenţia deturnată cu ştiri de genul guvernul taie de la Sănătate şi de la Educaţie şi dă la primari şi la SRI. Desigur, se poate dezbate şi asta, dar sumele pentru primari vin din altă parte… vin de la autostrăzi, mai exact de la cofinanţarea pentru autostrăzi. Nu contest nici dreptul primarilor de a primi 900 de milioane de euro de la Buget înainte de campanie electorală, nu mă interesează, acum, nici dacă banii se vor duce pe şpăguţe locale şi nici nu vreau să ştiu, acum, dacă aceste plăţi au fost deja promise pentru racolările permise de ordonanţa traseismului. Toate astea sunt detalii.

Adevăratul preţ plătit îl reprezintă cele 20 000 de slujbe pierdute (evaluarea aparţine celor de la Ziarul Financiar) prin oprirea lucrărilor de infrastructură finanţate din fonduri europene. E vorba nu doar de cele 3,9 miliarde de lei tăiate (din care la primari ajung 2,4 miliarde), ci de alte 8 miliarde de lei (deci cam 1,5 – 2 miliarde de euro) care ar fi fost cofinanţate cu cele 3,9 miliarde de lei.

Bănuiala mea este că acestea nu s-au mai făcut, tocmai pentru a lăsa Guvernului Ponta jumătate de miliard de euro– puşculiţă de manevră înainte de alegeri (ar fi fost peste 1 miliard dacă economia n-ar fi scăzut, dar a scăzut tocmai din această cauză). Umblă zvonul că ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, va demisiona, dar subliniez faptul că această demisie ar fi o altă manevră de distragere a atenţiei.

blog-2-1024x576

Recapitulăm: avem victimele – 20 000 de oameni care şi-au pierdut slujbele (numai în construcţii) prin nerealizarea unor lucrări de 2,5 miliarde de euro, avem motivul – deturnarea finală a 500 de milioane de euro de la cofinanţarea europeană a unor lucrări de infrastructură spre administraţiile locale, avem făptaşul – Guvernul României. Ne mai trebuie nişte procurori care să lege aceste circumstanţe cu martori şi acte, într-o anchetă care să dovedească faptul că n-a fost prostie, ci premeditare. Şi-or fi dezincriminat ei prin Noul Cod subminarea economiei naţionale care, după caz, avea pedepse de 20 sau 25 de ani de puşcărie, dar parcă nici şapte ani pe abuzul în serviciu nu sunt chiar de neglijat.

DNA-ul se aude? 

Domnul Guran, are multe bube, cum este sustinerea actelor cu cip si a banilor electronici(el gandind doar din punct de vedere tehnic), motive pentru care nu-l simpatizez, dar in legatura cu analizele economice poate ca este cel mai bun. Si mai are o calitate, nu-i este frica de mafia sistemului, taxandu-i de fiecare data cand fac tampenii, si cum fac mai mereu, ii cam toaca zilnic.

Iar omul explica in asa fel incat sa inteleaga toata lumea, de asta si este atat de hulit de politiceni, din pacate lumea in general este preocupata cu alte emisiuni si spectacole de divertisment si cand vine vremea votului il alege tot pe ala care da mai multe galeti si pixuri. Nu ca altii ar fi mai buni, dar daca ar asculta aceste analize ecomomice, poate ca oamenii ar observa cat de putred este intreg sistemul si ar putea avea o alta atitudine fata de tara si de „minunatii” conducatori. Macar din punct de vedere al sistemului economic sa inteleaga unii cum sta treaba, daca crestineste nu se lipeste de ei. Dar unde nu e Dumnezeu, totul e praf si pulbere.

Mai multe despre cum e exploatata si bajocurita tara noastra draga puteti citi la categoria: Distrugerea Romaniei.

8 gânduri despre &8222;Cum este subminata economia Romaniei in pragul alegerilor&8221;

 1. Subminarea economiei nationale se face de 25 de ani , in fel si chip , tot de catre acesti indivizi care se afla la butoanele economiei acestei tari deja jefuite .
  Chiar azi , intr-o statie de tramvai , o „doamna” discuta cu alta , despre persoana cu care va vota si spunea asa: „eu voi vota cu asta tanar . . . . pe nume , cum il cheama ? . . . Ponta .”
  Multi dintre cetateni au fost scandalizati de atitudinea acesteia , insa ca aceasta sunt inca multi in tara .
  Acesti devalizatori ai Romaniei , isi vor continua jaful pana nu va mai ramane nimic de furat , doar apa din pamant si aerul din Atmosfera .

 2. safimvigilenti ,
  Crezi ca asta ar fi un reper ca Dan Diaconescu ar fi mai potrivit pentru cea mai inalta functie in Stat ?
  Aceasta strategie o au toti , sa se agate de icoane , de participarile la slujbe , de facutul semnului Sfintei Cruci , dupa ce au facut multe exercitii cum s-o faca , se dau bine cu promisiuni pe la diferite parohii de la tara , unde anumiti preoti certati cu regulamentul Bisericii si cu canoanele , accepta momeala si indeamna lumea prostita sa voteze cu cutare , cand Diaconescu are in partidul lui numai masoni si penticostali .
  Stai acasa , ca stai bine si nici nu vei da socoteala la Dumnezeu ca ai consfintit prin vot , punerea in fruntea tarii , a niste pungasi asupritori , vanzatori de neam si tara , pagani si desfranati , fara Dumnezeu .N-au decat sa faca bors cu voturile in alb , cel putin nu voi avea pe constiinta ca am ales cu voia mea , niste tradatori si nu ma voi simti vinovata , ci libera .
  Lumea in masa , daca ar proceda la fel , am scapa de ei .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s