Pe perioada stării de urgență, Guvernul Orban a decis că notarii, avocații și executorii nu vor plătii chirii sau utilități, deoarece ”suferă” de reducerea numărului de clienți!!!

Din cauza crizei economice generate de coronavirus, în România sunt înregistrați oficial peste un milion de șomeri. Singurii cărora Guvernul le poartă de grijă sunt notarii, avocații și executorii. Da, ați citit bine! Pe perioada stării de urgență, Guvernul Orban a decis că aceștia nu vor plătii chirii sau utilități, deoarece ”suferă” de reducerea numărului de clienți. Cinic, dar adevărat!

Majoritatea șomerilor care și-au pierdut locurile de muncă din cauza pandemiei provin din sectoare economice unde salariile nu depășeau cu mult minimul pe economie, astfel încât tot familiile foștilor angajați pur și simplu nu mai au bani să trăiască de pe o zi pe alta.

Ce face Guvernul Orban în acest timp? Se încurcă în tot felul de ordonanțe de urgență privind alocarea șomajului tehnic: ba că trebuie certificat de la Ministerul Economiei, ba că nu mai e nevoie, etc.

În timp ce PNL atacă la Curtea Constituțională proiectul de lege al Opoziției privind amânarea de la plata ratelor, chiriilor și utilităților a celor mai săraci români, Guvernul Orban a adoptat, ATENȚIE!, amânarea obligației de plată a facturilor la utilități și chirie pentru avocați, notari publici și executori judecătorești pe perioada stării de urgență. 

Iată cum a motivat aseară șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, citat de ziare.com, hotărârea de guvern respectivă: ”Vorbim despre exceptarea unor profesii pe perioada stării de urgență de la plata utilităților și a chiriei, amânarea obligației de plată a acestor facturi pentru profesiile din domeniul juridic care sunt obligate să nu-și întrerupă activitatea în această perioadă, respectiv avocați, notari publici și executori judecătorești”.

Cu alte cuvinte, dintre toți românii care suferă pierderi uriașe în această perioadă, de la croitorese și angajații în diverse ateliere de producție închise de coronavirus și rămași pe drumuri, până la șomerii din turism, alimentație publică și comerț, Guvernul Orban a decis că doar avocații, notarii publici și executorii judecătorești merită să fie păsuiți la plata chiriilor și facturilor de utilități! Cum poți să fii atât de nemernic?

Cu tot respectul pentru practicanții acestor profesii liberale, nu cred că mor de foame, la propriu, cum o fac mulți din cei peste un milion de șomeri din România! Nu cunosc și nici nu am auzit de vreun notar, avocat sau executor judecătoresc care să trăiască de pe o zi pe alta și să aibă nevoie de această facilitate!

În aceste condiții nu poți să nu te întrebi: Cât de mizerabil, cinic și rupt de realitate să fii, Orbane? Cât? – observatorulph.ro

Urmariti va rog si:

Urmariti va rog multe alte subiecte interesante la categoria:  Distrugerea Romaniei

Publicitate

3 gânduri despre &8222;Pe perioada stării de urgență, Guvernul Orban a decis că notarii, avocații și executorii nu vor plătii chirii sau utilități, deoarece ”suferă” de reducerea numărului de clienți!!!&8221;

 1. Ministrul slovac al Economiei: ”Nu ne ruinăm economia din cauza a 800 de cazuri de gripă în fiecare zi, dar facem asta din cauza a 500 persoane infectate cu coronavirusul. Închidem zeci de mii de mici afaceri şi guvernul nu este în stare să contribuie măcar la chiria lor”
  https://flux24.ro/ministrul-slovac-al-economiei-nu-ne-ruinam-economia-din-cauza-a-800-de-cazuri-de-gripa-in-fiecare-zi-dar-facem-asta-din-cauza-a-500-persoane-infectate-cu-coronavirusul-inchidem-zeci-de-mii-de-m/

  Incendiul de la Cernobâl se extinde: Radiațiile ar fi de 16 ori mai mari decât cele normale. Distanța față de capitala României este de 800 km
  https://flux24.ro/incendiul-de-la-cernobal-se-extinde-radiatiile-ar-fi-de-16-ori-mai-mari-decat-cele-normale-distanta-fata-de-capitala-romaniei-este-de-800-km/

 2. Ipocrizie la cote maxime! Dar nu-i de mirare atitudinea lui Orban: stalpii globalismului si ai corporatocratiei sunt cei din justitie, din serviciile de intelligence si din sistemul bancar. Nu-i mai pun la socoteala pe cei din industria farmaceutica. Cu ajutorul lor, politicienii si stapanii lor au reusit sa pauperizeze sistematic Romania, sa-si asigure conturi pline pana la refuz prin insoritele Caraibe si sa „ingroape” dosare cu abateri si incalcari repetate ale legii pentru care, intr-un stat normal, ar fi fost judecati si condamnati pentru inalta tradare. Asa ca….o mana spala pe alta. Si ambele…. „partenerii” occidentali.
  Daca in urma cu cativa ani buni s-a inceput cu o discriminare voalata intre categoriile sociale, acum totul se petrece la vedere. Privilegiile nu si le pot obtine decat cu ajutorul acestor tagme profesionale favorizate, adica oamenii statului versus restul lumii. As zice ca nu numai germenii dezbinarii au fost saditi in constiinta colectiva, ci si pe acei ai individualismului exacerbat. Prin urmare, a sosit vremea decontului culpabilitatii noastre: aceea de a le tolera abuzurile acestor mafioti timp de 30 de ani fara vreo forma de protest, fara nici cel mai marunt gest de respingere.
  Coronavirusul vine nu numai cu schimbari majore ale umanitatii, cu resetari de economii mondiale si de ideologii politice, dar si cu lectii de viata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s