155 de milioane de euro, aruncate pe apa Jiului. Justiţia română opreşte definitiv lucrările la hidrocentrale construite în procent de 98% Două organizaţii de mediu au reuşit să oprească, definitiv până la acest moment, lucrările la două hidrocentrale pe râul Jiu. Începute în deceniul trecut, ele erau aproape de finalizare la momentul deciziei instanţei, iar statul român a plătit deja 155 de milioane de euro pentru construcţii pe care acum va trebui să le treacă cel mai probabil în conservare. Cele două hidrocentrale ar fi aprins lumina în 100.000 de locuinţe.
Asociaţia Bankwatch Romania şi Asociaţia Neuer Weg au câştigat, definitiv, procesul prin care au cerut anularea autorizaţiilor de construcţie pentru amenajarea hidroenergetică a râului Jiu, proces început de Hidroelectrica, cel mai mare producător de electricitate din România, deţinut de statul român, încă din deceniul trecut, şi care era aproape de finalizare. Asociaţiile de mediu au spus, în media, că râul va fi distrus, că această amenajare hidrotehnică ar fi cel mai nociv proiect de distrugere a naturii implementat în România după revoluţie şi au argumentat chiar că nu se va mai putea face rafting pe Jiu. Amintim că, după concedierile masive din mineritul subteran, Valea Jiului, oricum zonă monoindustrială, a fost supranumită Valea Plângerii şi este una dintre cele mai sărace zone din România.
Iniţial, cele două organizaţii de mediu au pierdut, la Tribunalul Bucureşti, procesul prin care cereau anularea autorizaţiilor. Ulterior, au făcut recurs, pe care l-au câştigat la Curtea de Apel Bucureşti. Instanţa a casat decizia Tribunalului şi a decis anularea autorizaţiilor de construire, iar decizia este definitivă.
Iată decizia Curţii de Apel, pronunţată la 14 decembrie, aşa cum apare pe portalul instanţelor de judecată:
„Solutia pe scurt: Admite recursul. Casează în parte sentinţa civilă nr. 4021/22.06.2017 a Tribunalului Bucureşti şi rejudecând dispune: Respinge excepţia tardivităţii invocării excepţiei de nelegalitate. Respinge excepţia de nelegalitate ca neîntemeiată. Admite acţiunea. Anulează autorizaţia de construire nr. 7/2016 emisă de Consiliul Judeţean Hunedoara şi autorizaţia de construire nr. 16/2012 emisă de Consiliul Judeţean Gorj. Menţine în rest sentinţa recurată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 14.12.2017″.
Decizia instanţei va forţa cel mai probabil compania Hidroelectrica să conserve lucrările, în condiţiile în care obiectivul hidroegenergetic era aproape finalizat.
Importanţa proiectului şi istoria Indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Amenajarea Hidroenergetică a râului Jiu pe sectorul Livezeni-Bumbești” au fost aprobați prin HG nr. 10/2003, iar lucrările au demarat în anul 2004. Era vorba despre realizarea a două hidrocentrale mai mari (CH Bumbeşti şi CH Dumitra) şi a unei microhidrocentrale (Livezeni). Puterea instalată a turbinelor din aceste hidrocentrale este de 65 MW, iar lucrările se refereau şi la aducţiuni de apă şi lucrări de consolidare şi baraje.
În total, producţia anuală ar fi fost de 259 GWh. Energia produsă de centralele construite pe Jiu ar fi permis alimentarea cu electricitate a peste o sută de mii de gospodării, cu un consum mediu lunar de 200 kWh/lună, în condiţiile în care tot mai multe voci autorizate din sectorul energetic spun că România are deja probleme în a-şi asigura consumul de energie electrică, mai ales în perioadele de vârf de consum.
În momentul în care Curtea de Apel a emis decizia prin care, de facto, se opreşte tot, hidrocentrala de la Dumitra era realizată în proporţie de 98%, iar cea de la Bumbeşti de 90% pentru construcţie şi de 70% pentru echipamente, potrivit datelor Hidroelectrica trimise la solicitarea redacţiei noastre. Pentru realizarea acestui proiect, compania Hidroelectrica a alocat 1,017 miliarde de lei, şi a cheltuit până la acest moment 715,255 milioane lei (circa 155,50 milioane de euro), după cum ne-a mai transmis compania. Cel mai probabil, decizia finală a instanţei (motivarea încă nu a apărut) a ţinut cont de faptul că zona a devenit între timp una protejată din punct de vedere al mediului. Însă, potrivit informaţiilor publice, defileul Jiului e devenit Parc Naţional în 2005, după momentul în care statul a decis să înceapă amenajarea hidrografică, iar locul a devenit sit Natura 2000 abia în 2007. – economica.net
Urmariti va rog multe alte subiecte interesante la categoria: Distrugerea Romaniei
Vasalii politici si, as mai adauga eu, lipsa de reactie in fata abuzurilor de tot felul a poporului roman. Acum observ ca apar din ce in ce mai des articole in presa, in care se anunta dezmembrarea Romaniei, preconizata a se produce pana in 2025. Citesc si comentariile aferente. Nimeni nu-i dispus (nici macar la nivel de simpla discutie) sa-si puna mintea la contributie in vederea gasirii unei idei salvatoare a acestui neam. N-ai putere ca simplu cetatean sa schimbi conceptii, caractere, sa lupti cu un sistem ticalosit si mafiot, dar Dumnezeu te-a inzestrat cu ratiune ca sa poti intelege esenta lucrurilor ce-ti motiveaza existenta. Constatarea este amara: majoritatea sta nemiscata si-si accepta destinul umilitor. Acela de ciudatenie romaneasca imprastiata prin rezervatiile planetei, fara identitate, fara apartenenta la niste stramosi care s-au jertfit, ca sa lase in urma lor o tara autonoma si suverana. E vitala aparitia unui patriot adevarat, a unui personaj inzestrat care sa „miste” constiinta maselor, dar oamenii devotati s-au baricadat de multa vreme prin case, unii s-au pustnicit dezgustati de o societate in care vulgarul e considerat arta si normalitate, altii au frica implicarii si asumarii adanc scrijelita-n oase si-atunci….platim teribil de scump suma tuturor greselilor comise timp de 3 decenii: lipsa initiativei si inertia.
Trebuie să credem că Dumnezeu le poate sta împotrivă acestor trădători. Se fac presiuni și asupra Bisericii, în special prin mișcarea ecumenistă! Trădătorilor le e frică de justiția divină, de aceea au pus pe multe biserici și mănăstiri crucea lui Baphomet, au atras Biserica Ortodoxă Rămână în Consiliul Mondial al Bisericilor uitând că Ortodoxia este ,,una Sfăntă, Sobornicească și Apostolească Biserică”, așa cum mărturisim în Crez. Acum, după Sinodul din Creta, din 2016, Patriarhul Bartolomeu se comportă ca un papă, deoarece la acest sinod a fost compromisă însăși sinodalitatea Bisericii care se conduce după Duhul Sfânt. Iar ereziile au fost puse pe același plan cu Ortodoxia. Se are în vedere unirea religiilor. Cu ce scop? Ca să slăbească puterea rugăciunii creștinilor și să poată conduce liniștiți fără să se mai teamă că îi poate ajunge mânia lui Dumnezeu.
Dumnezeu apără dacă vede că are pe cine.
Trebuie să cunoaștem și să prețuim Ortodoxia. Este forța noastră și arma noastră. Să nu cădem în deznădejde! Hristos îngăduie aceste vremuri cu un rost: să ne întoarcem cu adevărat fața spre El. Pentru mântuire, nu trebuie să fim bogați material, ci sufletește. După ce ne îmbogățim sufletește, ne dă Dumnezeu și bogății materiale, dacă vede că avem nevoie de ele.
România nu a făcut niciun fel de pocăință pentru faptele urâte prin care l-a supărat pe Dumnezeu în perioada comunistă. Dimpotrivă. A adăugat avorturi, desfrânare și vrăjitorie cât cuprinde. Acestea atrag pedeapsa divină, nu mila lui Dumnezeu. Dacă nesocotim, ca neam, voia lui Dumnezeu, vor veni și alte rele peste noi.
Salvarea noastră este să punem început bun pocăinței personale și pocăinței ca neam. Să ne rugăm sipunând:
Doamne, Iisuse Hristoase, iartă-mă și mă miluiește pe mine, care am greșit mult!.
Doamne, Iisuse Hristoase, iartă-ne și ne miluiește pe noi, care am greșit mult!
Să ne rugăm și Maicii Domnului, citindu-i Psaltirea și Paraclisele.
Să ne rugăm și sfinților la care avem evlavie. Sfantul Mina, de exemplu, este mare ocrotitor în caz de pagube materiale. Sfântul Iuda Tadeu este un mare ajutător în caz de deznădejde și în situații care par de nerezolvat. Am dat doar câteva exemple.
Va rog ajutati pe georgiana cu bani.situatia ei este deosebita.f grava
https://romanortodox.info/apel-umanitar-cine-vrea-sa-ajute-la-salvarea-vietii-anei-georgiana-grigore/