Realizarile din ultimii ani ale Patriarhului Daniel si ale Bisericii Ortodoxe Romane

Deși presa mainstream l-a atacat mișelește pe Patriarhul Romaniei și i-a deformat imaginea în spațiul public, realitatea este cu totul alta. De când se afIă la conducerea Bisericii Ortodoxe Române, au fost realizate multe proiecte. Anual, Patriarhia Română cheltuie peste 22 de milioane de euro pentru ajutorarea săracilor, iar alte sume enorme sunt destinate întreținerii și promovării patrimoniului cultural-religios. În cadrul Bisericii, funcționează aprox. 800 de centre sociale; odată la 7-8 zile, este inaugurat câte un centru social. În următorii ani – părintele patriarh Daniel are în vedere, depășirea număruIui de 1000 de centre sociale și bineînțeles, creșterea numărului persoanelor ajutate de către Biserică. În prezent, numărul centrelor și așezămintelor sociale ale Bisericii a crescut la 779, de la 718, câte existau cu un an înainte, arată documentul. Dintre acestea, 40 sunt instituții ce oferă servicii medicale, gratuite sau compensate, după caz și farmacii.

Image result for biserica ortodoxa romana

În Patriarhia Română funcționează în prezent un număr de 194 unități cu activitate în domeniul patrimoniului bisericesc mobil, din care 131 sunt muzee și colecții muzeale, iar 63 sunt centre de ocrotire a patrimoniului.

În raportul de activitate referitor la activităţile eparhiilor din cadrul Patriarhiei Române, aflăm că „În cadrul așezămintelor sociale au primit asistență 93.555 beneficiari, după cum urmează: a) 34.691 copii din așezămintele sociale ale Bisericii, dar mai ales din familii sărace și fără posibilități de întreținere, sau cu părinții aflați la muncă în alte țări; b) 5.918 persoane cu dizabilități, cu deficiențe de vorbire, vedere și auz, consumatori de droguri sau alte tipuri de dependențe, persoane infectate cu HIV/SIDA; c) 22.662 persoane vârstnice din așezămintele de protecție socială bisericești, din centrele sociale de tranzit și adăposturi de noapte, bătrâni singuri, nedeplasabili, abandonați de familie și care prezentau grave probleme de sănătate; d) 29.412 șomeri, adulți în dificultate, victime ale traficului de persoane, victime ale violenței familiale, deținuți eliberați, victime ale calamităților naturale; e) 872 persoane din alte categorii„

De asemenea, Biserica a demarat în ultimii ai programul „Sănătate pentru sate”, de care au beneficiat aprox. 15 000 de români. Totodată anul acesta s-a continuat și campania inițiată în 2013 de către Patriarhia Română, „Donează sânge! Salvează o viață!”, la care au participat mii de persoane. Doar voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au coordonat 8.850 donatori.

De asememenea, din luna septembrie 2016 până acum, a fost distribuit tratament pentru hepatita C bolnavilor din rândul clerului și monahilor și a rudelor acestora de gradul I. Totodată, menționăm faptul că în ultimii 5 ani, Patriarhia Română a cheltuit în sectorul social peste 100 de milioane de euro, au fost făcute numeroase donații către multe spitale, peste 30 000 de copiii nevoiași ajutați permanent, iar la începutul fiecărui an școlar, alți zeci de mii de copii au primit rechizitele necesare pentru studiu și multe alte lucruri. Bineînțeles, aceste lucruri nu sunt prezentate de presă. – fb.com

Publicitate

5 gânduri despre &8222;Realizarile din ultimii ani ale Patriarhului Daniel si ale Bisericii Ortodoxe Romane&8221;

 1. Asa o fi omule,dar asta e ,,biserica” oamenilor,o ,,biserica” bazata pe legile oamenilor si pe UMANISM si NU e Biserica lui Dumnezeu.Fara DREAPTA CREDINTA,NU exista Biserica a lui Hristos ,fiindca daca NU PAZESTI SI NU FACI TOATE PORUNCILE LUI DUMNEZEU,asa….Tot cuvantul care Eu il poruncesc tie astazi,acesta sa-l pazesti sa-l faci.Sa nu adaugi preste el,nici sa iei de la dansul.Deut,12,32…poti sa imbraci sa dai ,mancare si alte fapte bune cate vrei,caci ….Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar şi demonii cred şi se cutremura….Vrei însă să înţelegi, omule nesocotit, că credinţa fără de fapte moartă este? (Iacov cap 2,vs 19,20)….dar daca NU este ASCULTARE DE HRISTOS NIMIC NU E.Aici Apostolul Iacov spune fapte de credinta dreapta,NU fapte bune,ca alea si sectarii le fac,dar degeaba ….. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.(Matei 7,21)…… Scris este ca NU poate trai omul doar asa….. nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu” (Mt 4, 4)….Acesta,adica cuvantul lui Dumnezeu este MANCARE DUHOVNICEASCA,fara de care SUFLETUL CEL VESNIC al omului ,primit in Dar de la Dumnezeu NU POATE TRAI.Asta TREBUIA SA FACA UN PATRIARH SI ORICE INTAISTATATOR AL BISERICII CELEI UNA ,IN PRIMUL RAND…… Iar dumnezeescul Gură de Aur din însăşi hirotonia arhiereilor dovedeşte că arhiereii sunt supuşi dumnezeeştilor canoane şi porunci, zicând: „Fiindcă arhiereul Legii vechi era căpetenie a poporului şi căpetenie fiind trebuia ca pe cap şă aibă şi puterea (deoarece stăpânirea care nu este supusă altei stăpânire mai înalte este nesuferită, de aceea are pe cap semnul stăpâniei, ca să se vadă că este sub lege); deci porunceşte Legea ca arhiereul să nu aibă capul descoperit, ci acoperit, pentru ca să înveţe capul poporului că are o stăpânire şi mai mare.
  De aceea şi în legea Harului când se hirotonesc arhiereii se pune Sfânta Evanghelie pe capul lor, pentru ca să înveţe arhiereul care este hirotonit că primeşte pe capul lui Tiara (mitra) cea adevărată a Evangheliei, adică autoritatea şi ca să mai înveţe că deşi el este cap al tuturor, totuşi este supus legilor Evangheliei, că el, care stăpâneşte peste toţi, este stăpânit de legi; că el legiueşte pentru toţi, dar este stăpânit de lege. De aceea şi viteazul şi sfântul Mucenic Ignatie scrie o epistolă cătră un arhiereu zicând: Nimic să nu se facă fără părerea ta; iar tu să nu faci nici un lucru fără părerea şi porunca lui Dumnezeu. Deci a avea arhiereul Evanghelia pe capul lui, este semn că se găseşte sub stăpânire………….…….dumnezeescul Gură de Aur zicând: „Rău lucru este pretutindenea a nu avea cineva stăpân şi cap, ci pricină a multor nenorociri şi început a toată neorânduiala şi turburarea; totuşi nu -i mai mic răul ca cei supuşi să nu se supună stăpânitorului. Dar ar putea spune cineva că se află şi un al treilea rău, când întâistătătorul şi conducătorul s-ar întâmpla să fie rău. Ci eu ştiu că acesta nu este un mic rău, ci mult mai rău decât a nu avea cineva deloc stăpân. Că e mai bine să nu fii condus de cineva decât să fii condus de un stăpân râu. Fiindcă cine nu are un conducător peste el de multe ori se izbăveşte şi de multe ori se primejdueşte; dar cine are întâi-stătător rău, totdeauna se va primejdui, căzând în gropi şi în prăpăstii. Cum dar zice: ASCULTAŢI PE MAI MARII VOŞTRI ŞI VĂ SUPUNEŢI LOR?
  Pricina pentru care Pavel a zis aşa este următoarea. Pentru ca mai înainte a zis despre conducători, aceste laude: „văzând bunele roade ale vieţii lor virtuoase şi împreună petrecerea lor urmaţi-le credinţa”; apoi după ce i-a arătat că sunt drepţi întru toate, a zis: „ascultaţi pe mai marii şi întâistătătorii voştri şi vă supuneţi lor”.
  Dar îmi răspundeţi: dacă acela este rău si nu ne supunem, ce se întâmplă? Si în ce spui că este rău întâistătătorul tău? Dacă este greşit în credinţă, fugi de dânsul şi-l părăseşte, nu numai dacă este om, ci si înger din cer dacă ar fi; iar dacă este greşit în viaţa şi faptele lui, nu lua aminte…..P.S.asta trebuie sa faca prima data Pastorii turmei cuvantatoare si DUPA AIA sa se grijeasca de cele ale BURTII,dar azi e invers…. ATENTIE…OMUL este trup si suflet,iar azi toti (99%)sunt atenti,RAVNESC si URLA ,doar dupa cele necesare TRUPULUI,adica HOITULUI din pamant si cenusa,dar HABAR N-AU CA AU SI SUFLET,si ala-i NEMURITOR.Ratiunea,amintirile,sentimentele,memoria TOATE sunt ale sufletului,iar NU ale trupului,iar TOTI oamenii azi se grijesc doar de trup,adica sunt IDOLATRII lor insisi. In curand va veni inselatorul si uraciunea pustiirii si toti ii vor cere …cele ale BURTII si TOTI i se vor inchina=antihristului.Sa ne pazeasca Dumnezeu si sa ne dea LUMINA in minte si in suflet de la Harul Sau cel Sfant.Iertati-ma!

 2. Doamne ajuta!
  E bine ca face si binefaceri.Nu e de criticat.
  Insa Marta nu trebuie sa o ignore pe Maria.
  Lucrarea Mariei este pentru vesnicie si mantuire.Lucrarea Martei este necesara dar vremelnica.
  Trebuie sa avem grija cu masura, fara excese si de trup – templul Duhului Sfant.Dar el ne-a fost alcatuit de Dumnezeu pentru suflet cit traieste aici, in aceasta viata, pe pamant.
  Multumim si lui vt – pentru relevare- ca oricum, BOR-ul este atacat de corectitudinea plitica ; si lui roman care are dreptate – asa spun sfintii parinti.
  Iertare!

  • Rostul Bisericii nu e filantropia…aceasta este o latura colaterala …Biserica trebuie să păstreze ADEVĂRUL, ,toate spre mântuirea sufletului. .dogmele,Canoanele sf Părinți și sf Tradiție, continuitatea apostolica…vremuri cu adevărat tulburi, lipsa mare,mare de cateheza, însuși păstorii fiind „ratacitti”,cu creierul spălat de pe băncile facultăților. .asa putem striga acum:încotro ORODOXIA?!….vai de noi ,ca cernerea a început și noi dormim inca…

   • Are si biserca de la noi numeroase bube, dar si faptele conteaza, caci credinta fara fapte este zero.
    Prin acest articol am vrut de fapt sa arat ceea ce presa centrala nu va arata niciodata, ei cauta doar raul din interiorul ei. Pana una alta noi apartinem de Biserica asta a noastra asa cum este, cu patriarhul ei cu tot, iar daca in trecut am prezentat si derapajele ei, trebuie prezentate si lucrurile bune pe care le face si slava Domnului, inca sunt multe.

 3. Aprobarea prin semnatura a panereziei ecumenismului la pseudo-sinodul din Creta de catre toti cei 57 de episcopi din BOR( in Creta, si dupa la reuniunea din 29-31 octombrie 2016 de la Bucuresti a Sinodului BOR), a dus ierarhia BOR- episcopi si preoti in erezie,prin incalcarea Canonului 15 sinodul I-II Constantinopol – propovaduirea ereziei cu capul descoperit, si a Canonului 10 apostolic, de rugaciune impreuna cu ereticii, a se vedea marturiile bazate pe scrierile Sfintilor Parinti Teodor Studitul, Maxim Marturisitorul, Fotie cel Mare, Grigore Palama, Ioan Gura de Aur, Iustin Popovici, Iustin Parvu si toti Sfintii ce bine au marturisit( romanortodox.info, Conferintele Gheron Sava Lavriotul). Aici trebuie pus degetul pe rana si nu pe constructii trecatoare – catedrale si manastiri, cand turma se pierde pe calea cea rea.
  Unde e pozitia canonica corecta fata de schisma ucraineana, asa cum a facut Patriarhul Ierusalimului PF Teofil al III-lea ?( a se vedea orthocristian.com, ortodoxtypos.gr). In fata ereziei si schismei, fiecare trebuie fa dam marturia cea buna! Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s