Nicolae Steinhardt despre Maresalul Ion Antonescu

Nicolae Aurelian Steinhardt (n. 29 iulie 1912 – d. 30 martie 1989) a fost un scriitor, critic literar, eseist, jurist, publicist si scriitor roman, originar din Pantelimon, judetul Ilfov. De origine evreiasca, s-a convertit la religia crestina ortodoxa in inchisoarea de la Jilava, si-a luat numele de fratele Nicolae, si s-a calugarit dupa punerea sa in libertate.

Imagini Imagini

Este autorul unei opere unice in literatura romanaJurnalul fericirii. A fost doctor in drept constitutional.

„Despre Antonescu insa nu pot sa nu arat ca, oricum, a fost singurul in toata Europa care a cutezat sa i se opuna lui Hitler, sa-i tina piept intr-o chestiune de onoare personala pentru acesta, in care nici Petain, nici cardinalii nu i-au spus nu. In vreme ce floarea aristocratiei germane, generalii si feldmaresalii acoperiti de medalii si decoratii stateau smirna in fata lui si tremurau, iar el facea spume la gura si alerga urland de la un capat la altul al incaperii, Antonescu i-a tinut piept in propriul lui barlog de la Berchtesgaden; darz, cu modestia cuvenita, a scapat de la moarte cateva sute de mii de suflete de evrei.” (…) „Si pot afirma ca nici un evreu din Romania nu a fost predat nazistilor pentru a fi trimis in lagarele de concentrare din Germania sau din Polonia. Nici unul!” (Nicolae Steinhardt – „Jurnalul fericirii”)

Ce i-a scris maresalul Ion Antonescu sotiei inainte de executie: „Ultima mea dorinta este ca …”

Inainte de a fi dus in fata plutonului de executie, maresalului Ion Antonescu i s-a permis sa-i scrie un ultim gand sotiei sale.

In scrisoarea adresata sotiei sale, Ion Antonescu vorbeste despre dragostea de tara si-i explica sotiei sale decizia de a fi ingropat in locul natal, alaturi de cei din familia sa, scrie Adevarul.

De asemenea, maresalul ii recomanda Ricai sa se retraga intr-o manastire: „Scumpa mea Rica, Am stat cu capul sus si fara teama in fata judecatii, dupa cum stau si-n fata Justitiei Supreme. Asa sa stai si tu! Nimeni in aceasta tara nu a servit poporul de jos cu atata dragoste, pasiune, dezinteres, cum am servit eu. I-am dat totul, de la munca pana la banul nostru, de la suflet, la viata noastra, fara a-i cere nimic. Nu-i cerem nici azi. Judecata lui patimasa, de azi, nu ne injoseste si nu ne atinge. Judecata lui de maine va fi dreapta si ne va inalta. Sunt pregatit sa mor, dupa cum am fost pregatit sa sufar. Dupa cum si viata mea, toata viata mea, mai ales in cei patru ani de guvernare, a fost un calvar. A ta, de asemenea, a fost inaltatoare. (…) Nu regret nimic si nu regreta nimic. Sa raspundem la ura cu iubire, la bine cu mangaiere, la nedreptate cu iertare. Ultima mea dorinta este ca tu sa traiesti. Retrage-te intr-o manastire. Acolo vei gasi linistea necesara sufletului si bucata de paine care azi nu o mai poti plati. Am sa rog sa fiu ingropat langa ai mei, care mi-au fost strabuni si calauzitori, acolo la Iancu Nou. Voi fi intre cei cu care am copilarit si cu care am cunoscut si durerile si lipsurile”. – cultural.bzi.ro

Urmariti va rog si:

Dumnezeu sa-l odihneasca pe regele Mihai si atat! Vesnica pomenire Maresalului Ion Antonescu!

Publicitate

3 gânduri despre &8222;Nicolae Steinhardt despre Maresalul Ion Antonescu&8221;

  1. Din păcate a fost ars de către slugile sioniștilor, în schimb a fost înmormântată putoarea aia de hohentolern in locul acela unde a fost vărsare de sânge

  2. Atrag atenția asupra celor pe care Jidovul creștinat Steinhardt are aerul că le spune despre mareșalul Antonescu. Deși chipurile creștinat, Nicolae Steinhardt, vorbește ca un Jidan, nu ca un creștin.El insultă, odată în plus, memoria cancelarului german din vremea respectivă. Auzi vorbă: facea spume la gura si alerga urland de la un capat la altul al incaperii, Antonescu i-a tinut piept in propriul lui … Alți Jidovi pretind chiar că marele cancelar german ar fi mușcat covorul de pe podea, că și-ar fi mușcat și doica.. ba chiar o locomotivă cu aburi, care apoi a turbat, devenind cameră de gazare pe planeta Marte…. Toate astea sunt aiureli jidovești. Din păcate, adevărata Europă a pierdut războiul iar acum plătim prețul cu toții. Marele imperiu colonial englez a dispărut, marele imperiu colonial francez la fel, Rușii lui Putin ar putea fi mâncați de Chinezi cu scobitorile iar Americanii nu au fost și nu vor fi niciodată un popor adevărat ci o adunătură, între care foarte greu găsești un om de onoare. Călugărul ăsta mincinos și ratat a pierdut o bună ocazie să tacă. Deschizând gura, s-a dat de gol. Scopul lui a fost nu să ne spună ceva, ci altceva… Dându-și aerul că îl omagiază pe mareșalul Antonescu, falsul călugăr și veritabilul Jidov a plasat pe orbită șopârlița holocaustică, marea minciună, marea infamie a nedemnilor câștigători ai loteriei ultimului război.
    Totul sună jidovește în gura lui Steinhardt, adică fals. Cancelarul respectiv a fost o foarte mare personalitate, iar mărunțeii gen Stengardt sunt niște prichindei pofticioși, vicioși, mincinoși inclusiv când se închină! Cine vrea să cunoască adevărul cu privire la cancelarul german în cauză și la întreaga epocă respectivă trebuie să se documenteze la sursele veritabile, să nu acorde nicio atenție țațelor călugărite precum acest Steinhardt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s