„Întâlniri cu un sfânt: Părintele Arsenie Boca” – Un nou film despre Sfântul Părinte Arsenie Boca care va fi lansat Luni 21 Martie

Luni 21 martie se lansează un nou film despre părintele Arsenie Boca.  Pelicula, intitulată „Întâlniri cu un sfânt: Părintele Arsenie Boca” va fi prezentată în premieră la ARCUB Gabroveni, strada Lipscaninr. 89 90, Sala Mare.

La lansare vor fi prezenți: regizorul Nicolae Mărgineanu, scenaristul Ion-Costin Manoliu, dar și Parintele Arhimandrit Antim David (Schitul Magureanu) și Cristian Filip Vicepresedintele Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca.

Intrarea este liberă.

Părintele Arsenie Boca este subiectul a numeroase filme documentare, dar și a filmului „Poarta Albă”, în regia aceluiași Nicolae Mărgineanu.

Părintele Arsenie Boca a trăit între 1910 și 1989, fiind considerat încă din timpul vieții un sfânt. 

După liceul ”Avram Iancu” de la Brad (județul Hunedoara), a urmat Academia Teologică de la Sibiu și Institutul de Belle Arte din din București, frecventând în paralel și cursuri de medicină. După 4 luni petrecute la Muntele Athos din Grecia, a intrat în monahism la mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbata de Sus (județul Brașov) unde a fost preot și stareț până în noiembrie 1948 când a fost transferat de către Mitropolitul Nicolae Bălan al Transilvaniei la Mănăstirea Prislop din Țara Hațegului (județul Hunedoara), până în mai 1959 când a fost scos pe nedrept din mănăstire în timpul prigoanei comuniste.

A lucrat apoi la Atelierele Patriarhiei Române din București, sub ocrotirea Patriarhiului Iusitinian al României, iar după pensionarea din 1967 a pictat vreme de 15 ani la biserica ortodoxă ”Sfântul Nicolae”” din Drăgănescu  (județul Giurgiu).

A fost permanent urmărit și închis de mai multe ori, pentru credința creștină. Fiind înzestrat de Dumnezeu cu daruri duhovnicești excepționale a avut și are o uriașă influență în poporul ortodox român, bucurându-se de un adevărat cult. A murit la Sinaia în 28 Noiembrie 1989, fiind înmormântat la Mănăstirea Prislop, mormântul devenindu-i unul dintre cele mai cunoscute locuri de pelerinaj din România. – activenews.ro

Alte lucruri minunate despre Sfantul Parinte Arsenie, puteti gasi la categoria: Sfantul Arsenie Boca

7 gânduri despre &8222;„Întâlniri cu un sfânt: Părintele Arsenie Boca” – Un nou film despre Sfântul Părinte Arsenie Boca care va fi lansat Luni 21 Martie&8221;

  1. Am postat link-ul tau la saccsiv asta. De data l-a aprobat cu intentia ca spalatii lui pe creier de pe blogul lui, spalati pe creier ma refer in chestiunea cu par Arsenie pe care el i-a programat sa gandeasca asa prin influenta pe care o are si lispa de discernamant, sa sara asemenea unor lupi la gatul celui ce a postat si denigrarea parintelui. Interesanta manifestarea lor. Ce imi place mai mult e faptul ca acest guru pe nume Vasile stie mai bine ca par Ioan de la Rarau. Cumplita sminteala e acolo si ce e mai rau ca desi nu au ajuns la masura marilor sfinti care aveau discernamant duhovnicesc prin duhul sfant care era in ei, acest formator de opinie ortodoxa saccsiv emite ipoteze dupa ureche si ce ii mai pune dracu sa scormoneasca cu picturi si alte nebunii. Prima data a inceput Ciobotea sa se foloseasca de numele lui pt a face bani si prin asta intentia masonica de distrugere a imaginii parintelui si astia pe partea cealalta cu erezii si inselat. Am dat si noi un sfant acolo ca in ultimul timp nu prea se mai gaseste material de sfintenie si acesti „mari ” traitori ai ortodoxiei au si inceput sa ii murdareasca numele. Ce sa zic tipic romanesc. Vai de neamul asta. Doamne ajuta.

    https://saccsiv.wordpress.com/2016/03/16/video-jean-claude-van-damme-despre-rockefeller-si-rothschild-la-o-televiziune-franceza/

    • nici nu isi dau seama ce pacate mari fac cei care care hulesc. Hula in sine este deja un mare pacat, daramite sa hulesti un sfant. Dumnezeu cu mila!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s