Referirea Cărţilor Sacre la neamul valahic al cărui nume îl mai purtăm

Capitolul 2, versetul 11 de la Facere In capitolul 2, versetul 11 de la Facere se spune ca Dumnezeu a facut raiul. Iar din Eden iesea un rau care uda gradina raiului si se impartea in patru brate (Tigru, Eufratul, Gosen şi Phison). Numele unuia dintre ele era Phison. Acesta inconjura toata tara Havila in care se afla..Arheologii sustin sus si tare ca raul acesta este Dunarea si ca tara asta, Havila, este Valahia noastra.

Mănăstirea Nămăieşti

Asta inseamna ca avem de-a face cu prima mentiune a unei tari, a unui tinut in Sf. Scriptura. Exista studii intregi despre textul acesta, versetul 11 cap.2 Facere. Asta ca sa vorbim mai adânc e mai complicat. Pentru ca daca este asa, e greu de Europa, de Uniunea asta Europeana Pentru ca atunci nu mai trebuie sa intram noi la ei si trebuie sa vina ei la noi. Ca vechimea noastra inseamna ca este 7500 si un pic de ani. Dar mai multe lucruri sunt asa si nu se iau in seama. Spre exemplu Sarmisegetuza are 3000 de ani vechime, î.H., iar Roma are 749. Va sa zica Sarmisegetuza e mai veche decat Roma cu 2300 de ani.

Asta inseamna ca noi de la romani nu am avut ce lua. Pentru ca ei nici n-au avut o civilizatie. Ei au fost niste barbari care au impus si-atat. Daca-i asa suntem foarte obligati.

Spre exemplu invatam la scoala ca cea mai veche scriere, este scrierea sumeriana. Tablitele de la Tartaria langa Sibiu sunt mult mai vechi decat scrierea sumeriana, asta vorbesc de ce afirma oamenii de stiinta. Foarte putini stiu asta. Sfantului Apostol Andrei i s-a spus in limba romaneasca Nemiest. Adica, de aici incolo nu mai este populatie la care sa predice evanghelia.

Unde i s-a spus asta? …langa Campulung. La Manastirea de astazi Namaieşti (Nemaiest). Sfantul Apostol Andrei care a venit cu corabia, dupa Inaltarea Domnului la cer, la Tomis, la Constanta de astazi. Asta este foarte important. Pentru ca am fost crestinati acum 2000 de ani. Iar vechimea limbii si a poporului nostru nu este de 2000 de ani. Nici de 1000 de ani. Vechimea este pierduta in negura vremii.

Din pacate aceste lucruri nu ne scuza. Nu ne inalta decat in masura in care ne prezentam la inaltime. Noi spunem: Suntem botezati de 2000 de ani, suntem crestini de 2000 de ani. Pe cand ungurii sunt de 1000 de ani si rusii tot de 1000 de ani. Sa fim seriosi, suntem crestini fiecare de la botezul nostru propriu si putem sa facem caz de asta in masura in care ne insiram si noi in sirul acesta de ctitori si voievozi, de oameni seriosi in Romania.

Părintele Nicolae Tănase

Pentru a circumscrie domeniul slujirilor ce ne-au fost încredinţate, de la începutul lumii şi ca atare până la sfârşitul ei, se cuvine să rememorăm felul în care Cărţile Sacre se referă la neamul valahic al cărui nume îl mai purtăm:

Ţara Havilah (Fac. 2.11) consemnată şi de Scrierile Vedice cu numele de Havila este Valahia în care trăim şi astăzi. Numai steagul vlahilor negri, românii de astăzi, este asemănător curcubeului, semnul legământului lui Dumnezeu cu oamenii de după potop (Fac. 9.8-17).

Foarte important este faptul că în şirul neamurilor de la Sem la Avram este înscris neamul valahic al lui Peleg ca întemeietor al lumii civilizate (Fac 10.25). Reiterarea aceluiaşi arbore genealogic în I Cronici (1,24-27), dar şi în Evanghelia Apostolului Luca (3,34-36) prin dublarea numelui de Peleg cu cel de Falec (a se citi Valac), şi prezenţa vârfului Peleaga în munţii Retezat fac indubitabilă identificarea.

Sintagma teonimică arhetipală Vilah-Vilah, regăsită şi în mitonimul vedic Valak-Hilya atribuit unui mare grup de iluminaţi, a fost codificată de înţelepciunea ebraică sub forma tetragramei sacre YHWH.

Pe seama cuvântului „Dlac” al sintagmei teonimice Volco-Dlac a apărut etnonimul de sine stătător „trac” regăsit în antroponimul Terah, tatăl lui Avram. Tot de la cuvântul „Dlac” derivă etnonimul „dac” sacralizat prin mitonimul vedic Dakşa considerat strămoşul primordial al tuturor fiinţelor lumii şi adorat ca personificare a forţei divine de creaţie.

Citit de la dreapta la stânga, acelaşi cuvânt Dlac, al sintagmei Volco-Dlac, a generat denumirea regatului „Caldeea” (Fac. 11,28-31) şi cuvântul „Caldei” cu înţelesul de teologi (Daniel 2,2-10; 4,4; 5,7; 5,30), ceea ce dovedeşte că regatul a fost întemeiat şi condus de teocraţia Vlahilor Negri.

Teonimul Volco-Dlac, purtând toate sensurile sintagmei teonimice arhetipale Vilah-Vilah de la care provine, justifică atât forma cât şi înţelesul de Marele Preot al cuvântului Vlă-Dică. Cu acelaşi înţeles s-a mai format cuvântul Vesco-vo (= posco-po = episcop = bishop = évęque …) desprins direct din sintagma originară Vlosco-Vlosc. Numele de al-Ilah, astăzi Allah adorat de urmaşii lui Ismail, primul fiu al lui Avram şi fratele lui Isac, provine tot de la sintagma arhetipală Vilah-Vilah prin omiterea (afereza) literei (fonemului) V. Sintagma „Fiul Omului” prezentă atât în Vechiul Testament cât şi în Noul Testament nu are înţeles în lume decât dacă Fiul este considerat Fiul Unicului Dumnezeu, adică Fiul Celui întruchipat pe vârful Omul din Bucegi, după cum se vede Kogaion al lumii, cuvântul Sfinx având chiar înţelesul de întruchipare.

Atât prin caracteristicile sale de preot al Dumnezeului celui Prea Înalt, care l-a întâmpinat cu pâine şi vin pe Avraam, cât şi prin numele său, Melchisedec aparţine de asemenea complexului religios valahic.

Tot în acest context mai trebuie menţionat că Vaç, numele vedic pentru suflul universal cu atribuţii cosmogonice derivă de la acelaşi arhetip primordial Valac-Valac, bine ilustrat nu numai de simbolurile ci şi de toponimele pământului pe care trăim ca români. Ceea ce astăzi redescoperim cu neîncredere, încă, pe baza postulatului lui Casirrer, Scrierile Vedice consacrau cu 4000 de ani în urmă prin zeificare. Cuvântul Vaç, respectiv Valah, este cifru al logosului universal, atâta doar că ei i-au spus „sufletul lumii” sau „suflul universal”.

Datorită unor descifrări de ultimă oră pe care le datorăm domnului Adrian Bucurescu, limba română trebuie considerată continuatoarea directă a Limbii Curate numită ORO MANISA îndeplinind funcţia de Grai Divin utilizat de zeii geţi (a se înţelege marii preoţi geţi) cu peste 3000 de ani în urmă.

Despre toate acestea la un loc, prin a căror reunire se alcătuieşte un sistem armonios cu centrul în spaţiul carpato-danubiano-balcanic, nimeni nu va mai putea spune „simple coincidenţe”, aşa încât respingerea lor, chiar şi numai prin ignorare, devine un gest culpabil căci, dacă avem de dat Cezarului ce este al Cezarului, avem de dat şi lui Dumnezeu ceea ce este a lui Dumnezeu.

Aşadar, prezenţi, sub o formă sau alta, în Scrierile Vedice, în Vechiul Testament şi în Noul Testament, dar şi în Coran românii nu mai pot împărţii cu nimeni responsabilitatea demersurilor care se impun pentru a aşeza pe baze ontologice mişcarea pentru unitatea credinţei ca singura formă de a trăi în mod real sacrul. Avem a ne asuma la nivelul fiecărui individ rolul pentru care trăim în lume, fără de care devenim inutili, numai buni pentru a fi dispreţuiţi, ocărâţi şi hăituiţi de cei care ne sug. Ar trebui să fim „Grădina Maicii Domnului”, dar 80% din avuţia „Grădinii” am dat-o pe mâna jefuitorilor şi continuăm să dăm prosteşte în schimbul promisiunilor deşarte.

De prea multă vreme ne tocăm între noi oferindu-ne pradă Înaltelor Porţi, tocmai fiindcă ne-am pierdut idealul pentru care să ne coaguleze ca naţiune respectată pentru menirea şi aportul ei în lume. Îmbuibarea, oricare ar fi ea, nu poate înlocui IDEALUL, tot aşa după cum sărăcia nu îl poate distruge. Te naşti pentru a deveni om, trăieşti ca om şi mori ca om numai crezând în IDEAL. Restul nu sunt decât mijloace pentru a-l sluji.

Nu putem înlocui idealul cu mijloacele, iar IDEALUL nostru ni s-a dat de la Facerea Lumii, în sensul concret al cuvântului. Suntem singurii care mai putem restitui prezentului istoria sacră a vetrei originare ca primă condiţie pentru Schimbarea la faţă a Europei. În ceea ce ne priveşte întrebarea ni se pune tranşant: a fi sau a nu fi? Ştim să slujim pentru a deveni utili şi respectaţi pentru calitatea prestaţiei sau vom fi desconsideraţi în continuare ca nevolnici?  – George Liviu Teleoacă – vestitorul.blogspot.ro

15 gânduri despre &8222;Referirea Cărţilor Sacre la neamul valahic al cărui nume îl mai purtăm&8221;

 1. Numa sti ce nu inteleg eu daca Phison era un brat al raului ce izvora din rai atunci trebuia sa fie dunarea in asia unde e si tigrul si eufrat nici decum in europa si dunarea nu e nici un brat al uni alt rau pentruca izvoraste din munti padurea neagra din germania

 2. De la Facere pana in anul acesta au trecut 7524 de ani !!! Nici mai mult , nici mai putin . Tot catunul , rausorul , dealul , muntele , izvoarele , etc , se afla in momentul de fata asa cum le-a creat Dumnezeu .
  Teoria Evolutionismului , ataca Creatorul si Creatia Lui !!! Satanistii au inventat aceasta teorie a evolutiei , atat despre om care , spun ei este din maimuta , cat si relieful de pe intreg Globul . Pe anumite canale tv straine , canale de calatorie , culinare , etc , pe langa peisajele uimitoare de pe Pamantul creat de Dumnezeu si care te atrage sa le vizionezi , reporterii si asa zisii oameni de stiinta care exploreaza zonele respective , vietuitoarele descoperite etc , arunca in timpul comentariilor din documentar , otrava evolutionismului , prin a spune , cutare , sau cutare , s-a format , a evoluat , acum 200 de milioane de ani , sau , acul 50 de milioane de ani , s.a.m.d , ceea ce ma face sa schimb canalul tv . De ce n-am crede noi , ca tinutul in care traim si fluviul Dunarea nu ar fi mentionate in Biblie la capitolul „Facere „? Avand in vedere ca Dumnezeu ne-a ales sa devenim o tara crestina , sa purtam o cruce grea luptandu-ne cu toate hoardele care au navalit peste acest tinut , iar un Apostol al Domnului ne-a increstinat , Sf Apostol Andrei ,(sa avem noi credinta chiar de la un Apostol al Domnului , putin lucru este acesta ????), de ce sa ne indoim de ceea ce se spune in articol , cand poporul nostru a fost ales , de 2000 de ani , de Dumnezeu , sa fim crestini ? Iar daca o ducem greu , va fi spre mantuirea noastra , pentru ca purtam in spate , Crucea lui Hristos , fiind umiliti , furati , mintiti , stapaniti , osanditi , de toti ai lumii , pentru ca , suntem Crestini Ortodocsi , deci , PENTRU HRISTOS !!!!
  Eu cred in tot ce se spune in articol si sunt mandra de acest adevar !

  • jidanii astia sunt cei mai mari criminali din istoria umanitatii, si cei mai mari hoti ai istoriei umanitatii. Iar Bogdan Rares este sclavul jidanilor si un vanzator al neamului romanesc. Am ajuns sa ne conduca si sa ne spuna nnoua pe cine sa apreciem si sub ce forma si pe cine nu. Incredibil! Cat mai putem rabda si pleca capul la jegurile astea?

   • R.Bogdan a inceput emisiunea intr-o cheie partinitoare lasand pre mult spatiu de zburdat celor de la institutul escrocului international , dar Oreste si Bichir au fost destul de bine pregatiti cu argumente si intrebari transante pe care nu le-am auzit puse pana acum pe oficinele de propaganda

   • Vt,
    In articolul mai vechi cu acelasi subiect intr-un comentariu m-ai acuzat ca sunt tradator de neam. Adevarul este ca eu servesc patria de ceva vreme, deci nu cred ca fac subiectul. Prea usor ma judeci, doar pentru simplul fapt ca nu sunt de acord cu un articol? Atunci unde mai e libera exprimare? Eu nu cunosc adevarul si nu cred ca exista om la ora actuala care sa cunoasca adevarul absolut. Atata doar, ca articolul mi sa parut tars de par. Iar faptul ca nu ne cunoastem istoria noastra milenara nu este vina poporului, ci vina istoricilor care sunt platiti de foarte mult timp de stat si ei nu reusesc sa faca lumina. Atunci cand istoria noastra a fost calcata in picioare, eu nu am auzit nici un istoric de prima clasa sa iasa in public si sa sustina cu argumente adevarul. Si istoricii sunt oameni de cultura si mai mult… intelectuali !!! „Boierii” de obicei, au vandut neamul strainilor si nu poporul care a dus-o greu in toate regimurile, deci intelectualii cum am spune-o noi astazi. Tot ei conduc poporul si nu invers. Niciodata. Am obosit..

   • Nu te judeca nimeni de nimic, doar am scos in evidenta cat de usor si oamenii, chiar si cei de buna credinta, cum cred ca esti tu, pot fi inselati si facuti sa urmeze niste minciuni lansate de tradatori si bolsevici. Si sa stii ca daca vrei sa afli adevarul istoriei noastre poti sa-l faci, dar nu e usor, dar crede-ma merita. Iar daca vezi scrieri si afirmatii total diferite de ce ai invatat tu, trebuie sa le ceretezi, nu sa spui ca sunt trase de par si sa le numesti aberatii.

 3. posibil sa fie destul de corecta informatia, avand in vedere ca Phison intr-adevar era cuvantul prin care fenicienii se refereau la Dunare, asta ca prim argument, iar al doilea, prezenta din belsug a aurului, tine destul de bine si el, considerand ca nu e alta tara dunareana cu mai mult aur ca Romania…greu insa de explicat legatura cu Tigrul si Eufratul

 4. si trecand de la Fison la Havila, exista doua mentiuni edificatoare la Homer si Strabon despre ce ar putea fi tara Havila.
  Homer (sec. 8 î.H .) ne povesteste la începutul Cântului XIII al Iliadei, ca Zeus, luându-şi privirea de la Troia, şi-o poartă peste Bosfor, „ţări şi noroade să vadă”. Poetul nu numeşte ţările străbătute de privirea lui Zeus, dar ne spune popoarele întâlnite: tracii, moesii şi „aviii cei mai drepţi dintre toti muritorii”.
  Dar sa vedem cine erau aceşti avii (în greceşte abioi, b corespunzand sunetului nostru v).
  Ei apar aşadar prima dată la Homer, devansand cu trei secole pomenirea de către Sofocle a geţilor. Acestia nu erau un trib oarecare, unul din multele ce vor fi populat spaţiul dacic, ci deţinea poziţia predominantă, iar tara trebuie să se fi numit Aviia sau Havila.
  Aviii, deci, pe timpul războiului Troiei şi, desigur, pe vremea lui Homer, par a nu defini un trib,fie el şi cel însenmat între altele, ci un popor, aşa cum analog se vor înţelege mai târziu termenii dedaci sau geţi.
  Din fericire, ca şi vlahii, aviii au fost înregistraţi şi ei şi de către istorici. Strabon (n. 63 – d. 26 d. Hr.) aminteşte tocmai în locul în care, citându-l pe Homer, se referă la privirea lui Zeus asupra „ţărilor” şi”popoarelor” din Peninsula Balcanică. După traci şi moesi, el îi adaugă, urmându-l pe Homer, pe „aviii’’ , care ar fi sciţi.
  Între alte localităţi în care s-au găsit tezaure de o valoare excepţională marele istoric Vasile Pârvan aminteşte în repetate rânduri satul Biia (Cetatea biilor , a abiilor , cu afereza lui a?) din judeţul Alba, “vestită pentru descoperirile protoistorice de acolo”.
  sursa : Din VALAHIA IN CARTEA GENEZEI de S. CORYLL

  in concluzie, teoria se confirma promitator pe baza argumentelor istorice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s