Calculatorul, drogul care face cele mai mari ravagii printre copii – Pericolele la care se expun copiii care îşi petrec prea mult timp butonând pe telefoane sau pe tablete

Chris Rowan, medic terapeut pediatru american, vorbeşte, într-o postare pe blogul său de pe Huffington Post, despre pericolele la care se expun copiii care îşi petrec prea mult timp butonând pe telefoane sau pe tablete.

<<Fac apel la părinţi, profesori şi guverne să interzică copiilor sub 12 ani să folosească dispozitive electronice portabile1>>, scrie el, enumerând 10 motive.

Creşterea rapidă a creierului

Între zero şi doi ani, creierul copilului îşitriplează dimensiunea după care1continuă să se dezvolte rapid până la vârsta de 21 de ani. Dezvoltarea creierului în acea perioadă de formare este determinată de stimulii din mediul înconjurător sau de lipsa lor. Stimularea provocată de supra-expunerea la tehnologie (telefoane, internet, tablete sau TV) este asucioată cu deficit de atenţie, întârzieri cognitive, probleme de învăţare, impulsivitate crescută şi o abilitate mai mică de autocontrol.

Dezvoltare întârziată

Folosirea tehnologiei restricţionează mişcare, lucru care poate duce la o dezvoltare întârziată, notează Chris Rowan. Unu din trei copii intră acum în sistemul educaţional cu astfel de probleme care le afectează rezultatele academice. Mişcarea îmbunătăţeşte atenţia şi abilitatea de a învăţa.

Obezitate epidemică

Televizorul şi jocurile video sunt legate de creşterea numărului de copii obezi. Copiii cărora li se permite să aibă un dispozitiv în dormitor au cu 30% mai multe şanse de a deveni obezi.

Privarea de somn

60% din părinţi nu îşi supraveghează copiii când aceşti folosesc diverse tehnologii şi 75% din copii au voie cu gadgeturi în dormitoare. 75% din copiii cu vârste între 9 şi 10 ani suferă de lipsa somnului, lucru care le influenţează negativ rezultatele de la şcoală.

Boli mintale

Folosirea în exces a tehnologiei este unul din factorii care provoacă depresie, anxietate, deficit de atenţie, autism, tulburare bipolară, psihoze sau alte comportamente problematice printre copii.

Agresivitate

Conţinutul media violent poate provoca agresivitate. Copiii mici sunt din ce în ce mai expuşi la violenţa fizică şi sexuală din media din zilele noastre. Rowan dă exemplu jocul Grand Theft Auto V care ilustrează crime, sex, viol, tortură şi mutilare.

Demenţă digitală

Conţinutul media de mare viteză poate contribui la deficitul de atenţie, la scăderea puterii de concentrare şi a capacităţii de memorare.1 Copiii care nu pot fi atenţi, nu pot învăţa.

Dacă nu v-am convins atunci urmăriți ce spune în clipul de mai jos acest profesor universitar, biofizician.

zumi.md

Urmariti va rog si:

Calculatorul, drogul care face cele mai mari ravagii printre copii

Publicitate

8 gânduri despre &8222;Calculatorul, drogul care face cele mai mari ravagii printre copii – Pericolele la care se expun copiii care îşi petrec prea mult timp butonând pe telefoane sau pe tablete&8221;

  1. Iata ce mai aflam, diverse vitanje cu chip de om fac front comun in jurul haznalelor lui voiculescu zise si antene in frunte cu johanis. Dar este si firesc pt ca acestea de la infiintarea lor prin propaganda bagaboanta a dat painea si cutitul la diversi parveniti ce sau cocotat pe la diverse posturi ca sa nu mai vorbim de diversi latrai ce taie frunza la caini de dimineata pina seara, evident c.n.a-ul se face ca nu vede. Nu la fel se poate spune si de O.t.v-ul lui diaconescu ce sia permis sa faca emisiuni despre masonerie, n.w.o, codex alimentarius s.a.m.d si ca urmare desfintat in 2 timpi si 3 miscari si diaconescu la puscarie, interesanta este si soarta nasul tv si implicit a lui radu moraru pt ca si postul acestuia cam face emisiuni care deranjeaza si avem exemple cu niste ani in urma cand a invitat niste monahi de la petru voda si pe maica ecaterina fermo vizavi de actele electronice (pe atunci era la b1tv) si emisiunea lui primo actualitatea romaneasca ce nu le da pace papusarilor si n.w.o

  2. Da , „Antenele” cel mai ordinar trust media din Romania , cata minciuna si manipulare au facut acestia , putem spune ca au contribuit 80% la distrugerea Romaniei . Acum ca li s-a impotmolit activitatea , a ramas un alt post tv la fel de mincinos daca nu si mai abitir decat Antenele , si anume DIGI 24 . La Antene se adunau toti „analistii ” hotii , manipulatorii , delapidatorii , dusmanii si toti tradatorii Romaniei si faceau dezbateri mincinoase pacalind si mintind publicul non-stop . O otrava strecurata pe acest canal media cum nu a vazut Romania niciodata . Bine le face ca ii desfiinteaza financiar , pentru ca au facut jaf atat material cat si psihologic asupra poporului roman , cei care erau manipulati si le faceau audienta .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s