Un site de pamflete a lansat un articol in care se spune ca CEDO ar obliga România să renunțe la Dragobete, datorita caracterului sau prea integru spre deosebire de Valentine’s day care celebrează dragostea în diversitatea sa. Ziua Sfantului Mucenic Valentin nu are nici o legatura cu Valentine’s Day

Se pare ca stirea de mai jos este falsa, o gramada de cititori mi-au semnalat ca este o facatura a unui site de pamflete. Dar nu m-as mira la un moment dat ca astfel de lucruri sa se intample, mai ales daca continua cedarea de suveranitate sub toate aspectele a Romaniei catre satanele care conduc UE si celelalate forumuri si uniuni internationale.

Din pacate nimeni nu a observant ca  acest articol are si o continuare, pe care eu o consider mult mai importanata, si anume faptul ca Valentine’s day nu are nici o legatura cu Sfantul Mare Mucenic Valentin. Valentine’s day e o sarbatoare care de fapt il denigreaza pe mucenicul Domnului, denaturand toata invatatura lui. Ajungandu-se de altfel ca in aceasta zi, sa se produca cele mai mari orgii din tot anul, totul in numele zilei de Sfantul Valentin.

Strasbourg – Decizie istorică astăzi la CEDO în cauza Rozmarin I. și alții vs România. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a luat o hotărâre prin care obligă România să includă iubirea homosexuală sau de orice orientare în sărbătorile anuale ale dragostei, Curtea considerând că numai „sărăbătoarea Occidentală Valentine’s Day îndeplinește standardele actuale de toleranță și multiculturalism”.

Decizia vine în urma contestației înaintată de mai multe persoane ce s-au simțit lezate de faptul că statul Român nu a recunoscut oficial ziua internațională a Sf. Valentin. Aceștia au arătat în cererile formulare în fața instanței că „sărbătoarea Dragobetelor are un caracter mistic-conservator, heterosexual, fiind o sărăbătoare discriminatorie re-popularizată de tineri tradiționaliști care nu doreau să își scoată iubitele la restaurant conform tradiției occidentale în data de 14 februarie, Valentine’s Day.”

Curtea a impus o perioadă de implementare de 15 zile în care autoritățile române trebuie să aprobe acte normative care prevăd sancționarea manifestațiilor publice de Dragobete.

Cătălin Hârcionosu, secretar de stat în Ministerul de Interne, a declarat pentru Cotidian Zilnic că Ministerul ia în considerare redactarea unei propuneri de Hotărâre de Guvern care să amendeze cu sume de la 400 – 800 de lei portul de straie populare de Dragobete, precum și orice manifestări publice specifice în ziua de 24 februarie. Conform aceleiași surse, straiele populare, decorațiunile și orice obiecte specifice hand-made neincripționae cu simbolurile universale ale iubirii aprobate de Comisia Europeană ar putea face obiectul confiscării.

Hotărârea prevede și că Statul român va trebui să asigure și manifestări adresate oamenilor care nu au un partener și/sau care se simt singuri în evenimente de tipul „Iubește-te singur”, astfel încât aceștia să nu se simtă lezați de bucuria celor îndrăgostiți.

Dragobetele este o sărbătoare cu origini romane, venită din veche tradiție păgână. Numele vine de la latinul „dragis / dragii” (îndrăgite) + latinul „bibere” (a bea) respectiv ziua când femeile beau și se îndrăgostesc. – cotidianzilnic.ro

Spun doar atat, sa ne fereasca Dumnezeu de spurcaciunile occidentale, ca atunci chiar ne vom pierde de tot.

Cat priveste Valentine’s Day, repet, aceasta sarbatoare nu are nici o legatura cu Sfantul Valentin, doar se folosesc satanele de numele marelui Mucenic, exact cum ii place celui rau, iar toti cei care iau parte la aceasta spurcaciune de sarabatoare, nu fac decat sa-l jigneasca pe Sfant.

Biserica Ortodoxa face pomenirea Sfantului Mucenic Valentin, episcopul Umbriei, la data de 30 Iulie.

An de an, ziua de 14 februarie ne pune pe fiecare dintre noi, in calitate de crestini ortodocsi, in fata unui dublu paradox. In primul rand, de Valentine’s Day a auzit toata lumea, astfel incat, la o adica, oricine poate defini succint „sarbatoarea”, in timp ce despre viata Sfantului Valentin nu cunoaste nimeni mai nimic.

In al doilea rand, multi sunt contrariati de faptul ca in aceasta zi nu intalnesc in Calendarul Ortodox niciun sfant care sa poarte acest nume. Intamplarea face ca nici Calendarul Romano-Catolic sa nu-l mai pomeneasca in aceasta zi, Sfantul Valentin fiind scos din calendar in 1969 din cauza ambiguitatii datelor referitoare atat la persoana sa, cat si la faptele care au condus la consacrarea lui ca sfant. In prezent, la 14 februarie, catolicii ii amintesc pe Sfintii Chiril si Metodie.

Asadar, nu gresim atunci cand spunem ca Valentine’s Day, cu tot „marketing-ul” aferent, este in Romania – si nu numai – o „sarbatoare” fara sarbatorit.

Despre Valentine’s Day s-a scris si s-a comentat suficient, pro si contra. S-a scris si s-a spus, din pacate, destul de putin despre Sfantul Valentin al Ortodoxiei, praznuit de Biserica in ziua de 30 iulie.

Sfantul Valentin al Ortodoxiei

Sfantul Valentin s-a nascut in anul 175, la Interamna (Terni de astazi, in regiunea Umbria din Italia). A fost hirotonit preot de catre Sfantul Felician de Foligno, iar Episcop de Interamna de catre Papa Victor I, in anul 197.

Remarcabil propovaduitor al Evangheliei, facator de minuni si vindecator, a fost foarte iubit de catre credinciosii sai. El l-a vindecat pe fratele tribunului roman, Frontanus, de o boala foarte grea. Cand s-a imbolnavit Cherimon, fiul vestitului filosof Craton, acesta, urmand sfatului lui Frontanus, l-a chemat pe Episcopul Valentin la Roma. Cherimon suferea de o boala care ii schimonosea si ii contorsiona cumplit trupul. Dupa ce Sfantul Valentin a petrecut o noapte in rugaciune, Cherimon, complet sanatos, s-a aratat inaintea filosofului Craton, tatal sau. Atunci s-au botezat Craton si toata casa acestuia, impreuna si cu trei discipoli ai lui.

Sfantul Valentin al Ortodoxiei

Sfantul Valentin a fost arestat, torturat si decapitat la Roma, la varsta de aproape o suta de ani, din ordinul prefectului Placid Furius, in timpul persecutiilor imparatului Marc Aureliu. Sfantul Valentin a fost ucis in secret, in timpul noptii, pentru a se evita rascoala populatiei din Terni.

Trei dintre discipolii lui Craton, Procul, Efiv si Apolonie, au fost si ei ucisi impreuna cu Sfantul Valentin, in anul 273.

Particele din moastele Sfantului Mucenic Valentin se gasesc la Biserica Delea-Noua Calist din Bucuresti. Sfintele Moaste au fost primite in dar de la Episcopia din Terni, Italia, in anul 2005.

In Calendarul Ortodox, pe langa Sfantul Ierarh Mucenic Valentin, praznuit pe 30 iulie, intalnim mai multi  mucenici care au purtat acest nume:  Sfintii Mucenici Marcu, Sotirih si Valentin – 24 octombrie,  Sfanta Mucenita Valentina – 10 februarie, Sfantul Mucenic Valentin – 16 februarie; Sfantul Mucenic Valentin – 24 aprilie,  Sfantul Valentin Preotul – 06 iulie, Sfanta Mucenita Valentina – 18 iulie. – crestinortodox.ro

 

Publicitate

28 de gânduri despre &8222;Un site de pamflete a lansat un articol in care se spune ca CEDO ar obliga România să renunțe la Dragobete, datorita caracterului sau prea integru spre deosebire de Valentine’s day care celebrează dragostea în diversitatea sa. Ziua Sfantului Mucenic Valentin nu are nici o legatura cu Valentine’s Day&8221;

 1. Dragobetele daca e sarbatoare pagana nu are legatura cu Dumnezeu,cu Maica Domnului si nici cu sfintii.

  Pe de alta parte pot interzice orice si oricand caci sufletul nu il pot lua celor ce cred si simt in Hristos Domnul.Asa ca linistiti-va,rugati-va ptr vrajmasi inclusiv si tineti randuiala ortodoxa:
  《 post
  《 spovedanie
  《 impartasanie
  《 milostenie
  《 rugaciune curata
  《 respectarea Decalogului si a Legii Iubirii a lui Hristos
  《 iubirea vrajmasului
  《 tainele Bisericii

  Iar de va cadea vreunul din noi in mrejele celui rau,sa nu se lase ci sa inceapa iar lupta impotriva lui avand drept arma pe Hristos Dumnezeu Cel fara de moarte si Vesnic Viu intru Slava Preasfintei Treimi, amin !

 2. „Cătălin Hârcionosu, secretar de stat în Ministerul de Interne, a declarat pentru Cotidian Zilnic că Ministerul ia în considerare redactarea unei propuneri de Hotărâre de Guvern care să amendeze cu sume de la 400 – 800 de lei portul de straie populare de Dragobete, precum și orice manifestări publice specifice în ziua de 24 februarie. Conform aceleiași surse, straiele populare, decorațiunile și orice obiecte specifice hand-made neincripționae cu simbolurile universale ale iubirii aprobate de Comisia Europeană ar putea face obiectul confiscării.”

  Cred ca este o porcarie inventata iarasi pentru a testa reactia ….Daca este adevarat , avem cel mai absurd comunicat din toata istoria deciziilor impuse de ue – De fapt este un act de represiune pe fata care vizeaza portul national ! Asta este agresiune – Citesc si nu-mi vine sa cred – Cine este acest dobitoc???

 3. Prostovanii astia care inghit nemestecat tot ce le arunca hienele UE soros,cred ca vor scapa de prpadul pregatit de SATANISTI?,cat de redusi mintal pot fi.

 4. Occidentalii sunt in stare sa faca o sarbatoare in fiecare zi,pentru bani,pentru ei nu-I nimic de suflet decat bani,bani,bani………….

 5. Mai exista aceasta comisie CEDO??????,cu ce drept impune ea ce trebuie sa faca un stat,de ce trebuie sa-si denigreze traditia si sa accepte facatura altora,cu ce este mai curata sau mai educativa sarbatoarea lor decat a noastra,care este APORTUL LUI CEDO la drepturile ROMANILOR?????
  CEDO iti aduci APORTUL LA UCIDEREA POPORULUI ROMAN cu ajutorul COZILOR DE TOPOR PE CARE I_ATI ALES SA NE FIE CONDUCATORI LA GROAPA,BLESTEMATI SA FITI TOTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • dementii de la CEDO pot trancani ce vor ei, problema e cu cei ce respecta si iau de bune aberatiile lor, adica cu statul roman

 6. Cel mai tare lovesc in Romania acesti satanisti din CASA SATANEI , CARE SE NUMESTE UNIUNEA EUROPEANA , de ce oare Romania a devenit pentru ei , o carpa de sters papucii tuturor europenilor , mai cu seama tuturor guvernelor din Europa ? Pentru ca noi , Poporul suntem cei mai prosti din Europa !!!
  Ia sa iesim cu ciomegele sa inconjuram Parlamentul tradator si lingau al satanistilor , apoi sa iasa Romania din aceasta structura care subjuga toate statele si impun cum sa traiesti , ce sa imbraci , ce sa mananci si cum sa mergi pe strada ! Spunea cineva ca si la bulgari , le-a interzis in scoli jocurile populare si portul popular , urmeaza sa interzica sa mergi la biserica , sa te spovedesti-impartasesti etc .
  Unde esti Basescule , ca racneai pe toate posturile tv , sa intram in UE , adica la DRACUL sa ne puna pielea pe bat , sa ne exploateze si sa ne tina sub DICTATURA !!!!!
  Asta-i DICTATURA cum nici Comunismul n-a impus-o , pentru ca , oamenii isi pastrau portul , obiceiurile , bisericile erau deschise si oricine se putea ruga , Ceausescu chiar pretuia obiceiurile din batrani , se organizau spectacole cu artisti imbracati numai in portul popular (Cantarea Romaniei , si altele) , dansuri populare prin scoli si camine culturale cu ocazia oricarei sarbatori , copiii mergeau cu colinda , cu steaua , semanatul cu capra etc etc …
  Aveti grija , Parlamentul , Guvernul si Iohannis , sa nu aprobati legi IMPOTRIVA POPORULUI ROMAN , mai clar , impotriva tarii in care traiti , Romania , ca BLESTEMUL VA FI PESTE VOI TOTI !!!!!!

 7. Nu vă mai înfierbântaţi aşa, totul a pornit de la o ştire caterincă care, mai apoi, fiind preluată fără nicio verificare, a condus la rostogolirea ei în forma prezentă. NU există cauza Rozmarin vs.România şi CEDO nu a dat nicio hotărâre în sensul arătat în articol. Putem să sărbătorim cum socoteşte fiecare şi, deşi am primit numele după Sf.Valentin, personal sărbătoresc şi voi sărbători câte zile oi avea, împreună cu draga mea, Dragobetele. Numai cele bune! Valentin

 8. Cine se simte lezat si discriminat , are libertatea de a pleca , de a alege o tara unde homosexualitatea este ridicata la rang de cinste. … de când majoritatea se supune minoritatii , ce minoritate , un numar infim. Sau poate homosexualii si lesbienele sunt majoritatea ?! Dupa cum se vede ei dau legile si le sustin si cer sa fie aplicate de catre toti.

 9. Nu stiu cat de credibil este acest”timenewroman.ro”,dar nu se fac „glume”de maniera asta cu impus ceva de o mare organizatie europeana.In tot cazul daca au vrut sa vada reactia,pulsul,oamenilor,romanilor referitor la asemenea glume ar trebui sa se abtina ca si asa oamenii sunt satui de comenzi din afara.Sau poate cine transmite stirea ar trebui sa trieze sursele.
  In concluzie oamenii vor sa sarbatoreasca TRADITIILE NOASTRE NU ALE ALTORA!

 10. Si completez,vrem sa purtam PORTUL NOSTRU POPULAR,care a fost atat de apreciat de straini pe vremuri.Erau vandute in shopurile securitatii pe bani grei.

 11. Ştirea este un FALS : nu există o astfel de decizie CEDO

  Iată aici lista ultimelor decizii CEDO, până pe 11 februarie 2016 inclusiv:

  http://hudoc.echr.coe.int/eng#{„sort”:[„kpdate Descending”],”documentcollectionid2″:[„GRANDCHAMBER”,”CHAMBER”]}

  După cum se poate vedea, nu există un caz „Rozmarin I. și alții vs România” nici în jurul datei de 1 februarie 2016, nici la alte dăţi.

 12. Asta este o minciuna ca si aia cu interzicerea botezului la copii, ma intreb daca zvonacii mincinosi sunt constienti de raul pe care il produc in constiintele celor care ii cred, si daca da inseamna ca sunt in aceiasi barca cu guvernantii care vor eficienta la tot ce loveste poporul Roman !

 13. Pai , stirile astea tip „steag fals” au si ele un scop , de ce nu au lansat o stire falsa , cum ca , pe Merkel au violat-o vreo 20 de musulmani , sau de ce nu ar fi spus , ca America s-a scufundat , etc . De ce trebuie sa apara stiri false despre Romania si obiceiurile , cultura si credinta poporului ???
  Intai apar „false” apoi apar legile deja implementate , ca doar poporul este obisnuit cu stirea .
  Cand vrei sa patrunzi undeva prin efractie , mai intai studiezi terenul si imblanzesti cainele de paza .
  Cred ca cine a lansat stirea , nu a facut-o gratis !

 14. ASA CEVA ESTE IMPOSIBIL PT CA TRADITIILEEE NU TREBUIESC LEPADATE .CEDO ESTE CU DREPTURILE OMULUI…..DECI….NU AU CUM SA SE BAGE PE TRADITIILE UNEI TARI !!!
  ASA CA …….LASATI-O JOS CA FACE MAC-MAC …….MAI BINE ATI INTERZICE SF VALENTIN CA FIECARE TARA SA-SI SARBATOREASCA ZILELE TRADITIONALE !
  EU,NU RECUNOSC O SARBATOARE FAKE !

 15. Sf. Valentin s-a nascut pe vremea imp. Marcus Aurelisu, dar nu a murit pe vremea acestuia, ci pe vremea lui Aurelianus, cel care s-a retras cu trupele si administratia din Dacia Roamana, lasindu-i pe crestini in Dacia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s