ADIO PETRODOLAR. Dupa ce Rusia a aceptat sa tranzactioneze petrolul in Yuani, rusii au devenit principalii exportatori de petrol catre China

Rusia este cel mai mare exportator brut catre China, cea mai mare (sau a doua cea mai mare, în funcție de cei pe care ii intrebati) țara in privinta cererii de petrol din lume.

Saudi Arabia's share of Chinese oil imports at the beginning of the decade was about 20%, while Russia's was below 7%. Not anymore.

La începutul deceniului, Arabia Saudită s-a bucurat de o cotă de 20% din importurile de titei catre China, în timp ce Rusia era cu mult în urma, cu 7%. Acum, saudiții se trezesc ca sunt la egalitate cu Moscova ca furnizori pe piață chineză, amandoua fiind in intervalul de 13-16%. Dar cota Rusiei continuă să crească, după cum Regatul luptă să mențină un punct de sprijin.

De ce? Analiștii atribuie o creștere uriașă a cotei de piață pentru Rusia, prin disponibilitatea de a accepta yuani, în timp ce Arabia Saudită este inca agatata de dolarul îmbibat de sânge. După cum notează Business Insider:

Interesant, o parte a succesului Rusiei în China a fost atribuit disponibilitatii sale de a accepta yuani chinezești ca monedă pentru tranzactionarea petrolului.

Acest lucru este în concordanță cu previziunile anterioare despre cresterea cotei de piata a Rusiei in China. Bloomberg a raportat în iulie urmatoarele:

„În urma acceptării recentă a Rusiei de a folosi renminbi ca moneda pentru petrol, ne așteptăm la noi recorduri de import de petrol pentru China”, Gordon Kwan, șeful din Hong Kong al sediului regional pentru tranzactiile cu petrol si gaze de la Nomura Holdings, a declarat urmatoarele chestiuni, referindu-se la moneda chineză. „Daca Arabia Saudită vrea să recupereze numarul unu in clasament, aceasta trebuie să accepte renminbi pentru plățile la petrol in loc de dolar”.

Atât ca șef al Uniunii Economice Eurasiatice (și membru fondator al BRICS), precum și un exportator important de energie, Rusia renunta la dolar. Și acum si alte națiuni urmează aceeași linie: Iran și India au anunțat luna trecută, că intenționează să stabilească toate plățile restante de țiței in rupii, ca parte a unei strategii comune pentru a reunta la dolar și sa efectuze platile în monedele naționale.

Dolarul își pierde astfel treptat locul privilegiat în tranzacțiile internaționale. Ce înseamnă acest lucru pentru Statele Unite puteti sa va dati seama cu totii… – russia-insider.com

Acesta stire dragi cititori, ar fi trebuit sa fie pe toate canalele, este o stire deosebit de importanata.

Inevitabilul se produce in sfarsit, toata stradania americanilor, care a insemnat distrugerea aproape a tuturor tarilor din orientul mijlociu, pe motivul ca au incercat acelasi lucru pe care il face BRICS-ul acum, se dovedeste pana la urma a fi in zadar. Rand pe rand, toate marile tari producatoare de petrol, se vor vedea nevoite sa tranzactioneze petrolul si in alte monede decat in dolar, asta daca vor sa mai aibe deschidere si pe alte piete in afara de SUA. Iar acest lucru, este doar primul pas in eliminarea totala a dolarului de pe piata petroliera si nu numai. Lucru care coroborat cu caderea burselor, va duce nu peste foarte mult timp, la o criza fara precedent in America.

Pentru a intelege ce va urma in SUA in viitorul apropiat, urmariti va rog si celelate subiectele de la categoria: Criza economica

11 gânduri despre &8222;ADIO PETRODOLAR. Dupa ce Rusia a aceptat sa tranzactioneze petrolul in Yuani, rusii au devenit principalii exportatori de petrol catre China&8221;

 1. Ia uite aici cine pe cine viziteaza,vt
  Kissinger acasa la Putin. Adica? Noi stim ca americanii importanti vin la Moscova ( doar Nuland a fost „repartizata” la Kaliningrad) dar chiar la resedinta lui Putin? Ce se coace aici? Sa speram ca e o miscare buna din partea lui Putin.

 2. Kissinger e unul dintre Papusari si dintre cei mai aprigi cu idei devastatoare pentru omenire , un diavol !
  Unul din acolitii care lucreaza la Planul de distrugere a Omenirii !

 3. http://www.evz.ro/rezistenta-europeana-intre-internet-si-batalioane-ale-mortii-apocalipsa-europei-vii.html

  „A treia forţă din gigantica înfruntare în derulare, cea atacată de primele două (socialismul internaţional şi islamul) aflate într-o alianţă trasparentă, chiar dacă nu declarată ca atare, este cea a indentitarilor.

  Unii îi numesc naţionalişti, eu prefer însă termenul de identitar pentru că el înglobează tot ceea ce defineşte identitatea persoanei, în primul rând identitatea spirituală – creştină, în cazul nostru – inclusiv apartenenţa la un neam, o limbă, un teritoriu. Este forţa care contestă sistemul şi guvernările statelor europene pentru deriva lor antiumană, pentru corectitudinea politică, multiculturalismul, aberaţiile ideologice ale căsătoriilor homosexuale, politicii de gen, feminismului antifemeie, pentru terorismul de stat faţă de familie, religia creştină, devenite toate literă de lege. Tot această tabără contestă puternic UE ca formulă globalizatoare pentru impunerea aberaţiilor de mai sus.”

  de Paul Ghitiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s