Bacteriile secrete din spitalele din Bucuresti care i-au omorat pe tinerii arsi in Colectiv

RISE Project a intrat în posesia unor documente interne de la Spitalul de Arși care arată că pacienții din accidentul #Colectiv au fost colonizați acolo cu șase bacterii mortale pentru starea lor gravă. Cu toate acestea, Direcția de Sănătate Publică (DSP) le-a găsit doar pe cele mai inofensive atunci când a venit în control la spital.

CRONOLOGIE 1 noiembrie. La două zile de la incendiul din Colectiv, una dintre victime este deja colonizată de două bacterii intraspitalicești, potrivit analizelor făcute de laboratorul spitalului. Acestea, Stafilococ și E-Coli, pot fi fatale pentru orice ars.

Primii germeni recoltați de pe un rănit în incendiul din clubul Colectiv, apăruți chiar de pe 1 noiembrie

2 noiembrie. Pe analizele altor 12 pacienți apar alte trei bacterii care pot fi mortale. Jumătate dintre aceștia sunt internați în secția de Terapie Intensivă, considerată de medici cea mai igienizată zonă din orice spital, alături de sala de operații.Pseudomonas (Piocianic) și Acinetobacter, două dintre cele trei bacterii, sunt rezistente, spun rezultatele analizelor interne, la toate antibioticele testate, mai puțin la Colistin și la încă un antibiotic care nu se găsește în România.

Antibioticul Colistin, potrivit specialiștilor cu care au discutat reporterii RISE Project, suprasolicită rinichii. Nu este indicată administrarea sa în cazul arșilor pentru că aceștia se desihdratează accelerat și Colistin poate duce la un blocaj renal.

Pacienți arși, colonizați de bacteriile intraspitalicești

4 noiembrie. Numărul celor colonizați de germeni se ridică la 22, incluzând și pacienți de la Terapie Intensivă.

Medicii au o grijă în plus: iau probe biologice de pe cada în care sunt spălați toți răniții cu arsuri. Rezultatele sunt negative, cada este sterilă.

Dr. Adrian Stănculea, contactat de reporterii RISE Project, a declarat că după fiecare utilizare cada este sterilizată pentru următorul pacient, dar că totuși astfel de bacterii pot fi luate și din apă.

Cada în care sunt spălați arșii, sterilă, potrivit analizelor interne

3 decembrie. Izbucnește scandalul infecțiilor nosocomiale. Pus în fața dezvăluirilor din presă, dr. Adrian Stănculea vorbește pentru prima oară despre o posibilă legătură între microbi și moartea răniților din Colectiv și recunoaște că trei pacienți au murit din cauza unor bacterii luate din spital. „Sperăm ca măcar de data asta să se înțeleagă. Sunt lucruri pe care le-am tot spus, dar n-au fost auzite. Poate pentru spitalul nostru va fi mai bine”, a mai spus Stănculea.

Un alt medic de la Arși spune într-un interviu acordat reporterilor Gazeta Sporturilor că „e posibil ca toți să fi murit din cauza infecțiilor.

PALATUL VICTORIA - CONFERINTA

Dr. Adrian Stănculea, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arși și șeful ATI / Mihai Dăscălescu, Mediafax

În aceeași zi, Direcția de Sănătate Publică vine în control.

DOUĂ BACTERII PE UN CEARCEAF DSP-ul a prelevat probe biologice pentru a vedea cât de gravă e situația. În total, 15 probe. De pe saltele, pereți, mobilier și cearceafuri.

La secția de Terapie Intensivă inspectorii nu au găsit nici o bacterie, deși laboratorul spitalului a identificat în luna noiembrie, în zeci de probe,Piocianic și Acinetobacter, cele două bacterii care pot fi mortale la pacienții cu arsuri.

Pseud. și Acineto., cum sunt notați cei doi germeni de către medici în caietele de analize, lipsesc din raportul DSP. Au fost găsite pe un cearceaf dintr-un salon doar două bacterii, Stafilococ și Klebsiella. Dr. Adrian Stănculea a refuzat să comenteze rezultatele analizelor DSP, obținute de RISE Project, motivând că Spitalul de Arși nu a fost înștiințat oficial, cu toate că documentele i-au fost prezentate de reporteri.

Raportul DSP – DOCUMENT

buletin de analize preliminare 5 spitaleINSPECȚIA OARBĂ Inspectorii DSP au mai fost la Spitalele Bagdasar Arseni, Grigore Alexandrescu și Floreasca. Din analizele preliminare pentru probele preluate de la celelalte unități a reieșit că nu există germeni care pot provoca infecții nosocomiale.

RISE Project a solicitat un punct de vedere reprezentanților DSP București cu privire la diferențele dintre analizele sale și cele ale spitalului, dar aceștia au anunțat că vor reveni cu un răspuns în maximum 30 de zile dat fiind „volumul mare al informațiilor necesare redactării răspunsului”.

Cu toate acestea, fenomenul contractării acestor germeni în spitalele românești pare că a luat amploare în ultimii ani. În Iași, de exemplu, peste 1.400 de pacienți au fost infectați de germeni intraspitalicești, de la începutul anului, și un pacient a murit chiar în luna noiembrie a.c. din cauza unei astfel de bacterii.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a publicat anul acesta un raport privind infecțiile nosocomiale pentru perioada 2011-2014 care cuprinde și țara noastră. (Detalii, AICI) România este fruntașă nu doar în statisticile de prezență a germenilor, ci și la capitolul rezistenței acestora la antibiotice. –riseproject.ro

Reclame

8 gânduri despre &8222;Bacteriile secrete din spitalele din Bucuresti care i-au omorat pe tinerii arsi in Colectiv&8221;

 1. Romania , groapa de gunoi a Occidentului !!! Traiasca conducatorii „iubiti ” de dupa ’89 , pentru ca inainte de aceasta data , nu EXISTA ASA CEVA IN SPITALELE DIN ROMANIA . Daca s-ar fi intamplat asemenea lucruri in vreun spital , vinovatii ar fi fost IMPUSCATI , in mod sigur !

 2. Presedintele este ocupat sa impace poporul cu politicienii,sa-si apere libertatea lui si a sotiei,PM nu are timp sa se ocupe de constitutie,sunt toti ocupati cu probleme care trebuie sa-i satisfaca pe soros si gasca lui,si de alegerile din 2016.Microbii care colcaie in spitale si omoara oamenii cu zile nu-i intereseaza,astea-s probleme minore.
  Oare mai putem fi buni la suflet si sa le uram „sarbatori fericite”!

  • Dar asta nu mai este o noutate ca in majoritatea spitalelor din romania te duci cu o boala si te intorci cu 10 boli si ca sistemul de sanatate este tilharit la greu si ca medici super pregatiti sunt luati la goana iar latrai si lingai de servici au gasit biserica vinovata de jaful din sanatate ci nu catastrofele politice care sau abatut asupra noastra de 26 de ani

 3. „Populaţia României, otrăvită cu alimente!” …si va mai mirati ce este prin spitale?????
  cel mai proaspăt ministru al Agriculturii, Achim şi anume Irimescu. Ministru care s-a trezit să opineze în direct că „Populaţia României este otrăvită cu alimente”. Alo! Domnu ministru! …
  ca să n-avem vorbe, declaraţia ministrului pas cu pas:

  Irimescu: „Am să fac tot ce este posibil să promovez produsele românești, pe de o parte, iar pe de altă parte să asigur o protecție corespunzătoare producătorului și consumatorului român pentru că, din păcate, multe produse care ajung în România se vând pentru că ajung din segmentul cel mai ieftin și efectiv otrăvim populația și omorâm producătorul român”. Că n-avem nici măcar un sistem de colectare a laptelui de ţară, să repet?

  Irimescu: „Repet: orice guvern are datoria să își apere și producătorul și consumatorul. Din cauza aceasta cred că nu am făcut suficient până acum și eu vă promit că voi face tot ce îmi stă în putință pentru a ajuta românul să consume cât mai multe produse românești”. Mai cobor din pod o promisiune veche ca să-i fac loc ăsteia noi? Chiar n-o fi observat onor ministrul ce frumos apără hypermarketurile producătorul, „decât” că e producătorul lor?

  Irimescu: „Voi reintroduce controlul la frontieră pentru reziduurile de pesticide, de produse chimice, pe considerentul că în cazul multor produse din ”gama de jos” care ajung pe piața românească sunt utilizate pesticide interzise pe piața europeană”. Hmm, hai că-i şi ghiduş glumeţul. Deşi deja ne cam ia de proşti.

  Irimescu: „În mod normal, tot ce pătrunde în Uniunea Europeană trebuie să răspundă standardelor înalte de siguranță a alimentelor, iar declarația sa a vizat acele produse aflate la limita admisibilă în ceea ce privește conținutul de chimicale, dând exemplul unor produse ca pepenii sau specii de pești”. Auzi, bre Achime, deja ne iei de prostovani sadea. Şi n-ar fi asta o problemă, dar prea ne iei pe toţi.

  Irimescu: „Sunt persoane care au zăcut zile întregi din cauza unor pepeni cumpărați din piață. E vorba și despre anumite specii de pești care trăiesc în Atlanticul de Nord care au un vierme Anisakis, un pește poate veni cu 6-7 viermi în el. Este foarte toxic. Dacă se consumă viu, el perforează stomacul”. Aaa, gata, ştiu: abia acum m-am prins! Te pomeneşti că nen-tu ministru ţine morţiş să ne treacă pe trufe, mă! Şi pe icre, fie ele şi mai negre, asta tre să fie, mă, vegani vrea să facă din noi! Adică de ce să umplem urgenţa balonaţi de halibut când putem face asta de la exces de trufe, nu?

  Altfel nu-mi explic ce l-a apucat pe Irimescu să vorbească şi prostii, şi de capul lui, şi-n direct. Mai punem pariu că subiectul va fi tras pe linie moartă, dacă nu chiar limbutul? Deşi într-o aproapeţară care a supravieţuit otomanilor, ruşilor, tăietorilor de pensii şi lefuri, parlamentarilor, comunistoizilor noi de rit vechi, comunistoizilor vechi de rit nou, practic cui a mai poftit Istoria, să-ncerci s-o sperii cu nişte viermişori e ca şi cum ai ameninţa un criminal că-i baţi obrazul. Sau mai grav: că-l iei la dojenit.

 4. Dar nu a promis nimic referitor la produsele MONSANTO-MODIFICATE GENETIC. Ce va face va interzice aceste otravuri din fructe, legume,cereale,s.a.?Corect ,nu mai putem avea incredere in nicio declaratie a vreunui ministru fie el si TEHNOCRAT,stim ai cui sunt.

 5. Deci orice bolnav ars ajuns la aceste spitale practic ar trebuii sa moara…ca sunt bacteriile alea nenorocite. sau numai clientii de la Colectiv au avut parte? ce panarama, au innebinit toti?

 6. Orice bolnav ars sau nu poate sa moara de la bacterii. Eu am Pioceanic din peretii infestati de la spitalul Th. Burghele ( Panduri ) si am 16 boli care mai de care mai grave. Boli pe care nu le aveam inainte si care se agreava cu fiecare an ce trece.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s