Păpușarul American Zbigniew Brzezinski: Statele Unite trebuie să amenințe cu riposta în cazul în care Rusia va continua să pericliteze intersele americane în Siria

Statele Unite trebuie să amenințe cu riposta în cazul în care Rusia va continua să pericliteze intersele americane în Siria, scrie fostul consilier pe securitate națională Zbigniew Brzezinski intr-un editorial publicat de Financial Times.

Știm cum a început Primul Război Mondial. Acte de violență individuale au pus în mișcare operațiuni militare ireversibile, lipsite total de viziune strategică și de niște scopuri clare. Restul este istorie: un măcel de patru ani de dragul unor țeluri ambițioase formulate post-factum de puterile învingătoare.

Încă nu este prea târziu să evităm repetarea dureroasă a scenariului, de aceasta dată în Orientul Mijlociu, mai precis în Siria. Am sprijinit decizia inițială președintelui Barack Obama de a nu folosi forța în tragedia siriană. Utilizarea forței pentru a-l îndepărta pe președintele Bashar al-Assad – optiune atât de mult susținută de unii dintre prietenii noștri din Orientul Mijlociu – nu avea niciun sens atât timp cât nu exista un consens intern în favoarea acestei variante nici în Siria și nici în America. Mai mult, fie că ne place, fie că nu, domnul Assad nu a fost nici înclinat să asculte ordinul Washingtonului de a se retrage, nici intimidat de eforturile SUA de a organiza o rezistență democratică împotriva regimului său.

A fost însă obținută o evoluție în foarte dificilele negocieri nucleare cu Iranul, în care atât SUA, cât și Rusia au cooperat pentru a depăși obstacolele. Ne-am fi putut gândi că următoarea fază în abordarea problemei siriene ar fi putut fi implicarea într-un efort pentru a o rezolva, de această dată cu ajutorul unor importanți semnatari ai acordului cu Iranul, precum Rusia și China.

În schimb, Moscova a ales să intervină militar, însă fără cooperare politică și tactică cu Statele Unite – principala putere străină implicată in acțiuni directe, dar nu foarte eficiente, pentru înlăturarea lui Assad. Rusia ar fi atacat elemente care sunt finanțate, antrenate și echipate de americani, provocând daune materiale și victime omenești. În cel mai fericit caz, este vorba despre o etalare a incompetenței militare a Rusiei; în cel mai rău caz, este dovada unei dorințe periculoase de a sublinia impotența politică a Americii.

În ambele cazuri sunt însă în joc viitorul regiunii și al credibilității Americii în rândul aliaților din Orientul Mijlociu. În aceste condiții, dacă vor să își protejeze interesele în regiune, SUA au o singură opțiune: să transmită Moscovei solicitarea de a înceta și de a se abține de la acțiuni militare care afectează în mod direct interesele americane. Rusia are tot dreptul de al-susține pe Assad, dacă asta dorește, dar repetarea a ceea ce deja se spune că s-a întâmplat ar trebui să ducă imediat la riposta SUA.

Prezența navală și aeriană a Rusiei în Siria este vulnerabilă, izolată geografic de țară. Ar putea fi ”dezarmați” dacă persistă în provocările la adresa SUA. Dar, și mai bine, Rusia ar putea fi convinsă să acționeze împreună cu SUA și să încerce să se adapteze unei problematici regionale care transcende intersele unui singur stat.

Dacă se va întâmpla asta, chiar și o cooperare limitată între SUA și Rusia pe plan politic și militar în Orientul Mijlociu ar putea duce și la alte evoluții geopolitice pozitive: angajamentul constructiv al Chinei în limitarea pericolelor unei explozii mai ample în Orientul Mijlociu. Beijingul are un puternic inters economic pentru a preveni un conflict mai larg în Orientul Mijlociu. Și nu este interesat doar să prevină extinderea haosului, ci și să-și sporească influența regională.

Franța și Marea Britanie nu mai pot juca un rol decisiv in Orientul Mijlociu. Pentru Statele Unite este greu să joace acest rol de unele singure. Regiunea este ruptă pe falii religioase, politice, etnice și teritoriale și alunecă către o violență tot mai puternică. Aceasta necesită un ajutor din afară, însă nu o noua formă de dominație colonială. Este nevoie de puterea americană, aplicată inteligent, pentru găsirea unei formule regionale de stabilitate.

Fără îndoială că China preferă să stea pe margine. Poate că a calculat ca va fi mai bine poziționată pentru a culege cioburile. Însă haosul regional se poate extinde către nord-est, către Asia centrală și de nord-est. Atât Rusia, cât și China ar putea fi afectate. Însă interesele americane și prietenii Americii – fără a mai menționa stabilitatea regională – vor suferi și ele. Prin urmare este timpul manifestării cutezanței strategice. – m.cotidianul.ro

Cum recunosc pe fata papusarii ca tot ce-i intereseaza in Orientul Mijlociu este doar intersul personal, nici nu se mai chinuie sa mai prosteasca populatia cu instaurarea democratiei sau alte motive aberante. Lumea este in asa hal de indobitocita si adusa la un asemenea nivel de indiferenta, incat nici nu mai constienizeaza aceste aspecte.

Urmariti si declaritiile fara perdea date la CNN zilele trecute, despre faptul ca teroristii ISIS sunt coordonati si antrenati de americani:

Iar despre acest Papusar, puteti citimai multe in articolele de mai jos:

Publicitate

11 gânduri despre &8222;Păpușarul American Zbigniew Brzezinski: Statele Unite trebuie să amenințe cu riposta în cazul în care Rusia va continua să pericliteze intersele americane în Siria&8221;

 1. INFORMARE
  Apocalipsa 13 incepe sa se implineasca..se pregateste venirea lui Anticrist.
  Intrebarea suna cam asa :Primiti pe Anticrist si pe demoniii lui pe pamant?
  Si multi vor zice DA,Iisus a spus:Eu am venit in Numele Tatalui Meu, si nu Ma primiti; daca va veni un altul, in numele lui insusi, pe acela il veti primi.
  Si au amagit pe toti locuitorii pamantului si pe cei mici si pe cei mari,nu exista elohimi=creatori ,exista Elohim Tatal Creatorul cerului si al pamantului.Nu va lasati inselati de aceste bestii care vor venii pe pamant sa faca razboi cu oamenii si cu sfintii.Ei tot ce fac imita/copiaza pe Dumnezeu si pe Mantuitorul nostru.
  Nu va lasati amagiti de slujitorii diavolului extraterestrii buni vor veni cu navele lor si cu Iisus Hristos si cu armata de ingeri la venirea a doua pe norii cerului la batalia de la Armaghedeon pentru razboiul sfant intre bine si rau.Inainte vor veni demonii cu navele Ozn si cu Anticrist ca sa insele pe toti locuitorii pamantului.Acest lucru s-a luat cu asalt in mass media ca oamenii sa fie informati inainte si sa-i accepte pe acesti demoni.
  “Și atunci se va arăta acel nelegiuit pe care Domnul Isus îl va nimici cu suflarea gurii Sale și-l va prăpădi cu arătarea venirii Sale. Arătarea lui se va face prin puterea Satanei, cu tot felul de minuni, de semne și puteri mincinoase și cu toate amăgirile nelegiuirii, pentru cei ce sunt pe calea pierzării, pentru că n-au primit dragostea adevărului ca să fie mântuiți. Din această pricină, Dumnezeu le trimite o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună, pentru ca toți cei ce n-au crezut adevărul, ci au găsit plăcere în nelegiuire, să fie osândiți.”
  2 Tesaloniceni 2:8-12
  http://www.kanald.ro/multimedia/ralienii-au-ajuns-in-romania_145166.html

 2. Niste sperietori de o suta de ani , toti unul si unul schimonositi de satana , pentru ca a intrat demonii in ei !!!
  Toti au aceleasi figuri de creaturi malefice , niste ochi de demon , geniul raului pe Pamant .
  Ptiuuui !Satanelor , ca urati mai sunteti , dupa faptele voastre si infatisarea voastra !

 3. Amenintari pe banda la adresa Rusiei:
  Statele Unite AMENINŢĂ Rusia cu război dacă Moscova continuă să încalce Tratatul INF
  Dacă Rusia continuă să încalce Tratatul privind forţele nucleare cu rază medie de acţiune (INF), Statele Unite ale Americii sunt gata să ia măsurile potrivite ca răspuns, iar acest lucru include reacţie diplomatică, dar şi un potenţial răspuns militar, a declarat, joi, asistentul secretarului de stat al SUA pentru controlul, verificarea şi conformitatea armamentelor, Frank Rose, potrivit Agerpres.

  Avertisment de ultima ora din partea SUA: „In zilele urmatoare, Rusia va PLATI pretul pentru interventia in Siria”Secretarul de stat al Apararii din SUA, Ashton Carter, a avertizat, joi, Rusia, in cadrul unei reuniuni NATO cu ministrii apararii, ca „in zilele urmatoare va plati pretul interventiei din Siria”.
  „Ei au initiat o ofensiva terestra, impreuna cu fortele regimului sirian, facandu-si bucati fatada, cum ca ar fi acolo pentru a lupta contra ISIS. Aceasta va avea consecinte asupra Rusiei insasi, care a lansat atacuri feroce, cu adevarat. In urmatoarele zile, rusii vor incepe sa aiba victime intre randurile lor”, a anuntat Carter, citat de The Guardian
  http://www.theguardian.com/world/2015/oct/08/russia-pay-price-syrian-airstrikes-ashton-carter-us-defence-secretary

 4. Daca nici acum cand au iesit in prim plan AMERICANOIZII spunand clar ca e interesul lor si numai al lor in Siria oamenii nu se trezesc,suntem pierduti,si cand spun pierduti ma refer la toata omenirea.
  Cand spune acest individ;……sa se adapteze unei problematici regionale care TRANSCENDE INTERESELE UNUI SINGUR STAT,se refera la Siria sau USA?Dar de ce crede acest personaj malefic Brzezinski ca America ar fi singura putere inteligenta care poate gasi o solutie inteligenta in regiune, de ce nu accepta sa coopereze cu Rusia? A vazut o lume intreaga solutiile lor inteligente aplicate in toate statele care trebuiau jefuite si destabilizate.Astia trebuie s-o ia peste bot cumva,da, nu-i poate distruge nimeni dar cel putin sa-i zgaltaie si sa inteleaga ca lumea NU-I VOR.
  Poate se trezeste si POPORUL AMERICAN si nu mai traieste cu lozinca I HAVE A DREAM!,visul s-a dus dracului demult.

  • Anca,Am mai spus-o si’o repet.Tot ce se intampla acuma in Siria este „preludiul” la ce va urma.Toate aceste osti care de care mai stralucitoare si sofisticate vor sfarsi asa cum este prorocit in Ezechiel cap 38 si 39
   1. <>, zice Domnul Dumnezeu.

   Avioanele ruseşti bombardează în Siria. Rusia a trimis avioane, tancuri, transportoare blindate şi tehnică de luptă în Siria. China a trimis şi ea tehnica militară şi soldaţi, tot în vederea războiului din Siria. De notat faptul că foarte rar China se implică în vreun conflict în afara celor din vecinătatea ei.
   Iranul a infiltrat combatanţi în Siria. Americanii sunt de mult timp activi în Siria. Toate aceste armate sunt la un click distanţă de graniţa Israelului. Care este miza de fapt? Siria? Statul Islamic? Sau… Israelul?

   In profeţia din Isaia 29 există un pasaj remarcabil care descrie Israelul zilelor dain urmă. Versetele 1-4 relatează despre un moment în care „Ariel” (cetatea Ierusalim) va fi asediată de ţările vecine şi doborâtă:Vai de Ariel, de Ariel! Cetatea în care a tăbărât David! Adăugaţi an la an şi lăsaţi sărbătorile să-şi facă ocolul lor. Apoi voi împresura pe Ariel; plânsete şi gemete vor fi în ea şi cetatea va fi ca un Ariel pentru Mine. Căci te voi împresura din toate părţile, te voi înconjura cu cete de străjeri şi voi ridica întărituri de şanţuri împotriva ta. Vei fi doborât la pământ şi de acolo vei vorbi, şi din ţărână ţi se vor auzi vorbele. Glasul tău va ieşi din pământ ca al unei năluci, şi din ţărână îţi vei şopti cuvintele.(Isaia 29:1-4)

   Şi în cartea Zaharia există o profeţie similară în care Ierusalimul va constitui epicentrul unui conflict ce va implica toate ţările lumii în ultimele zile ale acestui veac: Iată, voi preface Ierusalimul într-un potir de ameţire pentru toate popoarele dimprejur şi chiar pentru Iuda, la împresurarea Ierusalimului. În ziua aceea, voi face din Ierusalim o piatră grea pentru toate popoarele. Toţi cei ce o vor ridica, vor fi vătămaţi, şi toate neamurile pământului se vor strânge împotriva lui.(Zaharia 12:2-3)

   • ….batalie crancena se va duce in marea marmara vor muri foarte multi oameni „pentru ca antihristul ucigal ar Crucea se hraneste din tulburarea omenirii
    „nu se va putea introna cat se savarseste Sfanta Liturghie in lume ” spun Parinti din muntele Athos …
    RUGATI VA MEREU CU RUGACIUNEA INIMII DOAMNE IISUSE HRISTOASE Fiul Lui DUMNEZEU miluieste ma ,ne pentru ca mintea si sufletul sa nu cada prada raului si sa nu fie inghitite de intuneric
    LEPADATI VA DE semnul fiarei luat asupra voastra ca nu aveti habar ce ati luat psntru ca ati fost inselati cu” ploconul „antihristului
    .
    DUMNEZEU nu vrea pierderea omenirii ci intoarcerea ei la calea cea dreapta si adevarata insa lucreaza si satana care vrea pierzarea omenirii …
    „masonii vor vrea noua ordine mondiala dar nu o vor faptui ”
    asa ne a spus Sfantul Parinte Gabriel Nicu si asa va fi …
    Amin.

   • ..miza de csre vorbesti este noua ordine mondiala pentru intronarea fiarei sau a desfranatei babilonului , insa Biserica Lui HRISTOS de nimic nu va fi clatinata si nici portile iadului nu o vor darama pentru ca suntem ai lui HRISTOS care este Capul si noi madularele vii in Biserica Lui HRISTOS
    „Nu te teme turma mica caci voi fi cu tine pina la sfarsitul veacurilor „ne spune Cuvantul Dumnezeiesc aratat in Sfanta Scriptura .
    Lupta binelui cu raul se duce si vazut si nevazut
    rugaciune rugaciune rugaciune sa ne intr armam cu rugaciune la Maica Domnului si la Sfanta Cruce Orthodoxa spre paza si acoperirea noastra ca apoi Biruinta Sfanta o vom trai si o vom vedea cu ochii trupesti dupa cum cer si cerem in rugaciune
    Amin.

  • Din pacate pt. Americani si acestia au ajuns proprietate jidaneasca sa speram ca asi vor da seama si ei de tumorile care au patruns in societatea americana si se vor trezi totusi intrun final, si cand zic tumori ma refer la gasca jidaneasca care a acaparat functii cheie in s.u.a

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s