DOOMSDAY-UL ECONOMIC SE APROPIE! Băncile centrale au inceput sa piardă controlul asupra pieței mondiale de capital

Cand criza bancară a schilodit piata globală cu șapte ani în urmă, bancherii băncilor centrale au intervenit în calitate de creditori de ultimă instanță. Creditele risipite din sectorul privat au fost mutate la bilanțul sectorului public, iar tiparirea imensa de bani a dat timp economiei globale pentru a se „vindeca”.

Doomsday clock for global market crash strikes one minute to midnight as central banks lose control

Timpul insa de acum, se scurge in afară. Din China pana în Brazilia, băncile centrale au pierdut controlul și în același timp, economia globală a ajuns la ultima halta. Este doar o chestiune de timp înainte ca piețele bursiere sa se prabuseasca.

1 – Economia Chineza a inceput sa o ia in jos

China a fost marele salvator al economiei mondiale în 2008. Lansarea unui pachet de stimulente fără precedent a stârnit un boom de investiții în infrastructură. Cererea imensa de mărfuri pentru a alimenta boom-ul din construcții a facut sa consume cantitati mari de petrol si resurse naturale de pe pietele emergente aflate in curs de dezvoltare.

• Ambrose Evans-Pritchard: China nu poate risca haosul global de devalorizare a monedei

• De ce China a devalorizat monede renminbi

Economia chineză a lovit acum un zid de cărămidă. Creșterea economică, potrivit datelor oficiale, a ajuns la sub 7pc pentru prima dată în ultimul sfert de secol. Asta înseamnă că, probabil, economia reală stă mult mai rău.

CHINA – CRSTEREA ECONOMICA

chart

 

Mai multe pe: telegraph.co.uk

Pentru a intelege mai bine spre ce ne indreptam, urmariti va rog si:

Ceasul Bombei Economice a inceput sa TICAIE

cat si celelalte subiecte de la categoria: Criza economica

Publicitate

6 gânduri despre &8222;DOOMSDAY-UL ECONOMIC SE APROPIE! Băncile centrale au inceput sa piardă controlul asupra pieței mondiale de capital&8221;

  1. Americanii se pregatesc pentru criza majora care urmeaza ca pentru sfirsitul lumii. Aceasta este preconizata pentru data de 23 septembrie, scrie analistul RT, Robert Bridge.
    Pai daca dai o data exacta inseamna ca e vorba de un program, nu de o criza care intervine cind se atinge punctul critic…
    http://www.blitz.bg/news/article/355583

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s