Dupa lovirea ambasadei lor de la Damasc, rusii trimit ”Terminatorul” in Siria. Japonezii fac exercitii militare fara precedent sub nasul Chinei, alaturi de SUA si India

http://btvt.narod.ru/

Scris de Valentin Vasilescu, analist militar, fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni. 

Rusia s-a decis sa trimita loturi de arme si mai performante în Siria. Într-un articol anterior am vorbit despre elicopterele de atac Mi-28 NE si de echipamentele Shtora-1, pentru neutralizarea rachetelor antitanc americane, BGM-71 TOW, aflate în dotarea rebelilor islamisti.

Rusia îsi testeaza alte noi arme în Siria

Dupa ce luni ambasada rusa de la Damasc a fost lovita de doua proiectile ale rebelilor islamisti, lansate de la periferia capitalei, Rusia s-a decis sa aduca în teatrul de actiuni militare, cîteva sute de mijloace de recunoastere înaintata si blindate Terminator.

Mijloacele moderne de recunoastere înaintata servesc pentru stabilirea coordonatelor amplasamentelor artileriei clasice, reactive, a rachetelor antitanc si a blindatelor inamice. Ele detecteaza executarea focului, urmaresc traiectoria si gasesc locul de unde s-a tras, dupa numai un singur proiectil. Aceste avanposturi mobile sunt capabile sa creeze în timp real o harta digitala, cu coordonatele GPS ale elementelor de dispozitiv ale inamicului. Pe care, printr-o linie de date, conectata la satelitii de telecomunicatii militare, o transmite avioanelor de bombardament aflate în zbor sau blindatelor de tip Terminator si TOS-1.

http://www.military-today.com/

Sistemul de cercetare de artilerie expeditionar ”PRP-4A  Argus” s-a obtinut prin montarea radarului IL120-1 si a senzorilor electrono-optici în spectrul infrarosu si laser, pe o masina de lupta a infanterie BMP-1, în locul turelei.

http://pds25.egloos.com/

Echipamentul combinat de senzori al sistemului PRP-4A  Argus are un cîmp de cercetare de 360° în jurul sau, permitînd  determinarea coordonatelor artileriei si a blindatelor inamice pîna la distanta de 20 km si a grupelor izolate de tragatori pîna la 7 km. Masurarea distantei fiind efectuata automate de doua telemetre laser.

SUA a livrat Ucrainei, în 2014, cîteva zeci de radare contra-baterie AN/TPQ-48 montate pe Humvee, similare cu PRP-4A Argus.

http://www.globalsecurity.org/

BMPT -Terminator este un blindat pe sasiu de tanc T-72, destinat misiunilor de ”curatire” a punctelor de rezistenta inamice din mediul urban. El este înarmat cu patru lansatoare de rachete antitanc ghidate 9M120 Ataka ( raza de atiune 6 km ), doua tunuri automate calibrul 30 mm ( cu cadenta de 200 de proiectile/minut ), doua lansatoare de grenade antitanc AG-17D ( cu 600 de grenade ) si o mitraliera coaxiala PKTM cal 7.62 mm.

Terminator dispune de un sistem computerizat de conducere a focului care integreaza un canal de panoramic monitorizare în infrarosu a cîmpului tactic ( 360°) , unul în spectrul optic si un canal separat de detectare a sistemelor de ghidare ale rachetelor antitanc inamice. Centrala de conducere a focului dispune de de un telemetru laser si de un echipament de navigatie GPS/GLONASS. – ziaruldegarda.ro

Washingtonul face un pas provocator in fata Chinei, invitand Japonia sa se alature ca participant cu drepturi depline exercitiilor militare comune desfasurate de fortele navale americane si indiene in Marea Arabica.

Japonezii fac exercitii militare fara precedent sub nasul Chinei, alaturi de SUA
Operatiunea cunoscuta si sub numele „Exercitiul Malabar” a debutat in 1992, in urma unui acord de cooperare militara semnat intre Washington si New Delhi, iar Japonia a avut pana acum doar in doua randuri statutul de observator, lucru care a starnit reactii furioase la Beijing, anunta site-ul Defense News.

Zona in care se desfasoara „Exercitiul Malabar” este situata in Marea Arabiei, arie spre care China si-a extins influenta printr-un program de creare a unui coridor comercial prin Pakistan, pana la portul Gwadar.

In acelasi timp, China si India sunt inscrise intr-o cursa a inarmarii pentru controlul asupra rutelor comerciale de pe vasta intindere a Oceanului Indian.

„Participarea Japoniei ca membru permanent in cadrul Exercitiului Malabar reprezinta un punct de cotitura in cadrul relatiilor dintre fortele navale indiene, americane si japoneze”, a apreciat Nitin Mehta, un analist de securitate din India.

Japonia a participat si in 2007 ca observator in cadrul exercitiilor militare desfasurate in regiune, alaturi de Australia.

Dupa reactiile virulente ale Beijingului pe tema acestei prezente, oficialii de la New Delhi si Washington au renuntat sa mai invite alte flote militare din regiune pana in 2014, cand reprezentantii Marinei japoneze au beneficiat iarasi de statutul de observatori.

In cadrul exercitiilor programate pentru anul acesta, flota americana va desfasura in zona portavionul USS Theodore Roosevelt, crucisatorul USS Normandy, o nava de asalt pentru debarcari rapide, un submarin nuclear si un avion de supraveghere.

India va participa un distrugator, doua fregate, o nava auxiliara, un submarin rusesc din clasa Kilo si un avion de observatie, in vreme ce contributia japonezilor se rezuma la trimiterea distrugatorului Fuyuzuki, dotat cu rachete cu raza medie de actiune.

Conform unui reprezentant al Marinei indiene, tema principala a Exercitiului Malabar de anul acesta va fi depistarea si distrugerea submarinelor, navelor de suprafata si a avioanelor inamice.

Relatiile dintre Washington si Beijing s-au deteriorat rapid in ultimul an, ca urmare a interventiei Chinei in construirea unor avanposturi militare in Marea Chinei de Sud, intr-o zona revendicata de mai multe state asiatice. – business24.ro

Interesant ca India face exercitii militare cu SUA, avand in vedere ca fac parte din BRICS.

Despre viitorul razboi mondial care pare tot mai aproape, puteti citi la categoria: Al treilea razboi mondial 

7 gânduri despre &8222;Dupa lovirea ambasadei lor de la Damasc, rusii trimit ”Terminatorul” in Siria. Japonezii fac exercitii militare fara precedent sub nasul Chinei, alaturi de SUA si India&8221;

  1. Japonezii cred ca sunt pe post de momeala ca dealtfel si India,or li s-a promis marea cu sarea.
    Dar e desgustator ce fac indienii (probabil joc dublu) faptul ca tradeaza BRICS.Da, vor sa-l incolteasca pe Putin, sa sfasie Rusia,lucru care AMERICANOIZII si-l doresc,dupa care le va fi usor sa-ngenunche restul lumii.Va fi vai si amar de oamenii cu mintea intrega.

  2. Repet,pentru ce se dau toate detaliile ,despre sisteme de bruiaj,atac aerian si arme ale armatei ruse,despre cele americane,japoneze,voila, indiene,nu aveti informatii in detaliu ca pentru cele rusesti?

  3. Am o întrebare venită după o înşiruire de articole privind loviturile aeriene, armamentul rusesc şi numărul acestor arme, dacă în zonă a fost creat un ecran radar (zonă de invizibilitate pentru sateliţi, radare şi avioane SUA-NATO – nu ştiu exact cum se cheamă acest sistem), conform afirmaţiilor, atunci trebuie să întelegem faptul că singurele informaţii reale privind evoluţia din Siria vin de la armata rusă şi, uneori, de la cea siriană? Nu că le contest, nici că iau de bun ce debitează CNN-ul sau BBC-ul (plus ceilalţi lătrăi din presă), dar mai sunt şi alte surse de informaţii în afară de cele deţinute de aceste două părţi implicate? Că la ei este clară poziţia.
    Mulţumesc pentru eventualul răspuns.

  4. Urmaresc cu mare atentie tot ce se publica pe acest blog. Felicitari adminstratorului pentru consecventa. Sper ca razboiul sa se tina departe de plaiurile noastre mioritice. Vedeti ce forta de distrugere , ce precizie si ce potential au arsenalele de azi. Cred cu convingere ca numai teama de efectele armelor nucleare mai tine fragilul echilibru ,ce opresc marile puteri sa declanseze un razboi mondial.In caz de conflict nici nu vom avea timp sa realizam cine si ce ne -a lovit. La primul obuz tras se opreste apa ,curentul ,fara provizii ,groaza, disperare iar cosmarul din Siria poate deveni realitate.Au existat mereu oameni cu viziune ,inteligenti ,genii si cu toate astea razboaiele au fost permanente.Nimic nu le opreste. Vom trai oare si noi aceste grozavii?

  5. Pana la urma daca astia (India , Japonia , China ) n-au pe Dumnezeu , cine sa mai aiba incredere in ceea ce fac si de partea cui se plimba , dupa cum bate vantul ?
    In proorocii spune ca China va trece de partea occidentului in razboiul dintre marile puteri care va fi , cand va fi , dar nu va castiga nimic decat distrugere .
    Cat despre India , o tara pagana , idolatra , . . . . hindusi , budisti . . .

Lasă un comentariu