Cand am crezut ca nu mai pot fi socat de nimic din ce se intampla in Romania, iata ca in aceste zile am trait contrariul. Un asemenea val de manipulare si acceptare a manipularii de catre foarte multi romani nici ca ma asteptam.
Cea mai mare manipulare este asocierea a acestui referendum cu PSD-ul, fratilor astia nu au nici o treaba in afara de a-l pune in aplicare, asa cum ar trebui sa-l puna oricine ar fi la guvernare.
Urmatoarea manipulare, ca cei care sunt de acord cu acest referendum, nu ar fi buni crestini, ca nu sunt toleranti, Dumnezeule, cand a fost Hristos tolerant cu pacatul??? Inapoi mea satano! a strigat Iisus cand a incercat cel rau sa-l ispiteasca! Hristos a iubit aceasta lume si si-a dat viata pentru ea tocmai ca sa spele pacatele oamenilor si prin acest sacrificiu total, totodata sa-i faca pe oameni sa inteleaga ca mantuirea nu vine decat prin iubire si prin limitarea cat mai mult a pacatelor care ne ispitesc zi de zi. Iar iubirea nu inseamna toleranta fata de pacat, iubirea la care se referea Hristos este cea in Bunul Dumnezeu, iar asta inseamna sa facem voia Lui, iar voia Lui este sa ne ferim de toate aceste spurcaciuni.
Urmatoarea manipulare grosolana este ca intrebarea pusa la referendul este smecheroasa, ca nu spune explicit ce vor sa schimbe, dragilor intrebarea este standard din 2000 inca de pe vremea lui Constantinescu, indiferent pentru ce s-ar face referendum, urmariti va rog exemplificarea detaliata:
În dreptul nostru intern există o lege sub incidența căreia se desfășoară un referendum. Este vorba despre Legea nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului (poate fi consultată în întregime aici), cu modificările și completările ulterioare (OUG nr. 103/2009 și Legea nr. 341/2013). Deci orice referendum se face în această țară, se face în conformitate cu prevederile acestei legi. Până aici totul este clar.
Ce ne interesează pe noi acum (în speță o modificare a Constituției prin referendum) găsim în Capitolul al II-lea, Secțiunea 1, art. 7 alin. (1): Cetățenii care participă la referendum au dreptul să se pronunțe prin „DA” sau „NU” la următoarea întrebare înscrisă pe buletinul de vot: „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament?”.
Interpretând cele de mai sus, rezultă:
- Există doar două răspunsuri posibile (DA/NU);
- Există o singură întrebare posibilă (Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament?).
Mai clar, la orice referendum pentru modificarea prevederilor constituționale se poate pune DOAR întrebarea sus menționată, nu o altă întrebare (adică NU poate fi pusă întrebarea: Doriți înlocuirea termenului de „soți” cu „un bărbat și o femeie” prevăzut de art. 48 alin. (1) din Constituție?). Legal, este imposibilă schimbarea întrebării, indiferent de articolul, subiectul, tema etc. supus/ă schimbării. Este o întrebare standard.
Legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament
Se întreabă domniile voastre acum: Bine, bine, dar care e forma aprobată de Parlament a legii de revizuire a Constituției României? Întrebare firească.
Răspunsul îl aveți în imaginea acestui articol. Este un extras de pe site-ul Monitorului Oficial al României, Partea I, din data de 18 septembrie 2018.
Transcripția textului:
Art. I – Alineatul (1) al articolului 48 din Constituția României, revizuită prin Legea nr. 429/2003, aprobată prin referendumul național organizat în zilele de 18-19 octombrie 2003 și republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 767 din 31 octombrie 2003, se modifică și va avea următorul cuprins:
„ARTICOLUL 48
Familia (1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”
Art. II – Revizuirea Constituției se supune aprobării prin referendum, organizat potrivit dispozițiilor art. 151 alin. (3) din Constituția României, republicată.
Această lege a fost adoptată de Camera Deputaților și de Senat, cu respectarea prevederilor art. 151 alin. (3) din Constituția României, republicată.
În altă ordine de idei, SINGURA lege recentă de revizuire a Constituției aprobată de Parlament e deja publicată în Monitorul Oficial al României și se referă la redefinirea noțiunii de famile, în sensul schimbării termenului de „soți” cu sintagma „un bărbat și o femeie”, modificare adusă art. 48 alin. (1) din Constituția României.
Orice modificare a acestei legi este ilicită, lipsindu-i avizul Curții Constituționale a României.
Ce trebuie să înțelegem noi din toate acestea? Mergând la referendum și votând „DA”, sunteți de acord doar cu modificarea art. 48 alin. (1) (schimbarea termenului de „soț” cu sintagma „un bărbat și o femeie”), nimic mai mult, iar, în caz contrar, votând „NU”, vă dați dezacordul, în sensul că nu sunteți de acord cu acestă modificare.
Alte lămuriri
Art. 5 alin. (2) din Legea 3/2000 cu modificările și completările ulterioare ne spune așa: (2) Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărulpersoanelorînscrise în listele electorale permanente.
Prin urmare, pentru a fi valabil referendumul, trebuie să se prezinte 30% din numărul românilor cu drept de vot („Au dreptul de a participa la referendum toţi cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani până în ziua referendumului inclusiv, cu excepţia debililor sau a alienaţilor mintal puşi sub interdicţie, precum şi a persoanelor condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale.”). În conformitate cu cifrele furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, 30% însemnă cam 6 milioane de votanți.
Art. 21 din Legea 3/2000 cu modificările și completările ulterioare ne spune așa: Cetăţeanul care, în ziua referendumului naţional, se află într-o altă localitate decât cea în care este înscris în lista electorală poate să îşi exercite dreptul de vot în localitatea respectivă, la orice secţie de votare, urmând a fi înscris într-o listă suplimentară de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, pe baza actului de identitate sau a adeverinţei care ţine loc de act de identitate.
Prin urmare, cei care nu sunt în localitatea de domiciliu pot vota pe listele suplimentare dintr-o altă localitate, indiferent de secția de votare. – saccsiv
Acestea fiins spuse, mergeti dragilor si votati DA si nu mai ascultati de toate aceste satane care nu vor decat distrugerea definitiva a acestui neam.
Doamne ajuta!
Da sunt de acord cu acest referendum dar NU credteti ca este mai importatnt un referendum ca sa ne mentinem adevarata crednita ortodoxa pe care o avem de la sfintii nostri parinti si nu cea impusa de BOR
care ne-a vandut, semnand la Creta, deci haideti sa facem un Referendum daca cetateni acestei tari sunt
de acord cu semnaturile din Creta, eu cred ca este mai important sa ne pastram credinta si biserica, asa cum spunem…. „cred intruna singura soborniceasca biserica”
si nu cum facem BOR acum cind face rugaciuni cu toate bisericile,…..Rusine!…
la-ti vindut pe Hristos fara sa ne intrebati si pe noi.
Din nefericire, creierele netede se lasă manipulate cumplit de lesne!!!
Mai lasasem acest comentariu. Probabil s-o fi pierdut din motive tehnice…
*MA BUCUR MULT CA ATI REVENIT* cu acest blog!! Chiar i-am simtit lipsa!!
Referitor la acceptarea pacatului si falsa dragoste, chiar exista o diferenta uriasa:
– FALSA „dragoste” a lui anticrist, ACCEPTA PACATUL si spune ca „esti ok asa cum esti” si eventual „vei ajunge in cer” sau spune ca „esti om bun” (omul fara pacat nu mai are nevoie de Mantuitor si jertfa de pe cruce). Chiar si ecumenismul se va face tot prin ACCEPTAREA altor credinte, altor zeitati (false, adica draci).
– DRAOSTEA LUI DUMNEZEU *NU* accepta pacatul ci ne transforma asa incat sa nu-l mai dorim, sa nu mai iubim pacatul. Dragostea lui Dumnezeu ne invata sa ne pocaim de pacat, sa ne intoarcem la Dumnezeu ca sa ne ierte si sa ne primeasca in cer, prin iertare, prin jertfa de pe cruce! Tot dragostea adevarata este inversa ecumenismului, pentru ca presupune o singura invatatura: cea adevarata, din Biblie!!
Din pacate nu prea mai am timp in ultimul timp sa ma ocup de blog, de asta si scriu asa rar. Sper pe viitor sa ma mai eliberez un pic si sa ma ocup mai serios.