Video. Părintele CLAUDIU BUZĂ este APĂRAT DE CREDINCIOȘII MĂRTURISITORI DIN BISERICĂ în momentul când se anunță oficial oprirea (necanonică) de la slujire

După cum se știe, prigoana asupra preoților mărturisitori e în plină desfășurare:

PRIGOANĂ – Părintele CLAUDIU BUZĂ din Urziceni, pentru că a întrerupt pomenirea episcopului eretic Vincențiu Grifoni, a fost oprit de la slujire și de la a mai intra în biserică. Scrisoarea de întrerupere a pomenirii ierarhului

În cazul de față, părintele Claudiu, deși i s-a interzis chiar și să intre în biserică, a fost prezent, așa cum a anunțat, în mijlocul credincioșilor, la Sfânta Liturghie.

Image result for claudiu buza

S-a putut vedea cât este de iubit de enoriași, căci din momentul în care a intrat, au și inceput femeile să plângă prin biserică. Până și cântărețul plângea.

De asemenea, s-a văzut clar că oamenii sunt destul de bine informați în privința situației de după sinodul tâlhăresc din Creta și a poziției sinodului BOR față de acesta. Părintele și-a făcut bine datoria, ca un adevărat mărturisitor al Adevărului.

Iată filmarea momentului, când după terminarea Sfintei Liturghii, protopopul de Urziceni anunță oficial oprirea de la slujire a părintelui Claudiu, ca pedeapsă că nu-l mai pomenește la slujbe pe episcopul Vincențiu Grifoni, pentru ecumenism:

La final, protopopul și preotul care îl însoțea au incercat să liniștescă oamenii prin explicații puerile, cum că nimic grav nu s-a întâmplat la sinodul din Creta și că BOR este autocefală și hotărârile din Creta n-ar avea autoritate asupra noastră. Că episcopul Vincețiu n-a dat până acum binecuvântări pentru căsătoriile între ortodocși și catolici, dar că ele, dacă s-ar face, sunt valabile…

Au mai spus cei doi trimiși ai lui Vincențiu și alte aberații și neadevăruri, cum ar fi că, de fapt, pr Claudiu a fost suspendat doar temporar de la slujire, dar se pare că adevărul este că va fi caterisit (oricum pe nedrept și fără valabilitate).

Oricum ar fi, părintele Claudiu rămâne un mărturisitor (caz rar în zile noastre) și va sluji mai departe, neascultând de hotărârea nedreaptă și necanonică a nedrepților zilei.

Va sluji, dar nu în biserica „Sfânta Treime”, unde s-au schimbat chiar și încuietorile de la uși, pentru ca nu cumva să intre părintele și să țină slujbă în vreo zi.

Mai jos aveți si comunicatul, în scris, de pe site-ul Protopopiatului Urziceni:

Preacucernicilor preoți și dreptmăritorilor creștini

din Protopopiatul Urziceni 

Preacucernici Părinţi,

Dreptmăritori creştini,

Abia a început Sfântul Post al Nașterii Mântuitorului, când suntem chemați să urcăm treptele nevoințelor spirituale și diavolul, părintele minciunii și al dezbinării, ne-a adus o ispită prin faptele reprobabile, neascultarea și îndemnul la dezbinare săvârșite de un preot din Eparhia noastră.

Ca preot şi slujitor al lui Dumnezeu Celui Preaînalt –  în Sfânta Biserică Ortodoxă, POMENIREA EPISCOPULUI LOCULUI la sfintele slujbe reprezintă un act de mărturisire a dreptei credințe ortodoxe, de ascultare canonică față de Biserica Ortodoxă, care ne-a investit cu har dumnezeiesc să slujim credincioșilor cele Sfinte ale lui Dumnezeu, un act de respect și responsabilitate față de tradiția eclezială în care ne-am format duhovniceşte, un imbold interior de a lucra propria mântuirea prin credinţă şi fapte bune.

Nerespectarea și încălcarea voită a rânduielilor Sfintei Biserici Ortodoxe, de către orice membru al comunității bisericești (episcop, preot, dreptmăritor creştin), ne îndepărtează de Însuși Mântuitorul Iisus Hristos, Care ne îndeamnă prin glasul Sfântului Apostol Pavel: “Așadar, fraților, stați neclintiți si țineți predaniile pe care le-ați învățat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră” (II Tesaloniceni, 2, 15), şi încă acelaşi apostol ne învaţă: „Ascultaţi pe mai-marii voştri şi vă supuneţi lor, fiindcă ei priveghează pentru sufletele voastre, având să dea de ele seamă, ca să facă aceasta cu bucurie şi nu suspinând, căci aceasta nu v-ar fi de folos” (Evrei 13,17)

Prin atitudinea surprinzătoare de A NU POMENI în rugăciune pe EPISCOPUL LOCULUI, Preotul Buză Claudiu săvârşeşte un act de îndepărtare de la dreapta învățătură de credință, canonică și liturgică a Bisericii Ortodoxe, care ne învață că dacă vreun preot sau diacon va osândi pe episcopul său şi ar îndrăzni să se depărteze de la comuniunea cu acela şi numele lui nu-l va pomeni la sfintele rugăciuni ale liturghiilor, precum învaţă Biserica, acela să se supună caterisirii şi să se lipsească de toată demnitatea preoţească. (Canonul 13 al Sinodului al nouălea local de la Constantinopol, numit şi Sinodul Întâiu – al doilea – 861; prezentul reia prevederile canonul 31 Apostolic).

Cu multă durere în suflet faţă de un slujitor al Casei lui Dumnezeu, aflat în însingurarea păcatului neascultării faţă de Biserica Ortodoxă, slujitor ce iubeşte mai mult dezbinarea decât rugăciunea şi evlavia, care nesocoteşte  în mod voit rânduielile bisericeşti, facem cunoscut că prin fapta sa de a nu pomeni în rugăciune pe episcopul locului, preotul Buză Claudiu a ieşit de sub canonicitatea arhiereului locului – ce ţine comunitatea locală bisericească într-o succesiune de har şi de credinţă, motiv pentru care este suspendat temporar de la slujirea celor sfinte, până la definitivarea cercetării disciplinare în Consistoriul Eparhial Bisericesc (Comisia de disciplină). Suspendarea este temporară întrucât ne exprimăm nădejdea în întoarcerea către ADEVĂR a Pr. Claudiu Buză, pe perioada cercetării disciplinare.

Cu dragoste şi cu responsabilitate, îndemnăm cu stăruinţă pe preacucernicii preoți  şi pe dreptmăritorii noştri creştini, să înalţe rugăciune către Preabunul Dumnezeu pentru Pr. Claudiu Buză, pentru ca să-i sporească credinţa şi să-i lumineze mintea, pentru ca acesta să revină la mărturisirea dreptei credinţe ortodoxe şi, venindu-şi în sine, să ia aminte la cuvintele Domnului Hristos care ne povăţuieşte: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa” (Ioan 14,6).

Rugăm pe Mântuitorul Iisus Hristos să Vă dăruiască pacea Sa !

Cu arhierească binecuvântare,

VINCENȚIU

Episcopul Sloboziei și Călărașilor

danielvla.wordpress.com

Urmariti va rog si:

Publicitate

10 gânduri despre &8222;Video. Părintele CLAUDIU BUZĂ este APĂRAT DE CREDINCIOȘII MĂRTURISITORI DIN BISERICĂ în momentul când se anunță oficial oprirea (necanonică) de la slujire&8221;

 1. se face presiuni si in grecia asupra episcopilor Serafim de Pireu si Ambrozie de Kalavria ca sa accepte sinodul cretan, revenind la episcopul vicentiu de la arhiepiscopia ialomitei si calarasilor, in aceasta primavara in calarasi sa inaugurat o moschee si nici o luare de pozitie vizavii de aceasta

 2. Nu voiam sa fiu chiar ultima care-l felicita pe parintele Claudiu, pentru curajul sau de a marturisi deschis impotriva deciziilor de la Creta. Vazand ca e plin de urari de imbarbatare, dar mai ales de apreciere din partea atator crestini ortodocsi din tara noastra, m-am grabit sa-i transmit si eu sanatate si sa-l asigur ca, sufleteste sunt alaturi de sfintia sa, rugandu-ma pentru el si ca daca citeste aceste randuri sa ma pomeneasca si pe mine cu familia.
  Deasemeni, as vrea sa transmit un gand si pentru cei care au avut curajul sa-i sara in aparare, enoriasii din parohie, acesta fiind un gest fara precedent pana acum. Nu-i putin pentru poporul roman, atat de dezbinat in ultima vreme si sper sa fie un exemplu si pentru cei carora pana acum le-a fost frica s-o faca.
  Doamne ajuta!

 3. „Episcopul Vicenţiu de la Slobozia aplică canoanele după bunul plac. El consideră că enoriaşii trebuie să-l asculte necondiţionat fără să cerceteze dacă e sincer în ce le spune.

  Văzând comunicatul emis de PS Vicenţiu Grifoni în data de 20.11.2016, pe site-ul oficial al Episcopiei de Slobozia şi Călăraşi, consider că trebuiesc făcute câteva observaţii canonice, teologice şi patristice.

  Oricine citeşte acest comunicat observă cu uşurinţă limbajul de lemn specific ziarului “Scânteia”, “Drumul Socialismului”, sau alte publicaţii din perioada dictaturii comuniste. Diferenţa este că atunci trebuiau condamnaţi “duşmanii poporului”, iar azi trebuie osândiţi “schismaticii”. O altă diferenţă este că înainte de 1989 preoţii ascultau de “superiorii” supuşi regimului comunist, iar azi trebuie să asculte de “superiorii” lor supuşi sistemului globalizant.
  Astfel expresia “Ascultaţi de mai marii voştri” este folosită în aceste situaţii pentru a impune o ascultare oarbă prin care enoriaşii să accepte compromisurile mai marilor ierarhici pe care îi urmează fără să cerceteze situaţiile respective. Se observă că atât cei din perioada comunistă, cât şi cei din zilele noastre, au ceva comun: frica de a nu-şi pierde imaginea şi scaunele. Nu vreau ca prin ce am menţionat aici să pătez imaginea unor persoane, vă rog să o consideraţi doar ca pe o simplă părere personală.

  În cele ce urmează voi face câteva observaţii canonice şi teologice asupra situaţiei:”

  Integral la sursa: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2016/11/episcopul-vicentiu-de-la-slobozia_22.html

 4. „Dacă ierarhii încă n-au realizat ce păcat săvârșesc, cât de evident păcătuiesc împotriva Duhului Sfânt, măcar noi să o facem.
  Nu vă temeți că pierdeți comuniunea cu ierarhii căzuți, care ne închid calea Împărăției lui Dumnezeu. ”Vai vouă cărturarilor și fariseilor fățarnici! că închideți Împaratia cerurilor înaintea oamenilor, că voi nu intrați, și nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsați.” (Matei 23:13)
  Să ne temem să nu pierdem comuniunea cu Hristos, care ne avertizează: ”Astfel fiindcă ești căldicel – nici fierbinte, nici rece – am să te vărs din gura Mea.” (Apoc. 3:16). Știm că dacă un singur ierarh ar rămane în comuniune cu Hristos în toată lumea ortodoxă, Biserica este salvată. Iar cei care ascultă de ecumeniști, toți sunt pierduți și rămân în biserica satanei.”

  Sursa: http://www.glasulstramosesc.ro/blog/parintele_elefterie_tarcuta_care_mai_puteti_si_aveti_ochi_de_vazut_si_urechi_de_auzit_treziti_va/2016-11-21-217

 5. Despre MSM(Mainstream Media):
  – The Mainstream Media Wages All-Out War On The Alternative Media
  http://stateofthenation2012.com/?p=57491

  – Who REALLY Controls The Mainstream Media?
  http://cosmicconvergence.org/?p=2422

  – This Is Why TPTB Are So Afraid Of BREITBART’s Stephen Bannon
  http://stateofthenation2012.com/?p=57199

  Cititi cu mare atentie:
  – PIZZAGATE: The Greatest Scandal of the Third Millennium
  http://stateofthenation2012.com/?p=57429

  Asta sa fie viitorul?
  – The Fifth Estate Casts Its Shadow Like a Massive Mothership
  http://cosmicconvergence.org/?p=16644

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s