SUA au livrat, duminica noapte, 50 de tone de MUNITIE rebelilor atacati de RUSIA si ne mai intrebam de ce nu nu se mai termina razboiul cu ISIS

Avioane militare cargo ale SUA au livrat, duminica noapte, 50 de tone de munitie rebelilor care lupta in nordul Siriei.

rebeli

Sectiunea face parte din eforturile de urgenta ale  administratiei Obama de a gasi noi cai de sustinere a acestor grupari, mentioneaza CNN. Misiunea a fost confirmata de oficiali ai guvernului american.

Aparatele C-17, escortate de avioane de lupta, au lansat pachete cu munitie pentru arme de mana precum si grenade in provincia Hasakah din nordul Siriei. Acolo opereaza grupari cunoscute sub numele de Coalitia Siriano-Araba.

Toate pachetele au ajuns in mainile „fortelor prietene”, au mentionat oficialii SUA.

Grupari finantate de SUA au fost atacate recent in cadrul raidurilor aeriane ale Rusie. Rusia a distrus, in atacuri aeriene, principalele depozite de armament ale unui grup rebel sirian format de CIA, a declarat saptamana trecuta comandantul gruparii, in cadrul extinderii atacurilor ruse asupra insurgentilor sustinuti de inamici straini ai lui al-Assad, relateaza Reuters in pahina electronica.

Gruparea Liwa Suqour al-Jabal – ai carei luptatori au participat la formari militare organizate de catre Agentia Centrala americana de Informatii (CIA) in Arabia Saudita si Qatar – a fost vizata de raiduri rusesti si in urma cu 2 saptamani, cand Moscova si-a inceput campania prin care sustine Damascul.

Liwa Suqour al-Jabal opereaza in zone din vestul si nordul Siriei, asupra carora Rusia si-a concentrat atacurile aeriene si in care gruparea Statul Islamic (SI) – despre care Moscova sustine ca este tinta raidurilor sale – nu este prezenta in mod semnificativ.

Acesta este doar unul dintre grupurile rebele considerate moderate de catre Statele Unite care au fost formate in cadrul unui program CIA sub acoperire.

Acest program CIA este distinct de programul Pentagonului de formare si echipare a insurgentilor sirieni cu scopul de a lupta impotriva SI. – aktual24.ro

Atata mai macheaza ziarele astea stirile. Dintr-o stire care este cat se poate de clara, care dovedeste implicarea americanilor si a altor state in treburile interne ale altui stat suveran si independent, astia ii scot tot pe rusi vinovati.

Asa unu la mana, mai apoi, se stie ca toate aceste grupari sponsorizate de CIA, nu sunt formate pentru a lupta impotriva ISIS, de fapt multi dintre liderii ISIS sunt si lideri ai acestor grupari, toti formati de CIA, cu scopul clar de a-l inlatura pe Bashar Al-Asad si a pune in loc o marioneta care sa le dea gazele si petrolul gratuit papusarilor care conduc CIA-ul.

Deci in concluzie, cum sa se termine aceste nenorociri cand americanii aprovizioneaza non stop aceste grupari teroriste cu armament si munitie? Mizerabili oameni si mizerabila si aceasta presa care cauta mereu numai sa manipuleze!

Tot adevarul despre situatia din Siria, il puteti urmari citind subiectele de la categoria: Siria

3 gânduri despre &8222;SUA au livrat, duminica noapte, 50 de tone de MUNITIE rebelilor atacati de RUSIA si ne mai intrebam de ce nu nu se mai termina razboiul cu ISIS&8221;

  1. Ei actioneaza pe modelul Afganistan , care le e cunoscut .Atunci livrau arme mujahedinilor lui bin-laden .Atunci sua a creat al-qaeda , acum – isis .
    Ei au creat terorismul si tot ei impotriva lui …

  2. Si-a imaginat cineva ca USA va accepta infrangerea?Daca ar pierde s-ar infiinta un tribunal international-ca multi si-ar arata dezacordul cu politica dusa de America mai bine de 25 de ani- si li s-ar pune pielea-n bat,chiar daca au buncare mai sophisticate decat a avut Hitler.Deci fac orice sa-si scape pielea.

Lasă un comentariu