Care este interesul marilor puteri in Zona Golfului si de ce suntem aproape de un Razboi Mondial

Am sa incerc in cele ce urmeaza sa va fac o analiza cat mai exacta si pe intelesul tuturor vis-a vis de ceea ce se intampla in aceste momente in Orientul Mijlociu, care sunt interesele marilor puteri si care sunt cauzele pentru care avem parte de acest conflict care poate duce spre al treilea razboi mondial. 

Image result for sua vs rusia

Sa incepem prima data cu Rusia:

Rusia are mai multe interese in zona, in primul rand doreste sa arate populatiei planetei, ca e timpul pentru o lume bipolara, iar Statele Unite care dupa caderea URSS-ului a devenit singura putere la nivel global, trebuie sa inteleaga ca e timpul pentru o schimbare.

Daca Rusia singura nu putea emite pretentii in acest sens, odata cu noua alianta incheiata cu China, simte ca poate restabili un echilibru global cu doua sfere majore de influenta.

In al doilea rand, o mare miza este din punct de vedere economic, datorita imenselor rezerve de gaz si petrol descoperite in Leviatan  (Marea Mediterana). Daca SUA pune mana pe ele prin Chevron si Exxon, Rusia va avea o mare problema, pentru ca nu va mai fi principalul furnizor de gaz catre Europa, iar economia Rusiei ar lua-o la vale serios, pentru ca profitul obtinut prin vanzarea de petrol si gaz, asigura o mare parte din Produsul Intern Brut al Rusiei, plus ca ar pierde si din sfera de influenta geopolitica pe care o are asupra Europei si s-ar putea izola serios de tarile europene.

Iar in al treilea rand, e onoarea Rusiei in joc, odata inceputa aceasta ofensiva asupra jihadistilor care compun Statul Islamic, toata lumea ii vede deja ca pe marii salvatori ai tarilor afectate din cauza haosului provocat de americani, datorita interselor pe care le are in zona, dar si a Europei, facand sa se opreasca aceasta migratie necontrolata.

Sa vedem acum care sunt aceste interese ale americanilor:

Pai in primul rand isi vad amenintata pozitia de singur politai al planetei, dintr-o data nu mai pot ei face toate jocurile cum vor. Se revine cum spuneam la momentul de dinainte de 1990, cand tarile arabe erau sub sfera de influenta sovietica, de asta era si liniste in acea zona a lumii, pentru ca tarile respective erau lasate sa isi exploateze si sa-si comercializeze resursele singure, proftul mergand 100% la bugetul statului, exact ca si in Romania. Tara noastra era sub influenta sovietica dar, nu se atingea nimeni si nu ne dicta nimeni ce sa facem cu resursele proprii.

Americanii in schimb cand s-au vazut singuri dupa caderea URSS-ului, de fapt nu americanii de rand, ci familile care detin marile companii petroliere cat si bancile centrale, au inceput exploatarea tarilor arabe si nu numai. Iar cine nu a fost de acord sa le dea petrolul pe redeventele fixate de ei, adica de 3%, 5% sau chiar 0% in multe cazuri, au creat haos, revolutii, starnind populatiile impotriva conducerilor care se opuneau americanilor, cum e de exemplu Bashar al Assad, presedintele Siriei.

Bazandu-se pe marea rivaliatate intre siisti si suniti, papusarilor le-a fost foarte usor sa creeze aceste haosuri, mai ales in tarile unde era un echilbru intre aceste doua categorii de musulmani, vezi Yemen, Irak, Siria. In tarile cu pondere de peste 90% populatie sunita sau siita era mai greu sa faca acest lucru, vezi Iran, unde majoritari sunt siiti. De fapt americanii merg mereu pe vechea deviza: „Dezbina si Cucereste”.

Odata piedut controlul asupra Golfului, papusarii nu vor mai putea fixa ei pretul petrolului. Acest aspect, este foarte important, pentru ca prin controlul pretului petrolului, pot foarte usor lovi in economia ruseasca, cand vor sa le faca rau, scad pretul, cand au ei interse pentru a avea profituri, cresc pretul.

Urmatorul aspect este, cum subliniam si mai sus, dorinta elitelor de a pune laba pe gazul din Leviatan, ar trage rapid dupa aceea cateva conducte inspre Europa si pe langa profiturile lor, i-ar falimenta si pe rusi, ceea ce ar face sa fie posibil ca pe viitor sa puna laba chiar si pe resursele Rusiei, punand stapanire astfel pe intreaga planeta.

Iar ultimul aspect ar fi faptul ca pierderea controlului in zona, ar duce si la renuntarea la petrodolar de catre tarile arabe, ceea ce ar duce la o criza fara precedent in SUA, tara deja aflata intr-un mare declin economic.

Deci dragi cititori, dupa cum vedeti, miza este uriasa de ambele parti. Singura cale de evitare a razboiului ar fi ca papusarii occidentali, sa accepte aceasta noua lume bipolara care se prefigureaza si sa se dea la o parte, asumandu-si totoata si toate problemele care i-ar urma. Lucru de care ma indoiesc foarte tare ca se va intampla, acesti indivizi avizi dupa control, bani si putere, nu cred ca vor accepta sa fie pe locul doi in lume, cum ar mai putea ei instaura Noua Ordine Mondiala, cu guvern mondial si reguli stabilite doar de ei? Cum ar putea ei sa renunte la atatia sclavi care lucreaza pentru ei in acest moment?

Iar Rusia, este constienta, ca daca se da acum la o parte, vor deveni si ei la randul lor sclavii acestor satanisti, care se cred stapanii lumii. Avand insa de data acesta China de parte sa, Rusia stie ca se poate duela de la egal la egal cu SUA, Marea Britanie si Israel, principalele opozante ale Rusiei.

Pornita aceasta nebunie care se prefigureaza, foarte usor se va transforma intr-un razboi mondial, totul fiind inlantuit. Cum s-a intamplat si in precedentele razboaie mondiale, toti vor incerca sa profite de pe urma haosului si vor incerca sa isi indeplineasca obiectivele teritoriale sau de alta natura, lucruri pe care pe timp de pace nu se pot realiza.

Ce va urma exact, numai Dumnezeu stie, dar pericolul care ne paste, este imens.

Alte informatii si analize despre razboiul din Siria, gasititi la categoria: Siria

15 gânduri despre &8222;Care este interesul marilor puteri in Zona Golfului si de ce suntem aproape de un Razboi Mondial&8221;

  1. Este o analiza buna dar trebuie facuta o mentiune.In perioada sovietizarii Romaniei au exista acele „Sovromuri” prin intermediul carora iudeo-bolsevicii au furat cu sutele si miile de tone resursele tarii noastre.Acela a fost un jaf nemaiintalnit in istoria noastra ca stat si ca popor.
    Este cel putin eronat sa afirmati ca in timpul sovietizarii Romaniei nu se atingea nimeni de resursele tarii si bani mergeau la buget.Pai se atingeau bolsevicii si a fost deajuns.Au furat cu sutele de garnituri de tren petrol, lemn si cereale.Am fost jefuiti ca popor de n-am stiut de noi si de vietile noastre.Si in ziua de astazi suntem condusi de fii si nepotii acelor iudeo-bolsevici.Nu trebuie sa uitam aceste lucruri si ele trebuiesc spuse asa cum au fost, in virtutea adevarului istoric care este mai tot timpul falsificat.
    Rusia de astazi sub conducerea lui Putin isi are propriile interese si daca intervine militar isi apara interesele sale de putere mondiala.Nu consider ca Putin este salvatorul lumii asa cum il vad altii.Sa stiti ca daca la negocieri fiecare parte primeste ce a cerut sau ceva aproximativ in secunda doi va uita de fostele aliante si isi va lua mana dupa cei pe care pana atunci pretindea ca ii protejeaza.
    Cei mici au intotdeauna de suferit(statele mici o vor trage cel mai tare)multi tind sa uite acest lucru.Lupta acum se da pe resurse si pe zone geostrategice si fiecare putere cauta sa scoata cat mai mult „profit” din toata tarasenia asta.Deci nu trebuiesc excluse eventualele intelegeri intre principalele parti aflate in conflict.
    Ca Rusia a intervenit militar in Siria(la cererea lui Bashar Al-Assad)si ii bombardeaza pe opozantii lui Assad cat si pe maimutele nespalate jihadiste este bine, dar Rusia isi urmareste interesele.S-ar putea sa asistam la niste rasturnari de situatie „simpatice”.Adica cele doua puteri SUA si Rusia dupa ceva timp de bubuiala prin Siria sa o dea la pace pe motiv ca au ajuns la niste intelegeri.Lucrurile sunt complicate si se vor complica in continuare.Ramane sa vedem ce se va intampla in continuare.Numai bine.Doamne-ajuta.

    • Johnny, eu nu spun ca nu se fura si pe vremea sovieticilor, dar sa spui ca atunci a fost cel mai mare jaf asupra tarii este penibil. Atunci aveam impadurita tara 35%, acum mai avem 18%, Din vanzarea petrolului, se plateau 80% din pensii, ca se mai ducea din el si pe la atii se poate, dar nu ca acum cu redevente 0%, adica pleaca totul gratis. Gazul, era iara total al Romaniei, acum pleca la fel gratis din tara. Aurul, ni-l exploatam singur, aveam resurse uriase de aur, acum tot aurul este dat la americani. Ce vorbim aici??? Urmareste articolul: https://vremuritulburi.com/2015/04/11/cititi-cu-mare-atentie-si-luati-seama-material-complet-despre-distrugerea-romaniei-dupa-1989/

    • Nu uita cine era atunci la conducerea tarii,de unde era venita si de unde se trageau!Unde sunt urmasii lor si ce fac in continuare!Ca se numesc sionisti sau bolsevici tot un drac!

    • Cam exagerezi. Ce rol aveau sovromurile ? De ce erau sovromurile in Romania ? De exemplu sovrom tran sport. Dupa razboi economia romaniei era la pamant. Romania se baza mai mult pe agricultuira care in timpul razboiului a ramas de izbeliste fiindca taranii erau pe campul de lupta. In 1946 a fost foametea din cauza unei secete foarte agresive. In iunie1948 s-a facut nationalizarea, iar in primvara lui 1949 s-a trecut la colectivuizarea agriculturii. Sovromurile si-au intrat in rol din anul 1948. Economia Romaniei distrusa de razboio s-a refacut cu ajutorul svromurilor. Au fost construite fabrici, uzine, cai ferate, sosele, hidrocentrale, termocentrale, uzine elecrice, instalatii de foraj si s-a pus accent pe industria constructoare de masini. Toate acestea s-au realizat prin munca romanilor, dar cu ajutorul nemijlocit al URSS. Sovromul era de fapt un santier la nivelul intregii tari si toate utlajele soseau din URSS: Turbine de abur la termocentrale, turbine hidraulice pentru hidrocentrale, strunguri, freze, autocamioane, autoturisme, tractoare pentru agricultura. Toate astea s-au facut cu ajutorul sovromului si era si normal ca Romania sa plateasca, fiindca nimeni nu-ti da nimic pe gratis. Asa ca prin acele sute si mii de tone care plecau in URSS, Romania a trebuit sa plateasca tot ce a importat din URSS inclusiv Sovromul, asistenta tehnica si scolarizarea in URSS a specialistilor, tehnicienilor, inginerilor care trebuiau sa invete sa deserveasca masinile si utilajele de provenienta sovietica. La fel si pilotii militari si civili, fiindca aviatia romana militara si civila, era dotata cu avione construite in URSS, si toti pilotii romani se specializau in Uniunea Sovietica. Cateva exemple de fabrici si uzine care s-au construit in acea perioada. Hidrocentrala de la Bicaz, Uzina de strunguri Arad, uzinele de la Plopeni si Cugir, intreprinderea Automecanică Mârșa și Uzinele „23 August” din București unde se fabricau tancuri. La uzina URA din Bacău in anii ’50 se reparau avioanele militare, iar mai târziu s-au construt avioanel IAK-52 dupa licenta sovietica.

  2. Opinia mea este ca in Golf, situatia este transata si dupa cum vezi, Obama a luat hotarirea politica, cu numai doua zile in urma, sa nu ii mai sprijine material pe asa zisii rebeli anti guvernamentali din Siria. Vor urma si alti, de care americanii se vor detasa si in final vor cadea la intelegere cu Rusia, chiar daca vor pierde teren. La fel se va intimpla si cu China. Marea problema mi se pare la granita dintre India si Pakistan, unde tensiunea este in crestere, amindoua fiind tari nucleare si cu ambitii deosebita la nivel geopolitic. Acolo pare sa fie miezul problemei, in opinia mea. Iar odata declansata o conflagratie acolo, va fi greu de stopat si vor avea lor, mai ales in Europa, mutari demografice devastatoare. Sper sa ma insel. In Orientul Mijlociu, cel mai mult vor avea de suferit Arabia Saudita si Israel, care nu isi vor mai putea face jocul dorit… http://www.alternativaromaniei.com

  3. Acest razboi mondial este si o binefacere pt. Industria de armament pt ca vanzarea acestuia va dudui plus ca prin aceasta conflagratie se doreste decimarea populatiei planetei

  4. mihai,
    Ce vor face cu banii din vanzarea de armament cum spui tu , daca totul se va distruge in urma unui razboi , pentru ca nu va mai fi un razboi terestru asa ca si pana acum ????
    adrian,
    Obama nu mai poate fi luat in seama , pentru ca toata politica dusa de Obama este dictata de papusari , iar acestia niciodata nu au declarat un adevar ci numai minciuni si manipulare .
    Toata media mondiala lucreaza intens la dezinformare si manipulare , doua cai prin care pot tine intreaga omenire sub cizma papusarilor . Cei care inghit aceste minciuni din media , declaratiile lui Obama , se afla deja cu creierul spalat bine .
    Ce declara Obama in legatura cu razboiul civil din Ucraina , atentatele din Odesa , luptele mercenarilor trimisi de SUA in Ucraina care aveau pe uniforme insemne naziste precum zvastica si arme letale cu fabricatie SUA ? Ce declara in legatura cu armatele de teroristi care se deplaseaza in masa sub masca de „refugiati”?

  5. Razboiul se poate declansa oricand, doar sa vrea NATO recte SUA, printr-un avion american/francez/turcesc „doborat de rusi” in fapt tot de americani, si de aici se poate escalada. Americanii inca asteapta, dar nu pentru mult timp, raspunsul Germaniei care inca nu stie de care parte sa treaca. In acest timp americanii aduc incontinuu tehnica militara la granita Rusiei, Din punctul meu de vedere conflictul este inevitabil, doar ca noi romanii vom fi macelariti si nu clasic ci nuclear. De partea Rusiei vor fi multe tari, mai nou Coreea de Nord, care abia asteapta sa-i platesca SUA polite vechi. plus tarile arabe care au fost distruse de SUA si Israel pe care nu-l vad bine deloc. India si Pakistan ? vor trece de partea Rusiei si a Chinei. Problema este Cuba, o tara aflata in coasta SUA, care SUA a fraternizat brusc. Candva Cuba era partenera Rusiei si s-ar putea sa fie in continuare jucand la dublu. Daca Fidel era mai tanar in Cuba azi erau baze militare rusesti.

  6. Marian,
    Nu cred eu ca americanii asteapta raspunsul Germaniei intr-o ofensiva impotriva Rusiei , mai degraba SUA nu subestimeaza deloc armele sofisticate si foarte eficiente ale Rusiei , constientizand ca se pot trezi cu niste rachete in cap , fara veste , precum cele trimise peste jihadisti din Marea Caspica , de acum cateva zile ! Rusia dispune de cele mai puternice sisteme de bruiaj din lume , iar SUA a ramas in varful cozii la acest capitol . Vezi despre distrugatorul SUA Donald Cook intrat in apele Marii Negre , in primavara lui 2014
    si care a fost bruiat de un avion rusesc , incat i-au distrus toata aparatura electronica de pe vas , iar cei 27 de marinari de pe vas , a doua zi si-au dat demisia , motivand sistemele nesigure ale lor de pe vas .
    SUA asteapta din partea Germaniei o alianta impotriva Rusiei in problema distrugerii economice insa Germania nu poate sa faca acest lucru pentru ca multi nemti sunt asociati cu rusii in afaceri foarte mari si nu renunta de dragul ambitiilor americane , putin le pasa si nemtii in general au trecut de partea Rusiei , chiar in aceasta perioada in care Germania a fost invadata de islamisti datorita slugii fidele SUA , Merkel .
    Nemtii strigau pe strazi „Merkel in Siberia , Putin la Berlin „.

  7. Semn ca se implinesc profetiile in ce priveste Turcia?
    Un avion rusesc ar fi fost doborât de forțele armate ale Turciei în nordul Siriei după ce acesta a intrat în spațiul aerian al țării, susțin rapoarte neconfirmate de oficiali, anunță presa britanica.
    Informatia a fost publicata de express.co.uk. Potrivit publicatiei, o explozie puternica a avut loc in Huraytan, nordul Siriei, martorii spunand ca au vazut trei avioane de lupta zburand in zona.(astept confirmarea)
    http://www.express.co.uk/news/world/611157/Russia-Turkey-jet-plane-shot-down-airspace-Syria-ISIS-Islamic-State

    La scurt timp dupa..Masacru în capitala Turciei. 86 de morţi și 200 de răniți după un dublu atentat cu bombă
    http://www.realitatea.net/atac-sinucigas-in-capitala-turciei-langa-gara-centrala-bilantul-zeci-de-morti_1807165.html#ixzz3oBX2Xopp

    Koreea de Nord,”Gata de lupta”!!! 🙂
    http://www.express.co.uk/news/world/611224/North-Korea-ready-to-defend-itself-against-US-Kim-Jong-un

    SUA Oficialii militari raportează că USS Theodore Roosevelt a fost scos joi din Golful Persic , lăsând US Navy pentru prima dată din 2007, fara nici’un portavion în Orientul Mijlociu . În această săptămână , navele de război rusești au tras de două ori rachete de croazieră în Siria din Marea Caspică .
    http://security-intelligence.org/2015/10/debkafile-breaking-news-last-us-carrier-exits-gulf-as-russia-escalates-me-action/
    Aceasta miscare a portavioanelor indica o repozitionare pentru a impiedica China sa acorde sprijin Rusiei in Siria
    http://sputniknews.com/politics/20151010/1028318533/us-south-china-see-spratly-territorial-dispute.html#ixzz3oAt03H4L

    O veste buna de pe la noi!
    Proiect de lege: Pedepse cu închisoarea pentru ofensa adusă însemnelor naţionale
    http://www.activenews.ro/stiri-politic/Proiect-de-lege-Pedepse-cu-inchisoarea-pentru-ofensa-adusa-insemnelor-nationale-125524

    O aeronavă P-3C Orion aparţinând Batalionului de Patrulă 9 al Forţelor Navale ale S.U.A. va ajunge la Constanţa duminică, 11 octombrie, pentru trei zile de exerciţii de luptă antisubmarin alături de Forţele Navale ale României, informează Ambasada SUA la Bucureşti.
    http://www.epochtimes-romania.com/news/sua-trimite-o-aeronava-p-3c-orion-la-constanta–239223

  8. Nu se poate sa nu sacrifice USA niste vieti omenesti cum s-a mai vazut,pentru a „arata lumii”ca rusii au fost cei care i-au determinat pe americani sa atace si culmea, exact in zona care-i intereseaza cel mai mult.

Lasă un comentariu