Erou sau criminal? Filmul „American Sniper” ridică multiple controverse despre războiul din Irak

Filmul „American Sniper”, bazat pe memoriile soldatului marin, Chris Kyle a luat sase nominalizari la Oscar și in SUA a spulberat toate recordurile de box-office.

Kyle a servit ca militar în Irak și a fost creditat ca fiind unul dintre cei mai buni lunetisti ai Americii. După ce a părăsit armata, a fost împușcat mortal de un coleg veteran in încercarea de a-l ajuta. Marina Portnaya de la RT face o analiza la controversa din jurul filmului.

E foarte interesanta insa parerea unui comentator american, care este psiholog si a avut posibilitatea de a lucra cu mai multi veterani americani:

„Din păcate, soldații sunt doar niste victime, fiind manipulati si controlati mental, ajungand sa creada ca ei isi apara tara împotriva unui inamic ostil, în ciuda realitatii vizibile dintr-o perspectivă extinsă,  în care mafia globala manipuleaza intentionat pentru a creea razboaie, de pe urma carora au foarte mult de castigat. În mintea lor soldații pot fi curajosi, punandu-se in pericol pentru o cauză nobilă, dar cauza nobila este într-adevăr o iluzie. „Eroismul” fără înțelepciune și gândire critică duce la crime împotriva umanității. Cei mai mari eroi sunt cei care expun înșelăciunile și refuză să facă parte din mașina de război, punându-si carierele și vietile în pericol in sutinerea adevărului. Am vorbit cu veterani americani care inițial au crezut ca luptau pentru apărarea Americii, dar mai târziu au descoperit că a fost un fals. Nu vezi la Hollywood sa se faca filme cu poveștile lor.” – veteranstoday.com

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s