Eric Dubay: Au existat vreodatata dinozauri, sau totul e o mare farsa?

Alte documentare deosebit de interesante, puteti gasi la categoria: Documentare

2 gânduri despre &8222;Eric Dubay: Au existat vreodatata dinozauri, sau totul e o mare farsa?&8221;

  1. Observ ca se incearca o dezinformare tendentioasa in aproape toate domeniile, iar scopurile unor astfel de demersuri au rolul nu numai de-a distruge identitatea natiunilor, dar si de diminuare a unor ani de cercetari in domeniul paleontologic, de ruinare a prestigiului unor oameni care au studiat fenomenul si care prin mintea lor stralucita, munca si stradania lor au adus un plus de unicitate clasei Reptilia. Ca sa personalizez subiectul documentarului in cauza, ma intreb oare ce-ar comenta la o astfel de tema bizara (incerc s-o cataoghez decent), Prof. Grigorescu care a descoperit si-a cercetat, ani intregi, formatiunile cu fosile de dinozauri pitici (unice in lume) din Depresiunea Hategului? Un om extraordinar de valoros, cu o inteligenta de exceptie, care a refuzat categoric sa atribuie realizarea sa americanilor de la Smithsonian Institute, in ciuda sumei exorbitante propuse si-a unei functii de prestigiu in cadrul aceluiasi institut!
    Ma astept ca maine, sau peste o luna, sa citesc ca Pasteur n-a descoperit vaccinul antirabic, nici vaccinul antraxului, nici pe cel al rougetului, ca Harvey n-a elucidat vreodata circulatia sangelui, ca Racovita facea doar scufundari de agrement prin pesteri, etc, etc.
    Mda… ce sa zic? Exista atatea moduri de interpretare a termenului de „celebritate”. Unii prin munca, altii prin tenacitate, spirit de organizare si eficienta se ridica la acelasi rang cu conditia mai sus-amintita. Din pacate, mai sunt si fapturi precum Eric Dubay care alearga dupa celebritate de dragul rezonantelor goale pentru ca, asa cum sustin intotdeauna oamenii de stiinta, imposibilul se afla doar in visurile slabanogilor.

  2. Un simplu calcul de rezistenta materialelor aplicat la structura osoasa, dovedește că un schelet nu poate suporta greutatea uriașă a unui dinozaur. Dar dinozaurii au fost inventati pt a crea impresia unui univers vechi de sute de milioane de ani, etc, spre combaterea Creationismului. Scheletele alea impresionante din muzee sunt „reconstituiri” modelate din gips care înglobeaza doar mici fragmente din os, „originale” .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s