Parintele Ilie Cleopa: Fără preot nu este mântuire, fără preot nu este iertare şi dezlegare!

Numai prin Biserică se poate face iertarea păcatelor; numai Biserica are putere, prin preoţii şi arhiereii săi, să lege şi să dezlege păcatele lumii. Nu vă înşelaţi de nebunii aceia care vă învaţă că pot ei ierta păcatele afară de preot şi de episcop! Niciodată să nu credeţi minciunile lor!

Hristos a dat putere Apostolilor Săi, şi Apostolii, prin punerea mâinilor, au dat putere la episcopi şi la preoţi. Deci fără preot nu este mântuire, fără preot nu este iertare şi dezlegare! Fără harul preoţiei şi al arhieriei nu este Biserică, că zice Sfântul Ciprian: „Fără arhierei, Biserica nu este Biserică, şi fără preot, creştinul nu se poate numi creştin”.

Din Arhimandrit Cleopa Ilie, Călăuză în Credința Ortodoxă, Editura Episcopiei Romanului, 2000, p. 99 – altarulcredintei.md

Urmariti va rog si :
Publicitate

Un gând despre &8222;Parintele Ilie Cleopa: Fără preot nu este mântuire, fără preot nu este iertare şi dezlegare!&8221;

  1. Intr-o lume din ce in ce mai moarta duhovniceste, oamenii cu o viata curata si cu o gandire sanatoasa au devenit destul de rari. Ma intreb cati dintre noi ne mai facem timp, in tumultul vietii cotidiene, sa ne mai rugam macar o ora pe zi? Cati dintre noi mai participam in mod constant la Sfanta Liturghie? Harul si puterea lui Dumnezeu coboara in sufletul nostru doar in biserica, acolo iL simtim cu fiecare bataie a inimii noastre, acolo se-nfaptuieste lucrarea Lui, in nici un caz la mall sau prin cluburi. Atunci cand dispare reperul credintei, pilonul increderii, mantuirea nu mai exista.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: