Comentariul zilei. „Ţara Havila menţionată la FACERE 2,11, consemnată şi de Scrierile Vedice, este VALAHIA în care trăim astăzi”

Comentariul apartine Parintelui Gheorghe-Radu S[l[gian, postat la articolul: Cum il reduce Putin la tacere cu argumente pe un “inaintas” diversionist BBC

Ţara Havila menţionată la FACERE 2,11, consemnată şi de Scrierile Vedice, este VALAHIA în care trăim astăzi. La FACERE 2,11 se spune că Dumnezeu a făcut raiul Iar din Eden ieşea un râu care uda grădina raiului şi se împărţea în patru braţe:

– Fison;
– Gihon;
– Tigrul şi
– Eufratul.

Numele primului râu era Fison. Acesta înconjoară toată Ţara Havila, în care se află aur; iar aurul din ţara aceea era bun; tot acolo se găseşte bdeliu şi piatra de onix” [FACERE 2,11-12 – în BIBLIA DIORTOSITĂ DUPĂ SEPTUAGINTA a Î.P.S. Părinte Bartolomeu Anania, Arhiepiscopul Vadului Feleacului şi Clujului]. Arheologii susţin sus şi tare că râul acesta este DUNĂREA şi că ţara HAVILA este VALHIA noastră. Asta înseamnă că avem de a face cu prima menţiune a unei ţări din Sfânta Scriptură. Există studii în tregi despre textul de la FACERE 2,11. Dacă aşa stau lucrurile, nu noi trebuie să intrăm în UE, ci UE trebuie să vină la noi. Înseamnă că noi avem o vechime de peste 7500 de ani.

Dar mai multe lucruri sunt aşa şi nu se iau în considerare. Spre exemplu, Sarmisegetuza are 3000 de ani vechime, î.Hr., iar Roma are 749. Deci, Sarmisegetuza e mai veche decât Roma cu 2300 de ani. Asta înseamnă că noi de la romani nu am avut ce lua, pentru că ei nu au avut o civilizaţie. Ei au fost nişte barbari care au impus – şi atât. Se învaţă în şcoli că cea mai veche scriere, este scrierea sumeriană. Tăbliţele de la Tartaria lângă Sibiu sunt mult mai vechi decât scrierea sumeriană, lucru confirmat de oamenii de ştiinţă. Foarte puţini ştiu asta. Sfântului Apostol Andrei i s-a spus în limba română veche: NEMIEST, adică, de aici încolo nu mai este populaţie la care să se predice Evanghelia. Unde i s-a spus asta? Lângă Câmpulung, la mănăstirea de astăzi NĂMĂIEŞTI – de la NEMIEST. Sfântul Apostol Andrei care a venit cu corabia după Păogorârea Sfântului Duh, la Tomis, la Constanţa de astăzi şi ne-a încreştinat, atât înaintea ruşilor, cât şi a ungurilor.  Dacă Putin îşi apără cu atât de mare înverşunare poporul său creştin-ortodox, care a fost încreştinat aproape la 1000 de ani după noi, atunci cum ar trebui să ne apere al nostru preşedinte? Dar dacă nu e ortodox? PAUZĂ….

Publicitate

27 de gânduri despre &8222;Comentariul zilei. „Ţara Havila menţionată la FACERE 2,11, consemnată şi de Scrierile Vedice, este VALAHIA în care trăim astăzi”&8221;

 1. Nu cred ca s-a postat comentariul meu ieri.
  L-am rugat pe Parinte sa aduca dovezi in sprijinul afirmatiilor sale.
  Astept cu interes raspunsul lui.

  • Frate ft bine ca modereaza fratele admin comentariile deoarece sunt diverse persoane ce le place sa improaste cu noroi pe uni si pe alti cu noroi fara ai cunoaste. De exemplu pe blogul saccsiv posteaza un tip sub numele de el , insa ce poate iesi din gura acelui tip! Mai sunt doamne/domnisoare ce intra pe bloguri si tot respectul pt fratele vasile ca apreciez blogul lui, insa nu ar trebui sa permita jigniri, ca mai sunt indivizi ce vorbesc gura fara ei si totodata nimeni nu este fara de pacat, aici vorbesc de majoritatea cititorilor si comentatorilor in acelas timp pt ca nu vreau sa generalizez

 2. Tara asta a fost ravnita si daca stramosii nostrii nu s-au lasat a trebuit sa fie jefuita si jefuita si parasita este si acum ca nu mai este nimeni caruia sa-i pese.De conducatori nu-i cazul sa vorbim ,ca nu avem,de fapt ei sunt CALAII acestei tari.Au ajuns sa fie mandrii ca sunt decorati cu tinichelele altor tari numai pentru a se proteja pe ei de dosare si pe straini ca-i deranjeaza daca le spui pe nume. Toti acei”profesori Universitari” care pentru un pumn de arginti isi vand tara,traditia si neamul,da, acestia nu sunt ROMANI.
  Oare vor ajunge aceste IUDE sa plateasca?!

 3. A inceput circul globus, hocus pocus a fost prins marele guru gregorian bivolaru, dar nicio vorba despre cei ce au avut de aface cu acesta si stim bine ca in secta acestuia sau ,,integrat” in absolut persoane din sfera judecatoreasca, politica (un exemplu in acest sens sunt prim ministru dacian ciolos si acea judecatoare porno) si gradul de rudenie pe care acesta il avea cu fostul parlamentar gabriel bivolaru si de ,,pierderea/scaparea” acestuia care este cusuta cu ata alba

  • Pai si ce, se grabeste cineva sa le infiinteze? N-a trimis-o nimeni pe ambasadoarea lu’ sabot de lemn olandez undeva unde-i cald si intuneric?

 4. Binenteles in comparatie cu biblia, nu? Logic ca acum trebuie sa fii nebun sa crezi tot ce zboara.
  Aflam deci ca noi romanii suntem miezul de la un timp incoace:)

 5. Pai se vede…dar atunci de ce nu suntem si noi o putere militara si economica in europa? De ce nu ne impunem noi cultura noastra altor state ? De ce nu avem nivelul de trai ca nemtii?

  • Tocmai ca oamenii sunt atat de indoctrinati si au fost atat de prostiti, incat nu mai cred nimic si iau de bun tot ce spun strainii si tradatorii de neam si tara, cum faci si tu. Fara sa fi cercetat nimic, iti dai cu parerea, parere gresita pe care ti-au format-o cei de care iti spuneam.

  • – pentru ca sunt oameni care se cearta intre ei. Si acolo unde e dezbinare nu e unire, si unde nu e unire nu e putere si … mai adauga… – cum este omul in inima lui?

 6. – citesc aceste comentarii… in loc sa vedem unitatea dintre noi in a afla adevarul… ce sa vad? oare nu vad ceea ce spunea cineva: „acesti nesocotiti se manca unii pe altii”? ce este mai usor? sa arunci cu piatra de la unul la altul? sau sa stati impreuna sa cercetati spre adevar? unde ne sunt gandurile, acolo ne este inima si unde ne este inima acolo ne e comoara. unde este unitatea?

  – hai sa nu ne mai certam atata cu inversunare si sa cercetam cu intentie buna spre a descoperi adevarul, daca asta vrem.

  – chiar sunt interesat de informatii si relatari care sa ma ajute sa inteleg daca Havila este zona tarii noastre.

  multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s