6 August – Schimbarea la Fata a Domnului Iisus Hristos!

Este posibil ca imaginea să conţină: text care spune „Schimbarea la Față Domnului Iisus Hristos (6 august) Sfânta Sărbătoare a Schimbării la Față să vă aducă lumină în suflet și în cuget, pace și liniște, sănătate și prosperitate, iubire și bucurie, credință și speranță, înțelegere și armonie, iar Domnul Iisus Hristos să vă apere de toate relele știute și neștiute! Să fiți binecuvântați!”

6 August – Schimbarea la Față a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos

Cititi va rog si alte subiecte interesante la categoriile: MANTUITORUL IISUS HRISTOSMinuni si Ortodoxie

11 gânduri despre &8222;6 August – Schimbarea la Fata a Domnului Iisus Hristos!&8221;

 1. Si intr-o seara, s-a rugat catre Maica Domnului cu acest verset din Acatist:

  : „Bucura-te, tamaduirea trupului meu!” „Am nevoie de tine, Maica Domnului, ajuta-ma si alina suferinta mea!” – nu a rugat-o sa il vindece, ci a cerut doar alinarea durerii.

  Si mi-a povestit:

  „Cum eram intins pe patul meu si imi curgea sangele, s-a deschis usa chiliei dupa ce s-a auzit o voce ingereasca care psalmodia. Si primul care a intrat pe usa a fost Evanghelistul si prietenul Domnului, Ioan Teologul, acela pe care il vedem in icoana rastignirii mereu langa Cruce.” Al doilea stiti cine a intrat? Ca sa intelegeti cine sunt prietenii Maicii Domnului in Cer… Sfantul Serafim de Sarov. Si dupa acestia era Doamna lumii si Imparateasa Cerului cu un omofor [maforion n.n.] rosu pe cap si cu cele 3 stele care sunt simbolul fecioriei sale. Si cum au intrat, mai intai Sfantul Ioan Teologul, apoi Sfantul Serafim si mai apoi Nascatoarea de Dumnezeu, Maicuta s-a intors si le-a spus celor doi insotitori ai sai:

  ”Acesta este Parintele Iacov, este un prieten adevarat al Fiului meu si prieten adevarat al meu.Cele spre vindecare pe care le-am adus din Cer sa le puneti pe picioarele sale mult patimitoare ca sa se aline durerea sa.”

  „Si Apostolul Ioan a atins unul din picioarele mele si de celalalt s-a atins Sfantul Serafim de Sarov. Dupa care i-am multumit Doamnei noastre, Nascatoarea de Dumnezeu si au disparut cu totii din fata mea lasand in chilia mea o mireasma care nu poate fi descrisa.”

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/bucura-te-tamaduirea-trupului-meu-predica-mitropolitului-neofit-de-morfou-despre-maica-domnului-la-denia-acatistului-buneivestiri-iata-cum-maica-domnului-are-grija-de-oamenii-ei/

 2. Ribale Salem Wehbe

  Condacul ” Suflete al meu pentru ce te imbogatesti in pacate? Pentru ce faci voia diavolului? In ce-ti pui nadejdea? Paraseste-te de acestea si te intoarce catre Dumnezeu strigand: indurate Doamne, miluieste-ma pe mine, pacatosul.”

 3. Monahul Trifon Românul (+1978), pustnic în Kapsala

  „…În coliba lui, părintele Trifon nu are nici pat, nici scaun, nici masă. În curte sunt aruncate conserve goale pe care le-a adunat de pe aiurea ca să dea im­presia că mănâncă peşte şi alte delicatesuri. Foarte puţine haine am văzut atârnate în chilie. Într-un in­terval scurt de timp l-am vizitat de trei ori. Se pre­face nebun, dar în nebuniile pe care le spune îţi aruncă tot felul de adevăruri. De aceea, trebuie să fii atent când vorbeşte pentru că poate spune lucruri mari descoperite lui de Dumnezeu, dar în cuvinte ce par fără noimă.

  Mie mi-a spus toate problemele pe care le am şi ce trebuie să fac ca să le depăşesc, fără ca eu să-i fi spus ceva. Mi-a spus şi de ce boli sufăr. Când l-am întâlnit prima oară în curtea chiliei sale, îşi acope­rise goliciunea cu o haină, în timp ce pe cap purta un ciorap….”

  „…Altui frate care l-a vizitat, i-a spus următoarele: „Am ascultare. Plec la Atena. Du-te, du-te acum”. De aceea stau şi mă întreb dacă nu cumva este unul din cei 12 sfinţi pustnici atoniţi care se nevoiesc goi, pentru că sărăcia, golătatea şi harismele lui te îndeamnă să te gândeşti la aşa ceva…”

  https://sfantulmunteathos.wordpress.com/2020/02/11/monahul-trifon-romanul-1978-pustnic-in-kapsala/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s