Obștea Mănăstirii Lacul Frumos a interupt pomenirea Înaltpreasfințitului Varsanufie pentru că a evitat să iși exprime oficial poziția față de Sinodul din Creta

Înaltpreasfinția Voastră,

În urma evenimentelor din ultima vreme din sânul Bisericii Ortodoxe, respectiv Sinodul din Creta, noi obștea Mănăstirii Lacul Frumos, com. Vlădești, Jud. Vâlcea vă facem cunoscute următoarele:

1. Organizarea Sinodului, în multele sale aspecte, se abate de Ia tradiția Sinoadelor ecumenice și locale, instaurând infailibilitatea papală în Biserica Ortodoxă;

2. Documentul „Relațiile Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii creștine” reprezintă cartea de identitate sau cartea de vizită a ereziei ecumeniste.

3. Tot în acest document Ia punctul 22 se specifică faptul că „păstrarea credinței ortodoxe autentice este asigurată numai prin sistemul sinodal” și acest sistem este „cea mai înaltă autoritate în aspecte de credință și reguli canonice”. Însă cea mai mare autoritate în materie de dogme este conștiinta trează a Bisericii. Pentru acest fapt în istorie sunt consemnate unele sinoade ca fiind dreptmăritoare. iar altele ca fiind tâlhărești;

4. Prin documentul „Sfânta taină a cununiei și impedimentele Ia aceasta” în cadrul capitolului II intitulat „lmpedimente Ia căsătorie și aplicarea iconomiei” se introduce posibilitatea aplicării iconomiei Ia căsătoriile dintre ortodocși și eterodocși încălcând astfel Canonul 72 al Sinodului Quinisext care prevede că aceste căsătorii sunt interzise.

5. La scrisoarea pe care v-am trimis-o în data de 20.07.2016 ați evitat să ne comunicați poziția oficială a Înaltpreasfinției Voastre referitoare Ia situația Sinodului din Creta.

6. Până în prezent nu ați arătat o poziție de veto în privința Sinodului. Pentru acestea, conform Canonului 15 al Sinodului I – II din Constantinopol (861) care face referire Ia încetarea pomenirii ierarhului, noi obștea Mănăstirii Lacul Frumos, decidem încetarea pomenirii în cadrul slujbelor a Înaltpreasfinției Voastre.

În atenția Înaltpreasfințitului Varsanufie,
Arhiepiscopul Râmnicului

Data 01.08.2016

Varianta PDF cu semnături: http://psaltirea.ro

Sursa: sinodultalharesc.tk

Să țină Dumnezeu și această mică obște, să-i întărească și să înmulțească mânăstirile care reacționează în acest fel! Amin! – danielvla.wordpress.com

3 gânduri despre &8222;Obștea Mănăstirii Lacul Frumos a interupt pomenirea Înaltpreasfințitului Varsanufie pentru că a evitat să iși exprime oficial poziția față de Sinodul din Creta&8221;

  1. Indiferent de care parte este adevarul si dreptatea, singurul care se foloseste de asta este dezbinatorul care a gasit o portita de intrare in Biserica , si cred ca ar fi bine sa se rezolve problema asta in pace si cu intelegere in Biserica, caci popularizarea in presa nu face decat sa inmulteasca raul prin creerea de ,,valuri”intr-un popor si asa dezbinat si lovit mai mult din interior decat de afara !!!

  2. Ereziile au aparut pentru ca uni, desi lipsiti de intelegere duhovniceasca, carora Sfânta Scriptură le mai spune şi oameni fireşti(I.Cor.2,14), au indraznit sa teologhiseasca. Atat in teologie (despre Dumnezeu) cat si in iconomie (despre Intrupare) uni ca acestia, pentru ca n-au inteles distinctia in unire si unirea in distinctie, au ajuns la confuzii grave facand din distinctie despartire si din unire contopire. Astfel in teologie uni accentuind unitatea fiintiala, negau alteritatea ipostatica, iar altii plecand de la distinctia persoanelor negau unitatea fiintiala; pe cand in iconomie datorita deosebirii dintre firi uni sustineau si o deosebire de personae, iar altii plecand de la unicitatea ipostatica contopeau cele doua firi intr-una.
    Insa fiecare dintre acesti ereziarhi avea convingerea ca a lui credinta este cea buna, ca dumnezeul in care crede este cel adevarat, considera ca „dumnezeii” si „hristosii” celorlalte „credinte” sunt falsi, neconfundand dumnezeul si hristosul lui cu cei din celelalte „credinte”. Putem spune ca ecumenisti i-au depasit pana si pe ereziarhii din vechime in schizofrenia teologica.
    In documentul „Relațiile Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii creștine” se vorbeste despre o „restaurare a unitatii celor care cred in Hristos”, sau ca „Bisericile Ortodoxe membre [în CMB] consideră drept o condiţie sine qua non pentru participarea la CMB respectarea articolului fundamental al Constituţiei CMB, potrivit căruia pot fi membri numai cei care cred în Domnul Iisus Hristos ca Dumnezeu şi Mântuitor, potrivit Scripturilor, şi mărturisesc pe Dumnezeu cel în Treime, Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt”.
    Pentru ca exista deosebire intre adevaratul Hristos propovaduit de Biserica Ortodoxa si hristosii inexistenti ai diferitelor pseudo-crestinisme, cum poate cineva, care se considera ortodox, sa afirme ca ortodocsii si eterodocsii cred in acelasi Hristos?! Cum sa faci o asemenea confuzie?! La fel si in legatura cu Sfanta Treime.
    Sfântul Ciprian al Cartaginei spunea : „înşirând toate ereziile şi prezentând absurdităţile şi nebuniile fiecăruia, pentru că nici nu-mi face plăcere să spun ceea ce este îngrozitor sau ruşinos de ştiut, ne ocupăm deocamdată numai de Marcion…oare Marcion admite această Sfântă Treime (propovăduită de Biserică). Oare mărturiseşte acelaşi Dumnezeu Tatăl Atoatefăcătorul pe care Îl mărturisim noi? Recunoaşte pe acelaşi Fiu Hristos născut din Fecioara Maria , Cuvântul Care s-a făcut trup, Care a luat asupra Sa păcatele noastre ,Care a învins moartea murind, Care a început prin El Însuşi învierea trupurilor şi Care a arătat ucenicilor Săi că a înviat în acelaşi trup (în care trăise?). Cu totul alta este credinţa lui Marcion dar şi a celorlalţi eretici”(Sfântul Ciprian, Scrisori baptismale).Aceasta însemnând că noi dreptcredincioşii nu avem în comun cu ereticii nici pe Tatăl, nici pe Fiul, nici pe Sfântul Duh.

  3. Ce rad dracii pentru ca au gasit un mijloc ca sa va invrajbeasca!Antihristul deja lucreaza,acestea sunt roadele muncii lui.Si acesta este doar inceputul,sa vedeti ce urmeaza.

Lasă un comentariu