Fondurile de pensii și companiile de asigurări se îndreaptă spre COLAPS. Coreea de Nord amenință cu un ATAC NUCLEAR Coreea de Sud și Statele Unite: E un ultim avertisment

Modelul de business al companiilor de asigurări și al fondurilor de pensii s-ar putea schimba din cauza dobânzilor negative care s-ar putea instala pe o perioadă mai lungă în Europa, ceea ce i-ar putea împinge spre investiții periculoase, iar pe cele lipsite de inspirație spre bailouturi, scrie Zf.ro.

Bill Gross, un investitor celebru, le-a asemuit cu o gaură neagră, care apare atunci când economia bazată pe finanțare și-a epuizat combustibilul. Despre ele, Manulife, una dintre cele mai vechi firme financiare, avertizează că „sug” încrederea din sistem și sunt o politică oribilă.

”Astfel de dobânzi pot slăbi profita­bili­tatea și soliditatea instituțiilor cu pasive pe termen lung, cum sunt companiile de asigurare și fondurile de pensii, testând serios modelele lor de afaceri”, se arată într-o analiză a Băncii Reglementelor Internaționale (BIS).

Analiștii de la BIS spun că până acum dobânzile negative au avut efectul urmărit, însă sunt nesiguri de impactul lor dacă sunt menținute pe perioade mai lungi de timp. Bill Gross este sigur că efectele vor fi negative.

”În loc să genereze creștere economică prin crearea de avuție, ratele negative de in­vestiții și extinderea bilanțurilor băncilor cen­trale prin relaxare cantitativă creează efecte negative”, spune el, citat de The Wall Street Journal.

Dobânzile negative pun în pericol băncile și orice model de afaceri care depinde de randamente anuale de 7-8% ale activelor, explică el. El vorbește mai ales despre companiile de asigurări și despre fon­durile de pensii, un subiect pe care l-a abordat de multe ori.

„Iar pagubele se extind și la deponenți, vorbesc de gospodăriile din întreaga lume care-și fac economii pen­tru studii, pentru pensie sau pentru trata­men­te medicale. Au fost deja afectate, și abia acum își dau seama”, spune Gross.

La fel, contractele de asigurate de viață promit plata valorii nominale a poliței, nu țin cont de deflație. Aceasta înseamnă că banii administrați de fondurile de pensii și de companiile de asigurări trebuie să aducă un randament minim nominal pentru ca adiministratorii lor să-și poată respecta promisiunile. Pe măsură ce dobânzile se duc spre zero, angajamentele sunt din ce în ce mai greu de respectat. Dacă dobânzile se duc sub zero și stau acolo mult timp, onorarea oblogațiilor poate deveni imposibilă.

”La un anumit punct, fondurile de pensii și asigurătorii sunt insolvenți și va trebui să apeleze la autoritățile lor de reglementare sau la guverne pentru injecții de capital sau pentru concesii contractuale pentru obligațiile lor nominale”, descriu analiștii de la Barclays ce se va întâmpla dacă dobânzile continuă să scadă.

Prima serie de teste de stres efectuate în Europa pentru fondurile de pensii a găsit că dobânzile în scădere sunt un risc major în diverse scenarii care pot pune în pericol capacitatea acestor investitori de a-și respecta promisiunile. Rezultatele testelor, publicate în ianuarie, arată că planurile de pensii cu beneficii determinate ar putea înregistra un deficit de 750 miliarde de euro în două scenarii diferite. – activeness.ro

Coreea de Nord amenință cu un ATAC NUCLEAR Coreea de Sud și Statele Unite: E un ultim avertisment

Forțele armate sud-coreene și americane efectuează exerciții militare comune, iar Coreea de Nord consideră acest fapt o amenințare la adresa statului. Prin urmare nord-coreeni au transmis amenințări celor două state, promițând de asemenea „să elibereze toată Coreea de Sud, inclusiv Seulul”, potrivit agenției de stat KCNA, citată de site-ul publicației Le Parisien.

Comandamentul militar nord-coreean amenință cu un atac „împotriva grupurilor inamice”, pentru a răspunde exercițiilor militare efectuate în portul Pohang (n.r. sud-coreean) din sud-estul țării, la peste 400 de kilometri de capitala nord-coreeană”.

Câteva ore mai târziu, presa oficială nord-coreeană a anunțat că liderul Kim Jong-un își rezervă dreptul de a lansa „un atac nuclear preventiv”, drept „ultim avertisment către Washington”, potrivit ziarului nord-coreean Rodong Sinmun.

Drept răspuns, Ministerul sud-coreean al Afacerilor Externe a cerut Phenianului să înceteze lansarea de amenințări și provocări, a informat agenția de presă din Coreea de Sud, Yonhap.

De când au început exercițiile americano-sud-coreene, la care anul acesta iau parte 12.200 de militari americani și 5.000 de militari sud-coreeni, Coreea de Nord lansează zilnic avertismente către cei doi aliați și amenință în special cu atacuri nucleare preventive. – activenews.ro

Pentru a intelege si mai bine colapsul mondial spre care ne indreptam, urmariti va rog cu mare atentie subiectele de la categoriile: Al treilea razboi mondial, Criza economica si Siria.

 

10 gânduri despre &8222;Fondurile de pensii și companiile de asigurări se îndreaptă spre COLAPS. Coreea de Nord amenință cu un ATAC NUCLEAR Coreea de Sud și Statele Unite: E un ultim avertisment&8221;

 1. Din felul cum le zici in articol, parca ai vrea dinadins sa vina odata sfarsitul mai repede, VT :)). Eu unul tot asa vad lucrurile din jur, desi sper sa n-am dreptate si sa ma insel.

 2. Orice vedem azi ca se intampla este doar praf in vant.
  Dumnezeu ne spune in Scriptura ca doar Tatal Ceresc stie cand va fi sfarsitul.
  Restul sunt supozitii,teorii si fantezii.
  Semne ca ne indreptam spre final au fost inca de la Facere,iar Hristos Dumnezeu ne da cateva indicii tot in Scriptura.

  Ceea ce este important insa e sa fim pregatiti ca in orice clipa sa intampinam pe Hristos cu inima curata.
  A inceput Postul…sa fiti Tari in credinta,cu mintea si gandul si fapta la Patimile Domnului Iisus Hristos si la Invierea Lui.

 3. Oare de ce americanii nu stau la ei acasă, de ce nu investesc banii aia (armament, tancuri, avioane etc) pe altceva??!! De ce nu-si vede fiecare de tara lui!?de ce trebuie sa se „implice” în alte țări? Și ce-i mai important oare de ce ne facem rău singuri, de ce nu este pace intre noi?!

  • Americanii nu stau la ei acasa pentru ca ei nu au tara , nu au cultura , nu au istorie , nu au religie , nu au patriotism , SUA s-a format in 1776 cu imigranti din toata lumea care au voit sa se stabileasca pe acele meleaguri , de regula oameni certati cu legea , toate scursurile Europei , s-au stabilit acolo , au exterminat populatiile bastinase , formand SUA in 1776 fiind declarata oficial . Din aceasta cauza , cei care au condus America au purtat razboaie tot atatea cati ani au trecut de la infiintarea statului , pana in prezent , razboaie de agresiune , subminand toate bogatiile lumii . Ei vor sa stapaneasca intreg Pamantul , sa faca o singura America , sa dispara toate statele lumii , sa ramana Terra-America ! O dorinta diabolica , cu totul scapata de sub control , condusa de un grup de imbogatiti , de care toata lumea a auzit ca este plin internetul cu astfel de informatii , despre cine conduce lumea acum . (Oculta Mondiala , Elitele sau Papusarii planetei )

 4. Clar este ca traim vremurile din urma , chiar daca nu stim cat am parcurs din drumul spre Sfarsit , daca suntem la inceputul drumului , la mijloc sau spre sfarsit , aici nu putem sti , decat numai Dumnezeu , dar asta nu inseamna sa nu constientizam acest fapt si sa ne pregatim pentru ce e mai rau , atat trupeste dar mai ales sufleteste . Spiritele se incing inspaimantator de repede si intens pe la toate granitele lumii , dar mai ales la granitele noastre , cum noi nu am prins , cel putin eu , nu am prins niciun razboi , dar imi inchipui din cele auzite de la bunicii mei care au luptat in razboi si povesteau lucruri infricosatoare .
  Noi , putem sa ne rugam la Dumnezeu sa mai amane aceste vremuri , ne sta in putinta sa facem rugaciuni , atat putem face .Daca cele doua Corei se vor incinge , este ca si cum se incing SUA si Rusia , Nordul si Sudul , se va repeta un razboi civil intre cele doua Corei , cum a fost razboiul civil de patru ani din SUA dintre Nordisti si Sudisti , pentru abolirea sclaviei dintre anii 1861-1865 .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s